Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
....reče meni u pismu pre nekoliko godina cimerka moje dobre drugarice.

Šta su vam do sada lepo a šta ružno priređivali ljudi sa kojima ste delili životni prostor - sobu, kuću, stan?

Ja nešto nemam ekstremne primere (osim jednog izuzetnog prijateljstva koje je univerzum za sebe...), nego mi par poslednjih dana padaju ti ljudi na pamet...

Ali recimo što se tih nekih loših stvari tiče...bilo je problema oko različitih koncepta higijene u stanu (ponajpre zbog toga što je druga strana nije imala ni u rečniku, spoznajno, a kamoli praktično). Išlo je dotle da nas je ležeći gledala iz svog kreveta (nenameštenog, pod posteljinom, na kome leži u trenerci i cokulama, tek izašla iz gradskog prevoza i tresući pepeo od cigarete po tanjirima koje je danima skupljala oko kreveta - imate sliku)...dakle leži tako, puši, gleda iz svoje sobe dok mi ostali radimo nedeljnu generalku u stanu i kaže "KOME NIJE SREĐENO U GLAVI, TAJ IMA POTREBU DA SREĐUJE PROSTOR OKO SEBE".

Ironijom sudbine, baš je ona morala da se posle par godina javi psihijatru i uzima jake lekove duži vremenski period...(pozvoni neko na vratima ili na telefonu, a ona plače i preklinje nas da se ne javljamo i ne otvaramo - jer su DOŠLI! DOŠLI SU....jeza...)

Al uglavnom ok ljudi i fina iskustva, tih nekoliko docimera (u mom slučaju)....

Vi?
Korisnikov avatar
By mili86
Ja mog izbacio pre par dana... Sad kupatilo opet lici na kupatilo...
Korisnikov avatar
By Blady
Hm... pa jednom sam imala cimera, bio je ok.. nedostaje mi bas i gotivim ga..
Ali kako je on bio aljkav, to nema nigde...
I onaj sto je ziveo, kao podstanar... on je bio nemoguc...
kao i onaj drugi... Ali recimo da mi to nisu bili cimeri, skoro !
Korisnikov avatar
By Tungi
Ne znate vi sta je aljkavost:ozbiljan:
Korisnikov avatar
By Mars
Jel krenula iz svoje sobe i do pola hodnika raznosila prljav veš, kako je po podu zakačinjala nogom? Bez da primeti uopšte?
Korisnikov avatar
By Tungi
Do tog stadijuma jos nije stigla/nisu stigli.:D
Korisnikov avatar
By Mars
Eto.

Vi ste najslabija karika.

Doviđenja.

:kiss:
Korisnikov avatar
By Blady
ja mislim da znam sta je aljkavost.. ono sto sam ja videla ne zelim nikom..
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Hm...

Prvi cimer je bio super, donosio mi je slatkise svaki dan, tad je imao 32 godine a ja 15 i stalno sam jeo cherry bombone one sa likerom od vinje :love: I posto je stalno tako putovao po srbiji, takav mu posao, samo dodje i pita me "oces do kragujevca?" ili bilo koji grad i tako se odvezemo, on radi sta ima ja lutam i bilo je lepo. A onda se doselila i njegova zena i malo dete i glava mi je svakog dana pucala i stan mi je smrdeo na bebu :barf: Al bio fin covek, ne bih se bunio da opet zivimo zajedno.

Sadasnji cimer je mrcina od coveka, godinu dana mladji od mene, ne cisti nista, smrdi i moze da prodje par dana da se ne vidimo, a zivimo u istom stanu. Mada kad mu kazem da pospremi nesto to ce i uraditi tako da ne mogu da se zalim, fin je i on, ne cisti ali ne pravi sranja. A onda je doveo brata, starijeg godinu dana od mene kog bih malo :fuck: i brat jos i cisti, odlicno. Jedino su sad glasni ponekad al nije to nista strasno.
Korisnikov avatar
By Tungi
:lol:

Dobro svakom je svoj cimer "blago najvece aljkavosti".
By Glasnik
Živeo sam i s cimerom i s cimerkom (oboje su mi dobri prijatelji) i nije bilo nikakvih većih nesluglasica. Zaista samo najpozitivniji mogući stav da nam suživot bude što lepši. Dakle, dogovor je uvek bio da bez pardona čim nešto zasmeta to i kažem i da tako na vreme otklonimo to (šta god to bilo). I to je zaista tako super funkcionisalo u oba smera. I dan danas, da imam tu opciju, živeo bih opet s nekim od njih dvoje jer su zaista kvalitetni ljudi... ;)

Naglašavam da nikad ne bih živeo s nekim koga bih našao preko oglasa ili tako nečeg. Samo opcija da to bude neko koga poznajem mi je ok... Ne mogu, brate, da razmišljam dok sam na faksu da li mi taj XY pretura po sobi i traži pare ili tako nešto. :down:
Korisnikov avatar
By Mars
A moram da pomenem i ovo Blacky što je rekla...bez ikakvih generalizacija, čisto moje iskustvo: cimeri koje sam imao, kraće ili duže - svi su bili "ko devojčice" što se urednosti i higijene tiče. Devojke s kojima sam stanovao - to ti je bilo da ne poželiš nikom.

Zajednički prijatelji koji su nam dolazili - svi su hteli u mojoj sobi da se skupljamo i sedimo..
Korisnikov avatar
By mili86
Ako izuzmem to sto je pusio u kupatilu i pepeo ostavljao u kadi koji se u kontaktu sa vodom pretvori u katran i onda zapece... navescu primer koji me je izuo iz cipela:

Zivim pored pekare Trpkovic i sasvim je logicno da zderemo pecivp za dorucak... Gospodin Cimer se nazdrao 350gr bureka sa sunkom i kackavaljem i sve to ostavio na stocicu u mojoj sobi + case od jogurta, punu pepeljaru, koka kolu i solju od kafe. Trpkovic, dao Bog, burek pravi ona po starinski sa puno masti pa se ta mast iscedila sa papira na sto i tu skorela iliti zapekla. E sad, sve ovo ne bi bilo katastrofalno da ja u neko doba noci nisam usao sa deckom sa kojim sam se kao muvao... blam, blam, blam... miris bureka + vonj iz pepeljare... uh...
Korisnikov avatar
By mili86
Originally posted by Anhedonie

Hm...

Prvi cimer je bio super, donosio mi je slatkise svaki dan, tad je imao 32 godine a ja 15 i stalno sam jeo cherry bombone one sa likerom od vinje :love: I posto je stalno tako putovao po srbiji, takav mu posao, samo dodje i pita me "oces do kragujevca?" ili bilo koji grad i tako se odvezemo, on radi sta ima ja lutam i bilo je lepo. A onda se doselila i njegova zena i malo dete i glava mi je svakog dana pucala i stan mi je smrdeo na bebu :barf: Al bio fin covek, ne bih se bunio da opet zivimo zajedno.

Sadasnji cimer je mrcina od coveka, godinu dana mladji od mene, ne cisti nista, smrdi i moze da prodje par dana da se ne vidimo, a zivimo u istom stanu. Mada kad mu kazem da pospremi nesto to ce i uraditi tako da ne mogu da se zalim, fin je i on, ne cisti ali ne pravi sranja. A onda je doveo brata, starijeg godinu dana od mene kog bih malo :fuck: i brat jos i cisti, odlicno. Jedino su sad glasni ponekad al nije to nista strasno.
a gde je tu moj stric?
Korisnikov avatar
By Mars
Sad sam se setio.

Ta..."uredna i čista" iz moje priče...

Crkne nama bojler. Dodje majstor, stalno njega zvali...ja mu skuvam kafu, sipam....uzeo čisto lonče, poklopljeno onako na cediljci, šolja...regularis...Sipam kafu, dam čoveku...i on ti u jednom trenutku kaže (a sve mu neprijatno što to mora da pominje uopšte) "Ma jel nešto pliva u ovoj kafi?" Ja pogledam...nešto OKRUGLO, TAMNO BRAON, sunđerasto kao...nemam predstavu šta bi moglo da bude! A pliva, definitivno!

Em me blam, em NE KAPIRAM šta je ono....a ona kako je grejala MLEKO U DZEZVI ZA KAFU (neadekvatno korišćenje sudova je posebna priča - uglavnom SVE je za SVE služilo)...kako je grejala mleko pa kako joj se dole uhvatilo ono...ona to NIJE OPRALA LEPO, i tako prljavog ga je stavila medju čiste stvari...i onda ja kad sam kuvao kavu, grebao kašičicom po dnu lončeta - to ti se odvoji i to ti ja dam čoveku da pije. UŽAS od blama.

:kesa:

Po njenom useljenju sam ekspresno odvojio samo svoje sudove, ja ih koristio i prao, ona ništa od toga nije smela da dira.
Korisnikov avatar
By Tungi
Redovno se desava.Ne pomazu ni prebacivanja,savetovanja,molbe.Blaga tupost teleca.Ne razumem kako neko moze da se pishmani,da se tusira triput dnevno,a da smrad ispred nosa ne oseca i ne vidi ili sto je gore vidi,al' ne preduzima nista po tom pitanju.I dve nedelje mogu biti odsutan,zateci cu sudove do plafona (ili onakve kakvi su ostali,samo jos napakovanije),razbacane stvari svuda unaokolo,istresanje pikavaca kroz prozor,deponija djubreta u kuhinji,koriscenje mojih licnih stvari..I naravno,cekam se ja.Ja to uvek dovedem u red.
Korisnikov avatar
By Mars
A bila je jedna :D Sve učila napamet za ispit (ekonomija) Preslišava se "Kao što smo videli....kao što sam već napomenula....kao što je poznato...jer to je, NARAVNO,..." :smeh:

Dođe sa ispita, pala i plače "ŠTA JE NJEGA BRIGA ŠTO SAM JA NAPAMET NAUČILA !??!?!" :smeh:

Ali zato njoj za disciplinu :up:
Ta ti ujutru popije kafu, i od 8 seda da radi. A mi u najboljem slučaju tad tek odemo da spavamo...
Korisnikov avatar
By *deni*
Kućni sam tip, uvek sam voleo da, kad završim sa obavezama, odem lepo svojoj kući i razgaćim se. Zujanje po gradu nikad nije bila disciplina u kojoj sam se snalazio, brzo mi sve dosadi, pa sam uvek radije sedeo kod kuće i radio šta mi je volja.
U skladu sa tim, stambeni objekat mi je vrlo bitan, kako sad, tako i u vreme kad sam živeo sa raznim cimerima.
Uvek sam nešto čistuckao, dinstao, ribao, slagao, usisavao..... Smeta mi nered.
Ne mora to da bude kao u apoteci, ali nema govora o tome da pepeljara stoji puna, posuđe neoprano, rublje razbacano i slično.
Cimeri su uglavnom bili ok, a najviše sam voleo kad su cimeri hiper socijalni, pa malo borave u stanu, koji je onda samo moj.
:meda:
Korisnikov avatar
By mili86
ne poznajem te termine.... :)

Ja sam bio u braku do skora tako da tek sad upoznajem blagodati cimerovanja... Ako izuzmem ovog poslednjeg, jedini cimer mi je bio Renoir...
Korisnikov avatar
By Mars
Kod nas se zvalo docimer ako svako ima svoju sobu.

A i B su cimeri jer su u jednoj sobi, a meni su docimeri jer ja imam svoju koju ne delim ni sa kim.
Korisnikov avatar
By Mars
Ja nekih mesec dana (prinudno samarićanstvo/samarićanska prinuda), i celih mesec dana sam prespavao.

Profesionalni pevač.

Ide Whitney Houston na radiju a on "Slušaj, slušaj! Slušaj SAD - FALŠIRA!! Jesi čuo!?! Jesi čuo??!? Jesi čuo kako FALŠIRA!!?!?"

Pa sam rešio da se ne budim dok ne ode...
Korisnikov avatar
By mili86
i ja mislim da je cimer onaj sa kim delis sobu... a docimer u sobi do... odnosno onaj s kim delis stan. a tebi je N ocigledno bio komsija :)
Korisnikov avatar
By HPLC
Originally posted by Mars

... "KOME NIJE SREĐENO U GLAVI, TAJ IMA POTREBU DA SREĐUJE PROSTOR OKO SEBE".
Znači ne verujem :)

Ovo su meni docimeri uvek govorili dok sam domestosirao kupatilo i dezdermanisao po kuhinji...

:kafa:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Uh uh, ja te ekstreme aljkavosti baš i nisam imao :lol:

Cimerovao sam dok sam stanovao u Studenjaku. Živeo sam jednom u trokrevetnoj i još par godina u dvokrevetnoj sobi.

Prvi put živeo sam sa dva ilegalca, bili su OK generalno, ostavljali su prljave sudove u sudoperi, ali pošto je to samo kao čajna kuhinja sa jednim rešoom nije tu bilo ničeg sem čaša i džezvi od kafe, tako da mi nije smetalo da povremeno operem to, trajalo je po 10tak minuta.

Ovaj cimer sa kojim sam najduže bio, možda je i bio najaljkaviji, pušač, znao da puši u kupatilu i da zatičem filtere koji neće da otplutaju sa vodom, nije nameštao krevet i ležao je u njemu u pidžami jer mu je tako najudobnije :lol: Na njegovom stočiću redovno neki haos, piksla puna i tako to. Imao je visok prag tolerancije na prljave sudove u kadi, ali znao je da opere poneki sud povremeno Mada kad sve saberem, nije bilo tako strašno, a i znao je da sredi stvari ukoliko čuje da mi dolazi neko ili ukoliko dolazi njemu neko i to samoinicijativno.

Cimere nisam puštao da peru kupatilo, to sam samo ja radio :D Nisam siguran da je oprano dok ne vidim slojeve domestosa tamo gde smatram da treba da budu :D barem 5 minuta.
Korisnikov avatar
By Dear Lucy
moja cimerka nije bila aljkava. ali je bila nenormalna. histerija je ženskog roda :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!