Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By agent-fisher
Vidis, gayromeo nije reprezentativan srpske gay scene. Ili se ja naivno nadam da nije....

A sto se tice obrasaca, pa to je zivot. Ne mozemo da pobegnemo od toga. U sustini cela ova stvar se meni cini kao totalan non-issue. Sta mene boli kurac kako ce neko da se ponasa i koga ce da jebe? Ako neko hoce da glumi macho muskarca i da jebe sam fem likove, ko sam ja da ga sprecavam.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Titus Andronicus
Originally posted by agent-fisher
Ali ozbiljno sad, cela ova tema je glupava. Ljudi su dominantni ili submisivni po prirodi.
Trazim iskljucivo str8 looking aktivnog, fem pederke ne dolaze u obzir, trazim ok str8 looking lika. Gross! Pun oglas je ovakvih nebuloza.
Da, ljudi jesu dominantni ili submisivni po prirodi, ali to ne treba da ima veze sa ulogom u seksu (ja sam musko, a ti si moja zena- ovo sve pod navodnike)

Mizogini izrazi "tetka", on je "zena"
buc devojke koje govore: ja i moja zena.

JA I MOJA ZENA.

I zar to nije prenosenje naucenog obrasca?
To je poenta ove, kako kazes, glupave teme.
znaci sustina tvoje price je da potreba muskarca za (ne)fem muskarcem ima uzroka u novonastaloj situaciji u kojoj se prenose nekakvi obrasci podele uloga iz str8 sveta na nekakvu gej scenu?
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Ja smatram da je heteronormativ ono sto je nepotrebno u homoseksualnom odnosu. Jer heteronormativ se primenjuje na dva SUPROTNA pola. I kao takav ako se primenjuje na homoseksualni odnos, mora doci do nove podele polova. Gde jedan bira muski, a drugi zenski pol. E sad, ovde neko brka dominaciju pola sa sexsulanom dominacijom. O cemu ja ne govorim. Ja govorim o tome, da gay populacija treba da odbaci heteronormativne polove, i uloge.

A to sto neko odbija da iz svojeg ormarica vidi da je na uzorku "gayromeo" i "gayscena", ta podela vidljiva. Ne moze da bude argument za odbacivanje iste.
Korisnikov avatar
By Tungi
Mislis butch sa butch,fem sa fem?
Korisnikov avatar
By blabla54380
Ja smatram da je heteronormativ ono sto je nepotrebno u homoseksualnom odnosu. Jer heteronormativ se primenjuje na dva SUPROTNA pola. I kao takav ako se primenjuje na homoseksualni odnos, mora doci do nove podele polova. Gde jedan bira muski, a drugi zenski pol. E sad, ovde neko brka dominaciju pola sa sexsulanom dominacijom. O cemu ja ne govorim. Ja govorim o tome, da gay populacija treba da odbaci heteronormativne polove, i uloge.

A to sto neko odbija da iz svojeg ormarica vidi da je na uzorku "gayromeo" i "gayscena", ta podela vidljiva. Ne moze da bude argument za odbacivanje iste.
kataklizma.
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Originally posted by Morrison
label,label,label,label..... :nokti:
Originally posted by Sprinter
kataklizma.
Whatever....:nokti:
Korisnikov avatar
By BellyButton
Originally posted by Morrison
1. butch & fem
2. butch & butch
3. fem & fem

Sve kombinacije bi trebalo da budu zastupljene kada bi se taj heteronormativni dualizam odbacio u gay vezama...
Korisnikov avatar
By Tungi
Tako sam isprva i shvatio,poslednji post me zbunio:roll:

A tek ovo iznad:lol:
Korisnikov avatar
By blabla54380
to iznad je kataklizma No.2, verovatno sledi topik ubedjivanja da su str8look likovi zbog pritiska sa strane takvi, inace kad bi odbacili "heteronormativ" bili bi ono sto jestu - tetke.
Korisnikov avatar
By Tungi
Dragi,nisam mislio na tebe,vec na agenta:lol::pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By blabla54380
pa nisam ni mislio da mislis na mene a ni na agenta vec na BellyButton-a :smeh:
Korisnikov avatar
By Mage
za cunami znam zasto moze da smeta :smeh: ali za ovu pojavu ne znam
Apsolutno se slažem sa tobom... to je jednostavno tako i ne razumem zašto nekim ljudima to smeta.

U pitanju je komplementarnost. Niko ne želi vezu sa samim sobom jer niko od nas nije komplementaran sa samim sobom. U partneru tražimo ono što nama nedostaje i želimo da nadoknadimo.

Partneri se međusobno dopunjuju i u seksu i u vezi... i to nije samo u toj oblasti, već u svim ljudskim timovima: jedni su dobri za ovo, drugi za ono... a zajedno najbolje funkcionišu baš zato što se dopunjuju :)

To nije heteronormativnost... to je mnogo dublja ljudska psihologija.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Loni
Ovo je jako dobra tema.

Mnogi gejevi vole fem momke, ali se boje da se pojave u javnosti s njima.

Baš se i ne bi složio sa ovim. Pogledaj malo na romeu šta pišu:

NE FEM
fem stop!
.
.
.
Korisnikov avatar
By KiWi
Pa sad .. Pitanje je da li je ta tvoja ortakinja zapravo bila ceo život butch lezba koja se do jednog trenutka maskirala u prosečnu devojku kako bi imala manje problema ... dok joj u jednom trenutku nije dopizdilo, svoju spoljašnjost je prilagodila svojoj unutrašnjosti i postala ono što je sada. Ovakve primere bi neko ko nije upoznat sa temom mogao nazvati "praćenjem trendova" ili "uklapanjem u ulogu butch lezbe" dok je verovatnije da je slučaj potpuno suprotan.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by KiWi
Pa sad .. Pitanje je da li je ta tvoja ortakinja zapravo bila ceo život butch lezba koja se do jednog trenutka maskirala u prosečnu devojku kako bi imala manje problema ... dok joj u jednom trenutku nije dopizdilo, svoju spoljašnjost je prilagodila svojoj unutrašnjosti i postala ono što je sada. Ovakve primere bi neko ko nije upoznat sa temom mogao nazvati "praćenjem trendova" ili "uklapanjem u ulogu butch lezbe" dok je verovatnije da je slučaj potpuno suprotan.
upravo tako :cigareta:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by mirth
Meni je vrlo diskutabilna ta tvrdnja da se drugarica preobratila u butch lezbejku iz "socijalnih razloga". Svaka gay osoba prodje po coming outu taj proces 'tranzicije' i ja verujem da iz njega izadje uskladjenija sa svojim pravim identitetom, ma kako ona sama tumacila i razumela taj proces.
A iz kojih razloga po tebi hiljadu zena pocinje da se ponasa i izgleda gotovo isto? I svaka bas izadje na isto uskladjena?

Meni je TO diskutabilno.

Govorimo ne samo o izgledu, vec o ponasanju koje je ukalupljeno kod velikog broja zena (posto si spomenula devojke). I ako svaka ima isti, na isti nacin uskladjen identitet prelaskom u gej vode onda mozemo da govorimo o gej kalupu, zar ne?
I to ne bi bilo lose da gej kalup nosi nesto svoje avangardno ali on je preneo heteronormativne odnose i nacin razmisljanja nije doneo nista novo, gej jedinki svojstveno kao da se plase da prihvate gej identitet koji je mnogo drugaciji od strejt identiteta. Na kraju opet dobijamo "musko" i "zensko" samo u drugom smeru, pod drugim "imenima". Slazem se sa sprinterom oko pojedinacne psihologije u smislu da osoba bude samosvesnija i da ne dozvoli da joj se to utapanje desi. U tom smislu mozemo da uvedemo "pojedinacnost" ali ona dolazi tek kao odgovor na problem grupe.
Pazi kad ne znam odakle da pocnem. Ono sto me najvise zabavlja je sto nisi ni svestan da ovakvom interpretacijemo identiteta upravo potvrdjujes sopstveno heteronormativno polaziste.
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Hys.
Pazi kad ne znam odakle da pocnem. Ono sto me najvise zabavlja je sto nisi ni svestan da ovakvom interpretacijemo identiteta upravo potvrdjujes sopstevno heteronormativno polaziste.
isti osećaj imam, pritom bez trunke želje da mu bilo šta objašnjavam.
Korisnikov avatar
By BellyButton
to iznad je kataklizma No.2, verovatno sledi topik ubedjivanja da su str8look likovi zbog pritiska sa strane takvi, inace kad bi odbacili "heteronormativ" bili bi ono sto jestu - tetke.
Ne, apsolutno ne mislim tako... Samo mislim da ne bi bilo tolikog bacanja hejta na fem momke...
Korisnikov avatar
By smaug
Originally posted by IriS
Pazi kad ne znam odakle da pocnem. Ono sto me najvise zabavlja je sto nisi ni svestan da ovakvom interpretacijemo identiteta upravo potvrdjujes sopstevno heteronormativno polaziste.
Mozda da proba da mucne glavom. Moze i ovako :zid:
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Originally posted by smaug
Pa najbolje bi bilo da uopste i ne krenes.A ja nisam ovde da bih tebe zabavljao, niti mi je to bila namera.

U svakom slucaju, deluje mi da se neko pronasao uvredjenim u mom textu. I pored toga sto mi to nije namera. Pa je valjda i u tom kulturnom maniru mi i odgovorio, argumentovano naravno.
Korisnikov avatar
By Mage
Just relax... take it easy :)

Svi smo mi ono što trebamo da budemo :bouncy:
Korisnikov avatar
By Hys.
Pa najbolje bi bilo da uopste i ne krenes.A ja nisam ovde da bih tebe zabavljao, niti mi je to bila namera.

U svakom slucaju, deluje mi da se neko pronasao uvredjenim u mom textu. I pored toga sto mi to nije namera. Pa je valjda i u tom kulturnom maniru mi i odgovorio, argumentovano naravno.
-Ja se nisam uvredila, zasto bih, ne poznajem te? A zasto je najbolje da ne krenem? Ja znam koji je moj razlog-oduzelo bi mi mnogo vremena da probam da sustinski objasnim neke polaznice kvir teorije, koja vidim da ti nije bas bliska. Ne mislim da su ti namere lose, naprotif. Preporucujem ti da procitas neke tekstove na sajtu, zaista, mislim da bi skapirao sta hocu da kazem.

A sto se tice toga da li si ovde da bi mene zabavljao ili ne, tvoja namera nema veze sa rezultatom, to jeSt-da iako ti to nije bila namera, jesi me zabavio.

And I am not being mean when I say it, honest.
Korisnikov avatar
By Ophion777
Ma nema veze to sa heteronormativom...to je jednostavno prirodno, uvek postoji neko ko je dominantniji u vezi, balansiranje moci...to nesto sasvim prirodno... :salut: ne znam cemu cela ova frka?
Korisnikov avatar
By Galadriel
Originally posted by agent-fisher
SVI SMO MI TETKE ON THE INSIDE.
sto se mene tice ovo je sve sto ima da se kaze na ovu temu
pritom ne misleci nista negativno pri pomenu tetke

isto tako i za zene
sve smo mi muskarace on the inside
Korisnikov avatar
By smaug

Pa vidi, ako si otvorio temu samo da nas obavestis sta ti o necemu mislis i ne ocekujes komentare onda to i napisi.
Do tad...
Poceo si tako sto si svoje obzervacije potkrepio jednim jedinim (meni suludim) primerom. Al ajde, ok.
Onda napises da je potreba kopiranja heteronormativa tiha i precutna pojava koja postaje dominantna u gej odnosima. Kad smo kod argumenata, ne znam na koju gej populaciju mislis – u svetu, u Srbiji, u tvom okruzenju...Jer to sto si primetio ne vazi za npr moje gej okruzenje. Toliko nema heteronormativa (onih ociglednih o kojima malo pises a malo ne pises) da mi, evo da iskoristim tvoje paralele, strasno smeta sto se tu ne zna ko je bata a ko seka... :( Salim se.
Kazes: ’da ne bih zapeo u klasifikacijama’ i to posto si se uveliko uglibio u klasifikacije.
Kazes jos i: ’ne znaci da odstupanja ne postoje’. Ali ti cinjenica da postoje nije dovoljna.
’Ceo mejnstrim pocinje da tezi’ –uh, bre!
Vidi, moze da ti se cini i da ti izgleda da gej aktivizam (nisi rekao gde, al hajde da pogadjam da je u pitanju Srbija) postaje kako kazes borba za vencanja i brakove, sto je po tebi totalno bezveze, jer ne zelis da se vencavas, a ni da imas decu.
Ali, veruj mi , daleko je srpski aktivizam od borbe za vencanja i brakove. I u vezi sa tim mozes da budes miran jos hiljadu godina.
Cak i ako se to desi pre sledeceg milenijuma, niko te nece terati da se ozenis covekom koji je fem ali je u krevetu dominantan a to se tebi ne dopada. Nece te terati da se ozenis uopste, ako neces. Da decu ne pominjem...
Mozda je na ovom forumu vise onih koji jesu za brakove i decu ili su malobrojni ali su glasniji ili su bezobrazniji ili bolji u debati. Ako ti se cini da je brak i roditeljstvo pitanje svih pitanja na ovom forumu skokni u npr trash zonu...da vidis tamo cuda razna...
Ne mislim da je ikoga uvredia tvoja tema i tvoje vidjenje sveta.
Mislim da je onima koji misle drugacije malo dosadilo da staaalno otpisuju na ovakve teme.
Cini mi se da donekle razumem sta si hteo da kaze ali ti misli toliko vrdalamisu, da nisam mogla a da ti ne kazem da malo mucnes glavom.
Za sve dalje, dublje, vise, brze, detaljnije rasprave, ti dela poslusaj prvi savet.
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Originally posted by Mage
U pitanju je komplementarnost. Niko ne želi vezu sa samim sobom jer niko od nas nije komplementaran sa samim sobom. U partneru tražimo ono što nama nedostaje i želimo da nadoknadimo.

Partneri se međusobno dopunjuju i u seksu i u vezi... i to nije samo u toj oblasti, već u svim ljudskim timovima: jedni su dobri za ovo, drugi za ono... a zajedno najbolje funkcionišu baš zato što se dopunjuju :)
a sta je sa principom homogamije? negiras to ili.. ?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!