Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Anhedonie
Ma naravno :hand: Svo to skrivanje, pretvaranje da si strejt, strah od drustva, stresovi oko autovanja... Ne verujem da tu vazi "what doesnt kill you makes you stronger"
Ja u to ne verujem, nije isto biti gej i imati 20 godina i biti gej i imati 40 godina.Kako mozes biti srecan kada te diskriminise drustvo u kome zivis.Nemas pravo na porodicu, brak, usvajanje, naledjivanje i ko zna sta sve jos a upravo o tome ne razmisljas kada imas 20 godina.
Korisnikov avatar
By astrochimp
OK u pitanju je ipak Kanada tako da se paralele tesko mogu povuci. Cak i u clanku stoji da bi trebalo uraditi dodatna ispitivanja u manje liberalnim sredinama nego sto je Montreal.

Sa 40 godina tesko da ce se neko iznenaditi kako odjednom ne moze u istopolni brak ili da usvoji dete ili nasledi imovinu partnera i td. bez obzira sto se u 20-im o tome ne misli ozbiljno tesko da je neko toliko neinformisan da je tih okolnosti nesvestan.
Svakako da sve to ima veze za srecom ali mislim da nije (ili bar ne mora da bude) presudno da bi covek bio srecan. Jer da jeste heteroseksualci bi umirali pevajuci. Imamo i na forumu primer coveka koji ne krije svoju seksualnost, zivi u liberalnoj sredini sa partnerom, prilicno uspesan, mlad i nesrecan.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2503796#p2503796]Hwacha napisao:[/url]I ostace autohomofobni dokle god gej populaciju budu predstavljale feminizirane "nakaze" kojima su idoli u zivotu kleopatra i jos svakakve budale.

Nijedan normalan gej muskarac, a pogotovu u zemlji kao sto je nasa, ne zeli da se poistovecuje sa ovakvim ljudima.
Naravno da si nesrecan, bebice, kad si i sam i dobra vila i balerina.

Carl Lewis, jedan od najbrzih ljudi svih vremena nije imao problem da bude isfeminiziran i nasminkan jos u '80. pred svetom. :D A ti imas u 2013. Zivela Srbija u tebi dokle god budes bio njena mizerija.

Nastavi da se identifikujes sa modelima koji su ti nametnuti od strane ljudi koji te proglasavaju nakazom i bices tome potcinjen. Ili, jednostavno nametni sebe i opusti se. Nikakvu nesrecu oko sebe v=neces vise videti. Sve to dolazi iz tvoje glavice...

Korisnikov avatar
By Anhedonie
svasta, ja imam 20 i mislim o tome. i sa 19 sam mislio o tome. i sa 18. kakve su to glupe predpostavke, mi 20ogodisnjaci nismo retardirani pa da mislio da buducnost ne postoji.

u sustini kako se meri sreca? neko ko je govnima srecu nalazi u reci dok neko ko ne ume da pliva srecu nalazi na obali. sreca je poprilicno relativna. kanadski pederi su eventualno "vise srecni" kad pogledaju ostatak sveta i kad pogledaju sta oni imaju. al opet, ne vidim ni najmanju povezanost izmedju biti gej i biti srecan, kao ni biti str8 i biti srecan. mislim, ko se jos raduje oko svoje seksualnosti? :roll:
Korisnikov avatar
By astrochimp
Ne mislim da su (ste) 20-ogodisnjaci retardirani naravno. Pomenuh da se u tim godinama ne razmislja o izvesnim stvarima jer je tako bilo navedeno u komentaru iznad a ono sto sam hteo da kazem nije imalo puno veze sa tim. Uostalom, mislim da sam u dvadesetim bio nesrecniji (ili pre nezadovoljniji) nego sad, 10 godina kasnije. Kod mene je obrnut proces.

Da, kako se meri sreca? Ljudi su u Butanu (gde umesto BDP-a koriste GNH-a (gross national happiness)), Nepalu, Indiji srecni (po sopstvanom priznanju) iako je to sto imaju prilicno bazicno u odnosu na nas (bio, video, cuo).
A sto se tice nalazenja najsrecnijih preporucujem "The Geography of Bliss" by Eric Weiner. Prilicno zanimljiva ideja sasvim solidno odradjena.
Slika
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2511622#p2511622]Anhedonie napisao:[/url]ne vidim ni najmanju povezanost izmedju biti gej i biti srecan, kao ni biti str8 i biti srecan. mislim, ko se jos raduje oko svoje seksualnosti? :roll:
Ditto
Korisnikov avatar
By toba
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2511622#p2511622]Anhedonie napisao:[/url]svasta, ja imam 20 i mislim o tome. i sa 19 sam mislio o tome. i sa 18. kakve su to glupe predpostavke, mi 20ogodisnjaci nismo retardirani pa da mislio da buducnost ne postoji.

u sustini kako se meri sreca? neko ko je govnima srecu nalazi u reci dok neko ko ne ume da pliva srecu nalazi na obali. sreca je poprilicno relativna. kanadski pederi su eventualno "vise srecni" kad pogledaju ostatak sveta i kad pogledaju sta oni imaju. al opet, ne vidim ni najmanju povezanost izmedju biti gej i biti srecan, kao ni biti str8 i biti srecan. mislim, ko se jos raduje oko svoje seksualnosti? :roll:
TEMA: Da li biste stupili u gej brak?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2228560#p2228560]Anhedonie napisao:[/url]ako to donosi neke zakonske olaksice onda sto da ne. ovako me ne zanima.
Sve to ima veze i sa stepenom inteligencije, sa razvijenošću svesti, kao i sa širinom uma.
Ne kaže se za džabe - Kako je lepo biti glup. Glupi ljudi su srećni kad su zadovoljni, kad se najedu, na primer, oni su srećni. Znači, čak ne i zadovoljni, već - namireni. Da, to je prava reč. Namireni. Za sreću im je dovoljno da budu namireni.
S druge strane, kad su gladni, oni se deru, agresivni su, neprijatni, razdražljivi i to traje dok se opet ne najedu.
To su te bazične varijante sreće i nesreće, za koje smo svi sposobni, po prirodi stvari.
Za one uzvišenije, duhovnije doživljaje sreće i nesreće ipak treba imati bogatiji unutrašnji svet. U tom smislu, nesreća može biti izvor vrhunskih kreacija, prava remek dela su kroz istoriju umetnosti nastajala iz nesreće.
Mislim da postoje i osobe koje su po tipu svoje ličnosti tragičari, te im život u najvećem delu prođe u dubokom osećaju tuge i žalosti. Takve osobe čak i u najveselijim događajima, kao što su svadbe, vide elemente tragike, u pojedinim scenama, na licima zvanica, atmosferi itd.
A postoje i osobe, toliko inhibirane i blokirane, da samo pod uticajem psihoaktivnih supstanci mogu da izvuku iz sebe intenzivnije doživljaje sreće, ili nesreće. Pa tako pijani, ili drogirani naknadno proživljaju minule događaje. To je slučaj kad vidimo da se neko napije, pa krene iz čista mira neutešno da plače. To znači da naknadno proživljava i reaguje na nesreću iz bliže, ili dalje prošlosti, na koju nije mogao adekvatno da reaguje kad je bila aktuelna. :pivce: :spliff:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2511626#p2511626]astrochimp napisao:[/url]Ne mislim da su (ste) 20-ogodisnjaci retardirani naravno. Pomenuh da se u tim godinama ne razmislja o izvesnim stvarima jer je tako bilo navedeno u komentaru iznad a ono sto sam hteo da kazem nije imalo puno veze sa tim. Uostalom, mislim da sam u dvadesetim bio nesrecniji (ili pre nezadovoljniji) nego sad, 10 godina kasnije. Kod mene je obrnut proces.

Da, kako se meri sreca? Ljudi su u Butanu (gde umesto BDP-a koriste GNH-a (gross national happiness)), Nepalu, Indiji srecni (po sopstvanom priznanju) iako je to sto imaju prilicno bazicno u odnosu na nas (bio, video, cuo).
A sto se tice nalazenja najsrecnijih preporucujem "The Geography of Bliss" by Eric Weiner. Prilicno zanimljiva ideja sasvim solidno odradjena.
Slika
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2511622#p2511622]Anhedonie napisao:[/url]ne vidim ni najmanju povezanost izmedju biti gej i biti srecan, kao ni biti str8 i biti srecan. mislim, ko se jos raduje oko svoje seksualnosti? :roll:
Ditto
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2511641#p2511641]toba napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2511622#p2511622]Anhedonie napisao:[/url]svasta, ja imam 20 i mislim o tome. i sa 19 sam mislio o tome. i sa 18. kakve su to glupe predpostavke, mi 20ogodisnjaci nismo retardirani pa da mislio da buducnost ne postoji.

TEMA: Da li biste stupili u gej brak?
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2228560#p2228560]Anhedonie napisao:[/url]ako to donosi neke zakonske olaksice onda sto da ne. ovako me ne zanima.
Vi kao ovi istraživački novinari sa B92, kad Vuku Draškoviću, ili Vojislavu Šešelju suprotstave njihove izjave iz prošlosti.
Ljudi evoluiraju u stavovima i razmišljanjima. To je prednost. Nije baš pozitivno ako neko razmišlja isto sada, kao što je razmišljao pre, recimo, 20 godina, jer se onda postavlja pitanje šta je radio i gde je bio za tih 20 godina.
A stoji i to da ljudi ne kažu uvek ono što misle. I to je tačno.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Vrlo lepo izdeklimovano Deni, ali ipak nesto tu ne stima.
(Zivot - nije loto.)

Mozda tim ljudima kojima je za srecu dovoljno da budu namireni zapravo vrlo nesrecni ljudi? Tj. da je prava sreca biti svestan u kakvim si govnima, a ne da da si srecan bez obzira sto plivas u govnima? Onda mozes da ispadnes budala.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Ljudi obicno ponalaze utehu dok gledaju na druge, po mogucnosti u gorem polozaju od sebe, pa kazu "kako drugi, ja sam super", ili gledaju na one slicno nesrecne pa im onda sve bude podnosljivije.
Korisnikov avatar
By antibiotic
Licno smatram da je velika sreca, gotovo neverovatna sreca, svih nas ovde to sto svo se uopste rodili.

Koja je verovatnoca da se na nekoj planeti pojavi zivot jos uvek ne znamo, a tek da se taj zivot razvije do ogromnih zverki koje zovemo dinosaurusi...?! :deda:
Koja je verovatnoca da na tu istu planetu udari dovoljno velika kometa i zatre dinosauruse, cijim se nestankom i "povoljnim" postapokalipticnim uslovima, otvorila mogucnost razvitka jedne druge buduce dominatne vrste - sisara.
Koliko je ono vremena bilo potrebno da sisari krenu da se veru po drvecu i postanu primati?

Na kraju, kolika je verovatnoca da vas cale vasu kovu oplodi bas taj dan, sa bas tim spermicem da bi se iz toga bas mi rodili?
ma daj antibiotik ne paničari... svemir je prepun života samo nam se ne javljaju dok ne prođemo fazu monoteističke objavljene religije jer ne žele biti kršteni i/ili dignuti u zrak ili liječeni od monoseksualnosti (oni koji imaju samo jedan spol) ili od poliseksualnosti (koji ih imaju više)... :odbij:
Ne znam, Drakče.. Ovo je vrlo filozofska, široka tema, nije ni čudo što ima toliko različitih mišljenja. Vidim da se većina usaglasila oko nužnosti da se ne ostane sam, da se nađe partner, kao uslova za sreću.
Kod mene je suprotna situacija. Nedostižni ideal sreće je za mene mogućnost da život provedem potpuno sam. To bi za mene bilo ostvarenje životnog sna i sreće.
Da mogu da se nastanim u nekom finom zamku i da iz njega izlazim samo povremeno i na kratko. Nikog da ne viđam. Mene mnogo ne zanimaju ljudska baljezganja, nemam potrebu da se družim samo radi druženja, to mene jako zamara i crpi energiju.
Naravno, to bi bilo moguće samo u slučaju kada bih bio dovoljno bogat.
I u svemu ovome se krije još jedna moguća definicija životne sreće - Kad je čovek u situaciji da radi u životu samo ono što želi, da viđa samo ljude koje želi i kad želi, rečju - da ni u jednom momentu u životu ne mora da radi nešto što mu je mrsko. Ima li veće sreće ? Mislim da nema. :)
Korisnikov avatar
By Mars
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2511837#p2511837]antibiotic napisao:[/url]Licno smatram da je velika sreca, gotovo neverovatna sreca, svih nas ovde to sto svo se uopste rodili.
To, Drakche, pije vodu u smislu statistike i brojeva. Ne nuzno i sreće.

Neko prezivi sve te kataklizme, bude na kraju sleda događaja koji si opisao, bude jedan spermatozoid koji uspe, rodi se...i na kraju umre od raka u 2. godini zivota, ili oboli od depresije u tinejdzerskom periodu i sl.

Ne verujem ja u to da smo samim rođenjem mi neki veliki pobednici, inače bi ovaj svet bio znatno drugačiji...

Trivia: jeste li znali da dzinovska sekvoja nije posebna, vec obicna vrsta sekvoje koja je toliko izrasla upravo zato sto su se pogodili uslovi, jedno desetak
Korisnikov avatar
By antibiotic
Jeste da nije jedno te isto, ali taj neverovatni lucky sto smo rodjeni, mora biti debeo razlog da budemo happy. Barem nam je to bio jedan uspeh, ako nista vise :D It's not a significant fact.

Hteo sam, zapravo, malo da podignem opsti moral, nesto su svi u nekom (polu)depre fazonu, jos i ova tema... :spliff:
Korisnikov avatar
By astrochimp
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2511832#p2511832]*deni* napisao:[/url]
Vi kao ovi istraživački novinari sa B92, kad Vuku Draškoviću, ili Vojislavu Šešelju suprotstave njihove izjave iz prošlosti.
Ne znam bas sta te je navelo u onome sto sam napisao na ovaj zakljucak ali ok.
A to da ljudi menjaju stavove i razmisljanja svakako stoji. Uostalom, naveo sam sebe (od pre 10 godina) kao primer.
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2511840#p2511840]*deni* napisao:[/url]Vidim da se većina usaglasila oko nužnosti da se ne ostane sam, da se nađe partner, kao uslova za sreću.
Kod mene je suprotna situacija. Nedostižni ideal sreće je za mene mogućnost da život provedem potpuno sam. To bi za mene bilo ostvarenje životnog sna i sreće.
Potpuno se slazem, s'tim sto nisam (valjda) tako iskljuciv da bi mi ideal srece bio da zivot provedem sam. Ne bih a priori zatvorio vrata (makar ona bila i od zamaka) nekom da udje u moj zivot. Ali da, ne mislim da je imati nekog pored sebe "uslov bez kog se ne moze" ostvariti sreca.
Korisnikov avatar
By astrochimp
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2511837#p2511837]antibiotic napisao:[/url]Licno smatram da je velika sreca, gotovo neverovatna sreca, svih nas ovde to sto svo se uopste rodili.
Ovo me podseti na Jeanette Winterson koja na pocetku svoje "Why Be Happy When You Could Be Normal?" kaze: "My advice to anybode is: Get Born"
Nisam procitao knjigu ali sad kad je spomenuh izgleda da se i nazivom uklapa u temu. Naime to pitanje joj je postavila maceha kad joj je rekla da je lezbejka i kao takva, srecna.
By Deni5
Desi se da budem tužan kada shvatim da me pre shvati neko ko nije kao ja nego oni koji jesu, kao da ne znaju kako može da bude nekome ko je kao oni.
Korisnikov avatar
By Blady
Ne znam dokle ste stigli sa glasanjem, jesu ili nisu?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!