Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Sanja Steppenwolfin
hteo si rec "Hi I'm Milan, and I'm a sponzorusa. And I have a friend named Sanja, she is a sponzorusa too" :wundy: ?
Korisnikov avatar
By crni90
Originally posted by Glasnik88

Teško... Ova i prethodna godina su nam u porodici užasne finansijski... :sigh:
E ova godina će da ti bude još gora nego prethodna, a sledeća ista kao prošla :(
Mišljenja sam da je za krizu u Srbiji isljučivo odgovorna politika nerealnog napumpavanja dinara, što radimo od 2001. Tako smo upali u ćorsokak iz kojeg se nećemo izvući sve dok ne ostavimo da dinar prirodno opadne još za minimum 20, bez ikakvih intervencija narodne banke. Ali to je naravno mač sa dve oštrice. Čitao sam da su domaći eksperti procenili da će u prvoj polovini 2011. kurs evra skočiti na 120 dinara (tj NBS neće intervenisati da ga brani), a realni kurs je još veći... Neko ko prima prosečnu platu od oko 35000, realno će samo zbog kursa evra izgubiti 40 evra mesečno (ukoliko evro dosegne 120 din).
Sa druge strane, jak dinar (tj. napumpani dinar) šteti izvozu, i od Srbije pravi zemlju sve izolovaniju od evropskog tržišta, tj srpski privatni sektor neće biti konkurentan napolju, biće koncentrisan samo na srbijansko tržište, gde neće imati šanse. Neće biti razvoja srbijanskog privatnog sektora, pa i zaposleni u srpskim privatnim kompanijama neće omastiti brk.
Ako branimo dinar, kriza će nam trajati sve duže ali će biti slabijeg intenziteta. Ako ga pustimo da se sroza na realnu vrednost, kriza će biti jača ali dosta kraća.
Da li radiš (ili tvoji) u privatnom ili javnom sektoru?
Plate će nominalno rasti samo u javnom sektoru. Najavljuju da će se tri puta u 2011. povećati plate. Januar, april i oktobar.
Ako dođe do realnog rasta privrede od cirka 3% OVE GODINE, onda bi tek bilo moguće očekivati da se prosečna primanja zaposlenih u privatnom sektoru povećaju SLEDEĆE GODINE. Btw. industrijska proizvodnja opada, tako da - mrka kapa. http://webrzs.stat.gov.rs/axd/dokumenti ... 122010.pdf

Možda sam malo preterao kada sam celu Srbiju generalizovao i rekao da se dobro živi, ali većina naroda živi sasvim solidno. Dakle izuzetak su one rizične grupe koje smo naveli: bolesni, invalidski penzioneri, samohrani roditelji sa više dece, kirijaši, domaćinstva sa jednim zaposlenim i studenti.
Korisnikov avatar
By constantine
Originally posted by crni90
Originally posted by HARP

Danas retko ko ima slamaricu, konto u banci jer su troškovi života visoki...
ma lažu bre... narod je pun ko brod, pogotovo pederi :)
ovo ozbiljno mislim, tj mislim da se u srbiji ne živi loše. ko misli da grešim, neka me ubedi u suprotno.

u srbiji loše žive samo studenti (neki), podstanari, samohrani roditelji sa više dece i penzioneri (invalidski).
ali penzioneri invalidi imaju veca primanja od "obicnih" penzionera :D
By loreenche
a onda ti na sve to kazes:

"Yes, and I have couple more bitches up my sleeve that are the greatest sponzorusas I've ever seen - Heartkiller and Zen :lizalica:

:peder:
Korisnikov avatar
By crni90
Originally posted by constantine
Originally posted by HARP

Danas retko ko ima slamaricu, konto u banci jer su troškovi života visoki...
ma lažu bre... narod je pun ko brod, pogotovo pederi :)
ovo ozbiljno mislim, tj mislim da se u srbiji ne živi loše. ko misli da grešim, neka me ubedi u suprotno.

u srbiji loše žive samo studenti (neki), podstanari, samohrani roditelji sa više dece i penzioneri (invalidski).
ali penzioneri invalidi imaju veca primanja od "obicnih" penzionera :D
Grešiš. Prosečna penzija je nešto malo veća od 20000 din, a invalidska 15000
By Ulix
Nemam bukvalno ni dinara ušteđevine i (opet bukvalno) živim od danas do sutra.
Korisnikov avatar
By *deni*
Prezirem taj takozvani srednji sloj u Srbiji, kojem na žalost pripadam, jer smatram da to u normalnim zemljama nije nikakav srednji sloj, već neki sloj tik iznad granice siromaštva.
Nemam nikakvu ušteđevinu, što je sasvim razumljivo, kad se ima u vidu moj ležeran odnos prema novcu.
Zbog te negativne osobine sam često dolazio u ćorsokake, ali nikako da se opametim.
Jednostavno najviše na svetu uživam u stvarima koje novac može da priušti, ništa pod kapom nebeskom ne može da me usreći kao lova i ne verujem da će se to promeniti, jedino što više nikad nikom u životu neću prijateljski, bez priznanice, posuđivati novac, jer sam se u tom pogledu opekao.
Ma, ni sa priznanicom...
Korisnikov avatar
By nsc
Možda sam malo preterao kada sam celu Srbiju generalizovao i rekao da se dobro živi, ali većina naroda živi sasvim solidno. Dakle izuzetak su one rizične grupe koje smo naveli: bolesni, invalidski penzioneri, samohrani roditelji sa više dece, kirijaši, domaćinstva sa jednim zaposlenim i studenti.
nisi dovoljno generalizovao - zaboravio si milione domacinstava bez ijednog zaposlenog ili penzionera, a koja prezivljavaju od onog sto sami proizvedu ili od povremenih nesigurnih i slabo placenih poslova
Korisnikov avatar
By crni90
Pre neki dan nađem drugaru šljaku, laganica, 1000 kinti dnevno, 6-7 sati se radi... I zamislite, odbio! Neće gospodin da radi! Kao nije mogao nešto, bio u nekom selu, smislio neku žvaku
Lik mi stalno priča kako jedva da ima kintu za struju, nije imao da uplati za školarinu za fax, itd...
To mi nije put da nađem nekom šljaku, a taj me odjebe...

Juče mi je usput navratio i došao sa novim mobom. Umesto da špara lovu za fax, on kupuje telefon.
Korisnikov avatar
By *deni*
Mrzim siromaštvo, mrzim priče o plaćanju tekućih komunalija, kirije, priče o kreditima i otplati istih, o bednim poslovima i bednim platama, potrošačkoj korpi, grejanju...niskim penzijama i dečijim dodacima...MRZIM !!!!!!!!!!!
:bljak:
Korisnikov avatar
By *deni*
A ti, crni, držiš privatnu agenciju za zapošljavanje ?
Korisnikov avatar
By erkondisn

Dakle izuzetak su one rizične grupe koje smo naveli: bolesni, invalidski penzioneri, samohrani roditelji sa više dece, kirijaši, domaćinstva sa jednim zaposlenim i studenti.
milo moje, a koliko ima kirijaša i domaćinstava s jednim zaposlenim? po meni nije to nimalo nesignifikantna skupina ljudi...
Korisnikov avatar
By blenta
jel ovaj crni nenormalan ili ray?
Korisnikov avatar
By blenta
a ontopik

nemam ustedjvinu
a i ne znam sad kad porazmislim
nikog ko radi u srbiji legalan posao
od 16-26 a da ima ustedjevinu

pritom u jednacini su naravno oni koji su potpuno autonomni
ne racunam one koje mama i tata vode u kupovinu
stanuju kod njih, placaju im stan, kupili im stan i slicno
Korisnikov avatar
By crni90
Originally posted by nsc
nisi dovoljno generalizovao - zaboravio si milione domacinstava bez ijednog zaposlenog ili penzionera, a koja prezivljavaju od onog sto sami proizvedu ili od povremenih nesigurnih i slabo placenih poslova
Milione? Nije tačno.
U Srbiji je u januaru ove godine bilo oko 730.000 nezaposlenih. Od tog broja oduzmi one koji rade na crno, zatim ugovoru o delu i domaćice.

Mislim da se nismo razumeli jer sam se pogrešno izrazio. Nisam mislio da su svi puni kao brod, da svi imaju ušteđevinu. Mislio sam o većini. Tesnoj većini.
Uskoro će većina biti siromašnih, tada ću se složiti sa vama.
By Sixto
Originally posted by nsc
Milione? Nije tačno.
U Srbiji je u januaru ove godine bilo oko 730.000 nezaposlenih. Od tog broja oduzmi one koji rade na crno, zatim ugovoru o delu i domaćice.
A ti dodaj one koji su idiotskim pravilnikom silom prilika skinuti sa evidencije Nacionalne sluzbe za zaposljavanje.
Korisnikov avatar
By Tomek
Originally posted by nsc
Milione? Nije tačno.
Dinkicu, jesi li to ti?

Ne stedim...
A s platom izdrzim ceo mesec...

Nosim se mislju da pocnem s nekim ulaganjem... Zdravstveno, penziono, zivotno osiguranje...
Korisnikov avatar
By crni90
Originally posted by blenta

nije mi jasno di zivis
:spijun:
Živim tamo gde klinci od jedva 18 godina vozi skupa auta, gde su kafanchuge prepune, gde većina ima neku zemljuštinu, gde je sudstvo toliko korumpirano da mafijaši kupuju sudijama kuće, tamo odakle ljudi svake godine OBAVEZNO idu na zimovanje I letovanje, gde se svake subote ždere prase...
Sve se to nakralo moj Blento. Od Tita, preko Slobe pa do ovih sad...

Živim tamo gde ljudi jedva imaju za hleb, gde umiru jer nemaju pare za lekove, ali ovih gore navedenih ima više nego ovih dole...
Najviše ima srednjih :)
Korisnikov avatar
By HARP
Pa, jeste došlo vreme kako se ko snađe, mada ne treba osuđivati druge koji rade sa malim parama...

I mislim da ovaj strah biće gore, biće gore samo unosi nervozu...
Korisnikov avatar
By nsc
Originally posted by nsc
Milione? Nije tačno.
Mislim da se nismo razumeli jer sam se pogrešno izrazio. Nisam mislio da su svi puni kao brod, da svi imaju ušteđevinu. Mislio sam o većini. Tesnoj većini.
Uskoro će većina biti siromašnih, tada ću se složiti sa vama.
nemam pojma odakle ti podatak, lici mi na ono sto je pre neki dan bilo u nekoj emisiji o monopolskom polozaju Imleka - parafraziracu Slobodana Petrovica, direktora Imleka - u 2006 Imlek je optuzen za monopolsko ponasanje jer je pokrivao 45% trzista (po tvrdnji S.P. manje od 20%), sa svoim preradjivackim kapacitetima, kako je Vlada smanjila premiranje mleka, ispalo je, statisticki, da je Imlek 2009. sa svojim kapacitetima pokrivao 110% trzista
ja licno znam preko 200 domacinstava u Beogradu i okolini sa 1-4 clana bez ijednog zaposlenog ili penzionera, a nisu ni na birou - u statistici ne postoje, na ono malo zemlje sto imaju gaje samo za sopstvene potrebe i idu u nadnicu, ili po gradu rade fizicke poslove neprijavljeni, srecni kad bilo kakav posao nadju
Korisnikov avatar
By blenta
Originally posted by blenta

nije mi jasno di zivis
:spijun:
Živim tamo gde klinci od jedva 18 godina vozi skupa auta, gde su kafanchuge prepune, gde većina ima neku zemljuštinu, gde je sudstvo toliko korumpirano da mafijaši kupuju sudijama kuće, tamo odakle ljudi svake godine OBAVEZNO idu na zimovanje I letovanje, gde se svake subote ždere prase...

Živim tamo gde ljudi jedva imaju za hleb, gde umiru jer nemaju pare za lekove, ali ovih gore navedenih ima više nego ovih dole...
ako nisi dobro procitao
ja sam gorejasno naznacio legalno
Korisnikov avatar
By nsc
sem stana (40 kvm) u kome zivim, nemam nista, ni zemlje, ni kola, nikada nisam bio na zimovanju, ne idem svake godine ni na letovanje, Ada je moje more, ne secam se kada sam zadnji put bio u kafani, imam mesecni prihod oko 260 evra i uredno placam sve racune, prezivljavam , ne zivim
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!