Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Sunce
Vozeći se njujorškim metroom, Peter Brett je u svoj telefon strpljivo kuckao roman koji je postao bestseler, a uskoro će biti i ekranizovan.

Peter Brett je svakog dana provodio po nekoliko sati u metrou na putu do posla. Ipak, vozeći se linijom F koja saobraća od Bruklina do Tajms Skvera, nije uzalud trošio svoje vreme. Sve te sate koristio je da piše svoj roman prvenac. A kako nije ljubitelj olovke i papira, dobro mu je poslužio i mobilni telefon!

„Često su me razne pojave inspirisale na pisanje, ali nikad nisam voleo olovku, papir i taj način pisanja“, izjavio je Brett za New York Daily.

U početku je kucao oko 800 reči dnevno, a kasnije se ta brojka povećala na 100 000. Vremenom je nastao naučno fantastični roman pod nazivom „The Painted Man“ koji je u Velikoj Britaniji objavljen 2008, a u Americi godinu dana kasnije. Brett je svoje delo zamislio kao triologiju, pa se ovog aprila u prodaji našao drugi deo romana nazvan „The Desert Spear“.

Ipak, iako je prvi deo prodat u sto hiljada primeraka Brett nije odustajao od svoje metode pisanja. I drugi deo je nastao u metrou, na liniji F. Ipak, treći deo neće nastati u potpunosti u metrou jer je Brett dao otkaz na poslu pa sada ne mora da provodi mnogo vremena u prevozu.

„Ipak, kad god mi ponestane inspiracije, uđem u metro i tu je sve ponovo u redu“, objašnjava on.

Nedavno su ovog pisca kontaktirali i filmski producenti koji su u njegovom delu videli veliki potencijal. Nazivajući ga novim „Gospodarom prstenova“, Jeremy Bolt nije krio oduševljenje. Ovaj britanski producent koji stoji iza hitova poput „Resident evil“ kazao je da je u planu 3D verzija u koju će biti uloženo sto miliona dolara.

„Kada je trebalo da upoznam Petera, očekivao sam čoveka sa neverovatno mišićavim palčevima. To što je uradio je zaista zapanjujuće. Pretpostavljam da su ga inspirisali mnogi ljudi sa tetovažama kojima je metro preplavljen.“

Brett trenutno ugovara detalje o snimanju filma sa rediteljem Paulom Andersonom. Prvi deo filmske triologije najavljen je za 2012. godinu.

Do tada, ovaj pisac će raditi na završetku trećeg dela romana, i tek s vremena na vreme voziće se metroom, kad mu zafali inspiracije.
Korisnikov avatar
By bu
hah..obicno se kuckam sa nekim..slusam muziku...smejem se kao debil..spavam..a kad mi naidje inspiracija i zapisem nesto u mob :) ..
By J...
Pokusavam da dodjem do vazduha, stojeci na jednoj nozi.
Korisnikov avatar
By jukie
Čuo sam da Japanci stalno pišu romane na mobilnima tokom vožnje

Moj mobilni nema taj prostor za pisanje romana
Korisnikov avatar
By Burak
Kad sam neraspoložen gledam napolje u prazno. Kad sam srednje raspoložen onda slušam muziku i gledam tipove koji ulaze i izlaze iz busa. Kad sam baš dobro raspoložen stanem/sjednem tamo do vozača i slušam njegovo kukanje kako je njihov posao najteži na svijetu bla bla..
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by J...

Mila, ima da prodises kad nam uvedu metro! :pinknaocari: Ako dozivis, naravno...

Ja radim isto sto i J... Pokusavah neko vreme da slusam muziku ili podcaste, ali ne vredi, u prevozu je da ogluvis.
Korisnikov avatar
By Heartkiller
# Slusam muziku
# Gledam kroz prozor
# Kuckam se sa dragim ljudima
# Gledam i ne mogu da verujem koliko ljude mrzi da uzmu sapun ili gel za tusiranje i istusiraju se... :kesa:
Korisnikov avatar
By ns.happy
sjajna prica u uvodnom postu.

ont - ne koristim javni prevoz.
Korisnikov avatar
By Mars
Prvo bez muzike gledam da ne ulazim.

Volim da je bus pa da sednem i gledam napolje kroz prozor, ulice, prolaznike, život napolju. Naročito ako je kiša.

Ako su neke varijante vozova koji prolaze kroz naselja...i gde nema sta da se vidi - onda volim knjigu koju trenutno čitam ili neki rasterećujući magazin.
By LeDeNa_
Slusam muziku.....citam...i gledam da sednem :D
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Lunja
Originally posted by J...

Mila, ima da prodises kad nam uvedu metro! :pinknaocari: Ako dozivis, naravno...
pff... ja sam video onu mapu i metro nikad neće da prođe ovuda pored mene
prosto mi dođe da se preselim u Njegoševu :eureka:
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by Mars
Volim da je bus
Ja recimo izbegavam da idem tramvajem jer mi je strašno neprijatan način prevoza. Nema mnogo mesta za sedenje (samo po jedno sedište sa svake strane) a ako uspeš da sedneš onda ti ovi što stoje pored tebe guraju glavu stomakom, jer nema te distinkcije prostora "dovde su sedišta, odavde je stajanje". Uopšte stalno očekujem da me neko slučajno pričvrlji torbom ili nekim drugim predmetom. A i kad stojiš pa se držiš za šipku opet visiš nekome nad glavom. Autobusi pak imaju nešto niži pod u delu za stajanje.
Korisnikov avatar
By Mars
Da, sve ono što sam rekao se i podrazumeva ako nije kolaps od gužve. Idealno ako gužve uopšte nema pa mogu slobodno da sednem a ne da skačem svakom da mu ustupim mesto.

Ako je pak gužva i ako moram (oj, ovo SVE u prošlom vremenu) da se vozim, onda stanem skroz pozadi, okrennem leđa svemu i svima iza mene...i flertujem sa šoferom u kolima iza busa.

:D
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by Black Lady

.... Drkam na klinke.... :piggy:

ajmo jednom zajedno :pervert:

ON ne vozAm se gradskim, poslednji put sam se vozila sa kopikom u ns :smeh: nemoguca sam u aFtobusu, masem, klimatam se kako bus skrece i smejem se kao dete u cirkusu :lood:
Korisnikov avatar
By mmiki
U gradskom prevozu najcesce razmisljam i kalkulisem sta cu uraditi u blizoj ili daljoj buducnosti, neki to povezuju sa odgovorniscu a neki sa mastanjem. Verovatno ima i jednog i drugog. Tako se zamislim i vreme mi prodje. Nekad mi naidje period da uglavnom slusam muziku. A ako sam pred neki kolokvijum, uzmem neku knjigu/svesku pa se preslisavam.
U medjugradskom prevozu obavezno spremim muziku, cesto i neku aktuelnu knjigu za ucenje.
Korisnikov avatar
By Mars
Oh. Međugradski i međudržavni prevozi su druga priča.

:blush:
Korisnikov avatar
By mmiki
Za medjugradski sam zaboravio novosti i ukrstene reci. :)
Korisnikov avatar
By tintily
Stanica . Cekam. Jos cekam. Ide prevoz. Pritisnem dugme off. Izadjem iz prevoza. Pritisnem "on".
Korisnikov avatar
By simarrgL*
dok mi je jos bio ziv mp3, bez njega nigde. uglavnom lovim gde cu da sednem, gusim se prvih nekoliko minuta, posle blenem u prazno ili pricam sama sa sobom :lol:
By Orion
Ranije sam stalno slušao muziku a posle sam prestao i jedno vreme samo sam gledao da li ulazi kontrola da znam kad da pobegnem.

:kesa:
Korisnikov avatar
By Marvin
U međugradskom čitam, u gradskom se trudim da ne postojim.
Ovako kao tintily :)
Korisnikov avatar
By Crazy_Bee
umetnost prezivljavanja.

redovno imam muziku neku, ili drustvo, pa ne obracam paznju na okolinu. osim ako sam u busevima gde znam da postoje velike sanse da udje neko od dzeparosa, pa kolutam ocima i zveram gde ranac da uglavim. mada se uglavnom zapucam pa nista ni ne vidim ni ne cujem. blajim kroz prozor, po prozorima i terasam, ulicama...posmatram jednostavno. :lol:
ako su medjugradski u pitanju, lepo se smestim, opet muzika i blejkanje kroz prozor ili knjiga. :P
Korisnikov avatar
By mrgud
citam, zevam okolo, planiram dan, mrzim ceo svet, volim ceo svet,
ako imam inspiracije, posvadjam se :evilgrin: i tako to...
Korisnikov avatar
By inga
Brojim semafore:discofever:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!