Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By Sixto
Originally posted by crni90
Originally posted by blenta

nije mi jasno di zivis
:spijun:
44°52'6.46"С
20°38'50.92"И
Originally posted by Sixto

A ti dodaj one koji su idiotskim pravilnikom silom prilika skinuti sa evidencije Nacionalne sluzbe za zaposljavanje.
Margina
A ti si jedan od njih?
Margina? Cisto sumnjam. Preveliki su redovi onih koji pokusavaju da se upisu na evidenciju ali ih iz nekog kriterijuma suludo smisljenog sluzba ne upisuje.

Nisam jedan od njih, radim, u struci na neki nacin, prosveta.
Korisnikov avatar
By HARP
@Crni nisi nam rekao kako se ti snalaziš, kako i da li uštediš? :)
Korisnikov avatar
By crni90
Originally posted by nsc
sem stana (40 kvm) u kome zivim, nemam nista, ni zemlje, ni kola, nikada nisam bio na zimovanju, ne idem svake godine ni na letovanje, Ada je moje more, ne secam se kada sam zadnji put bio u kafani, imam mesecni prihod oko 260 evra i uredno placam sve racune, prezivljavam , ne zivim
Nisam rekao da si ti onaj iz gornjeg opisa :)
Originally posted by Tomek

Dinkicu, jesi li to ti?

Ne stedim...
A s platom izdrzim ceo mesec...

Nosim se mislju da pocnem s nekim ulaganjem... Zdravstveno, penziono, zivotno osiguranje...
Trguj hartijama od vrednosti, tj akcijama
Korisnikov avatar
By Myself
Uh, bre, kakva tema.
U Srbiji je potpuno besmisleno stedeti (vecem delu stanovnistva) jer je stednja (po definiciji) suzdrzavanje od potrosnje, a u ovom trenutku bi neko mogao mozda da ustedi 100 eura ili neku slicnu cifru (za koju ipak mozes jos uvek nesto da kupis), a za 100 eura za godinu dana neces moci ni polovinu od ovoga danas.

Mozda je malo konfuzan post jer sam ga napisala u jednoj recenici.

Ono sto psiholozi preporucuju je da svako od nas (ko moze) ima makar malo u tom steku. Covek se bolje oseca.

Pricam kao da imam po' mozga. Ne mogu da ispravljam post.

Cao.

:auto:
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by HARP

ovo i mene zanima, uzevsi u obzir stavove koje je izneo u ovoj temi
Korisnikov avatar
By crni90
Originally posted by HARP

Da, ali ne puno :) Još uvek živim kod roditelja, učim i radim sitnije poslove...
Obožavam narandžastu vajfertovu lepezu u novčaniku:)
Korisnikov avatar
By crni90

nije mi jasno di zivis
44°52'6.46"С
20°38'50.92"И

A ti dodaj one koji su idiotskim pravilnikom silom prilika skinuti sa evidencije Nacionalne sluzbe za zaposljavanje.
Margina
A ti si jedan od njih?
Margina? Cisto sumnjam. Preveliki su redovi onih koji pokusavaju da se upisu na evidenciju ali ih iz nekog kriterijuma suludo smisljenog sluzba ne upisuje.

Kako god, taj broj svakako nije veliki da bismo mogli govoriti o milionima nezaposlenih :)
Korisnikov avatar
By HARP
Da, ali ne puno :) Još uvek živim kod roditelja, učim i radim sitnije poslove...
Obožavam narandžastu vajfertovu lepezu u novčaniku:) stipsa sam i prema sebi i prema drugima, tako da.... da, štekarim :) :tushe:
Dobro, još nisi osetio bič samostalnog života... drž se ti maminog frižidera i filozofiraj blago meni...
Lepo je što uviđaš nepravdu u društvu, mada tu ništa ne možeš da promeniš...

A, jel si samo stipsa ili si i grebator :D :šalamala:
By Sixto

nije mi jasno di zivis
44°52'6.46"С
20°38'50.92"И

Margina
A ti si jedan od njih?

Kako god, taj broj svakako nije veliki da bismo mogli govoriti o milionima nezaposlenih :)
Uvek mozemo da pocnemo diskusiju o tome ko je uopste kategorija podobna za rad ili ne... statistika je cudna devojka, kurva rezima kazu.
Korisnikov avatar
By topsecret
Mogu da stedim samo ako znam na sta i kada cu da potrosim, a da stedim samo da bih stedeo nisam u tom fazonu.
Korisnikov avatar
By HARP
i ja volim tu štednju sa ciljem :D
Korisnikov avatar
By blenta

Unemployment rate SERBIA:

17.2% (2010 est.); 16.6% (2009 est.)

skoro petina ukupne populacije
malo li je sine nebojsa?
Korisnikov avatar
By Hys.

malo li je sine nebojsa?
jel to sa wiki?

A sigurno je i vise, kao sto ste pominjali nezavedene primere....

OT:

tema mi je previse depresivna i stvarna.
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Ne znam da stedim, pa da me jebes. :sigh:

Jedino kada stedim je za more, ili neki skuplji poklon, i tada sam nervozna kao pas, jer moram da stedim pare, da ne kupujem sebi svasta nesto.. :sigh:
Korisnikov avatar
By Zbunjena Monogo
"Kol'ko nisko idemo, moze li uopce nize
mozda nam se dig'o zanos
al' standard nam se ne dize
dani ponosa i slave
i minusa na tekucem
mi ne zivimo, mi prezivljavamo
sta ostavljamo nasem buducem narastaju
dugove, racune, rate kredita nas guse
a nemamo ni kune
kombiniramo kako odgodit' placanje
bar za desetak dana
jebo zivot kad na karticu se kupuje hrana
di smo sad, stara stednja se otopila
osla na ono bitno
pojela se i popila... "

Eto tako ! :doh:
Korisnikov avatar
By HARP
Originally posted by Zwezdica

Ne znam da stedim, pa da me jebes. :sigh:

Jedino kada stedim je za more, ili neki skuplji poklon, i tada sam nervozna kao pas, jer moram da stedim pare, da ne kupujem sebi svasta nesto.. :sigh:
Slatkiši, bioskop, majice, džidža mižde, odlasci, dolasci.... :harmonika:

joj znam kako ti je :D
Korisnikov avatar
By crni90

malo li je sine nebojsa?
Kakve ovo ima veze sa činjenicom da su oni koji ne mogu da se upišu na "biro" na nivou statističke greške?
Btw. koristiš apsolutno nepouzdane podatke, sa CIA factbooka.
Ameri su 'ladno prepisali stopu nezaposlenosti iz najobičnije ANKETE, ponavljam, ANKETE RZZS-a iz 2008. i 2009. godine (što možeš proveriti na njihovom sajtu). U anketi su učestvovali stariji od 18 godina, neki od njih su još uvek bili na školovanju - tako da je to razlog takvog rezultata ankete.
Jedine validne informacije nam mogu dati RZ za zapošljavanje i popis stanovništva ;)

Čak i da si upravu, 17% je nekih 1260000, daleko od toga da se kaže da su u Srbiji nezaposleni "milioni", na šta se i odnosio moj kontraargument. :) Tako da stvarno ne znam šta si želeo ovim upisom da kažeš :) .

Dakle u Srbiji nisu "milioni" nezaposleni, nego 730000... Ovom brojkom treba baratati do popisa stanovništva, a onda ćemo videti...
Korisnikov avatar
By unic0rn
Ovaj mora da je zaposlen u Agenciji za sirenje optimizma pri Vladi Srbije. :wundy:
Korisnikov avatar
By crni90
Originally posted by Hys.
A sigurno je i vise, kao sto ste pominjali nezavedene primere....
Naravno da nije više, jedno su želje a drugo su činjenični podaci.
Ako računaš đake i studente na školovanju (u Srbiji radni odnos može ostvariti lice koje ima minimum 15 godina) i invalidske penzionere (koji mogu da rade po ugovoru o delu), onda je naravno nezaposlenost oko 1000000. Ali tvrditi kako je realna nezaposlenost prešla 17 ili više posto, zaista je van pameti... Srbija bi se jednostavno "osušila" sa tolikim izdržavanim stanovništvom.
By Speculum Columbae
Ne štedim novac. Jedno vreme sam štedeo, ali to nije vredelo. Jednostavno ga nema.
Nema svrhe štedeti nešto čega nema, pa ga rasipam.
Korisnikov avatar
By crni90
Originally posted by unic0rn

Ovaj mora da je zaposlen u Agenciji za sirenje optimizma pri Vladi Srbije. :wundy:
Širenje optimizma?
Originally posted by Glasnik88

Teško... Ova i prethodna godina su nam u porodici užasne finansijski... :sigh:
E ova godina će da ti bude još gora nego prethodna, a sledeća ista kao prošla :(
Mišljenja sam da je za krizu u Srbiji isljučivo odgovorna politika nerealnog napumpavanja dinara, što radimo od 2001. Tako smo upali u ćorsokak iz kojeg se nećemo izvući sve dok ne ostavimo da dinar prirodno opadne još za minimum 20, bez ikakvih intervencija narodne banke. Ali to je naravno mač sa dve oštrice. Čitao sam da su domaći eksperti procenili da će u prvoj polovini 2011. kurs evra skočiti na 120 dinara (tj NBS neće intervenisati da ga brani), a realni kurs je još veći... Neko ko prima prosečnu platu od oko 35000, realno će samo zbog kursa evra izgubiti 40 evra mesečno (ukoliko evro dosegne 120 din).
Sa druge strane, jak dinar (tj. napumpani dinar) šteti izvozu, i od Srbije pravi zemlju sve izolovaniju od evropskog tržišta, tj srpski privatni sektor neće biti konkurentan napolju, biće koncentrisan samo na srbijansko tržište, gde neće imati šanse. Neće biti razvoja srbijanskog privatnog sektora, pa i zaposleni u srpskim privatnim kompanijama neće omastiti brk.
Ako branimo dinar, kriza će nam trajati sve duže ali će biti slabijeg intenziteta. Ako ga pustimo da se sroza na realnu vrednost, kriza će biti jača ali dosta kraća.
Da li radiš (ili tvoji) u privatnom ili javnom sektoru?
Plate će nominalno rasti samo u javnom sektoru. Najavljuju da će se tri puta u 2011. povećati plate. Januar, april i oktobar.
Ako dođe do realnog rasta privrede od cirka 3% OVE GODINE, onda bi tek bilo moguće očekivati da se prosečna primanja zaposlenih u privatnom sektoru povećaju SLEDEĆE GODINE. Btw. industrijska proizvodnja opada, tako da - mrka kapa. http://webrzs.stat.gov.rs/axd/dokumenti ... 122010.pdf

Možda sam malo preterao kada sam celu Srbiju generalizovao i rekao da se dobro živi, ali većina naroda živi sasvim solidno. Dakle izuzetak su one rizične grupe koje smo naveli: bolesni, invalidski penzioneri, samohrani roditelji sa više dece, kirijaši, domaćinstva sa jednim zaposlenim i studenti.
By J...

Možda sam malo preterao kada sam celu Srbiju generalizovao i rekao da se dobro živi, ali većina naroda živi sasvim solidno.
:seronjo:

Ko me tera da citam ovakve teme :roll:
Korisnikov avatar
By HARP
Gde se dede @follow-my-heart sa idejom o partiji za pomoć... :dancing:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!