Originally posted by Titus Andronicus
Originally posted by smaug
Originally posted by IriS
Originally posted by Hys.
Pazi kad ne znam odakle da pocnem. Ono sto me najvise zabavlja je sto nisi ni svestan da ovakvom interpretacijemo identiteta upravo potvrdjujes sopstevno heteronormativno polaziste.
isti osećaj imam, pritom bez trunke želje da mu bilo šta objašnjavam.
Mozda da proba da mucne glavom. Moze i ovako
Pa najbolje bi bilo da uopste i ne krenes.A ja nisam ovde da bih tebe zabavljao, niti mi je to bila namera.
U svakom slucaju, deluje mi da se neko pronasao uvredjenim u mom textu. I pored toga sto mi to nije namera. Pa je valjda i u tom kulturnom maniru mi i odgovorio, argumentovano naravno.
Pa vidi, ako si otvorio temu samo da nas obavestis sta ti o necemu mislis i ne ocekujes komentare onda to i napisi.
Do tad...
Poceo si tako sto si svoje obzervacije potkrepio jednim jedinim (meni suludim) primerom. Al ajde, ok.
Onda napises da je potreba kopiranja heteronormativa tiha i precutna pojava koja postaje dominantna u gej odnosima. Kad smo kod argumenata, ne znam na koju gej populaciju mislis – u svetu, u Srbiji, u tvom okruzenju...Jer to sto si primetio ne vazi za npr moje gej okruzenje. Toliko nema heteronormativa (onih ociglednih o kojima malo pises a malo ne pises) da mi, evo da iskoristim tvoje paralele, strasno smeta sto se tu ne zna ko je bata a ko seka...

Salim se.
Kazes: ’da ne bih zapeo u klasifikacijama’ i to posto si se uveliko uglibio u klasifikacije.
Kazes jos i: ’ne znaci da odstupanja ne postoje’. Ali ti cinjenica da postoje nije dovoljna.
’Ceo mejnstrim pocinje da tezi’ –uh, bre!
Vidi, moze da ti se cini i da ti izgleda da gej aktivizam (nisi rekao gde, al hajde da pogadjam da je u pitanju Srbija) postaje kako kazes borba za vencanja i brakove, sto je po tebi totalno bezveze, jer ne zelis da se vencavas, a ni da imas decu.
Ali, veruj mi , daleko je srpski aktivizam od borbe za vencanja i brakove. I u vezi sa tim mozes da budes miran jos hiljadu godina.
Cak i ako se to desi pre sledeceg milenijuma, niko te nece terati da se ozenis covekom koji je fem ali je u krevetu dominantan a to se tebi ne dopada. Nece te terati da se ozenis uopste, ako neces. Da decu ne pominjem...
Mozda je na ovom forumu vise onih koji jesu za brakove i decu ili su malobrojni ali su glasniji ili su bezobrazniji ili bolji u debati. Ako ti se cini da je brak i roditeljstvo pitanje svih pitanja na ovom forumu skokni u npr trash zonu...da vidis tamo cuda razna...
Ne mislim da je ikoga uvredia tvoja tema i tvoje vidjenje sveta.
Mislim da je onima koji misle drugacije malo dosadilo da staaalno otpisuju na ovakve teme.
Cini mi se da donekle razumem sta si hteo da kaze ali ti misli toliko vrdalamisu, da nisam mogla a da ti ne kazem da malo mucnes glavom.
Za sve dalje, dublje, vise, brze, detaljnije rasprave, ti dela poslusaj prvi savet.