Jebote, napisah post - roman i nestade dok se druga strana loadovala... Uh - rekonstrukcija.
Originally posted by Laika
Sta mislite u kojoj meri je vasa spoljna manifestacija licnosti u konfliktu ili skladu sa onim sto je vas unutrasnji ego?
I jedno i drugo. Cesto se u nekom trenutku osecam ovako ili onako i ponasam se u skladu sa tim, i ne obracam paznju kakav utisak odajem (ne zato sto mi nije stalo do sagovornika, nego takva sam, sta cu). Dasavalo mi se da mi ljudi kazu da sam im kad su me prvi put videli delovala kao totalni hejter, hiperaktivna, snob, mrgud, ludak, detinjasta, pa su se slino iznenadili kad su me videli sledeci put, pa onda posle... Ne znam, ponasam se onako kako se osecam, tako da me ljudi cesto skopcaju kao neku moju krajnost. Ali u svakom slucaju to sam 100% ja u datoj situaciji.
Da li se ''lazno'' predstavljate drugim ljudima, i ako da, da li to radite svesno i koji su motivi?
Da li to radite iz razonode ili zato sto zelite da budete neko drugi, ili zato sto se bojite da vas ne povrede, ili-ili...?
Ne predstavljam se ljudima nikako, oni me prosto kapiraju onako kako me kapiraju, mislim zaista mi pored sve neshvacenost treba jos ljudi koji imaju neku iskrivljenu sliku o meni, to bi me smorilo totalno.
Jedini izuzetak su ljudi pred kojima nisam autovana, tu onda prosto precutim celu tu dimenziju (a i nije da se na tom planu nesto preterano interesantno dogadja), nije da glumim homofoba ili nesto, nego jednostavno o tome ne pricam, a ako se vec pokrene tema, onda pricam ono sto mislim.
Da li vam to olaksava ili otezava komunikaciju, da li utice povoljno ili nepovoljno na vas drustveni zivot?
Pa, nekad otezava, nekad olaksava. Desava se da mi ljudi (tacnije - poznanici, oni koji me dovoljno cesto vidjaju da bi to bilo tako, a nedovoljno cesto da bi se moglo reci da me poznaju) dodele neku ulogu (tipa zabavljac, savetnik i slicno) i ocekuju da se ponasam u skladu s tim, onda negde nesvesno i ja igram tu ulogu, zato sto sam razgovor i situacija idu u tom pravcu, nekad mi je lakse da iz vidjanja u vidjanje ilim small talk sa nekim ili pricam o jednoj odredjenoj stvari ili se salim na svoj racun, nego da rushim tu sliku koju imaju o meni i prebacujem loptu na drugi kraj igralista. Kad mi je do nekog stalo ili mi je interesantan, onda se naravno trudim da tu sliku prosirim, izadjem iz te jednodimenzionalne uloge i da me ta osoba bolje upozna kao i ja nju.
Da li zbog toga imate probleme, da li cesto ostajete neshvaceni ili samo odbijate ljude koji su nepozeljni ili puni predrasuda, da li ste usamljeni zbog toga, ili bas zahvaljujuci toj kamuflazi niste..?
Imam par prijatelja koji me dobro poznaju i vole, tako da moj drustveni zivot ne pati u elikoj meri. Desavalo se medjutim milion puta da mi neko od prijatelja kaze kako me ovaj ili onaj hejtuje zato sto sam hejter, snob, dosadna, glupa, freak, derishte i slicno. U vecini slucajeva se ispostavilo da ni ne znam ko je taj sto me hejta (po svemu sudeci neko krajnje neinteresantan ko me je nekad negde video), ili da s tom osobom nikad zapravo nisam ni razgovarala i da je stekla neki povrsan utisak na osnovu toga sto me je negde videla, ili da sam mozda jednom natuknula po koju rec. Isto tako ima neko brdo ljudi koji me gotive bez ikakvog ociglednog razloga.
Btw, uhvatih sebe na refractu u petak (bila sam nesto nerasplozena, dosla prerano i tako), brdo nekih ljudi mi je prislo totalno happy sto su me videli, a ja sam bila totalno nesto ko izduvan balon i jedva da sam bila u stanju da im se javim (bio je jedan od onih dana kad gde god da me postavis ja se osecam bezveze i nije mi dobro) i sad mi je bas zao zbog toga, cak sam u jednom trenutku pogubljenosti nekoj devojci uvalila praznu limenku od piva dok sam ulazila u toi toi (posle sam htela da se izvinim, al je nisam nashla), nije bilo u redu da tako kuliram ljude, a onda sam se napila pa sam izigravala ludilo, i bezveze...