Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Loni
Ma kakav Frojd, ljudi.

Danas se svi vrhunski psiholozi slažu da je on, po pitanju gejstva, potpuno prevaziđen.

Imao je teorije da žene vole penis jer zavide muškarcima, što ga ovi imaju, a one ne.

Pričao da je za gejstvo zaslužna dominacija majke, a istraživanja pokazuju da rođena braća gejeva (dakle ista majka) najčešće nisu gejevi.

Kad uzmemo porodice bez očeva, dobijamo isti procenat gejeva kao i u porodicama s njima.

Kakvo crno odsustvo očeve ljubavi?

Moja drugarica bila je komšinica vojvođanske proročice i transvestita Vesne Versaći.
Vesna je bila fem gej, a kasnije transvestit, a njen rođeni brat (razlika samo godinu dana) muškarčina da ne može biti veća. Izgled i ponašanje klasičnog mafijaša.
E na takvim primerima sve porodične teorije padaju.

Pa očeva ljubav je sama po sebi problematična u svetu svih sisara.
Retko koje kuče i mače odraste uz muškog roditelja. Znači svi bi trebali da budu gej.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Originally posted by Titus Andronicus
I jos nesto, kad smo vec kod frojda (mada mi nije bila intencija, neka bude mali OFF).Kako se to odrazava na str8 planu kad otac nije dominantan.Jel i tad momak postaje pasivan? posto si rekao da to vazi za sve ... pa valjda onda i za str8... :smeh: :roll:
pa dobro nemoj sad da podjebavas :P to se recimo odrazava tako sto taj decko u braku bude papucic, ako si cuo za taj izraz. medjutim, ovo o cemu pricam je prilicno kompleksna stvar i ne moze se svesti na jednu determinantu, tako da odsustvo oca kod str8 ljudi ne mora i obavezno da izrodi papucica.
Korisnikov avatar
By Loni
Ali toliko je bilo slučajeva u istoriji da skoro kompletno muško stanovništvo strada u ratu.

Ostajale su samo majke s decom. Dakle niogde nema očeve ljubavi. Ni na vidiku.

To bi značilo da bi dečaci iz tog vremena (posle kosovskog boja, drugog svetskog rata) trebali od reda da budu papučići a ako su gej da budu pasivci?
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Originally posted by Sprinter
-Zasto ti mislis da je to socijalni fenomen?
Zato sto ih ima vise od hiljadu...
-Jel mislis da su vecina ljudi mazohisti i zarad nekakvog heteronormativa "uzivaju" u onome sto je protiv njihve prirode licnosti?
Oni to cine nesvesno kopirajuci nauceni model.Ne uzivaju, vec se prilagodjavaju grupi da bi bili prihvaceni i ulaze u novi kalup, prenoseci nauceno.
-I gde je ta scena pa mora na njoj da se "boravi"? u gej klubu? na gej romeu?
Ne mora da se boravi, a da budemo iskreni i nema je.To je apstraktna stvar.
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Originally posted by Loni
Ma kakav Frojd, ljudi.

Danas se svi vrhunski psiholozi slažu da je on, po pitanju gejstva, potpuno prevaziđen.
Znam ,zato se i salim. :smeh:
Korisnikov avatar
By Nuriel
ja volim blago feminizirane muskarce zenske lepote.
ne mislim da imam dominantan stav u vezama sa takvim muskarcima.
smatram da je takav model ponasanja direktno vezan sa psiholoshim problemima koje ima takva osoba i da se sigurno ne ogranicava na vezu vec ispoljava i u svim drugim aspektima zivota, manje ili vise.

u mom pojmljenju realnosti super str8 nabildovani mladic koji je u pasivnoj ulozi izgleda ....u najmanju ruku smesno....ali to je moj ukus i siguran sam da ima mnogo vise onih koji upravo vole takav tip, ali to je lepota razlicitosti zar ne? :)

sto se tice ukalupljivanja u sterotip fizickog izgleda i ponasanja, mislim da je to klasicno prilagodjavanje trzistu...ponude i potraznje...sto je manja kolicina samopouzdanja i individualnosti to je veci stepen imitacije popularnog modela. klasicna komercijala.
:hypno:
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
I jos nesto, kad smo vec kod frojda (mada mi nije bila intencija, neka bude mali OFF).Kako se to odrazava na str8 planu kad otac nije dominantan.Jel i tad momak postaje pasivan? posto si rekao da to vazi za sve ... pa valjda onda i za str8... :smeh: :roll:
pa dobro nemoj sad da podjebavas :P to se recimo odrazava tako sto taj decko u braku bude papucic, ako si cuo za taj izraz. medjutim, ovo o cemu pricam je prilicno kompleksna stvar i ne moze se svesti na jednu determinantu, tako da odsustvo oca kod str8 ljudi ne mora i obavezno da izrodi papucica.
Izvini, ali mora da ti postavim jedno pitanje. Koja je tvoja struka?

Posto vidim da pokusavas da me naguzis Frojdom,a to prosto nece ici. :lol:
Korisnikov avatar
By blabla54380
Ma kakav Frojd, ljudi.

Imao je teorije da žene vole penis jer zavide muškarcima, što ga ovi imaju, a one ne.

Pričao da je za gejstvo zaslužna dominacija majke, a istraživanja pokazuju da rođena braća gejeva (dakle ista majka) najčešće nisu gejevi.

Kad uzmemo porodice bez očeva, dobijamo isti procenat gejeva kao i u porodicama s njima.

Kakvo crno odsustvo očeve ljubavi?

Moja drugarica bila je komšinica vojvođanske proročice i transvestita Vesne Versaći.
Vesna je bila fem gej, a kasnije transvestit, a njen rođeni brat (razlika samo godinu dana) muškarčina da ne može biti veća. Izgled i ponašanje klasičnog mafijaša.
E na takvim primerima sve porodične teorije padaju.

Pa očeva ljubav je sama po sebi problematična u svetu svih sisara.
Retko koje kuče i mače odraste uz muškog roditelja. Znači svi bi trebali da budu gej.
- ja frojda pomenuo nisam.

- u trenutku deteovog rodjenja ne postoji svest. svest o podeli na mamu (zensko) i tatu(musko). u kasnijem periodu zivota deteta ono prihvata onako kako mu se "servira". ti dete mozes da "naucis" i na obe mame, odnosno tate. tako da ne moraju biti svi gejevi koji nemaju oca.

-i ja sada ovde ne govorim o nedostatku oca kao uzroku seksualnosti, vec kao uzroku (ne)dominantnosti. ako je dete odraslo u porodici u kojoj je uloga oca determinisana kao dominantna i ako paznja oca (nedostatak ljubavi, nedostatak bavljenja-druzenja sa detetom) izostane, to se reflektuje izmedju ostalog i na ponasanje (psihu) tog deteta kad je u pitanju dominantnost, a nevezano za njegovu seksualnost.
Korisnikov avatar
By Paki
Originally posted by BellyButton
Shto se tiche ovog dela o aktivizmu - ja nisam primetio da su aktivisti koncentrisani na brak vishe nego na druga pitanja koja se tichu gay populacije...
Evo jedan sitan primer. Obrati paznju na vesti samo na ovom sajtu. Kad se radi o gay brakovima. Prosto deluje kao da je to pitanje svih pitanja.

Sto se mene tice moze i Iran da prizna gay brak. Ali ako tamo nema slobode za homoseksualca na terenu, dzaba ti. Pa ne znam koji zakon da donesu.
Da li treba da žalimo ili da se radujemo što gotovo da nema vesti o nasilju i diskriminaciji nad LGBT osobama, pa onda medijski prostor popunjavaju vesti o istopolnim partnerstvima?

Pitanje je više retoričko, samo daje odgovor na datu konstataciju.
(Nasilja i diskriminacije ima, nažalost, ali su slabo vidljivi)
Korisnikov avatar
By blabla54380
To bi značilo da bi dečaci iz tog vremena (posle kosovskog boja, drugog svetskog rata) trebali od reda da budu papučići a ako su gej da budu pasivci?
pa naravno da ne bi znacilo. nije covek kompjuter da se ponasa po input-output obrascima. mislim preterano sad banalizujes.
Korisnikov avatar
By mirth
Meni je vrlo diskutabilna ta tvrdnja da se drugarica preobratila u butch lezbejku iz "socijalnih razloga". Svaka gay osoba prodje po coming outu taj proces 'tranzicije' i ja verujem da iz njega izadje uskladjenija sa svojim pravim identitetom, ma kako ona sama tumacila i razumela taj proces.

Ne verujem bas da ce neko do te mere sebe da promeni sebi samom u ogledalu, samo zarad eventualne 'bolje prodje' (u koju takodje ne verujem, narocito ako se covek pretvori u nesto sto u sustini nije). Bar mislim da je ta pojava u svakom slucaju daleko marginalnija nego sto se vama ovde cini. I malo mi zvuci kao ona 'postao je gay da bi bio popularan'.

Dosta gayeva i lezbejki se uklapa u heteronormativne obrasce ponasanja, ali slazem se sa Sprinterom da je to pre zato sto se vecina ljudi uklapa u iste nego zato sto se ti gayevi i lezbejke polomise da budu nesto sto nisu i to tamo gde ni ne moraju biti.
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by Nuriel
smatram da je takav model ponasanja direktno vezan sa psiholoshim problemima koje ima takva osoba i da se sigurno ne ogranicava na vezu vec ispoljava i u svim drugim aspektima zivota, manje ili vise.

Ma daj.

Zašto bi činjenicu da je neko fem morali da povezujemo s ikakvim psihološkim problemom?

Ja bih jednostavno rekao da mu je takva genetika, takva priroda.
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Zapravo, cela tema se vrti oko "prelivanja" heteronormativa na homoseksualni odnos, i njegovo polako ali sigurno prihvatanje kao podela uloga. Na takvo jednostavno pitanje. Vi ste mi odgovorili, da je heteronormativ, zapravo toliko ukorenjen u nasu psihu, kao npr. pol koji nas definise.

Sto na kraju bi znacilo nesto kao da sam ja zapravo bespolno stvorenje :smeh:
Korisnikov avatar
By 2kune
Problem je u izrazito patrijarhalnom društvu. Jednostavno nameće te 2 ekstremne uloge svima. Tako baš nema nešto mnogo ni bučastih str8 žena niti osjetljivih i feminiziranih str8 muškaraca. Ako nema normalnih ljudi u str8 populaciji već svako glumi ekstreme, zašto se proziva samo gay populacija? Zašto ne prozvati čitavo društvo?
Uostalom, isti fenomen utječe i na percepciju (kako autora tako i nas koji o tome razglabamo i to na ne previše svijesnom i kontorliranom nivou) tih uloga pa se već i samo neke naznake tendencija odmah tumače kao evidentni znakovi krajnjih stereotipa.
Korisnikov avatar
By blabla54380
-Zasto ti mislis da je to socijalni fenomen?
Zato sto ih ima vise od hiljadu...
-Jel mislis da su vecina ljudi mazohisti i zarad nekakvog heteronormativa "uzivaju" u onome sto je protiv njihve prirode licnosti?
Oni to cine nesvesno kopirajuci nauceni model.Ne uzivaju, vec se prilagodjavaju grupi da bi bili prihvaceni i ulaze u novi kalup, prenoseci nauceno.
-pa ima i vise od hiljadu homoseksualaca pa homoseksualnost ipak nije socijalni fenomen, vec psihicki u opstem smislu.

- pa mozda to cine oni koji se motaju po gej klubovima, ne vidim zasto bi iko imao potrebu da bude u odnosu, protv prirode svoje licnosti, da bi bio prihvacen od koga?
Korisnikov avatar
By agent-fisher
Ali ozbiljno sad, cela ova tema je glupava. Ljudi su dominantni ili submisivni po prirodi. A ne da bi se uklopili u bilo sta. Takodje ja neznam ko misli da dva str8 looking muskraca ne bi mogla da budu zajdeno. Zbog cega? I btw, str8 looking ne implicira aktivnost...
Korisnikov avatar
By Tungi
Pa to sam i ja pokushao reci,genetska predispozicija koja nema veze sa kopiranjem i sl.
Korisnikov avatar
By blabla54380
Zapravo, cela tema se vrti oko "prelivanja" heteronormativa na homoseksualni odnos, i njegovo polako ali sigurno prihvatanje kao podela uloga. Na takvo jednostavno pitanje. Vi ste mi odgovorili, da je heteronormativ, zapravo toliko ukorenjen u nasu psihu, kao npr. pol koji nas definise.

Sto na kraju bi znacilo nesto kao da sam ja zapravo bespolno stvorenje :smeh:
cekaj kad kazes polako ali sigurno, hoces da kazes da toga pre nije bilo? oduvek je to bilo. ono sto tebi mozda sada smeta jeste slobodniji nacin ispoljavanja. mozda ti se cini agresivnim ispoljavanjem?
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Originally posted by mirth
Meni je vrlo diskutabilna ta tvrdnja da se drugarica preobratila u butch lezbejku iz "socijalnih razloga". Svaka gay osoba prodje po coming outu taj proces 'tranzicije' i ja verujem da iz njega izadje uskladjenija sa svojim pravim identitetom, ma kako ona sama tumacila i razumela taj proces.
A iz kojih razloga po tebi hiljadu zena pocinje da se ponasa i izgleda gotovo isto? I svaka bas izadje na isto uskladjena?

Meni je TO diskutabilno.

Govorimo ne samo o izgledu, vec o ponasanju koje je ukalupljeno kod velikog broja zena (posto si spomenula devojke). I ako svaka ima isti, na isti nacin uskladjen identitet prelaskom u gej vode onda mozemo da govorimo o gej kalupu, zar ne?
I to ne bi bilo lose da gej kalup nosi nesto svoje avangardno ali on je preneo heteronormativne odnose i nacin razmisljanja nije doneo nista novo, gej jedinki svojstveno kao da se plase da prihvate gej identitet koji je mnogo drugaciji od strejt identiteta. Na kraju opet dobijamo "musko" i "zensko" samo u drugom smeru, pod drugim "imenima". Slazem se sa sprinterom oko pojedinacne psihologije u smislu da osoba bude samosvesnija i da ne dozvoli da joj se to utapanje desi. U tom smislu mozemo da uvedemo "pojedinacnost" ali ona dolazi tek kao odgovor na problem grupe.
Korisnikov avatar
By Nuriel
Originally posted by Nuriel

Ma daj.

Zašto bi činjenicu da je neko fem morali da povezujemo s ikakvim psihološkim problemom?

Ja bih jednostavno rekao da mu je takva genetika, takva priroda.
mislio sam na zelju za dominantnom ulogom u medjuljudskim odnosima (pa i vezi) a ne o feminiziranom ponasanju.
Korisnikov avatar
By agent-fisher
HETEROSEKSUALCI NAM NISU NEPRIJATELJI,

Prestani da koristis "heteronormativno" kao pogrdnu rec.
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
@sprinter
Ono sto tebi mozda sada smeta jeste slobodniji nacin ispoljavanja. Mozda ti se cini agresivnim ispoljavanjem?

Ono sto meni smeta jeste sto tu ne vidim ikakvu slobodu. To mi smeta.
Agresiju vidim, heteronormativ vidim samo maskiran u drugo ime, ali slobodu? Ne.
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Originally posted by agent-fisher
HETEROSEKSUALCI NAM NISU NEPRIJATELJI,

Nisam nigde rekao da su neprijatelji. Niti sam upotrebio heteronormativ kao pezorativ. Odakle ti to?
Korisnikov avatar
By Tungi
Kakav prelazak??Ja imam drugaricu,poznajem je citav zivot,u osnovnoj skoli je bila kao dechak,igrala fudbal sa dechacima,shishala se na kratko(u 3.osnovne!).Ostala je ista,kupuje mushke cipele,shisha se na kratko,nosi mushke majice itd.Na jedvite jade su je "uvukli" u haljinu za malu maturu,na klovna je lichila...Taj svoj identitet ne treba potiskivati,niti ga dovoditi u vezu "uvidjanja po modelu".
Korisnikov avatar
By Nuriel
str8 look je nametnut kao pozeljni model ponasanja i izgleda kod gay osoba.
i mnogi se trude da budu str8 look iako to po prirodi nisu...
i sta je uopste str look? kako se to str8 ljudi ponasaju? ja ih znam mnogo i ne ponasaju se ,i jos manje igledaju isto.

i da li je to posledica prikrivene zelje gay osoba da spavaju sa heteroseksualcima?
By Ulix
A inače je to kompliment? :katemoss:
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Ali ozbiljno sad, cela ova tema je glupava. Ljudi su dominantni ili submisivni po prirodi.
Trazim iskljucivo str8 looking aktivnog, fem pederke ne dolaze u obzir, trazim ok str8 looking lika. Gross! Pun oglas je ovakvih nebuloza.
Da, ljudi jesu dominantni ili submisivni po prirodi, ali to ne treba da ima veze sa ulogom u seksu (ja sam musko, a ti si moja zena- ovo sve pod navodnike)

Mizogini izrazi "tetka", on je "zena"
buc devojke koje govore: ja i moja zena.

JA I MOJA ZENA.

I zar to nije prenosenje naucenog obrasca?
To je poenta ove, kako kazes, glupave teme.
Korisnikov avatar
By Tungi
E tu imash pravo...Bash mi je u poslednje vreme pochelo da kopa ochi od strane nekih forumashica upravo to"JA i moja ZENA":up:
Korisnikov avatar
By Titus Andronicus
Originally posted by Morrison
Kakav prelazak??Ja imam drugaricu,poznajem je citav zivot,u osnovnoj skoli je bila kao dechak,igrala fudbal sa dechacima,shishala se na kratko(u 3.osnovne!).Ostala je ista,kupuje mushke cipele,shisha se na kratko,nosi mushke majice itd.Na jedvite jade su je "uvukli" u haljinu za malu maturu,na klovna je lichila...Taj svoj identitet ne treba potiskivati,niti ga dovoditi u vezu "uvidjanja po modelu".
Pricamo o onima koje nisu od malena bile u tom modusu. Primer je ta devojka iz uvodnog posta, a znam gomilu takvih koje provedu dve godine u lez klubu i promene kompletnu fizionomiju i ponasanje.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!