Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Da krenem od inspiracije ( :smeh: za Marsa )
Pre neki dan kupujem shower gel i za njega prikacena test kesica za novi Nivea sampon protiv peruti (9 ml). Onda razmisljam da li je to dovoljno za jedno je*eno pranje (?) a kasnije shvatim da je za moju duzinu kose bilo i vise nego dovoljno. Ok, tad se zaludim i pocnem da racunam a stvari stoje ovako:

Sampon za kosu (250 ml) mi traje 5-6 meseci jbt, uz svakodnevno pranje. Doduse desava se da je perem i gelom za tusiranje.
Gel za tusiranje (250 ml) ne traje duze od 15 dana.
Gel za brijanje (200 ml) + balzam posle brijanja (100 ml) oko 8 meseci, uz brijanje jednom nedeljno.

i tako da ne nabrajam redom ... :D

Koliko vama traju kozmeticki proizvodi? Imate slobodu da navedete sve sto vam padne na pamet, od sredstva za licnu higijenu do sminke.
Koliko traje krema za lice (30, 40, 50 ml)?
I generalno, da li potrosnja zavisi od cene proizvoda u smislu da se skuplje stvari stede?
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ja ne koristim nista :retard:

Osim gela za brijanje, to mi traje oko godinu dana, nesto tako. Cesto me mrzi da se brijem.
Aftershave ne koristim jer mi ne prijaju, najbolje mi je kad nista ne stavim.
Kreme sam pokusavao da koristim al me mnogo smara.
Shampon nemam pojma, imam ih 10ak i dohvatim onaj koji nije prazan.
Ne koristim gel za tusiranje, ne prija mi, koza ga upije i smrdi.

Ja generalno ne volim da mirisem na sapun. Najbolje mi je kad ne mirisem nikako, neutralno. A vise volim da smrdim nego da mirisem na sapun ili bilo sta.
Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
meni sve u proseku traje mesec dana.. nekako mi se javila ta rutina da jednom mesecno odem u lili i odjednom kupim i sampon i kupku, mleko za telo, dezodorans, stik, a za sminku to bude na nekih dva meseca, mada su mi olovka, maskara i puder na dnevnom repertoaru.
Korisnikov avatar
By Sunce
Nemam pojma.

Sampon od 250 ml mi traje oko 2-2,5 meseca, ne znam. Mozda i krace, oko 1-1, 5 mesec.
Korisnikov avatar
By Blady
Omg, nemam pojma.... ne bih mogla ni da izracunam :)
Korisnikov avatar
By Dirrty
Iako je tema sprdačina, ja kozmetiku shvatam ozbiljno :tetka:

Prethodnih nekoliko godina sam smanjio upotrebu, pošto sam tokom puberteta koristio u nenormalnim količinama.

Traje mi do 2 meseca sve što koristim svakodnevno, a ono što ne koristim svakodnevno traje oko 6 meseci recimo.
By Kragi
Pa nije! Mislin, mozes da odgovoris ozbiljno ako zelis.
Inspiracuju za istu sam napisao, a molim da se u obzir uzme moj status :hvala:
Elem, pre otvaranja iste citam na netu iskustva drugih, a izmedju ostalog i zene kojima 50 ml kreme za lice traju po 6 meseci :iskolacen: Ja znam da se Q10+ ne maze na palacinku, al jbt nije mi jasno kako osim ako ti lice nije velicine teniske loptice.
e zato otvorih ... :D
Korisnikov avatar
By Dirrty
Meni je krema od 100 ml. trajala makar pola godine.
Lako se razmazuje, nisu potrebne velike količine iako mažem celo lice i vrat njome.

Najviše trošim brijače i bebi puder.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
well, imam preparate koje koristim (skoro) svakodnevno

- nivea Q10, traje oko 5-6mjeseci
- gel za tusiranje oko mjesec dana
- sampon oko 2 mjeseca
- puder oko 3 mjeseca

e sad, ima tu jos gomila stvarcica, poput maske za lice (Freeman, od kruske! e, preporucujem svima, uopste nije skupa a mnogo je dobra) ili tonika za cicenje, krema za stopala ili mlijeka za tijelo i sl.- takve stvari se trose u zavisnosti od toga koliko je pakovanje, i koliko treba nanijeti.
Korisnikov avatar
By Mars
Veze nemam ( :smeh: za Kragija) :smeh:

Ali vodim računa kad im prolazi rok trajanja :smeh: pa bacam, da mi se ne ponovi kao sa šamponom jednom... :smeh:

After shave gel mi iritirajuće dugo traje, dosadi mi... :smeh:

A parfemi, pak, prekratko... :smeh: :smeh:

:sigh:
Korisnikov avatar
By 2kune
iskreno... ja sam napravio eksperiment... uzeo sam najskuplju i najkvalitetniju kozmetiku do koje sam mogao doći i redovito upotrebljavao godinu dana i maličak više... i nisam primjetio nikakvu razliku... najveću razliku primjećujem kada se okupam u moru i ostavim sol na sebi... sav se preporodim... a more je jako teško istrošiti paaaa... :kopanos:
Korisnikov avatar
By Mars
Regenerativna moć mora je poznata.

A ti najskuplji preparati, serumi, Q-ovi su bezveze.
Korisnikov avatar
By EnRage
Poznata je stvar da skupa kozmetika nije ništa učinkovitija od one jeftine. Sve te gluposti s vodom glečera, cvjetovima s Anda, zrakom s Alpa možeš objesit mačku o rep. Vidimo da i zvijezde koje imaju toliko love da si priušte najskuplju kozmetiku stare jednako kao i mi obični smrtnici.

Inače, krema za lice mi traje oko pola godine, a s obzirom da imam malo kose i šampon mi traje otprilike toliko.
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by EnRage

Poznata je stvar da skupa kozmetika nije ništa učinkovitija od one jeftine. Sve te gluposti s vodom glečera, cvjetovima s Anda, zrakom s Alpa možeš objesit mačku o rep. Vidimo da i zvijezde koje imaju toliko love da si priušte najskuplju kozmetiku stare jednako kao i mi obični smrtnici.

Inače, krema za lice mi traje oko pola godine, a s obzirom da imam malo kose i šampon mi traje otprilike toliko.
nije tacno. meni od jeftinih krema za lice umeju da izadju osipi i buuljice, sto se ne desava od clinique kreme. i neki dezodoransi ti nachisto uniste odecu. i od head and shouldersa dobijem perut. :P

ontopic.
jbt nemam pojma.

krema za lice koju sam kupila u julu mi je upravo na izdisaju, dezodorans kupljen istom prilikom se jos drzi.
gel za tusiranje traje od nedelju dana do 3 nedelje, zavisno od sezone (jbg leti kad je onako vruce se tusiram ponekad i 4x dnevno, dok zimi 1 ili 2x. za sampon ne znam jer ga koriste i ostali ukucani, al recimo 3-4 nedelje sigurno. mleko za telo ume da potraje i 2 godine jer se leti uopste ne mazem (radije bih se perutala nego bila znojava&masna istovremeno). mislim da najbrze torsim sredstvo za skidanje sminke, lmao.
Korisnikov avatar
By EnRage
Sve ovisi kakav ti je tip kože, ne znači da će svakome od jeftine kreme izaći bubuljice niti da svakome od skupe neće izaći. Znam jednu osobu kojoj se to dogodilo upravo od kreme od 50 eura.
Korisnikov avatar
By Last_minutes
Originally posted by EnRage

Sve ovisi kakav ti je tip kože, ne znači da će svakome od jeftine kreme izaći bubuljice niti da svakome od skupe neće izaći. Znam jednu osobu kojoj se to dogodilo upravo od kreme od 50 eura.
Slazem se.. to se dogodilo i mojoj tetki.. :cekam:
Korisnikov avatar
By Gabriel
Originally posted by Anhedonie

Ja ne koristim nista :retard:

Osim gela za brijanje, to mi traje oko godinu dana, nesto tako. Cesto me mrzi da se brijem.
Aftershave ne koristim jer mi ne prijaju, najbolje mi je kad nista ne stavim.
Kreme sam pokusavao da koristim al me mnogo smara.
Shampon nemam pojma, imam ih 10ak i dohvatim onaj koji nije prazan.
Ne koristim gel za tusiranje, ne prija mi, koza ga upije i smrdi.

Ja generalno ne volim da mirisem na sapun. Najbolje mi je kad ne mirisem nikako, neutralno. A vise volim da smrdim nego da mirisem na sapun ili bilo sta.
kakav si ti smrda :lol:

elem... ne mogu da racunam, jer moj sampon koristi i brat i baba...kupka mi sada traje malo duze, krijem je u subi, naravno od brata koji iscedi 125 ml za jedno kupanje... brijac od 1000 dinara mi traje ukupno 2 brijanja, penu ne koristim, ispristim se, after me peche.... a da, osvezivac za sobu namenjen za koriscenje 2 meseca mi traje 15 dana..volem da mirise,,:)
Korisnikov avatar
By haemoglobin
gel za tusiranje 250ml - oko mesec dana - mesec i po (koristim spuzvu za kupanje a i nemam dlake na telu pa samim tim trosim manje gela)

gel za brijanje i aftershave ne koristim jer nemam bradu

sapun koristim samo za ruke

bebi puder - oko dva meseca

antiperspirant 70ml mi traje oko mesec-mesec i po (ne podnosim da mi koza ima neprijatan miris a generalno se malo znojim...no tripovi)

eucerin za usne mi traje jako kratko jer ga non stop mazem

maska za lice - koristim par puta mesecno no jedna kesica je za jednu upotrebu

krema za lice - 30ml mi traje i po dva - tri meseca jer je mazem samo kad mi je koza preterano suva

olovke za oci traju dugo jer ne stavljam mnogo a i ne sminkam se svaki dan

puder 10-20g pakovanje mi traje po tri meseca

dezodorans - mesec dana

parfem duuugo dugo jer retko stavljam

sampon za kosu 250 ml mi traje oko mesec-dva jer imam duzu kosu

"pakovanje" za kosu imam ono frizersko od po' kile pa toga nikad ne usfali :lol:

pasta za zube mi traje dva meseca max - perem zube cesto

krema za ruke - mazem je takodje samo kad mi je koza suva, ali i toga imam pakovanje od 350 ml pa ne usfali

e da, maskara mi takodje traje dosta dugo jer je ne stavljam svaki dan
senke za oci takodje
Šampon mi traje najviše 2 meseca,aftershave nepunih mesec dana,pena za brijanje nekoliko meseci (to mi traje najduže),kreme za lice ne koristim jer nemam potrebe za tim,sem preko zime kada lice mažem dečijom kremom,ruke mažem isto preko zime jer imam ogroman problem sa tim...ah da,zanimljivo je da mi dezodorans traje nepunih nedelju dana a za parfeme da ne govorim...sve u svemu skup sam za održavanje :lol:
Korisnikov avatar
By constantine
haemoglobin napisao:gel za tusiranje 250ml - oko mesec dana - mesec i po (koristim spuzvu za kupanje a i nemam dlake na telu pa samim tim trosim manje gela)

gel za brijanje i aftershave ne koristim jer nemam bradu

sapun koristim samo za ruke

bebi puder - oko dva meseca

antiperspirant 70ml mi traje oko mesec-mesec i po (ne podnosim da mi koza ima neprijatan miris a generalno se malo znojim...no tripovi)

eucerin za usne mi traje jako kratko jer ga non stop mazem

maska za lice - koristim par puta mesecno no jedna kesica je za jednu upotrebu

krema za lice - 30ml mi traje i po dva - tri meseca jer je mazem samo kad mi je koza preterano suva

olovke za oci traju dugo jer ne stavljam mnogo a i ne sminkam se svaki dan

puder 10-20g pakovanje mi traje po tri meseca

dezodorans - mesec dana

parfem duuugo dugo jer retko stavljam

sampon za kosu 250 ml mi traje oko mesec-dva jer imam duzu kosu

"pakovanje" za kosu imam ono frizersko od po' kile pa toga nikad ne usfali :lol:

pasta za zube mi traje dva meseca max - perem zube cesto

krema za ruke - mazem je takodje samo kad mi je koza suva, ali i toga imam pakovanje od 350 ml pa ne usfali

e da, maskara mi takodje traje dosta dugo jer je ne stavljam svaki dan
senke za oci takodje
hahahah gori si od nekih zena... mica :sweet:
Korisnikov avatar
By EnMademoiselle
ne znam ali mogla bih da ubijem onog ko je odlučio da se regenerator proizvodi u manjem pakovanju od šampona a idu jedno uz drugo PA ZAŠTO TO RADITE ZAŠTO
KO PERE KOSU NEKAD BEZ REGENERATORA AKO GA VEĆ KUPI U ČEMU JE FAZON

jako me nervira što potrošim jedno pre drugog pa tako moram da idem pojedinačno da kupujem

a što svaki proizvod koji skontam da mi prija nestane iz prodaje čim ga drugi put kupim je posebna priča.
poseban šaržer.
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2633289#p2633289]EnMademoiselle napisao:[/url]ne znam ali mogla bih da ubijem onog ko je odlučio da se regenerator proizvodi u manjem pakovanju od šampona a idu jedno uz drugo PA ZAŠTO TO RADITE ZAŠTO
KO PERE KOSU NEKAD BEZ REGENERATORA AKO GA VEĆ KUPI U ČEMU JE FAZON

jako me nervira što potrošim jedno pre drugog pa tako moram da idem pojedinačno da kupujem
Jerbo regenerator i ako se koristi posle svakog pranja se koristi u manjoj kolicini od sampona - bar bi tako trebalo.

OT

Nemam nikakvu predstavu, samo znam da od 14 godine moram kosu svaki dan da perem da ne bi izgledala prljavo - za 12 sati se izmasti, sta god ja radila il koristila. I da, za ovih skoro 20 godina nema sta nisam probala.
By Deni5
Zavisi koji, najbitnije je očistiti lepo lice, ne razumem kako neko ne čisti lice.

Možda najbrže potrošim pastu za zube jer ih perem pet puta dnevno.
Korisnikov avatar
By elizevin
kad razmislim, ne koristim nista od konvencionalne kozmetike, tako da je tesko reci, sve pravim sama, a i tu sam minimalista
omiljeni parfem (mali) mi ode za recimo dva meseca
sapun (koji sama pravim) za recimo dva ipo, koristim ga samo za ruke
umesto sampona, paste za zube i balzama koristim sodu i jabukovo sirce, tesko je proceniti potrosnju, ali je minimalna
posto se ne sminkam cesto i to ume da potraje dugo, relativno cesto menjam samo maskaru jer se osusi
mislim da nista drugo ne koristim regularno
na sest meseci kupim kutiju od 200g nerafinisanog si putera, to je da namazem ruke i lice ako su mi ponekad suvi, ali to je retko
By Kragi
^ nature cosmetics ^^

meni odu dva hand made sapuna mesecno ali mi sluze i za tusiranje i za ruke i za kosu i za lice. Ali neki od 100 i vise grama, ne oni manji.
Sad kontam da mi ulje psenicnih klica 100 ml i dalje traje a naceo sam ga u oktobru i sve je ok jos uvek sa njim obzirom da je nerafinisano. Mada u momentima kada nemam vremena da cekam da se osusi na rukama uzmem laverinu basis sensitive koja isto traje u picku materinu (150 ml) jer je ne koristim stalno.
Neke maske, med i vocne kiseline koristim po potrebi pa nekad i to sve stoji nedeljama.

Jedino sto na mesecnom nivou moram da kupujem je mouthwash.
Korisnikov avatar
By Macan86
jedino od kozmetike što trošim u nenormalnim količinama su šampon i regenerator za kosu,i još tako neke osnovne stvari za higijenu.To od prilike potrošim za po dve ipo nedelje.
Pavlovićeva mi traje oko dva meseca jer je poprilično masna pa je ne stvljam mnogo.
Mleko za telo ne kupujem uopšte sad jer umesto njega koristim pavlovićevu zimi...A leti traje po mesec ipo,nekad duže.
Labelo ili grožđana mast mi traju po pola godine...
Vosak za kosu mi uvek pođe rok...a pre neki dan sam bacio piling gel za tuširanje koji je već treću godinu bajat jer sam ga probao jednom,iritirao se i rešio da ga više ne pipam...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!