Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Već neko vreme primećujem da imam problem sa okolinom po pitanju mnogo stvari. Isprva, moram priznati, mnoge osobine za koje mi je prigovarano nisam želeo ni da konstatujem a kamo li da ih pripišem sebi i pokušam da popravim nešto. Primetio sam da očigledno zbog nekih svojih frustracija stalno težim tome da ispadnem najpametniji i da moja bude poslednja. Na kraju se obično pokajem, i gotovo uvek dođem u situaciju da se izvinjavam i iskupljujem. Osim toga, mislim da sam nekako preopterećen sobom na pogrešan način. Previše mesta ostavljam za "Ja, ja, ja" momente, ili ti samopromociju u glupim i irelevantnim situacijama, mesto da se posvetim introspekciji i radu na sebi. Umem, takođe, da budem jako tvrdoglav i vrlo često, zbog nemogućnosti da priznam da je neko drugi u pravu, padam u vatru i otpočinjem svađu. Što je najgore, neke od ovih osobina vrlo uspešno negujem, jer sam određenog dela ipak svestan, i na kraju skapiram da grešim, ali sve to dolazi u pogrešnom trenutku, kada su pogrešne stvari rečene i(ili) urađene. Fali mi ono, što kažu ljudi, "da izbrojim do deset" pa da istupim sa stavom. Gotovo uvek dođem u situaciju da ne saslušam celu informaciju, a već imam formiran zaključak, koji je, kao što se da pretpostaviti, pogrešan. Ne sumnjam u svoj intelektualni potencijal, a opet često zvučim kao nekakva polupismena, neotesana prostačina čija je sposobnost percipiranja realnosti poput desetogodišnjeg deteta. I na kraju, ono što me najviše nervira jeste to što mi emotivni doživljaj vrlo često zaseni objektivno mišljenje i onda naravno donesem pogrešan sud. Kako vi izlazite na kraj sa vašim lošim osobinama? Prepoznajete li koje su i trudite li se da ih ispravite?

(razume se dolazi i do situacija kada nakon što priznam da sam pogrešio jednu stvar, sagovornik odluči da mi prišljamči krivicu tamo gde je objektivno nema, a onda nekako uplašen da se ne ogrešim ponovo, krenem da se izvinjavam i za šta nisam kriv)
Korisnikov avatar
By Mars
I to sve zbog Black Swan...
Korisnikov avatar
By V25
Ne, ne nije zbog "Black Swana", tu ostajem pri svom mišljenju. Mislim generalno na život i neke bitnije situacije, tipa prijateljskih i poslovnih odnosa.
Korisnikov avatar
By Mars
Šalim se.

Znaš kako kažu...Da nam svima sada poskidaju glave i zakotrljaju okolo - svako bi za potrčao da uhvati svoju (eventualno Statusovu).

Tako da...I naše loše osobine idu u paketu sa onim dobrim.
Korisnikov avatar
By Kittrie
svoje mane pomgu primetiti sama ili mi drugi mogu ukazati na iste.
za razliku od tinejdz dana kad me je picio ego,
sad sam iskreni ljubitelj konstruktivne kritike;
cak sam imala fazu kad sam gnjavila ljude da mi kazu sta misle da kod mene nije ok. :shrug:
takodje se dosta bavim psihoanalizom, drugih, a posebno sebe.

to sve bas iz razloga da bih promenila neke stvari koje mi (i drugima mozda) idu na stetu.
da, moje mane kao i moje vrline idu u paketu.
ali neke su zaista visak i poticu od raznih tripova, ega, strahova itd;
njih ne smatram nekim blagom ili licnim obelezjem kod treba da se drzim po svaku cenu.

manifestavije svojih losih osobina kao i
obavezne repetativne sablone ponasanja koji mi ne prijaju
zelim da promenim.
nadjem im uzrok, borim se i izborim.

da, radim na tome, veoma.
nisam staticna, menjam se.
ne da bih bila 'bolja' - to je sad popularno,
vec da bih se JA osecala boljei skladnije sama sa sobom.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
pokusaH da iskuckam, pa ukapiraH da je dovoljno da kazem:

"what kittrie said".

:)
Korisnikov avatar
By Mars
I onda budemo savršeni.

A šta sa lošim osobinama koje tako pokupimo usput?

Ja baš takve kod sebe u poslednje vreme primećujem.
Originally posted by Kittrie

cak sam imala fazu kad sam gnjavila ljude da mi kazu sta misle da kod mene nije ok. :shrug:
Nikad ne pristajem da se igram tu igricu. Ne, ne..
Korisnikov avatar
By IriS
sve je počelo onda kad sam shvatila da nisam savršena. bilo mi je teško to da prihvatim, ali neophodno da bih mogla da se menjam.

onda sam shvatila da sam pokupila gomilu tatinih obrazaca ponašanja, koje, malo je reći, ne podnosim.
i, tada sam se upoznala sa transakcionom analizom. hvala joj što postoji. :leviathan:

i dalje pravim gluposti. govorim ono što ne treba, radim ono što ne treba, povređujem. ali, kad sama to uvidim ili mi neko ukaže, ne vrištim i ne histerišem, već razmislim, izvnim se i nastavim dalje.

imam vrlo zajeban ego jednog egocentrika, ali volim kad ga uhvatim za uzde. :yes:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Nemam ih? :awesome:

Ne uspevam da ih promenim, ali sam naučio da ih kontrolišem i ne ispoljavam kada mi ne idu u korist :smug:
Korisnikov avatar
By Madonna
pa... loše. neke uočavam i sam ali ne umem ili ne želim da ih menjam osim ako okolnosti ili drugi ljudi ne utiču na mene. a to mi je jako potrebno, volim osećaj kad shvatim da sam se promenio (na bolje) a tu su ključan faktor ljudi. neki da bi mi to jasno rekli, bez prebacivanja, a takve čuvam k'o oči u glavi, dok neki drugi, prolazni, mi služe kao mini lekcije nakon kojih ja preispitujem sebe i ponekad naučim nešto novo :awesome:
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Viktor Vilotijević

Ne sumnjam u svoj intelektualni potencijal, a opet često zvučim kao nekakva polupismena, neotesana prostačina čija je sposobnost percipiranja realnosti poput desetogodišnjeg deteta.
dakle, pocni sumnjati, pa ce biti bolje.

p.s.
e da, ako mislis da previse ja-ja-češ, onda ne bi bilo loše da ti nick na forumu nije ime i prezime, a da ti avatar nije facepic. ;)
Korisnikov avatar
By niotkuda
Originally posted by Popeye

Ne sumnjam u svoj intelektualni potencijal, a opet često zvučim kao nekakva polupismena, neotesana prostačina čija je sposobnost percipiranja realnosti poput desetogodišnjeg deteta.
dakle, pocni sumnjati, pa ce biti bolje.

p.s.
e da, ako mislis da previse ja-ja-češ, onda ne bi bilo loše da ti nick na forumu nije ime i prezime, a da ti avatar nije facepic. ;)

A potpis lični profili na 4 socijalne mreže :lol:

Neke stvari, poput toga da moram da budem u pravu, da moram da dam mišljenje na svaku temu i da uvek imam (bar meni) interesantniju priču od svog sagovornika sam uz teku muku ispravio.

Neke druge, poput lenjosti, straha od mišljenja drugih ljudi i nedovoljne odlučnosti u govoru, još uvek nisam...
Korisnikov avatar
By Blady

(razume se dolazi i do situacija kada nakon što priznam da sam pogrešio jednu stvar, sagovornik odluči da mi prišljamči krivicu tamo gde je objektivno nema, a onda nekako uplašen da se ne ogrešim ponovo, krenem da se izvinjavam i za šta nisam kriv)
Ovo ne podnosim, i oko takvih stvari pizdim...
Skapirala sam da je ovo ogroman razlog zbog cega necu da budem sa jednom devojkom.. jako me to odbija.. Nekim ljudim, nije dovoljno da se kaze "Izvini, zao mi je" ali da je zaista tako..nego te trpaju kako stignu..

ONT: Uh jesam, pokusavam nekako da preusmerim one koje i meni smetaju..
Svesna sam da ne mogu sve dovesti do perfekcije, prihvatam sebe u svakom smislu.. i svaki put objasnjavam sebi (kad skontam da sam nesto lose uradila) da to nije ok.
Volim raditi na sebi, pogotovo kada vidim da sam sjebana.
Npr ne podnosim kada sam emotivno sjebana, imam utisak da mi to otima zivot :sigh:
Originally posted by RuznaGlupaZla

Jedno popravljam, drugo se kvari :drama:
:lol:
Korisnikov avatar
By Galateja

Već neko vreme primećujem da imam problem sa okolinom po pitanju mnogo stvari. Isprva, moram priznati, mnoge osobine za koje mi je prigovarano nisam želeo ni da konstatujem a kamo li da ih pripišem sebi i pokušam da popravim nešto. Primetio sam da očigledno zbog nekih svojih frustracija stalno težim tome da ispadnem najpametniji i da moja bude poslednja. Na kraju se obično pokajem, i gotovo uvek dođem u situaciju da se izvinjavam i iskupljujem. Osim toga, mislim da sam nekako preopterećen sobom na pogrešan način. Previše mesta ostavljam za "Ja, ja, ja" momente, ili ti samopromociju u glupim i irelevantnim situacijama, mesto da se posvetim introspekciji i radu na sebi. Umem, takođe, da budem jako tvrdoglav i vrlo često, zbog nemogućnosti da priznam da je neko drugi u pravu, padam u vatru i otpočinjem svađu. Što je najgore, neke od ovih osobina vrlo uspešno negujem, jer sam određenog dela ipak svestan, i na kraju skapiram da grešim, ali sve to dolazi u pogrešnom trenutku, kada su pogrešne stvari rečene i(ili) urađene. Fali mi ono, što kažu ljudi, "da izbrojim do deset" pa da istupim sa stavom. Gotovo uvek dođem u situaciju da ne saslušam celu informaciju, a već imam formiran zaključak, koji je, kao što se da pretpostaviti, pogrešan. Ne sumnjam u svoj intelektualni potencijal, a opet često zvučim kao nekakva polupismena, neotesana prostačina čija je sposobnost percipiranja realnosti poput desetogodišnjeg deteta. I na kraju, ono što me najviše nervira jeste to što mi emotivni doživljaj vrlo često zaseni objektivno mišljenje i onda naravno donesem pogrešan sud. Kako vi izlazite na kraj sa vašim lošim osobinama? Prepoznajete li koje su i trudite li se da ih ispravite?

Uh, ovo kao da sam ja pisala. Kako god da činim uvek negde pogrešim.
Ti si bar 5 godina mlađi od mene te se lakše možeš menjati...
:sigh:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by RuznaGlupaZla
Jedno popravljam, drugo se kvari :drama:
Imala drugarica psihotičnu epizodu...jako lošu, puno, puno lekova bilo u igri...I prošlo neko vreme, mi se vidimo...i ja primetim da mi po deset puta priča jednu istu stvar. Ja joj diskretno kažem da mi je to nešto već pričala...a ona će:

"U pičku materinu! Taman sredim psihu - memorija ode u kurac!" :smeh: :love:

Elem...

Kako stojite sa ispravljanjem loših osobina kod sebe?
Fleke od putera izgledaće kao nove ako se redovno premazuju zejtinom.

Neke loše osobine i nisu tako loše...kad čovek bolje razmisli.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Originally posted by Mars

Neke loše osobine i nisu tako loše...kad čovek bolje razmisli.
:up:

Moje lose nije necije lose, i necije lose nije moje lose.

Ne ispravljam se, nishta mi ne zjapi u tom smislu.
Tkome se to ne svidza mozhe da se lansira u svemir. :wundy:
By Ulix
Oduvek sam bio sklon da analiziram (pa i previše) svoje postupke i stavove, pa tako uvek nađem nešto što bi trebalo popraviti, razviti, izmeniti, i sl. Nešto sam uspeo da promenim veoma lako, nešto teže, nešto je bilo stravično bolno, nešto još uvek menjam, nešto ću tek početi da menjam, i tome verovatno neće biti kraja.
By Kragi
^ Tako nekako + volim da cujem tudja misljenja i analize, nekad i od 'strucnih' ljudi koje znam.
Korisnikov avatar
By crni90
Eventualno elektrošokovi ili mehaničke povrede mozga mogu dovesti do toga da se čovek promeni.
90% je genetika, a 10% usađeno kroz vaspitanje do 10-te godine života. Čovek se NE MENJA!

Ima jedna odlična bezobrazna srpska izreka koja ovo kazuje: "Ko je rođen da bude jeban, njemu gaće same spadaju".
Korisnikov avatar
By Mage
Često mi se dešava da menjam mišljenje. Nisam od onih ljudi što se čvrsto drže svojih fiks ideja... Ako vidim da nešto ne ide, menjam. E sad, ima neke stvari koje verovatno nikada neću promeniti... genetika+uticaj okoline=me :D
By Glasnik
Originally posted by crni90

Eventualno elektrošokovi ili mehaničke povrede mozga mogu dovesti do toga da se čovek promeni.
90% je genetika, a 10% usađeno kroz vaspitanje do 10-te godine života. Čovek se NE MENJA!
''Kako da ostanem isti?
Kako da sačuvam sebe od promene?
Samo putem promene...''
EKV

:rock:
Korisnikov avatar
By sunflower5
Ne bas najbolje. Neke manje bitne mane, uspevam da ispravim kad ih primetim.
Mnogo mi vise smetaju one za koje oduvek znam da su tu, ali ne mogu nikako da ih promenim. :shrug:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!