Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By KiWi
Surfuje sinoć moja sestra od tetke i naiđe na neki "džabalesku" sajt koji nudi besplatne uzorke raznoraznih proizvoda. Engleski zna površno, u školi je učila ruski. Klikće na slike i gleda šta može da poruči sebi ... da se malo ponovi, za dž. U jednom trenutku kreće psovanje za medalju ... reči koje nikada nisam čuo u životu, posebno ne iz njenih usta ....

Problem je što je kliknula na ovaj link ...

http://www.weightlossmagicdiet.com/rach ... =dweighthq

I dobila informaciju "Invalid Country" ... što je ona prevela kao "zemlja invalida" .... veoma često se nailazi na netu da naša zemlja nije podržana ... ali nikad nas nisu ovako nazvali ...

Pa ovako naglas razmišljam ..... i pitam se ....

Kada se (okvirno) može bar očekivati da naša zemlja dobije mogućnost korišćenja amazona, ebay-a, raznoraznih vitamin store-ova i kojekakvih šopova ??

Sve ovo ne bi bilo strašno da na mnogim sajtovima može da se odabere Albanija ... A Srbija ne može .... Nemam ništa protiv Albanije kao zemlje, ali koja je logika tih sajtova da dodaju zemlju u kojoj po proceni same vlade te zemlje 30% kuća nema broj, a bar 10% ulica uopšte nema ime! ... Eto, samo me to zanima ...
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by KiWi

Sve ovo ne bi bilo strašno da na mnogim sajtovima može da se odabere Albanija ... A Srbija ne može ....
pa to je americko-njemacko-vatikanska zavjera, naravno. :smug:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Popeye

Sve ovo ne bi bilo strašno da na mnogim sajtovima može da se odabere Albanija ... A Srbija ne može ....
pa to je americko-njemacko-vatikanska zavjera, naravno. :smug:
ne mislim da je u pitanju zavera ... već legitimni dogovor tih online prodavaca ... samo me zanima zašto ignorišu Srbiju i slične zemljice ...

Inače, Popaje, šta te je navelo da ostaneš na ovom forumu? Zar nisi rekao da nismo dovoljno zanimljivi da zaslužimo tvoju pažnju?
Korisnikov avatar
By Mars
Zanimljiva ideja...Spisak onoga za šta smo sve uskraćeni ili plaćamo po mnogo višim cenama.

(a naslov teme mi se ne sviđa)
Korisnikov avatar
By horus.
srpsko e-trziste jos nije dovoljno razvijeno, pa samim tim ni interesantno amazon-u, e-bay-u, etc... :hekla:
Korisnikov avatar
By horus.
Originally posted by Mars
(a naslov teme mi se ne sviđa)
:up:

ni meni...
Korisnikov avatar
By Srklet

Inače, Popaje, šta te je navelo da ostaneš na ovom forumu? Zar nisi rekao da nismo dovoljno zanimljivi da zaslužimo tvoju pažnju?
3 things:
1. beograd pride
2. drugi su jos gori :D
3. pa registrirao sam se samo sest mjeseci poslije tebe :P
Korisnikov avatar
By blabla54380

Kada se (okvirno) može bar očekivati da naša zemlja dobije mogućnost korišćenja amazona, ebay-a, raznoraznih vitamin store-ova i kojekakvih šopova ??
kiwi da si ti meni ziv i zdrav ja sa amazona i mnogih drugih sajtova narucujem stvari jos od 2005. godine
Korisnikov avatar
By deran
403 - Error Invalid Country

:invalid:
Korisnikov avatar
By unic0rn
kolko sam chuo, od januara konachno paypal u srbiji i srbija u paypalu...

bilo je i vreme...
Korisnikov avatar
By Mars
Rahela mode on:
A je li, Branko sine, šta je to?
Rahela mode off.
Korisnikov avatar
By unic0rn
Najpopularniji payment portal na svetu, koji nikada nije dozovljavao ni da se registrujes ili koristis kartice iz srbije zbog toga sto su krajem devedesetih ljudi iz srbije zloupotrebljavali tudje kartice toliko masovno da su oni popizdeli i postavili to kao INVALID COUNTRY :)

u svakom sluchaju to je neshto shto ce uticati dosta na razvoj e commerce/a u srbalja.
Korisnikov avatar
By Mars
Sad se sećam, objašnjavao mi je neko...Posrednik u stvari.
Korisnikov avatar
By blabla54380
unikorne to je trajalo od neke 98 godine do 2001, vec su tada postepeno poceli da ponovo saradjuju i sa nama kriminalcima :D sada na vecini sajtova koji salju po svetu salju i kod nas, samo sto jos uvek neki nisu dobili informaciju da beograd nije glavni grad yugoslavije, odnosno srbije i crne gore.
Korisnikov avatar
By unic0rn
ne pricam o sajtovima, pricam o mogucnosti placanja/naplacivanja preko paypala, znachi samo te kompanije, koje ne postoji vec deceniju.. i konacno treba da se desi ponovo...
Korisnikov avatar
By Rei
Mislim da se radi o nekim propisima i zakonima, kompanije prosto nece da posluju u mutnoj vodi i onda iskljuchuju Srbiju. Neki naravno shalju, ali u principu ne znash dok ne probash da naruchish, chak ni Amazon nece sve da shalje u Srbiju a i poshtarine su :bljak:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Rei
chak ni Amazon nece sve da shalje u Srbiju a i poshtarine su :bljak:
da... :-( ali, bar knjige i cd-ovi mogu...
Originally posted by Sprinter
a sta bi ti da narucis preko amazona? frizider? :smeh:
sto da ne?
Korisnikov avatar
By Dominion
amazon radi sa srbijom ihahaj vec dugo. a stvari koje ne shalju preko svoje grane bez obzira na zemlju u pitanju jeste tehnika koja radi na struju.

na koje li si ti banana sajtove ishao kad vecina iole popularnijih shopping sajtova radi sa srbijom?
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by ns.happy
sto da ne?
zbog toga sto ce postarina za frizider od 200 dolara da ga kosta 5000 hiljada dolara
Korisnikov avatar
By Rei
Ja sam pokushao sa Amazona da naruchim neki nakit i nisam uspeo. :shrug:
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Dominion
amazon radi sa srbijom ihahaj vec dugo. a stvari koje ne shalju preko svoje grane bez obzira na zemlju u pitanju jeste tehnika koja radi na struju.

na koje li si ti banana sajtove ishao kad vecina iole popularnijih shopping sajtova radi sa srbijom?
neće da pišljive tablete HCLa od 4 dolara .... njih ima u svakoj apoteci svuda u svetu, osim u Srbiji ...
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Sprinter
Originally posted by ns.happy
sto da ne?
zbog toga sto ce postarina za frizider od 200 dolara da ga kosta 5000 hiljada dolara
ako neko jako zeli taj frizider, platice postarinu. na kraju krajeva, postoje razni nacini da se neka roba ocarini po nizoj stopi, narucis par proizvoda i sl. bas ovde ima jedna tema o tome.
neće da pišljive tablete HCLa od 4 dolara .... njih ima u svakoj apoteci svuda u svetu, osim u Srbiji ...
mozda jer se lekovi distribuiraju na neki drugaciji nacin?
Korisnikov avatar
By Dominion
Originally posted by Rei
Ja sam pokushao sa Amazona da naruchim neki nakit i nisam uspeo. :shrug:
to je zato sto neki proizvodjaci prodaju i posluju preko amazona a sami shalju. ja sam hteo neki prsten da narucim (nvie design) ali nisu cak ni u francusku hteli da salju :(

@ kiwi, mozda zato sto ga klasifikuji kao lek/suplement... shrug.
Korisnikov avatar
By m..
jbt ljudi su onoliko narucivali laznim karticama, da je stigao lesh na carinu. nije ni cudo sto nam ne radi amazon.

znam gomiu ljudi kojoj su stizale patike (doduse ponekad proshtari drpe jednu), casopisi, knjige, procesori, graficke i zvucne kartice, razni odevni predmeti, diskovi i slicno. doduse znam i neke koji su na prvoj godini faxa pokusali da zavale 3/4 slepera braon imalina, i jednog koji je pokrenuo biznis sa pelenama za odrasle.
Korisnikov avatar
By opora
Sve cemo imati vise i bolje od ostalih iz regiona, bolje od Slovenije cak! Onda kad dodje 2002.god opet, kad 2003. ne ubiju Zorana, pa 2005. udjemo u EU kao zemlja koja se feniksovski digla u visine ekonomije i 2006. predala Ratka bez pregovora s njim! Ende!
Korisnikov avatar
By Mars
Aj mi ubaci nekako i slovenačko primorje da imamo, pls.
Korisnikov avatar
By someone
sa amazona mogu da se kupuju proizvodi,a ebay-a ne moze ,paypal ne moze da se koristi.... Da,Bosna i Hercegovaina,Alabanija i Sklj zemlje su podrzane,Srbija nije :) Odavno se pricha "od tog i tog meseca ce se i Srbija naci na spisku podranih zemalja" pa nikad nishta,prazna pricha :D
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Dominion
@ kiwi, mozda zato sto ga klasifikuji kao lek/suplement... shrug.
Moguće. Bilo bi logično da ga bude registrovan kao pomoćno lekovito sredstvo ...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!