Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Popeye napisao:ah djeco djeco, kada cete nauciti da dobronamjernost nije uvijek ispravna reakcija. :drama:

nije problem ovog stojanovicevog teksta samo sto je los i patetican. zapravo, mene jos vise smeta sve sto nije napisano, a trebalo je biti, narocito u kontekstu nadolazeceg prajda. umjesto sto je natipkao jedan defetisticko-kenjkavi tekstić, autor je mogao napisati nešto što izaziva prkos, tjera na sudjelovanje, poziva na otpor, ispunjava ponosom.
Meni tekst lici na razocarenje zemljom tipa Svajcarska. Tako njihovi aktivisti za ovo ili ono tamo kukaju kad im se poljulja vera u domovinu.
By Glasnik
@Popeye

Zaista se dalje ne bih bavio 'kritikom' ovog 'dela' ili, čini mi se da u Hrvatskoj vi to kažete, 'uratka'. :D Zvuči mi prikladno... ^^
Korisnikov avatar
By Azdaja
Kiborg napisao:Peščanik bi objavio bilo koje *ranje koje govori protiv Srbije, bilo ono osnovano ili ne, te ne razumem vaše idolopoklonstvo toj kvazinovinarskoj konstrukciji.

A Boban Stojanović je aktivista, nije novinar, nije književnik, već čovek koji je osetio potrebu da nešto kaže, a za razliku od većine vas koji ga ovde pljujete njegov tekst su objavili vaši idoli, uprkos zarezima na pogrešnom mestu i stilu đaka trećaka, kako neki to rekoše. Preostaje vam samo da ga mrzite i da mu se podsmevate, iz svoja četiri zida, naravno :P

:up:

ne bi nista dodala...:)
By Hans
Slažem se za 'Peščanik'.

Narod ovde misli da ćemo pljuvanjem sebe i opanka brže doći do Starbucksa u Beogradu i do EU. Šipak.
Nedostatak samopoštovanja Evropa ne nagrađuje, već tera da bude još niže.
Onde gde ga ima, postaje još veće. Kapitalismus pur.
Korisnikov avatar
By Vel boy
_Ra_ napisao: Pa sta znam. Nisam nesto fasciniran textom. Ali cela ova prica i komentari sa sve ustasama, zarezima i pescanikom mi zaista deluje kao baljezganje....:drama:

upravo!

slazem se s ovim delom Popajevog posta, citiram: "umjesto sto je natipkao jedan defetisticko-kenjkavi tekstić, autor je mogao napisati nešto što izaziva prkos, tjera na sudjelovanje, poziva na otpor, ispunjava ponosom. jos je mjesec dana do prajda, pa od organizatora zelim citati poruke snage i moci, poziv na solidarnost i borbu, isticanje da je vazno ne odustajati, a ne 'jao šmrc jao'."

- ali, tekst ne treba tumachiti kao nuzno defetistichki vec krik razocharenja i ujedno ozbiljnog upozorenja drzavi i drushtvu. upozorenja ne nuzno potencirajuci samo sebe tj. njega Bobana Stojanovica vec svojevrsna simbolika o stanju cele jedne lojalne, zakonom predvidjeno ravnopravne (a na koju se u praksi chesto to uopshte ne primenjuje) a teshko ugrozene populacije u srpskom drushtvu. mislim da tekst ne treba snobovski podcenjivati i da je pisan na srpskom plebsu razumljivim jezikom.
takodje, umesto ruganja Bobanu ovde bilo bi konstruktivnije mozda zapitati ga konkretno koja nova-stara deshavanja (mada, predpostavljam, to je antigejni diskurs koji podgrevaju mnogi srpski politichari u drushtvu...) su mu izazvali toliku zuchninu i disillusionment bash sada.

u vezi toboznjeg "antisrpstva" Peshchanika, ne znam o chemu konkretno govorite vi koji to tvrdite. Naprotiv, svaka ili bar vecina kritika srpskom drushtvu koje daje Peshchanik su jedino za dobro i progres srpskog drushtva.
u svakoj naciji, drzavi, veri, rasi.... treba da bude takvih objektivnih glasova koji neustrashivo iznose utemeljene kritike glede nekih stvari u njihovim sopstvenim drushtvima, nacijama, drzavama, verama, rasama.....!
Hans napisao:Slažem se za 'Peščanik'.

Narod ovde misli da ćemo pljuvanjem sebe i opanka brže doći do Starbucksa u Beogradu i do EU. Šipak.
nisi li ti nedavno napisao da srbi samo razumiju jezik sile? :trep:
By Hans
Da.

Ali to nema veze sa pljuvanjem sebe.
Jezik sile je išao u kontekstu pooštravanja zakona o diskriminaciji, snagatore moj.

I taj 'narod' se odnosi na narod koji učestvuje u stvaranju 'Peščanika'. Ja, za razliku od homofoba, na svoj narod gledam kao na celinu. ;)
gde, kako, kada... Peshchanik pljuje Srbe kao narod i Srbiju kao drzavu?? :nesiguran: pa, na kraju krajeva, Peshchanik se i obraca direktno srpskom drushtvu i ne ide okolo da cinkari samo protiv Srba.

bicu malo blunt ovde te reci da ne treba meshati Peshchanik sa Sonjom Biserko koja ponekad jeste pricha sama za sebe......
gde, kako, kada... Peshchanik pljuje Srbe kao narod i Srbiju kao drzavu?? :nesiguran: pa, na kraju krajeva, Peshchanik se i obraca direktno srpskom drushtvu i ne ide okolo da cinkari samo protiv Srba.

bicu malo blunt ovde te reci da ne treba meshati Peshchanik sa Sonjom Biserko koja ponekad jeste pricha sama za sebe......
By Hans
Znaš kako, Vel...
Čini mi se da je jedini Đinđić mogao da sprovede tu mentalnu promenu kod naroda. I bio je na dobrom putu.
Peščanik se obraća selektivno. Obraća se drugačijoj Srbiji koja već ima svoje stavove koji se poklapaju sa Peščanikom. A time se ne dopire do plebsa jer on taj jezik ne razume. Samo se jaz čini još dubljim.
@ Hans, prva-chija :giggle: Srbija odbija i da bar ponekad poslusha Peshchanik. kako onda Peshchanik da dopre do njih? tachno kojim jezikom i metodama dopreti do ushiju prva-chije Srbije?
a, zapravo treba raditi na tome da drzava i drushtvo onda u najmanju ruku omoguce bar ista poshtovanja i standarde prema obadve Srbije jer je ochito da su obe tu u istom prostoru i mora se iznaci neki modus vivendi na obostrano fer nachin. i mislim da Peshchanik ulaze napore upravo u tom pravcu jer je ochito da nijedna od Srbija nece prevaspitati drugu i vice versa.
Hans napisao:Znaš kako, Vel...
A time se ne dopire do plebsa jer on taj jezik ne razume. Samo se jaz čini još dubljim.
Ajd' molim te objasni ti to nama na koji nacin da se obratimo toj klero-nacistickoj marvi i rulji? Bas me interesuje....:puzzle:
By Hans
@ Ra > Postani Martin Luter. :)

Ne znam koliko ta 'rulja' kako ti kažeš može da misli o bilo čemu drugom kada su im stomaci prazni. Mislim da je to u jako tesnoj vezi sa ekonomijom.

@Popeye>

Ovde se pak gubi ona nit sa narodom, sorry. TAJ narod koji je ubio Đinđića je narod koji voli Cecu, koji veliča Mladića i ima visoke visceralne masti jer je svinja car životinja dok se ne proba lav. :giggle:

Ja to jednostavno ne mogu biti.
By Hans
Šta ti konkretno nije jasno?

1. Narod kao celina- neophodno je da postoje stroži zakoni u svakom pogledu, te i Zakon protiv diskriminacije. Jezik sile je išao u tom kontekstu da je za to potrebno rušenje dvostrukih standarda i obračun sa korupcijom. Konačni. Ako se ikada bude ulazilo u EU, ući će se kolektivno. Nije to krilo Deda Mraza, pobogu.

2. Narod kao parcijalni pojam. Objašnjeno iznad. Ne može se ići dalje dok , kao što si rekao, Srebrenica nije zločin i genocid nastao kao posledica kršenja običaja ratovanja.
Korisnikov avatar
By AbortiraniTerorista
Za razliku od vas "načitanih" i "pismenih" Boban Stojanović ima hrabrosti da svoje emocije i razmišljanja prebaci na "papir" i objavi na jednom od najčitanijih sajtova. A vi imate hrabrosti samo da serete.

Izvolite pa pišite blogove, tekstove, eseje, romane, da ljudi čitaju, da menjaju stavove o pederima, da budu manje homofobični... Zašto ne prestanete da serendate i lepo se posvetite sopstvenoj sreći?
Popeye napisao:@vel boy: kakav modus vivendi predlazes s onom srbijom koja misli da je mladić heroj, da se srebrenica nije dogodila, da je amfilohije moralni autoritet i da je ok ubiti pedera? :hmm:
to su ekstremni primjerci prva-chije Srbije i njima takvima svakako ne moze biti popushtanja.
no, u prva-chiju Srbiju spadaju i neshto nazovimo umjereniji primjerci, konkretno da dam primjer npr. oni koji su bar relativno umjereni u pitanju odnosa sa drugim nacijama ali su neposhteni i licemjerni, iako ne nuzno i agresivni u pitanju npr. gej ljudi i prava. Npr. desno krilo DS-a (Djilas, Jeremic....) su zapravo relativno umjereni u pitanju odnosa sa drugim nacijama (iako Jeremic druge nacije mozda zna da zairitira, sve je to ipak vrlo umjereno u odnosu na ono kakvi bi bili neki d(ss) ili srs-ovski ministri vanjskih poslova da ne daj Boze oni imaju vlast....), Djilas je neposhten i licemjeran prema gej populaciji iako ne i agresivan, dakle sve ovo to npr. desno krilo DS-a ipak svrstava u prva-chiju Srbiju, dochim ne u ekstremne primjerke toga.
e, o tom govorim da se ochito mora iznaci neki modus vivendi sa njima i njih sa nama/vama/njima drugachijim Srbima i gradjanima Srbije, na obostrano fer nachin.

a zashto si ti Popaje uhvatio ovdje da se rugash Bobanu? konstruktivnije bi bilo porazgovarati sa njim te zapitati ga shta mu je prouzrokovalo tu provalu zuchnine i disillusionment-a bash sada, zar ne?
Hans napisao:@ Ra > Postani Martin Luter. :)

Ne znam koliko ta 'rulja' kako ti kažeš može da misli o bilo čemu drugom kada su im stomaci prazni. Mislim da je to u jako tesnoj vezi sa ekonomijom.

Martin Luter? A na kog tacno mislis? Ja bih rekao na reformatora. Tj. ako si na njega mislio, onda ti bas i izbor nije neki, posto me doticni teolog koji se bavio povrsnim stvarima unutar hriscanske dogme i korupcijom crkve nije previse interesovao. Doduse, tad je to bilo opasno zbog udara na moc crkve, ali sve u svemu jedan vid kontrole zamenio je drugim...Nisam nesto specijalno inpresioniran njegovim delom, mada ne poricem uticaj i hrabrost zakucavanja 95 teza na vrata crkve...

Sto se tice uticaja ekonomije na mozak rulje....well, mogu ti reci da je taj uticaj zaista minimalan.Vise mi zvuci kao lak i lep izgovor.
Korisnikov avatar
By Srklet
AbortiraniTerorista napisao:Za razliku od vas "načitanih" i "pismenih" Boban Stojanović ima hrabrosti da svoje emocije i razmišljanja prebaci na "papir" i objavi na jednom od najčitanijih sajtova.
slazem se, treba imat hrabrosti pa nakon srednje skole objavljivat takve blamove. :ozbiljan:
By Hans
_Ra_ napisao: Martin Luter? A na kog tacno mislis? Ja bih rekao na reformatora. Tj. ako si na njega mislio, onda ti bas i izbor nije neki, posto me doticni teolog koji se bavio povrsnim stvarima unutar hriscanske dogme i korupcijom crkve nije previse interesovao. Doduse, tad je to bilo opasno zbog udara na moc crkve, ali sve u svemu jedan vid kontrole zamenio je drugim...Nisam nesto specijalno inpresioniran njegovim delom, mada ne poricem uticaj i hrabrost zakucavanja 95 teza na vrata crkve...
Probaj 'prevod Biblije' na Googleu. :mazi:

@Popeye : bjelokost :love:

@Abortirani Terorista: Hajde priznaj, Jelena vam je dala sastav u koverti posle rođusa. :lol:
Možda neki i žele, ali ne mogu da dođu na red od vas jer vi od toga živite. :)
Postoji razlika izmedju kritike zasnovane na argumenitima, koja daje ideju u resavanju odredjenog problema na koju kritika ukazuje. I kritike zasnovane na emocijama bez argumenata. Ova druga nije kritika, vec licni problem sa odsustvom objektivnosti.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!