Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Sta ste po nacionalnosti ?

1. Srbin
109
64%
2. Hrvat
7
4%
3. Bosnjak
2
1%
4. Vojvodjanin
14
8%
5. Madjar
5
3%
6. Slovenac
3
2%
7. Sumadinac
1
1%
8. Jugosloven
26
15%
9. Rumun
1
1%
10. Rom
3
2%
Korisnikov avatar
By Daliborka
Ja mislim da Crnogorci potpadaju pod Srbe, ne ?
A neopredeljenih nema. Biti neopredeljen, to je tako pase, ili sto bi Dirrty rekao - to je tako last seazon..
:kosa:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Daliborka
Ja mislim da Crnogorci potpadaju pod Srbe, ne ?
A neopredeljenih nema. Biti neopredeljen, to je tako pase, ili sto bi Dirrty rekao - to je tako last seazon..
:kosa:
Ponekad i pokoji Srbin potpadne pod Crnogorca, sve je to stvar preferencija i licnih afiniteta.

LM, da se vratim na temu. Nema gluplje kategorije od nacionalnosti. Sta zapravo predstavlja nacija? Evo sta kaze wiki

Kulturno, nacija je grupa ljudi koji su povezani zajedničkim jezikom, verom, istorijom i tradicijom, iako nacije odlikuje kulturna raznolikost.

Moze biti, ne mora da znaci. Govorim isti jezik sa Srbima, Hrvatima, Crnogorcima, Bosnjacima i inim, plus govorim engleski, koji govore Ameri, Englezi itd itd. Veru nemam, ateista, kao sto moze biti bilo ko na svetu. Ne postujem nikakvu tradiciju, niti je upraznjavam. A i kulturoloski se bas ne uklapam sa nekim odredjenim narodom.

Politički, nacija je grupa ljudi koji sebe doživljavaju kao prirodnu političku zajednicu. Iako se to obično izražava kroz želju za uspostavljanje ili očuvanje države, može takođe da dobije i oblik građanske svesti.

Opet, ja mogu da tu zelju uspostavim i sa narodom Gruzije ili Zimbabvea. Uopste ne mora da se moja gradjanska svest poklapa sa mestom prebivalista.

Psihološki, nacija je grupa ljudi koje odlikuje međusobna odanost, odnosno privrženost u vidu patriotizma. Međutim, za tu povezanost nije uslov pripadnost naciji - i oni koji nemaju nacionalni ponos mogu smatrati da joj „pripadaju“.

Opet, moze biti, ali ne mora da znaci. Mozes da budes patriota i da imas nacionalni ponos (kada ti je vec onaj licni nefunkcionalan i nezadovoljavajuc) a i ne moras, a opet mozes da smatras da nekoj naciji pripadas. Iz cega se opet izvodi zakljucak da bilo ko moze da se definise kao pripadnik bilo koje nacije, naroda, pa i vrste. Odnosno, pripadnost naciji je licno definisana i nije nasledljiva niti se definise na osnovu mesta porekla ili prebivanja. Tako je denijeva anketa ne za onu jukiejevu dvojku nego za 1. I da se javi da popravi.
Inace, stranci cesto smatraju da je pitanje o nacionalnosti nepristojno, kao i pitanje o visini zarade ili seksualnom opredeljenju, jer zadire u ljudsku intimu.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by A.F.K.A.OB
Eto, Srbi se kriju na gay-serbia.com, izgleda da je popularnije biti korijander.

Ovo me podseti da sam prosto fascinirana ljudima koji se deklarisu kao Srbi, ali pri tom se ne zaustave samo na tome, nego svakako moraju da pomenu kako je tesko biti Srbin, kao da obavljaju neki vazan ali uzasno tezak posao. Njak.
Korisnikov avatar
By Dirrty
Ja sam stanovnik planete Zemlja, drago mi je. :zastava:
Korisnikov avatar
By Momo
Originally posted by Hys.
Originally posted by unic0rn
Kad god nesto popunjavam, tipa onih ShV obrazaca itd, izjasnjavam se kao pingvin, tako bi bilo i na popisu.
jel sme to? Sumnjam da recimo u LK mozes da stavis pingvin :sigh:
ja mislim da svako ima pravo da se ne izjasni po pitanju nacionalnosti (i na popisu i pri popunjavanju obrazaca za lk, pasos, index) ... trazi se drzavljanstvo i to je obavezno popuniti a nacionalnost -jok
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Wilhelmina
Eto, Srbi se kriju na gay-serbia.com, izgleda da je popularnije biti korijander.

Ovo me podseti da sam prosto fascinirana ljudima koji se deklarisu kao Srbi, ali pri tom se ne zaustave samo na tome, nego svakako moraju da pomenu kako je tesko biti Srbin, kao da obavljaju neki vazan ali uzasno tezak posao. Njak.
I ja sam prosto fasciniran ljudima koji samo gledaju da ishejtuju ljude koji se predstavljaju kao Srbi.

Razlog zbog kojeg sam napisao citiranu recenicu je taj sto je cak 5 ljudi glasalo za opciju "Srbin" (dakle ubedljivo najvise u tom momentu), a moj post je bio 10i na temi i 1i u kojem se korisnik izjasnjava kao Srbin.
Korisnikov avatar
By Billy boy
hehe kul, ja sam svajcarac, ali se svrstavam u srbe :) :gol:
Korisnikov avatar
By *deni*
Sad sam se setio - neko vreme sam se izjasnjavao kao Srbin.
Kazem " Ja sam Madjar, ali se izjasnjavam kao Srbin ".
:srbin:
Korisnikov avatar
By ns.happy
Originally posted by Vukodlak
Hepiša, gde si ti dosada? :kiss:
:kiss:
jurio sojke ;)
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Razlog zbog kojeg sam napisao citiranu recenicu je taj sto je cak 5 ljudi glasalo za opciju "Srbin" (dakle ubedljivo najvise u tom momentu), a moj post je bio 10i na temi i 1i u kojem se korisnik izjasnjava kao Srbin.
A obaveza je svih Srba da se izjasne i u anketi i na temi?
Evo, ja se nisam izjasnila na temi ali jesam u anketi. I jel to sad znaci da je na gay-serbia.com bolje biti Srbin ili korijander nego Vojvodjanka?
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Originally posted by Wilhelmina
A obaveza je svih Srba da se izjasne i u anketi i na temi?
Evo, ja se nisam izjasnila na temi ali jesam u anketi. I jel to sad znaci da je na gay-serbia.com bolje biti Srbin ili korijander nego Vojvodjanka?
Naravno da nije obaveza, nemoj da mi guras reci u post.

Samo sam rekao kako je odnos anketa/postovi u temi bio veoma neobican.
I da je veoma malo ljudi koji su se u tom momentu izjasnili kao Srbi to javno i rekao, za razliku od ostalih ponudjenih nacionalnosti.
Korisnikov avatar
By Daliborka
A moze li neko, mimo svega, da mi objasni iz kojih razloga Madjarice prati glas da vole seks vise od zena drugih nacionalnosti ?
:puzzle:
Korisnikov avatar
By Allkey
ja rođen u srbiji, a znam da sam poreklom iz bosne tamo negde. xD
Korisnikov avatar
By Njuskalo
Srbin, mada se osecam kao Marsovac u ovoj zemlji.
Korisnikov avatar
By ganjarolla
neopredjeljen
živim u mostaru i tu moraš biti opredjeljen
mislim da će mi uskoro presudit
dugo sam zmijugao
počeli su me stezat :sveca: :pokemon: :uplasen:

nemam di pobjeć, nastavnik sam likovnog volim radit
ako neko treba radnika bježim odavde
:ribica:
Korisnikov avatar
By Val
Rodjena u Jugoslaviji...shta da budem, majke ti? :)

Sve ostale podele, mogucje i nemogucje, postojecje i nepostojecje su mi strane!
Korisnikov avatar
By Val

I da je veoma malo ljudi koji su se u tom momentu izjasnili kao Srbi to javno i rekao, za razliku od ostalih ponudjenih nacionalnosti.

Mozhda bi anketa i bila validna da je postavljeno pitanje...gde smo rodjeni!? :nerd:

Odabir po tome kako su nas nauchili...nema svrhu! Drugarica koja je rodjena u Mostaru i dana jedinog nije zhivela u Hrvatskoj, TVRDI da je hrvatica! Samo zato shto je katolichke "vere"...misliiiiiiiiiim :wtf:
Korisnikov avatar
By smaug
Jeste, Val, u pravu si.
Ja sam lepo pitala zasto se prebrojavamo.
I najvise volim one sto napisu 100% Srbin ili Hrvat ili nesto trece. 100% nesto na brdovitom Balkanu - nema bato. Obaska sto srodstvo, rod prestaje posle desetog kolena (deseto koleno po muskoj liniji se zove kurajber, te otuda kad za nekog kazes da je kurajber ustvari preneseno kazes - nisi mi nista). Tako da bih volela da mi se kaze odakle tih 100% pocinje. A jos bih volela da vidim onoga 100%Srbina koji 100% zna da mu je askurdjela bila brza od Turcina....

P.S A vec su se ovde bavili precima - znj 2007.
Korisnikov avatar
By Stripi
Originally posted by Val
Drugarica koja je rodjena u Mostaru i dana jedinog nije zhivela u Hrvatskoj, TVRDI da je hrvatica! Samo zato shto je katolichke "vere"...misliiiiiiiiiim :wtf:
pola moje rodbine rođeno je u Njemačkoj i izjašnjavaju se kao Hrvati. Kao uostalom i ljudi drugih nacionalnosti i vjera diljem svijeta.
Korisnikov avatar
By Vel boy
Originally posted by Val
Drugarica koja je rodjena u Mostaru i dana jedinog nije zhivela u Hrvatskoj, TVRDI da je hrvatica! Samo zato shto je katolichke "vere"...misliiiiiiiiiim :wtf:
Tek da chujesh neke od njih koji tvrde i da je Mostar samo hrvatski i u Hrvatskoj.... od nekih iz ostala dva naroda po BiH opet slichne bedastoce.

LM ON, ko ovo opet prebrojava krvna zrnca? :sigh:
Ja odbijam da se izjasnim, ali ako i kada bash moram onda 75% Srbin, 25% Jevrej, po osecanju kosmopolita, po drzavljanstvu uskoro Amer.... pa kome je prekomplikovano nek' me ni ne pita...
By Kragi
JA sam Uzbekistanac al to nije ponudjeno kao opcija pa ne mogu da glasam :lol:
Korisnikov avatar
By Vel boy
pa malko i lichish, nije da ne bi mogao proci, bar za one vishe iranoidne a manje mongoloidne.... :smeh:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!