Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Glaistig
e,dobro,vec sam se zabrinula za jadne svinjchice
:vruce:

a da li ih izmasiraju dobro pre china?

:bundeva:
By Snow_Crystal
Mozda cu da zvucim hladno ali meni nije zao fazana koliko mi je zao jelena i zeceva... Posto OBOZAVAM jelene nikad u zivotu ne bih mogla da ga ubijem a kamoli da ga povredim na bilo koji nacin...To su za mene posle konja najneznije zivotinje...
Korisnikov avatar
By Delete
Koliko znam o lovu i lovcima, cini mi se da taj ulov uvek zavrsi kao hrana, i to neretko vrlo ukusna hrana. Verovatno bi mi se gadili ti ljudi kad bi ubijali zivotinje tek cisto da ih ubiju, ali kad se vec koristi u svrhu prehrane, onda mi ih je svakako manje zao nego domacih zivotinja koje se radjaju i ceo zivot zive da bi bile eksploatisane na razne nacine pogodne coveku i na kraju bivaju ubijene zbog hrane nakon takvog "zarobljenickog" zivota.
Korisnikov avatar
By anche
Originally posted by Momo
Citala sam da je pre par godina divlja svinja ukokala lovca i to iz vatrenog oruzja. Covek dos'o da pokupi plen misleci da je plen pokojni, kad ono ne lezi vraze, divlja svinja se ritne zakci papkom okidac i saspe lovcu sacmu u grudi.
Ovo bi se moglo nazvati - fer plej :D
definitivno fer plej! :lol:

ili da lisica sutne one gasne kapsule i nacilja pravo u lovacka usta, pa da vidi kako je to kad se gusis cijanidnim gasom :giggle:
Originally posted by Glaistig
fashirane sam mu spremala,a on ode zbog parcheta pi*ke :nope:
:lol: pa ja skroz mogu da razumem tvog macora - i ja bih isto ucinila :lol:

picka pre svega! :yes:
Originally posted by *deni*
Takođe, pre tog čina ona ne sme ništa da jede 24 časa. Moram i da napomenem da klanje treba da izvede stručno lice, koje je prošlo specijalnu obuku - kaže Vučinićeva.
isto kao osudjenici na smrtnu kaznu. valjda da se spreci dodatno mrcvarenje koje eventualno moze nastupiti prilikom omamljivanja strujom u vidu pucanja creva, a? :neznam:

e i zasto ovakve teme uvek rasplamsavaju strasti? nekome nije cista savest? :lukavi:
Korisnikov avatar
By Glaistig
Originally posted by anche
e i zasto ovakve teme uvek rasplamsavaju strasti? nekome nije cista savest? :lukavi:
e,ja sam karnivor i nemam tih problema,ali je isto 'vako pocela i hajka na pushace,pa se plashim da bi mogli prvo zabraniti meso po javnim mjestima i objektima,porezi,akcize i ostala sranja...

mislim,da ne bude ono 5 godina corke sto si drkao uz animal planet

vrli novi svet...

:pljuje:
By Sixto
Nemam dilema s tim!

Koljemo mi i mimo lovnog turizma, naravno vecina nas je gabartinijih a nije to od tofu sira!
Lovni turizam? Moze! Dopadaju mi se parice italijanskih skorojevica kojima je gust ubiti fazana! Naravno, nista nije stihijski, sve ima svoj plan, program i sezonu izlovljavanja!

Zasto bi to bilo drugacije od kulturnog turizma tj groznije? Ulazimo, disemo, unosimo vlagu u grobnice u Dolini Kraljeva u Tebanskoj nekropoli u grobnicama koje su stare po 3500god!
By Simor
Originally posted by *deni*
Zapravo ima nesto na tu temu:

POSLEDNJI SVINJOKOLJ!
Hm, da nije tebi tetka Daca, ugledna mesarka, neki rod?
vrli novi svet...
Evo ti vrli novi svet -- tu je oko tebe:
Originally posted by Sixto
Dopadaju mi se parice italijanskih skorojevica kojima je gust ubiti fazana!
Pare, parice. I tako -- posećuješ grobnice zbog parica, ubijaš fazančiće zbog parica. I tako. Vrle nove parice.
By Sixto
Aham, jbg izgleda da nonLDP homo sapiensi nisu razvili tehniku prezivljavanja od pisanija gospe nam Srbljanovic! Mi jos krkamo svinjetinu!
Korisnikov avatar
By Tot
Ne volim lov ni lovce a čini mi se da će u Srbiji to poprimiti naročito perverzne oblike, kad frustriran i rata željan populus krene da istrebljuje životinjske vrste. Ne verujem da će biti obzira prema ugroženim vrstama a o usputnom uništavanju biljnog sveta, otpacima itd. da ne govorim. Urušena slika Srbije u inostranstvu će se preneti i na odnos stranaca prema našoj prirodi; to će biti poligon za iživljavanje svakovrsnih trećerazrednih lovaca i povod za bratska okupljanja srodnih duša.
Korisnikov avatar
By Glaistig
Originally posted by Simor
vrli novi svet...
Evo ti vrli novi svet -- tu je oko tebe:
Originally posted by Sixto
Dopadaju mi se parice italijanskih skorojevica kojima je gust ubiti fazana!
Pare, parice. I tako -- posećuješ grobnice zbog parica, ubijaš fazančiće zbog parica. I tako. Vrle nove parice.
ah,pare se nece same nashtampati,a fakat je da se sve moze kupiti i prodati-so,why not?

:odrasti:

lov i lovci mi svakako nisu na top 100 stvari koje mi se gade,a uvek bih radije strancima prodavala bambije i fazane nego djecake i djevojcice ili delove tela :smokin:

:jerry:
By Simor
Ok, nemam ništa protiv. Samo hoću da ti kažem da vrli novi svet, bar onaj kakvim ga je Haksli predstavio, svakako nije onaj gde se poštuje život kao takav, nego je mnogo bliži logici po kojoj je sve na prodaju, pare su vrhunska vrednost kojoj se trebamo klanjati, a sve ostalo je dakako u službi toga.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Ne gade mi se...bila sam mnogo puta u lovu,deda mi je bio lovac,ujaci...a i volEm divljac :zavera:
Korisnikov avatar
By jukie
O čemu mi (sve) ovde pričamo?

Lovci-turisti i sada samo tako piče kroz Srbiju, love sve šta hoće, a naročito zaštićene vrste; italijanski gulaš od slavujevih jezika itd; prepelice koje se love vabilicama što je zabranjeno; lovci (naši domaći) ubijaju mišare jer im navodno pobiše ove fazane koje su pustili da bi strani lovci doneli pare... Uopšte situacija nije na nivou "iju, naša priroda je netaknuta, šta će biti kada se strani lovci pojave" (jeste li gledali film Moj prijatelj štiglić?). Tote, nosiš mnogo ružičaste naočare. The future is already here

Tu se sada vraćamo na domaće lovce koji se napoje rakijom tako da im se creva ukovrdžaju, pa onda idu okolo i pucaju na šta im se ćefne. Metak leti i ne bira; srne, krave, sove, psi, mačke, komšija, deca, sve što potrefiš mrtvo je (ili osakaćeno).
Korisnikov avatar
By Adenim
Ne bi mi se gadili samo u situaciji da ubijaju jedni druge, sporta radi...
Korisnikov avatar
By anche
e,ja sam karnivor------------------------------------------

mislim,da ne bude ono 5 godina corke sto si drkao uz animal planet

vrli novi svet...

:pljuje:
ali darlin', ti nisi karnivor, mislim karnivorka jel'te. ne postoje naucni dokazi koji ukazuju da je covek eksluzivno mesozder.

zapravo je nas digestivni trakt najslicniji svinjecem (sto se na sixtovom aktuelnom avataru zapravo moze lako uociti :namig2: ), ergo, svinja=svastojed, covek=svastojed.

e sad covek, ako cemo iz antropocentricne pozicije u kojoj de facto jesmo, poseduje i jednu malecnu stvar. stvarcicu. razum. pa sad ako razumom shvati da je meso (i ostale eksploatacijom zivotinja dobijene materije) zapravo skodljivo po telo u kojem je taj razum smesten i kojim vlada (da li uopste razum igra neku ulogu u odluci da se nastavi sa ne-veganskom praksom?!) i da je kompletno postupanje sa ostalim delovima celokupnog zivog organizma nase planete veoma destruktivno i prividno profitabilno ali ne na duge, odnosno neiscrpne, staze - onda valjda taj pripadnik/ca ljudskog roda razumom donosi nova pravila tj. nema pusenja, nema mesce, nema mlekce, nema dusa! :lol: jer ako nema profita - nema ni toga. e tu dolazimo do vrlog novog sveta: ako nas sada kaznjavaju za marihuanu, bar cemo tada (kao bakute) uzivati u sintetickoj somi, sa sve akcizama i pripadajucim porezima! cisto da ni jedan aspekt uzitka ne ispari :lol:

mozda ti je to sada nezamislivo, ali ja zaista verujem da ce generacija nasih potencijalnih unuka biti u tom tripu - i da ako budemo bile zive i imale te iste unuke imacemo muku da im objasnimo svoje naopake nacine (wicked ways - kasno je i bolesna sam pa je prevod naopak :D )

e pa tol'ko. cu svratim opet na temu, pa ako bude bilo ista novo... :zev:
Korisnikov avatar
By Glaistig
bejbe,sad si vec zabrazdila duboko u dogmatske teme i sotiriologiju :opatica:

karnivor u smislu jedi ili budi pojeden,ali ok,
ispravljam se,svastojed i svastojeb-dakle konzumiram i biljke i zivotinje,ali cu izmedju buranije i tatar bifteka uvek pre izabrati ovo drugo...isto vazi i za krevetske poslastice :D

kako bese ono?
Posle mene potop?

:lol:
Korisnikov avatar
By Zoe
Gade mi se i ne podrzavam ih :neto:

Imala sam priliku da sedim sa lovcem i da ga pitam sve zivo, sve sto me je interesovalo, i uz svu njegovu pasioniranost, nadahnutost i motive i razloge, nisam se oslobodila osecaja mucnine i to sam mu i rekla........
Nikako ne podrzavam ubijanje zivotinja radi `zabave`, `sporta` i `razonode`.....jebem ti takvu razonodu.
Korisnikov avatar
By jukie
Malo smo se rasplinuli

Mislim da bi u ovoj temi trebalo da se koncentrišemo na lovce a ne npr. na svinjokolj ili ubijanje delfina (za koje već imamo posebne teme)
Korisnikov avatar
By anche
bejbe,sad si vec zabrazdila duboko u dogmatske teme i sotiriologiju :opatica:
ono jes, mico. stjupid mi, mislim da je bolje prebaciti diskusiju na neki visi nivo, nego se prepucavati oko trivijalnosti tipa 'ja jedem - ja ne jedem'. uvek se zavrsi nekonstruktivno :drama:

karnivor u smislu jedi ili budi pojeden,ali ok,
ispravljam se,svastojed i svastojeb-dakle konzumiram i biljke i zivotinje,ali cu izmedju buranije i tatar bifteka uvek pre izabrati ovo drugo...isto vazi i za krevetske poslastice :D
ju! je l' ovo znaci da ipak vise preferiras jedan pol? posto meni razlika medj' tartar biftekom (mislim da nikad nisam kushala) i bUranije dodje bas toliko diskrepantna kao i razlika medj' muskima i zenskima :lol:

svasta cemo jos ovde otkriti :lol:

a ti, jukie, umesto da budes dezurni razredni staresina, mogao bi svojim znanjem iz biologije da doprineses temi.

tipa: koliko to lov zaista kontrolise razmnozavanje divljaci?

ili koliko je zaista lov efikasan u suzbijanju besnila?

pitam.
By Tresh-grl
Ja generalno smatram da je to sve nepotrebno ali sam odrasla s caletom koji je bio lovac,kao i deda,ujak i gomila muskaraca u porodici...stoga sam kao klinka prisustvovala lovu na patke i divljac vise puta...u pocetku je valjda bio to shok za mene ali posle sam ja sama nosila pusku i isla sa njima u lov.
Posle kad sam izgradila neku jasniju svest o svemu nisam videla poentu u tome ali mi nije gadno uopste...iskustvo valjda.
Korisnikov avatar
By sony&cher
Originally posted by Simor
Zaludan već kakav povremeno jesam, sednem ja i na javnoj (medijskoj) kući saznah da je jedan od način da Srbija privuče inostrane turiste - lovni turizam. Tog trenutka mi je želudac počeo da se okreće, pošto zamišljam turiste kako dolaze u Srbiju, pa sa domaćim lovcima, e da bi se zabavili, ubijaju životinje.

Mislim, ja nisam (još uvek!) vegetarijanac, ali zaista ne vidim ni jedan dobar razlog da se neko u životu zabavlja ubijajući zečeve, fazane, srne i šta već ne. Pa je to još i turizam.

:slinavko:

off: Otvorite više folder za prirodu, ekologiju ili kako se to već zove.
vegeterijanac sam vec 11 godina i to samo zato sto mi je zao zivotinja. ja bih ubijanje zivotinja kaznjavao isto kao i ubijanje ljudi.
Korisnikov avatar
By jukie
Originally posted by anche
a ti, jukie, umesto da budes dezurni razredni staresina, mogao bi svojim znanjem iz biologije da doprineses temi.
:shmi: Hihihi, pa na razredno starešinstvo se dobija dodatak od 5 odsto na platu, bolje da se vežbam, zlu ne trebalo
tipa: koliko to lov zaista kontrolise razmnozavanje divljaci?
Zavisi kako je lov organizovan. Koliko sam shvatio, kod fazana se jedino love mužjaci dok ženke ne smeju da se love. Fazani nemaju parove nego su im sve veze one-night-stand, pa teoretski jedan jedini preživeli mužjak može da oplodi sve ženke u populaciji. Naravno da dolazi do genetičkog osiromašenja populacije i već sledeće godine će svi fazani biti polusestre i po koji preživeli polubrat, i onda to ide tako u ciklusima. Naravno ne preživi samo jedan mužjak, ali je jasno o čemu se radi.

Trebalo bi da kod jelena i srna postoji nešto kao uzgojni ulov, npr. da se pri lovu namerno odstranjuju oni koji ćopaju, krupni mužjaci sa sićušnim rogovima, jelenčad i lanad sa manje od x kilograma bez iznutrica (kako se kada vidiš živo lane procenjuje koliko ima kila bez iznutrice ne znam), sitnije od dva laneta blizanca itd. Mužjaci kapitalci bi trebalo da se odstranjuju tek kada upravo prođe sezona parenja a pre nego što im otpadnu rogovi (menjaju se svake godine), i to ako se proceni da neće imati snage da i sledeće godine budu kapitalci (kako jeleni postaju dede, tako im rogovi postepeno postaju sve manji i manji, dakle treba ih uloviti kada su jelenski ekvivalent naših 45-godišnjaka, onda su najvoluminozniji). Zdrave ženke u suštini ostaju u populaciji dok baš ne omatore, one služe kao predvodnice grupe ženki, kada bude suša, požar, poplava itd znaju gde treba ići da se sakriješ.
ili koliko je zaista lov efikasan u suzbijanju besnila?
U slučaju da čopori besnih šakala ili pasa lutalica jure kroz selo, vrlo je efikasan. Inače i nije baš, recimo tvorovi se love nasumično, pa nikad ne ideš ciljano da loviš besnog tvora.

U Francuskoj se divlje lisice vakcinišu tako što se iz aviončića svuda ravnomerno pobacaju vakcine koje one pojedu*, i onda ta lisica brani svoju teritoriju od svih ostalih, pa i besne lisice, ali ne biva zaražena kada je ova ujede. Na taj način se besnilo ne širi dalje od mesta na kome je jednom zabeleženo. Ako samo ideš i redom uklanjaš-loviš lisice, nove lisice se stalno doseljavaju a među njima i besne.

*vakcina je u obliku ampule koja se ugura u riblju glavu. Lisice su izuzetno privučene mirisom ribe, tako da je garantovano da će lokalna lisica pojesti tu glavu ako joj padne s neba. Riblja glava se sastoji od mnogo pločastih preklapajućih kostiju, koje klize jedna preko druge pa ne mogu jednostavno da se pregrizu na pola. Dok lisica žvaće tu glavu pomoću posebnih pretkutnjaka koji lome kosti, pregrize i ampulu, i tečnost od vakcine joj se razlije po ustima i tako se autovakciniše.
Korisnikov avatar
By 4NY K3Y
Originally posted by Adenim
Ne bi mi se gadili samo u situaciji da ubijaju jedni druge, sporta radi...

Same here.
Korisnikov avatar
By spliff
gade mi se
malo manje bi mi bili gadni kada bio lovili bez oruzzja (chitaj pushke)
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Hm... lako je otici u mesaru i kupiti vec "ubijeno" meso,
tako smo krivicu prebacili na druge...

Resenje je ili nejesti meso, zbog licne savesti..

To je bas veliko filozofsko pitanje....

Ici u lov i ubijati zivotinje je svakako, uzasno...

Koliko znam sportski lov je uvek da daju sansu zivotinji
da pobegne, a takodje postoje lovocuvari koji brinu o
broju zivotinja i narusavanju ekosistema..

Ne znam da li smem da kazem, ali za neke je mozda
bolje da idu u lov, nego u rat i da tako prazne svoju
nagomilanu agresiju prema neduznim zivotinjama..

Kad bih mogla da radim na struju, bilo bi mi najlakse,
ali ovako kupovinom mesa u prodavnici nekako je
savest olaksana.. Neko drugi to radi za nas.

Sve u svemu ne volim LOVCE...
Korisnikov avatar
By Vlore
Originally posted by Dina
Ja mislila da je tema o lovcima na zensku/musku divljac :lol: :D

Inace, slazem se sa tobom... Jadne zivotinje :(
:ostrisekiru:

hehe,i to je meni prvo palo napamet:eviltrep:
Korisnikov avatar
By RED BUTTON
Originally posted by Vlore
Originally posted by Dina
Ja mislila da je tema o lovcima na zensku/musku divljac :lol: :D

Inace, slazem se sa tobom... Jadne zivotinje :(
:ostrisekiru:

hehe,i to je meni prvo palo napamet:eviltrep:
pa niste sami ....

nisam mnogo razmisljao o tome al da se ja pitam .... ja bi to zabranio

sto se tice lova zbog krzna ili rogova .... e to bi rado sve u arenu ... pa cik sutni mecku bez puske :peca:
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Ako je do uzbudjenja, mogao bi neko da im skrene paznju na to da postoji paintball.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!