Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by Seamanbrašno, voda, kvasac, so, šećer. Razmeru ne znam. Sve se smulja i izgnječi dok se ne dobije masa slična plastelinu. Ostavi se jedno vreme u nekoj većoj šerpi pokrivenoj krpom. Kada se vratiš i vidiš da je baš dosta naraslo, opet ga premesiš, oblikuješ u željeni oblik i ispečeš u tepsiji u rerni (mislim da treba da zabrašnjaviš tepsiju da se ne zalepi).
btw hoce li neko da me nauci da pravim hleb?Pa cu sam da biram sta cu da stavljam, miseve, zilete ili eksere
![]()
Originally posted by 2kune+ mish po ukusu:awesome:
<-------- link
a uz to idu i ovi recepti koji, kažu, provjereno rade:
-1,5 čaša (dobila uz pekač) mlake vode
-cca 50g maslaca (otprilike stavljam)
-1,5 žličica soli
-1žličica šećera
-600g brašna (ugl miješam crno, graham i raženo)
-1 suhi kvasac
4 dl vode
malo soli
malo ulja
malo šećera
pola žličice germe
600 grama brašna ( miješam svakakvo)
600 grama brašna (crno)
1 žlica soli
1 žličica šećera
1 žlica ulja
1 suhi kvasac
400 ml vode
600 grama brašna (crno)
1 žlica soli
1 žličica šećera
1 žlica ulja
1 suhi kvasac
400 ml vode
U stroj ubacujem ovim redoslijedom:
400 ml. mlake vode
vrećicu di-go kvasca (instant suhi)
4 žlice ulj..probala i dobru žlicu svinjske masti(snaša ostaje snaša)
800 g. brašna T850
3 majušne žličice soli..
Stavim peći na bjeli kruh ...veliki..tamniju koricu..
i za 3,5 h. vadim fini obični kruh težine 1200 g.
300 ml vode
2 žlice ulja, maslinovog ili suncokretovog
žlica soli
to sve stavim u pekač, a onda;
500-550 grama brašna (obično koristim crno tip 1100 ili polubijelo tip 850, ili crno tip 1600)
radim razne varijacije npr. stavim crnog tip 1100 300 grama, a ostalo polubijelo ili crno tip 1600)
Kada usipam brašno u pekač na vrhu napravim rupicu i u nju usipam jedan suhi kvasac dr. Oetker (nisam koristila drugi), znala sam stavljati čak i Garant.
Poklopim i stavim na program za brzo pečenje, koji traje 1 sat i 20 minuta.
Već kad počne mijesiti pogledam ima li premalo tekućine, onda zaustavim program i ulijem još oko pola dcl vode. Od viška vode neće mu se ništa desiti, ali ako je vode premalo onda se stvara tvrda kora. Skužila sam da tijesto može biti i potpuno rijetko da se rasteže i kruh ispadne odličan.
Postoji i mala tajna, a to je da se može staviti i malo šećera ili dio vode zamijeniti mlijekom.
U biti pravljenje kruha je prava kemija i treba potrefit sve sastojke.
Originally posted by Tungida, i meni se cini da kremiraju miseve u nekim pekarama...
Kao prvo, naše mašine su toliko jake da bi samlele miša u prah
Originally posted by *deni*kad je tako, neka ti oni odgovore!
jukie, Armand, Wilhelmina ?
Originally posted by 2kuneImenovane sam prozvao zbog njihove stručnosti za datu oblast.
Originally posted by *deni*kad je tako, neka ti oni odgovore!
jukie, Armand, Wilhelmina ?
![]()
samo da znaš, ja sam jeo puhove, prve im rođake...![]()
Originally posted by *deni*pa cico, što nisi već ukašila nekog parcova motikom i spremila?
Apsolutno da.
Mislim, šta to znači apriori diskreditovati mišetinu ?
Zar zato što su miševi gadni ?
Ni kokoške, još manje svinje, kad realno pogledamo, nam ne padnu prvo na pamet kad pričamo o lepoti i gracioznosti bića u životinjskom carstvu, a opet ih koristimo u ishrani.
Zar zato što miševi jedu đubre ?
Jedu oni sve što stignu, baš kao i svinje i kokoške, čije meso u slast jedemo.
Kokoš, primera radi, neprestano nešto čeprka po zemlji, baza, gaza i trpa u svoj kljun svakojaki garbidž, pa i crve, pa opet je pileće i kokošije meso na ceni i rado viđeno na trpezi.![]()
Ne ?
Sve je to stvar navike.
Originally posted by Kiborg
Ne bih rekao da je mišetina nekvalitetna nutritivno, tj. pretpostavljam da od miša ostaje samo mišićno tkivo kad se odbace iznutrice, a svako meso, manje više, ukoliko je bezmasno, ima oko 20 g proteina na 100 grama mase.
E sad, šta je miš jeo, druga je stvar, ali teoretski, ukoliko je jeo samo organski otpad, bez nekih otrova i teških metala i šta ti ja znam već, onda ne bi trebao da bude opasan po zdravlje. Pogoto ukoliko se kvalitetno termički obradi![]()
Gledao sam u emisiji gde neki žderonja obilazi ceo svet i jede šta jedu stanovnici pojedinih zemalja, u odnosu na to je pečen miš delikates. Na primer, kalija, specijalitet u Maroku, je polutrula jagnjetina konzervisana u sopstvenom salu. Onda, valjda pačiji fetus na Filipinima, i to se jede živo, kao delikates, pa neki crvi proprženi, pa pohovane tarantule, pa dabar u marinadi, negde u Africi sasvi normalno jedu pržene termite, u Meksiku siromašni jedu isto neke insekte. Nema razloga podcenjivati ljudski digestivni traktUkoliko nešto može da se sažvaće i nije otrovno, onda il može da se svari il se prosto iskaki
![]()
Evo vam kako debeljko jede kaliju: http://www.youtube.com/watch?v=lmE1-Zpqtsg
Na istoj strani negde imate ipečenog zamorca.
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!