Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

da li placate gradski prevoz?

da, imam markicu
22
37%
redovno, kupujem na kisoku, jeftinije je
8
13%
kupujem u busu ili na kisosku
5
8%
kupujem u busu, uvek zaboravim na kisok
1
2%
kupim gde stignem
2
3%
nekad kupim, nekada ne.... slusam svoju intuiciju
13
22%
jebe mi se za kartu, vozim se, brate!
9
15%
Korisnikov avatar
By m..
Btw glede Eye, nisam citala celo, ali ja ne bih volela da kroz porez finansiram prevoz onima koji to ne zele da placaju. Zdravsteno osiguranje, socijalnu pomoc, osnovnu potrosacku korpu, obrazovanje da, ali ja zaista ne zelim od svojih para da finansiram necije puteshestvije, to je luksuz koji mora sam da zaradi. Jesam levicar ali nisam komunista :D . Prosto ne smatram da je prevoz osnovna ljudska potreba i to je to, radije bih kroz porez finansirala baletsku trupu ili stipendirala mlade vajare ili ulozila u otvaranje privatnog biznisa u vidu nekakvih (pa i bespovratnih) kredita.

Mada ja u sustini nisam u poziciji uopste da pricam o tome, jer nisam platila porez vec 4 meseca unazad, i trenutno ne mogu nista da uradim po pitanju placanja istog.
Korisnikov avatar
By Marvin
Originally posted by m..
Prosto ne smatram da je prevoz osnovna ljudska potreba i to je to, radije bih kroz porez finansirala baletsku trupu ili stipendirala mlade vajare ili ulozila u otvaranje privatnog biznisa u vidu nekakvih (pa i bespovratnih) kredita.
Ti se sada sa nama onako sočno zajebavaš, jel de?

Ne smatraš da je prevoz osnovna ljudska potreba a ulagala bi u bespovratne kredite?!?!?

Eto... neko je uspeo u neverovatnoći i Eyin stav da zajebe.
Eya... mislim... o čemu pričamo? Anarhija praktikovana u GSPu? :iskolacen:
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Da, uvek i na sve destinacije i relacije.
Prvi je razlog jer je to usluga meni (autobus kosta lovu, benzin kosta lovu, cika ili teta koja vozi bus trazi platu, a ja niti imam autobus niti znam da ga vozim, pa kada ne bih dala pisljivih 30 dinara, svuda bih isla peske. Ovako, uz prilicno dobre buseve koji prilicno stizu na vreme, ja stizem na mesta gde treba da budem)
Drugi je razlog je taj sto smatram da je prepucavanje sa kontrolorima zamorno i bespotrebno. Dajem i vise od 30 dinara samo da me niko ne smara.
Treci je taj sto sam misljenja da ne postoje besplatne stvari. Nista nije besplatno, ni studiranje, ni zdravstvo, ni penzija, ni vazduh, ni tv, nista. A sto bi onda bio prevoz?
Ustvari, retko se vozam busevima. Kad to radim uglavnom i idem na neke vece razdaljine, a odvec sam matora za bezanje iz busa u bus i pravdanje da nemam novcanik ili takve stvari...
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Marvin
Originally posted by m..
Prosto ne smatram da je prevoz osnovna ljudska potreba i to je to, radije bih kroz porez finansirala baletsku trupu ili stipendirala mlade vajare ili ulozila u otvaranje privatnog biznisa u vidu nekakvih (pa i bespovratnih) kredita.
Ti se sada sa nama onako sočno zajebavaš, jel de?

Ne smatraš da je prevoz osnovna ljudska potreba a ulagala bi u bespovratne kredite?!?!?

Eto... neko je uspeo u neverovatnoći i Eyin stav da zajebe.
Eya... mislim... o čemu pričamo? Anarhija praktikovana u GSPu? :iskolacen:
Ne mislim da neko nezaposlen, koji ne placa tu markicu kroz porez i nema nameru da privredjuje na bilo koji nacin (ili se skoluje itd i na bilo koji nacin bude u sistemu), treba da ima besplatnu uslugu prevoza. Moze da ide peske ili na magarcu.
Mislim da individualni put od tacke a do tacke b u prostoru nije opste dobro. Tj ko ne zeli da placa prevoz kao uslugu moze peske. S druge strane zaista mislim da svakoj pojedinacnoj osobi treba przuiti priluku da se leci, obrazuje ili privredjuje.
Korisnikov avatar
By *deni*
Opet, ako neko odluci da ne placa prevoz i ako GSP jos uvek nije iznasao model da uspesno i efikasno spreci svercovanje, ne znam zasto insistirati na tome da gradjani koji nece ili nemaju da plate gradski prevoz od tacke A do tacke B idu iskljucivo peske, ili na magarcu. Kakvo je to treniranje strogoce na sitnim gresnicima, a zatvaranje ociju pred onim krupnim hohstaplerima, sto milione pokradose od naroda ?
Jedino ako smo sami zaposleni, ili je neko nama blizak zaposlen u GSP - u, pa, iz strogo oportunistickih razloga, imamo licni animozitet prema ljudima koji se svercuju, onda mi je ogorcenost razumljiva.
Mislim, u uslovima kad nam je drzavni vrh otvoreno ogrezao u korupciju i parazitizam svake vrste, napadati i osudjivati obicne gradjane sto se svercuju u GSP-u, u najmanju ruku je neukusno.
Korisnikov avatar
By CokoladnaBananica
well.. S obzirom na to koliko nas(i vas) drzava ojadi sa raznim porezima i dazbinama, prosto je razumljivo da treba iz principa izbjeci placanje karte - makar ona kostala i dva dinara.
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by bananica
well.. S obzirom na to koliko nas(i vas) drzava ojadi sa raznim porezima i dazbinama, prosto je razumljivo da treba iz principa izbjeci placanje karte - makar ona kostala i dva dinara.
Tako je.
Mada, da karta staje 2 dinara ( sto je mnogo blize realnoj vrednosti usluge gradskog prevoza, nego astronomska cena od 30 dinara ), mozda bih se i odlucio da platim tu sumu od 2 dinara, za koju drzim da je razumna i primerena standardu postenog gradjanina Srbije.
Ipak, mislim da je pola dinara ( 50 para ) ipak najrealnija cena, koju bih za jednu voznju uvek bio spreman da platim.
Inace, nema te kontrole koja ce me, zbog neprijatnog osecaja koji izaziva susret sa njom, spreciti da udjem u GSP, ne platim kartu i jos i da sednem, ako ima mesta. Jedino da me fizicki sprece da udjem u autobus.
By Çâðê_DUP
Originally posted by *deni*
Opet, ako neko odluci da ne placa prevoz i ako GSP jos uvek nije iznasao model da uspesno i efikasno spreci svercovanje, ne znam zasto insistirati na tome da gradjani koji nece ili nemaju da plate gradski prevoz od tacke A do tacke B idu iskljucivo peske, ili na magarcu. Kakvo je to treniranje strogoce na sitnim gresnicima, a zatvaranje ociju pred onim krupnim hohstaplerima, sto milione pokradose od naroda ?
Jedino ako smo sami zaposleni, ili je neko nama blizak zaposlen u GSP - u, pa, iz strogo oportunistickih razloga, imamo licni animozitet prema ljudima koji se svercuju, onda mi je ogorcenost razumljiva.
Mislim, u uslovima kad nam je drzavni vrh otvoreno ogrezao u korupciju i parazitizam svake vrste, napadati i osudjivati obicne gradjane sto se svercuju u GSP-u, u najmanju ruku je neukusno.
Šta se žališ, ti! :shamar:
Vidiš da m..hoće da daje bespovratne kredite (m.. za predsednika :predsednik:

Lepo, uzmeš bespovratni kredit, pa imaš para da se LEČIŠ kao čovek :doktor: DOKTORIRAŠ kao čovek :fancyklap: i što je najvažnije u Srbiji da PRIVREĐUJEŠ, jeste, za opšte dobro, jeste, pa da kao sav pošteni svet, tim kreditom, imaš šanse jednog dana i markicu da platiš..i šta se samo traži zauzvrat od tebe? Da dotle ideš na magarcu. :jankovicka:
A ti ni to nećeš, lenjivče jedan! I posle ti je država kriva, i parazitizam i korupcija i vrh!
Sam si kriv. :fancyklap:
Korisnikov avatar
By *deni*
Originally posted by Angelina777
... Da dotle ideš na magarcu. :jankovicka:
A ti ni to nećeš, lenjivče jedan! I posle ti je država kriva, i parazitizam i korupcija i vrh!
Sam si kriv. :fancyklap:
Pa dobro, neka mi drzava onda da tog magarca, pa cu da ga jasem, umesto da se svercujem u gradskom prevozu.
Ako vec nece da mi ga da, neka mi odobri kredit na 99 godina za kupovinu tog magarca.
Samo, ne verujem da bi taj recept koji je preporucila m... bio mnogo plodotvoran.

Kad bi drzava, da bi predupredila svercovanje u GSP-u, sirotinji i podelila te magarce na kredit od 99 godina, gladan narod bi brzo te magarce pretvorio u kobasice i vratio se svercovanju u gradskom prevozu. :yes:
By Çâðê_DUP
Samo, ne verujem da bi taj recept koji je preporucila m... bio mnogo plodotvoran.

Kad bi drzava, da bi predupredila svercovanje u GSP-u, sirotinji i podelila te magarce, gladan narod bi brzo te magarce pretvorio u kobasice i vratio se svercovanju u gradskom prevozu. :yes:
:lol:

Istina, ali m.. je predvidela bespovratne kredite.
Sto vise razmisljam o toj ideji o bespovratnim kreditima i magarcu, sve vise mi se svidja. Ima nesto u tome..duboko perverzno.. :misli:
Korisnikov avatar
By *deni*
More, kakvi bespovratni krediti ? Nema toga. Sve to kad tad neko mora da plati.
Kao sto nasa generacija sad krvlju otplacuje kredite i bahacenje generacija pre nas.
Serem im se u usta shugava ! :pljuje:
Korisnikov avatar
By m..
Ne mora niko koga znam da bude zaposlen u GSB-u da bih imala misljenje koje imam.

Mozda je neukusno, o korupciji i svercovanju na visim nivoima imam jos gore misljenje. Pritom je Eya pominjala i avione.

Prosto mislim da ako neko drugi krade, pa bio to ceo establisment pa jos i na visokom nivou, to meni ne daje moralno opravdanje da jajarim na karti koja kosta 30 dinara.
Pre mislim da bi to moje jajarenje u moralnom smislu i njima dalo legitimaciju. A onda mozemo i da se vratimo i na one dve cice iz "Kosovo za patike" klipa. Naravno da ne mislim da je to ista manje kradja i pljacka samo zato sto je i hiljadu ljudi u datim okolnostima uradilo to isto.

Na kraju krajeva ako sami sebe ne sprecimo u tim jajarenjima i kradjama i slicnim stvarima, ocigledno niko nece. Pa ma koliko GSB ili neko drugi razvio rigorozne kontrole i nasao nacin da te prati i gleda da nesto ne izjajaris, u toj klimi "svercujem se jer se svi svercuju, kradem jer i svi drugi kradu" jedino resenje je ili potpuno orvelovski totalitarni rezim (koji ce krasti i sam jer ima legitimaciju za to, jer "svi kradu, pa bolje ja da ukradem jos vise") ili da se ljudi osveste i skontaju da na taj nacin na kraju krajeva kradu od sebe samih.

Ne znam, sto se mene tice, meni je u interesu da autobusi budu cisti, da se postuje red voznje i slicno, pa cu to i da finansiram kupujuci karte, onaj kome je svejedno dal se vozi u pristojnom autobusu ili stocnom kamionu nek se svercuje.

Dakle, u sustini, nije rec o svercovanju ili ne, nego o uredjenom ili neuredjenom drustvu, a da bi imao uredjeno drustvo moras da budes spreman da das svoj doprinos i zivis po pravilima istog.

Ili cemo se svi svercovati i ziveti u kaljuzi doveka.
Korisnikov avatar
By *deni*
Slazem se, u principu, m... sa ovim sto pricas i stoji to da bi svi trebalo da se osvestimo i poradimo na reformama i rehabilitaciji ove nase moralno posrnule drzave, ali ne mogu da se ne upitam :
Zasto reforme da krenu bas od mene ?
:roflmao:
Korisnikov avatar
By m..
Pa od koga ce drugog ako ne od nas samih?
By Çâðê_DUP
30 dinara je preskupo za kartu.

neka mi neko ko se bavi ekonomijom (iako je drzava posrnula u svakom pogledu, ali ajde..) objasni sta se to promenilo u kvalitetu usluge koju pruza GSP da je karta poskupela sa 20 na 30 dinara?

eto, neki ekonomista neka se javi, zivo me interesuje.. :gol:
Korisnikov avatar
By Momo
30 dinara je preskupo za kartu.

neka mi neko ko se bavi ekonomijom (iako je drzava posrnula u svakom pogledu, ali ajde..) objasni sta se to promenilo u kvalitetu usluge koju pruza GSP da je karta poskupela sa 20 na 30 dinara?
Ja nisam ekonomista al mislim sledece: karta je sa 20 na 30 dinara poskupela prilicno davno, a od kad je bila 20 dinara cena benzina isla na gore bar 3 puta. Tako da mislim da je zbog toga usledilo poskupljenje.

30 dinara jeste skupo za kartu ali samo u odnosu na nasa primanja, pre par godina sam bio u Budimpesti i prevoz je kod njih bio duplo skuplji nego kod nas a usluga im sto se tice kvaliteta vozila i nije puno bolja od nase.
Popravke i delovi verovatno slicno kostaju i kod nas i kod njih a verovatno i benzin tako da je nasa usluga cak jeftina.

Meni se cini da je crnje to sto hleb kosta 40 dinara.

Ne znam, definitivno ne podrzavam ponasanje u stilu : "svercujem se zato sto ima budala koje placaju kartu"...

Svercovanjem u GSP-u gube samo gradjani koji se voze tim prevozom.Sve sto ukrademo "od drzave" ili "korporacija" sami cemo da platimo na kraju.

Radio sam neko vreme preko studentske zadruge u jednoj ogromnoj firmi. Pakovali smo neke cokolade. I jednog dana je dosla jedna pametnica koja je sve vreme negodovala sto nas malo placaju i sto su nam losi uslovi rada i kako je posteno da ona (a i mi ako smo pametni) odnese bar 500gr cokolade kuci nakon smene. Kad su na kraju nedelje nadlezni primetili manjak, gospodjica je dala otkaz i nestala u vidu lastinog repa a mi ostali smo morali da platimo ono sto je ona odnela.

E od tad ne samo da sam taster za ovakve slucajeve nego ih i sam za gusu 'vatam kad primetim kradju koja bi mogla direktno da osteti moj dzep.
By Çâðê_DUP
Originally posted by Momo
Ja nisam ekonomista al mislim sledece: karta je sa 20 na 30 dinara poskupela prilicno davno, a od kad je bila 20 dinara cena benzina isla na gore bar 3 puta. Tako da mislim da je zbog toga usledilo poskupljenje.
Bila je i jeftinija od 20 din.
30 dinara jeste skupo za kartu ali samo u odnosu na nasa primanja, pre par godina sam bio u Budimpesti i prevoz je kod njih bio duplo skuplji nego kod nas a usluga im sto se tice kvaliteta vozila i nije puno bolja od nase.
Popravke i delovi verovatno slicno kostaju i kod nas i kod njih a verovatno i benzin tako da je nasa usluga cak jeftina.
Sve to stoji, ali priznajem da je fer tek kada bude usaglaseno s nasim primanjima.
Hleb kupis jednom dnevno, makar..ja sigurno deset puta dnevno promenim bus. Izracunala sam da mi treba 9000 dinara da odvojim samo za GSP. Sto je mnogo, mnogo je.
Korisnikov avatar
By Momo
Sve to stoji, ali priznajem da je fer tek kada bude usaglaseno s nasim primanjima.
Mnoge stvari nisu u skladu sa nasim primanjima ali ljudi kradu samo tamo gde znaju da ce najlakse proci neopazeno.
Ja mislim da je karta za nocnu voznju preskupa (cini mi se da je oko 90 dinara) i to resavam tako sto se ne vozim nocnim. A zanima me koliko se njih svercuje nocnim prevozom u kome ima konduktera? Sta radite tada, bijete se sa njima ili kako to resavate?

Hleb kupis jednom dnevno, makar..ja sigurno deset puta dnevno promenim bus. Izracunala sam da mi treba 9000 dinara da odvojim samo za GSP. Sto je mnogo, mnogo je.
Zbog toga postoji markica koju se isplati kupiti.
Neko rece da nece da bude broj i da ceka redove za legitimaciju i markicu, a mene zanima da li tako isto bojkotuje sve sluzbe (izdavanje pasosa, dokumenata za fax itd) ili samo one koje moze?
Korisnikov avatar
By unic0rn
Markica.

To smatram svojim doprinosom da bi taj prevoz bio bolji, daje mi razlog da smem da kukam na sta taj prevoz ponekad lici. Takodje ne moram da kada udjem u autobus zveram okolo kao mahnit da li ce uci kontrolor, a posebno mi se gade sverceri koji to rade iz mode i majmuni i majmunke koje se svadjaju i biju sa kontrolorima.
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by Momo

Neko rece da nece da bude broj i da ceka redove za legitimaciju i markicu, a mene zanima da li tako isto bojkotuje sve sluzbe (izdavanje pasosa, dokumenata za fax itd) ili samo one koje moze?
nije neko, nego ja :D
da, bojkotujem sve moguce saltere, sluzbe, dokumente i slicne gluposti. dakle, nemam licnu kartu, zdravstvenu knjizicu, u zivotu nisam bila prijavljena ni dana na birou i da sad ne nabrajam sve oblike iskakanja iz sistema... evo cisto kao ilustraciju da ispricam kako nisam htela godinama da idem u hrvatsku, iako se moglo ici uz vizu. moj princip je bio da je hrvatska moja kuca i ne moze niko da mi trazi na potpisivanje i overu gomilu papira da udjem u svoju kucu. i kad su ukinuli vizu, ja tek tad lepo spakovala decu i otisla. a tamo mi zive tata, tetka i ostala mnogobrojna rodbina. ako vas zanima, platila sam kartu, ali su deca naucila da, ako ih neko pita, imaju par godina manje nego sto imaju i tako za njih platila pola karte. a od kule do beograda smo dosli vozom i dali 300 din za nas troje. u trajketu, od splita do visa, smo se svercovali. a u povratku je tata kupio dve karte za penzionere za par kuna, i jos usao sa nama da nas isprati, a nije izasao sa trajekta zbog guzve, pa smo se tako nas 5 vozili na dve karte kupljene sa povlasticom.

:happysmoke:

problem je i sto je hleb 40 dinara i mleko sto placamo skuplje nego crnogorci ono koje uvezu iz srbije. problem je i ulje, i gomila drugih proizvoda i usluga za koje nas u srbiji deru zato sto mogu. a mogu jer im mi dopustamo..
Korisnikov avatar
By EYA
EYA :up:
Sad me je ovo podsetilo na situaciju od pre nekoliko godina, kada smo se ti, gorandjela ( gde je ta zena, by the way ? ) i ja svercovali u gradskom prevozu od Zelenog venca do Batajnice. Nit` smo platili kartu, nit` nas je iko za kartu pitao.
Posle smo furali na voz. Ne secam se tacno, ali cini mi se da nas put od Beograda do Novog Sada nije izasao vise od 100 dinara po glavi.
:lol:
da :lol:
jos smo imali neku flasu vina, tako? a flasa sa pampurom, pa smo u bataji, cekajuci ˝metro˝ na zilion kreativnih nacina pokusali da je otvorimo, da bi na kraju u kafani na stanici trazili vadicep... i onda fino pijuckali vino na klupi :cvetduga:
Korisnikov avatar
By EYA
Originally posted by m..

Ne mora niko koga znam da bude zaposlen u GSB-u da bih imala misljenje koje imam.

Mozda je neukusno, o korupciji i svercovanju na visim nivoima imam jos gore misljenje. Pritom je Eya pominjala i avione.

Prosto mislim da ako neko drugi krade, pa bio to ceo establisment pa jos i na visokom nivou, to meni ne daje moralno opravdanje da jajarim na karti koja kosta 30 dinara.
Pre mislim da bi to moje jajarenje u moralnom smislu i njima dalo legitimaciju. A onda mozemo i da se vratimo i na one dve cice iz "Kosovo za patike" klipa. Naravno da ne mislim da je to ista manje kradja i pljacka samo zato sto je i hiljadu ljudi u datim okolnostima uradilo to isto.

Na kraju krajeva ako sami sebe ne sprecimo u tim jajarenjima i kradjama i slicnim stvarima, ocigledno niko nece. Pa ma koliko GSB ili neko drugi razvio rigorozne kontrole i nasao nacin da te prati i gleda da nesto ne izjajaris, u toj klimi "svercujem se jer se svi svercuju, kradem jer i svi drugi kradu" jedino resenje je ili potpuno orvelovski totalitarni rezim (koji ce krasti i sam jer ima legitimaciju za to, jer "svi kradu, pa bolje ja da ukradem jos vise") ili da se ljudi osveste i skontaju da na taj nacin na kraju krajeva kradu od sebe samih.

Ne znam, sto se mene tice, meni je u interesu da autobusi budu cisti, da se postuje red voznje i slicno, pa cu to i da finansiram kupujuci karte, onaj kome je svejedno dal se vozi u pristojnom autobusu ili stocnom kamionu nek se svercuje.

Dakle, u sustini, nije rec o svercovanju ili ne, nego o uredjenom ili neuredjenom drustvu, a da bi imao uredjeno drustvo moras da budes spreman da das svoj doprinos i zivis po pravilima istog.

Ili cemo se svi svercovati i ziveti u kaljuzi doveka.

od slova do slova podrzavam ovaj stav :up:
ali da bi sebe smatrala odgovornim i savesnim gradjaninom... :misli: mozda vise covekom nago gradjaninom,, moram da imam svest i o tome kada drzava, tj bilo koji sistem u kom (moram da) ucestvujem, ugrozava moja prava pumpajuci svoj aparat, i time, sve jace i s vise sile, pojacava to ugrozavanje, a ne samo da mislim na to da ja ne ugrozavam sistem.
sistem moze da se menja, treba da se menja , i neprekidno se menja. zakoni, drustveni oblici uredjenja, razni mixovi utopistickih i represivnih ideja, sve je to proisteklo iz covekovog razmisljanja i rada na ostvarenju tih zamisli.
dakle, pozivam na gradjansku neposlusnot SVIH LOSIH I REPRESIVNIH zakona :protest:
Korisnikov avatar
By IriS
redovno, kupujem na kisoku, jeftinije je
kupujem u busu ili na kisosku
kupujem u busu, uvek zaboravim na kisok
:pucaodsmeha:

eto, a uzjogunila se oko nekih virtualnih "e" u početku teme, a ovamo samo na kiso(s)ke misli. :nope:
:kada:

ja se vozim sas markicu, da me niko ne bi uznemiravao (niko-kontrola), jer ne želim da mi neko kvari dan bez potrebe. ja sas markicu kupujem svoj mir dok se drmusam po prevozu. simple as that.
Korisnikov avatar
By EYA
:lol: :smeh: :lol:

stvarno sam kreten :paradajz:

a jesu niko i neko ista osoba ? :giggle:
Korisnikov avatar
By IriS
nekad jesu, a nekad i nisu.
niko je kontrola, a neko su svi ostali (s tim, što u neko obavezno spada i kontrola, tj. niko). od tih drugih se čuvam uz pomoć slušalica u ušima i konstantne zamišljenosti, koja se manifestuje dugim pogledima kroz prozor. :trep:
Korisnikov avatar
By EYA
sve mi je jasno :smeh: sto odmah tako ne rece :bouncy:

sve je to lepo sto se ti vozis uz markicu jer si tremaros. ali, reci mi, sta ti mislis da bi bilo pravedno ?
Korisnikov avatar
By IriS
s' ti slepa, lepa? ne vozim se ja sas markicu što sam tremaroš, nego što sam osetljiva na uznemiravanja od strane ljudi koji me ne zanimaju. ajde što moram da ih dodirnem po koji put, ili ne daj bože da mi se neko nalakti na glavu, kao što umeju, ali ne moraju da mi se OBRAĆAJU, to je ključno ;)

a to, šta je pravedno ili nije, iz ugla jednog realiste (pošto si ti, jelte, idealista) moram reći da je za našeg životnog veka to neizvodljivo (mislim na besplatna putovanja svim prevoznim sredstvima, ne na GSP). a da, bilo bi divno kad bi se rast svesti svih ljudi na planeti malo ubrzao, pa da zaista doživimo da živimo u svetu bez granica, u kom smo svi dovoljno svesni svoje savesti i poštujemo jedni druge bez bilo kakvih kaznenih mera.
na neki način ti i zavidim na tvom uspešnom bojkotu sistema (bila sam prisutna nekoliko puta kada te je, recimo, jedinu zaobilazila kontrola u prevozu :nesiguran: ), i jasno mi je koja te je misao pokrenula na ovu priču, ali ja poštujem pravila, nekad ih čak i volim, jer doprinose disciplini... i teško je ne biti "broj" kada moraš da se, zbog nekih svojih ciljeva, prilagodiš sistemu, jer jedan je život, a ja prateći sistem, uspevam malo brže da prevalim neke prepreke, koje bi bile mnogo veće pri preskakanju sistema. a za menjanje sistema, potrebno je dostići kritičnu masu, a u ovoj zemlji je u sadašnjem trenutku, to nemoguće.

:sigh: lepo je maštati, ali stvarnost je ipak ono što živimo.
Korisnikov avatar
By EYA
nisam slepa, no sam glupa. a, ti si mizantrop, kakvog ja ne sretoh nikad pre, a nadam se ni posle :love:

cico :giggle: necu ni da te pitam da li si, kad znam da se jesi zapitala zasto me kontrola u busu zaobilazi, ne vidi, klime glavom na moje "nemam kartu", ili se nasmeje na moje fore.
ono u sta verujes - to i zivis :sunce:
pitanje je: da li su prepreke na ispravnom cilju, da bi se vredelo zrtvovati?
kad je cilj pravi, zar nece NEBO razmaknuti vodu pred nama ?

kriticna masa nije zapravo masa vec energija.
ne mora od 7 milijardi ljudi na planeti, u ovom trenutku, da 3 milijardei 6 stotina miliona da prevlada svojim idejama presotalih, manjinskih, 3 milijarde i 4 stotine miliona. 5% ljudi odlucuje u ime ogromne vecine ostalih, koji prate, i jos 5% ostaje na dnu, kao teg nazaustavljivim promenama.

ako necemo u ovom, dozivecemo u sledecem zivotu, ili, mozda, nekom ko zna kom :astral2:
i internet je pre 30 godina delovao kao nezamisliv :vijaca:

i ono najvaznije:

ja verujem da ljubav doprinosi disciplini, a ne sila.
kada nekog volis, neces mu naneti zlo. zato treba voleti, voleti sebe, da bi mogao voleti sve druge :sunce: :grouphug:

klik

klik2
Korisnikov avatar
By mirth
Originally posted by kiss addict
ne vozim se ja sas markicu što sam tremaroš, nego što sam osetljiva na uznemiravanja od strane ljudi koji me ne zanimaju. ajde što moram da ih dodirnem po koji put, ili ne daj bože da mi se neko nalakti na glavu, kao što umeju, ali ne moraju da mi se OBRAĆAJU, to je ključno ;)
to to

Kad se vozim gradskim prevozom, sto je jako retko, kupim kartu u autobusu. Nedavno sam saznala da moze da se desi da vozac nema karte kod sebe, a da sam i dalje odgovorna zbog toga sto nisam platila prevoz u slucaju da tada naidje kontrola. Nisam sigurna u tacnost te informacije, ali mislim da je to jedina situacija u kojoj bih bila spremna da se odreknem goreopisanog (i to u slovo) mira koji inace rado placam, koji bih verovatno i mnogo vise platila zapravo. Jednako kao sto sam ja odgovorna da platim GSP-ovu uslugu, odgovoran je i GSP da mi istu pruzi.

Ja licno dozivljavam voznju bez karte kao kradju, klasicnu najklasicniju.

No, posto se tema najvise odnosi na zelju za boljim stepenom socijalne zastite i socijalne pomoci - za to bi zaista prvo trebalo da svi malo vise radimo. Ok su svi ti argumenti glede drzavnog aparata i njegovih nedostataka i mana, ali za konkretno Srbiju je jednako i fakat da mnogo vise ljudi zeli da zivi od socijalne pomoci nego da zaradi za sebe i jos + za te 'najugrozenije', a sve po principu: toliko me mrzi da radim da mi je lakse da budem jako skroman. To sam cula do sada valjda mali milion puta, od najrazlicitijih ljudi iz najrazlicitijih prica (dakle, ni sa kradjom cak nema veze). Nemam nista protiv samog principa, svesna sam i sve sile razloga zbog kojih je to tako, ali ne podrzavam inicijativu da svojim radom placam gradski prevoz ljudima koji ne zele da ga plate.

Apsolutno sam za da ga platim ljudima koji iz nekog objektivnog razloga za isto nisu u mogucnosti, uz koriscenje tog istog drzavnog aparata i gorespomenutih saltera (s tim da tu vec itekako vidim problem na kome treba raditi).

I da, nemam problem da budem broj gde god treba i za sta god da treba ako ce to da mi, kao sto kiss addict spomenu - olaksa zivot. Meni je sistem, za moj nacin funkcionisanja i ono kako ja percipiram slobodu, vise precica nego sto je prepreka, cak i ovakav supalj kakav je. Broj sam koji ima glas da se buni kad nesto nije u redu, broj sam koji ume da se postavi kao covek i nametne takav odnos/tretman i obicno se izborim za sva svoja prava bez vecih problema. Bez vecih problema takodje i postujem pravila.
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
sad me mirth podseti. mene baš nervira ta situacija sa vozačem koji nema kartu i to je valjda jedina prilika da bih se svađao sa kontrolorima. istina, i sama činjenica da kontrolori nemaju zakonska ovlašćenja da traže dokumenta, da me fizički zadržavaju itd., mi je dovoljno "zapaljiva" za svađanje, ali, opet, mislim da ima i lepših načina da se ubije vreme. tako da karte kupujem na kiosku, vozim se i ne razmišljam.

a što se iskustava tiče, iako nisam nikad uhvaćen bez karte, imao sam iskustvo da iz revolta nisam hteo da kupim drugu kartu kad su nas isterali iz pokvarenog autobusa. autobus je stao na stanici, izbacili su putnike i naišao je drugi na istoj toj liniji u koji smo svi ušli. ja nisam prekinuo vožnju i ne smatram se dužnim da kupujem novu kartu. naravno da me je kontrola (koja je ušla na sledećoj stanici) drkala do okretnice da bi tek tad zaista i čuli moje razloge i da bi se ispostavilo da je ok što nemam novu kartu. naravno morao sam da kupim novu za povratak nazad do svoje stanice. :cupakosu:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!