Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By bigirl
Druzite se sa nekim sto godina, znate sve o doticnoj osobi, mislim, najbolje ste drugarice, logicno je da pricate o svemu i svacemu... I onda, odjednom... Doticna pocne da se ponasa lazno misteriozno, tipa "idem negde", "radim nesto", "nalazim se s nekim da kupim nesto"... Kada je pitam sta je to nesto ili gde to negde mora da ide odgovori sa "a zasto to tebe toliko interesuje?"... Zbg, druzimo se vec deset godina, naravno da me interesuje... I uopste ne vidim ni poentu u tome da pitam gde, sta, s kim jer mi je normalno da ja to kazem i bez pitanja. Kako je njoj to postalo "nenormalno"?

Pitanje teme je u cemu je poenta toga neko, nesto, negde, te lazne misterioznosti... To tako iritira. Narocito od strane nekoga ko ti je najblizi vec ihi-hi.

Mada, ne znam ni ja zasto sada otvaram ovu temu kada necu biti tu da procitam odgovore... Moram da idem negde sa nekim da radim nesto.
Korisnikov avatar
By Dina
Loni i ja pre neki dan gledali predstavu "Neke devojke". Podsetila me je ova tema na to, mada je tu rec o vezama. Ali tema je slicna... kad neko nesto ne zeli da isprica onda ispadne neka devojka, jedna devojka... U mojim prijateljstvima ja sam ta koja je pocela da se udaljava i pocela da pricam da idem negde sa nekim, imam neku vezu, jednog dana imacu neko dete :smeh: Rec je o tome da moje nekadasnje prijateljice ne vidim vise bliske kao nekad. To je i meni nekad cudno i nedostaju mi oni dani kada sam mogla da im ispricam (skoro) sve i da me razumeju, kad smo se mnogo cesce cule. Ali ljudi se menjaju i ja ih ne prepoznajem vise kao bliske da bih neka sadasnja dogadjanja mogla da podelim sa njima. Imam neke nove prijatelje. Mada su opstala i ta stara prijateljstva samo nismo vise tako bliske. To se poklapa i sa tim sto one imaju decu, neke su udate, pa i inace nemaju vremena toliko za prijateljstva kao nekad. Malo je to udaljavanje i sa njihove strane, mada vise sa moje, ali kako je tako je... Mislim da je to zivotni tok, odnosi se menjaju i mislim da je lepo zadrzati dugogodisnja prijateljsva ali to ne znaci da mogu ostati uvek ista...
Korisnikov avatar
By decko
Uf...ne volim ni ja to ali kad osetim da prijateljstva postaju takva onda i ne ocekujem odgovore i ne postavljam takva pitanja ili na takav odgovor samo klimnem glavom i to je to.

Jbg. Nista ne moze na silu. Na kraju i ti izgubis zelju da s tim nekim delis svoje pvt stvari iz zivota i govoris isto i na tome ostaje.
Korisnikov avatar
By Delete
Bigirl, zar ne vidis da je toj osobi potrebno malo prostora, pocela si da je gusis svojim "podrazumeva se da..."

O`ladi malo :tumble:
Korisnikov avatar
By ns.happy
da ti nije neki rodjendan uskoro, pa organizuje slavlje iznenadjenja?
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Mozda ta osoba samo smatra da ti neces odobravati ili razumeti to >neshto< zbog cega je zauzeta trenutno.

Ja kad osetim da mi neko nesto taji od prijatelja ili se udaljava od mene na neki nacin-direktno pitam o cemu se radi i u cemu je problem?
Mada ja retko imam takve slucajeve-meni uglavnom svi sve govore nekad i vise nego sto zelim znati ali valjda je to i dobro jer znaci da mi veruju i da imaju poverenja. u mene :)
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
well, sto se tice prijateljstva, tu se moram pohvaliti da imam sjajnu intuiciju. Osjetim da nesto ne stima i prije nego sto znaci postanu vidljivi. Uvijek dam ljudima jos koju sansu - komunikacija mi je jaaaako bitna - i pokusam da pricom dodjem do rjesenja dok ima vremena. Ukoliko je problem trenutan, zajednicki cemo ga rijesiti. Ako je prijateljstvo pocelo da jedno od nas zamara, mozemo uvijek napraviti pauzu. Ako smo u medjuvremenu ipak odabrali razlicite pravce, onda se povlacim da sacuvam bar dobre uspomene.
Slicno kao i sa vezama. Bolje je pamtiti lijepe momente, nego sve zasrati beznadeznim i beskrajnim pokusajima da se nesto spasi.
:hvala:
Korisnikov avatar
By Marvin
(da su bigril i leobg u vezi... to bi petominutni izveštaji šibali ovuda...)
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
pokušaj da joj objasniš svoju poziciju iz ličnog ugla, tj. fokusiraj se na to šta tebi predstavlja problem u njenom ponašanju, bez kritikovanja samog tog ponašanja. možda nije svesna da se "misteriozno" ponaša i da to tebi smeta.
Korisnikov avatar
By Zoe
Ako te toliko zanima, lepo pitaj, kazi da ti je interesantna njena/njegova potreba da sakrije nesto od tebe, jer do sada to nije radio/la, i sto se tebe tice, nema potrebe da to radi ni sada.
Takodje, istakni da i ako ima nesto sto zeli da zadrzi za sebe, to je sasvim fine with you.......i PONASAJ se tako.

Jer, pazi........bez obzira koliko godina nekoga poznajemo i koliko smo bliski, svi mi imamo potrebu da neke stvari zadrzimo za sebe, nemamo potrebu da ih delimo.
Postuj to.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Uuuu, ne mogu da odgovorim na ovo pitanje, jer sam sad sa nekim negde, pa nije zgodno.
Korisnikov avatar
By MeaCulpa
Originally posted by Delete
Bigirl, zar ne vidis da je toj osobi potrebno malo prostora, pocela si da je gusis svojim "podrazumeva se da..."

O`ladi malo :tumble:
Pa da, mislim da se sve svodi na ovo... Ono, pochne da joj smeta shto ti morash sve da znash i zheli da sebi a i tebi dokazhe kako ima svoj zhivot i kako poznaje i druzhi se sa josh nekim sem tebe i kako nije duzhna da ti se pravda za svaki svoj korak poshto je to pravdanje i objashnjavanje ochigledno nervira... Mislim, zashto bi ti morala znat svaki njen korak?
Korisnikov avatar
By m..
Konta da ces biti ljubomorna ili je osudjivati.
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Originally posted by bigirl

Mada, ne znam ni ja zasto sada otvaram ovu temu kada necu biti tu da procitam odgovore... Moram da idem negde sa nekim da radim nesto.

:lol: looooooooooooooooooooool

Pa ja obicno kazem "imam neka posla"...u prevodu IMAM NEKA POSLA....koga se to tice...:alexis:
Korisnikov avatar
By Deity Marduk
Haahaha..pa nemam pojma ...nesto nisam obracao paznju na ovo,ono,s nekim ,negde...Tj.ako mi nije jasno ja pitam,a ako ne odgovori pocnem da gusim ...i gusim....i gusim :lol: i onda druga strana mi kaze,da je ne bih totalno smorio.... :potapsava:

A tesko da to mogu ja nekom da uradim...tj.da precutim....jer sam shvatio da sam totalna ALAPACA... :drama: :smeh:

:kosa:
Korisnikov avatar
By bigirl
Lepi su vam komentari, ali... Njena promena se desila u roku od jednog dana.

"Juce" smo sedele, pile i pricale o svemu (bez postavljanja pitanja), a bukvalno sutradan pocinje "nesto" varijanta.

I da, rekla sam joj ja to sve i ona kaze kako je svesna toga, ali kao ne zna zasto je postala takva odjednom. Sada ocekuje od mene da uradim-ne-zna-ni-sama-sta kako bih je "pokrenula". Pokusala sam sve varijante, fino i polako, da cekam da "sama dodje" - nista. Pa onda agresivnu varijantu, napad u lice sta mislim o tome sto se desava - na to kaze da se slaze i da sam u pravu, ali jbg.

Razumem ja pricu oko "udaljavanja koje traje" pa onda prosto, izgubis potrebu da pricas sa nekim... Ali ovo je stvarno odjednom.

Generalno, njen odnos prema svemu se promenio... Pocela je da deli ljude na "bitne i nebitne" (kako ja dospeh medju nebitne???), konstantno je tunjava i tuzna, prestala je da se smeje... I povrh svega je, eto, ucutala sa mnom (a bila sam jedina osoba sa kojom prica).

Brine me.
Sugestije, ideje??
Korisnikov avatar
By zboO
mozda je plashi to sto ti se uvo "cepka" pa te coolira ;) previshe si FRiKi sada!

a mozda je usla u neku sektu...pa nece da ti kaze da ne uletis i ti pa da ja joj pokvaris zabavu...

..mada mene ova prva varijanta mnogo vishe zabavlja :balon:
Korisnikov avatar
By decko
...u sektu? :hmm:

Da nije u neki Suicide Circle (Club) ? :klux:

....zanimljivo :D
Korisnikov avatar
By zboO
hmmm...takve sekte nisu vishe IN :D

i dalje ciljan na onu prvu tachku. Uvo je krivo za sve ;)

(ja sve chekam da to uvo odpadne, i svaku put kada chekam bus ja gledam da li cu ga videti, ali nema ga josh uvek)
Korisnikov avatar
By Kittrie
ja paRe dajem na Drogu .
maDa ,ni oFo o sekTama niJE lose :misli:

aj se klaDimo, aJ SE KLADIMOOOOOOOOOOOOOO :hyper:
Korisnikov avatar
By decko
Aj :D

Sigurno je postala clan SUICIDE CIRCLE club-a :lukavi:

Kladim se u zivot te drugarice :lukavi:

:lol:
Korisnikov avatar
By zboO
Originally posted by decko

looool
ovo kao da sam ja napisala...

samo je fora u tome sto bi meni bigirl o'ma rekla: "jbt kako si losha"!!

dakle dechko LOSH SI!!

:kosach:
Korisnikov avatar
By LittleRed
ja sam se tako ponasala prilicno dugo sa prijateljicama, jer sam nekako verovala da ne mogu tako lako da prihvate ono sto zelim da im kazem... a krug stvari o kojima se nije razgovaralo nekako se sirio, i zapravo sam o mnogo vise stvari cutala nego pricala...
i u principu, kada sam pocela da im pricam, nije to bilo zato sto su one nesto spektakularno uradile i navele me na pricu, nego zato sto sam opet ja shvatila da ovakav nacin komunikacije vodi do totalnog udaljavanja,da mi do sada nisu izigrale poverenje, te da odnosima treba dati sansu...neke su iskoriscene, neke nisu...
ne znam sta ti trenutno mozes da uradis, jer poverenje se gradi godinama...a i neke odluke se teze donose, mozda joj je samo potrebno vreme :)
and, on the other hand, ima nekih stvari o kojima ne zelimo nikome da pricamo, i to treba postovati...
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by zbunjena

looool
ovo kao da sam ja napisala...

samo je fora u tome sto bi meni bigirl o'ma rekla: "jbt kako si losha"!!

dakle dechko LOSH SI!!

:kosach:
Ja? :shok:

Ma ja sam zlatan.... :lol:

:trep trep:

:angel: :)

Pa pitaj bigirl :giggle:

:meda:
Korisnikov avatar
By zboO
da da, chitala je danas ovo i rekla je da su nam glupi odgovori :lol: :lol:

(zbog takvog komentara sam joj stavila manje secera u kafu) ;)
Korisnikov avatar
By bigirl
Uf...ne volim ni ja to ali kad osetim da prijateljstva postaju takva onda i ne ocekujem odgovore i ne postavljam takva pitanja ili na takav odgovor samo klimnem glavom i to je to.

Jbg. Nista ne moze na silu. Na kraju i ti izgubis zelju da s tim nekim delis svoje pvt stvari iz zivota i govoris isto i na tome ostaje.
Bio si u pravu. Na kraju sam izgubila želju da pitam, jer evo već godinu dana nema odgovora... Da bih eventually bila optužena kako mi nije stalo i kako se nisam trudila da saznam.

Sve u svemu, kraj jednog prijateljstva.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
Uh, najgori su mi kad pocnu tako da te ubjedjuju da si kriv, a ti si 100% siguran da si ucinio SVE sto je bilo u tvojoj moci.
Ko je jebe, nije te ni vrijedna.
By Tresh-grl
Pa da misli da treba da znas verovatno bi ti rekla.
Kad vec nije postuj njenu privatnost.
Svi imamo svoje male tajne :astral2:
By жњ
neki to zovu i emotivnom ucenom. kazu da ne valja padati na istu i mislim da su u pravu. mene takvi ljudi psihicki iscrpe, teski su za druzenje i ne volim ih imati medju prijateljima :sigh:

sorry but jebiga, za takvo "prijateljstvo" treba naplacivati :psiholog:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!