Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By fazza
Evo jedan primer koji sam sad pronashao na drugom forumu:
----------
Pozdrav ja nikako nemogu da nadjem ovaj novi domaci kanal na MyTheatre.Kad ukucam frekfenciju ne nadje mi nista pa kako ga mogu naci.Ili za progdvb Pa molio bi pomoc za ovaj kanal hvala
----------
Ovo je zaista vrhunac nepismenosti! :lol:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Ja sam danas video jedan ispad, dok sam isao u prodavnicu.
Dragi komsije molimo vi da djubro ne bacate ovde nego u kontenjer
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by Mr.Ja
Znaci brate, danas si video, brate, jedan ispad, dok si, brate, isao u prodavnicu. Znaci brate, ne bacaj djubro ovdi, nego u kontejner brate:D
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Mislim tebra to ti pricam, malog bih prcnuo brate samo tako. :seljak:
Korisnikov avatar
By KiWi
Ju?e u novootvorenom Maxi Centru (Megastore):
- Izvin'te bato, nisam ponela nao?are, kol'ko košta ova kila krastavaca?
- 230. Ali ovo nije kilogram, nego kilogram i po.
- Šta? Šta? (nagluva baba) .. ma de bre skupo! sve je na popus'!
Korisnikov avatar
By KiWi
A zasto je to nepismenost? :wtf:
nije nepismenost.. ali mi je smešno :D .. popus' :D kol'ko
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Smraci mi se kad cujem "trebala sam", "cak stavise", ili kad me neko pita: "JER tako?"

A imala sam "drugaricu" u osnovnoj koja me je, za vreme pismenog iz srpskog, pitala da li se kaze "Bila sam u shumu" ili "Isla sam u shumi"...tako nekako. Istog dana me je pitala da li golub ima kljun. Bila sam zla i rekla sam da ima ocnjake. :roll:
Korisnikov avatar
By Kupper
:smeh: Pa bolje je sto te pitala, bas fino dete:) A ti si bila vragolan pa slagala dete:lol: I, sta danas misli o golubima?
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Popeja
Smraci mi se kad cujem "trebala sam", "cak stavise", ili kad me neko pita: "JER tako?"

A imala sam "drugaricu" u osnovnoj koja me je, za vreme pismenog iz srpskog, pitala da li se kaze "Bila sam u shumu" ili "Isla sam u shumi"...tako nekako. Istog dana me je pitala da li golub ima kljun. Bila sam zla i rekla sam da ima ocnjake. :roll:
Ha ha ha .. ovo me je podsetilo na Vesnu Ðogani i njeno izlagaje u svetu... parafraziram:

- Imala sam u osnovnoj školi drugaricu koja mi je pri?ala kako kod babe ima malog tigri?a sa kojim se stalno igra. Niko joj nije verovao osim mene. I onda sam je jednom srela (tada sam ve? bila u srednjoj) i pitala šta joj radi tigar, da li je porastao.. i ona kao ''koji tigar?'' i ja joj objasnim sve i ona kao po?ne da se smeje ... i ladno nije imala tigra kod babe u selu i ladno me je svo vreme lagala! :smeh: .. smejao sam se kao dete :D ... evo i sada se smejuljim ko blesav :smeh:

A sad jedna pri?a iz života:

- - - - - - - - -
Da ne bude OffTopic:

Da li je ta?na fraza ''brze pruge Srbije''? .. em nisu brze, em se ne pomeraju.. šta je to? Pleonazam? Metafora? Lapsus? .. ?esto se koristi ta sindagma :D
By fazza
Situacija koja mi se pre neki dan desila na poslu:

Pichimo Counter nas dvoje i u sred srede ulazi novopostavljeni glavni i
odgovorni urednik televizije sa molbom da se otkuca telop. Zensko je u pitanju.
:) Diktira ona meni, ja fino otkucam "pod hitno", ona meni kaze "ne, nije tako
nego se pishe "pothitno". Ja je belo pogledam i ne znam shta da joj kazem.
Tako sam gledao u nju jedno par sekundi i sve mislim da se zajebava. Ne, ne,
kucaj ti "pothitno", kaze ona meni, a ja njoj kazem ok, nema frke, kako ti
kazesh i posle gledam u to shto sam otkucao i blam me! Gledam ja u
"pothitno" i ne znam shta znachi to shto sam otkucao i kontam da ce nam se
svi smejati. Ubedjujem kravetinu da to shto pishe nema veze sa mozgom i da
se pishe "pod hitno", al' ne vredi. Ustade glodurka sa stolice i uhvati se pravo
za telefon! Citiram razgovor: "Ej, cao, reci mi da li se pishe POTHITNO (sa slovom
T i sve zajedno) ili se pishe POD HITNO (sa d i odvojeno). Osoba sa kojom je
razgovarala telefonom kaze joj da se pishe "pod hitno", a zatim ona nastavlja:
"Jesi li sto posto siguran(na) da se tako pishe??", "Aha, hvala ti, cao...".

ZEMLJO OTVORI SE!!!!!!!! :molise:
Korisnikov avatar
By Mars
Mislim da je konkurs zavrsen, ja dobijam nagradu za sledeci primer.

Vojska. Nisu bitni detalji, predajem nesto. I diktiram, pa sam dosao do nabrajanja i kazem "...vrste antena su, dve tacke...".
I jedan mali, prva klupa, me pogleda, pa se okrene pozadi... pa me pita "Dve tacke?. Ja ne kapiram o cemu se radi, sta nije jasno. Kazem "Da, dve tacke."

On podize obrve u cudjenju, napuci usta, i napisa . .
Jednu pored druge.

"A sto je najcudnije - uopste ne radi vezbe za dupe!!!"
(ogovaranje Marsa u teretani)

http://www.60secondstory.contagiousmedia.org/
Korisnikov avatar
By QEII
Originally posted by Kiwi

Ha ha ha .. ovo me je podsetilo na Vesnu Ðogani i njeno izlagaje u svetu... parafraziram:

- Imala sam u osnovnoj školi drugaricu koja mi je pri?ala kako kod babe ima malog tigri?a sa kojim se stalno igra. Niko joj nije verovao osim mene. I onda sam je jednom srela (tada sam ve? bila u srednjoj) i pitala šta joj radi tigar, da li je porastao.. i ona kao ''koji tigar?'' i ja joj objasnim sve i ona kao po?ne da se smeje ... i ladno nije imala tigra kod babe u selu i ladno me je svo vreme lagala! :smeh: .. smejao sam se kao dete :D ... evo i sada se smejuljim ko blesav :smeh:

A sad jedna pri?a iz života:

- - - - - - - - -
Da ne bude OffTopic:

Da li je ta?na fraza ''brze pruge Srbije''? .. em nisu brze, em se ne pomeraju.. šta je to? Pleonazam? Metafora? Lapsus? .. ?esto se koristi ta sindagma :D
Ne mogu se vise sloziti: "trebala sam da uradim" je nepravilno jednako kao i ono cuveno "obadve devojke"... Ali, opet, gramaticka su pravila koliko preskriptivna toliko i deskriptivna: drugim recima, u nekom trenutku, nesto sto je bilo "nepravilno" postaje "pravilno" zbog siroke upotrebe u svakodnevnoj komunikaciji.

"Brze pruge Srbije" (iako nisu brze te iako su vozovi ponegde cak i sporiji od samih pruga) po svom je sadrzaju metonimija, odnosno tzv. trop* gde se zamenjuju dve sadrzajno veoma bliske reci (u ovom slucaju: pruge = vozovi).

* Cest nesporazum, pa zasto ne objasniti nacelnu razliku: tropi su pojedine reci ili izrazi u kojima dolazi do neke promene u njihovom sadrzaju u odnosu na uobicajenu upotrebu u svakodnevnom govoru (npr. metafora, metonimija, hiperbola, ironija itd.). Figure su citave konstrukcije koje odstupaju od uobicajenih jezickih pojava (npr. gradacija, anafora, antiteza itd.). Molim aplauz za ucenost!
Korisnikov avatar
By Kupper
Originally posted by fazza

se pishe "pod hitno", al' ne vredi. Ustade glodurka sa stolice i uhvati se pravo
za telefon! Citiram razgovor: "Ej, cao, reci mi da li se pishe POTHITNO (sa slovom

Igras Counter na poslu? Cccc....

Elem, ta moja fah koleginica je samo jedna od milion. Ali ovakav primer ni cuo ni video od Gl-od-ur-a, odakle god da je. POTHITNO? Ma super. Garant je politicki, tj. kadar neke stranke. Sta reci kad je, u jednom manjem graduu Zapadnoj Srbiji, sa mesta direktora Gradske biblioteke smenjena zena koja je profesor knjizevnosti a na njeno mesto dosla zena, dipl. pravnik iz neke firme koja je propala. Politicka podela vlasti. Za ono malo vremena koliko sam uspeo da razmenim s njom nekoliko recenica ukapirao sam da, ruku dajem, nikad cula za Knuta Hamsuna ili Bulgakova (mislim na one cije se ime ne cuje tako cesto). Ali nema veze, uredno je direktor Biblioteke, niko da pisne....Nedavno smo joj dostavljali neke nove naslove (to se radi jednom u mesec-dva) i nikad nije pitala koji su to naslovi, vec koliko knjiga ima u kolima....samo cekam da pita 'koje su boje' (znas ono, da se slaze uz namestaj, ili knjige na metar).
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
:smeh:
Ahm, a da mozda malo i ne preterujemo mi? Mislim ipak je SrBska gramatika jedna od najtezih u svetu... :right:
Joj pre neki dan na gay-serbia chatu, sad se setih, me je neko dete dovelo do suza! Neko je rekao nesto tipa treba mi mlad, lep i sladak decko. A klinac odgovara: " A koliko trebaju da budu slaDki?"... Posto sam bio poprilicno neraspolozen tog dana, ja mu kazem da treba malo da se prihvati gramatike Srpskog jezika. Tu je dete uzelo da pljuje po meni, i po filoloskom fakultetu, a kada sam ga pitao da li je ikada cuo za je ikada cuo za jednacenje suglasnika po zvucnosti, poceo je da prica o Adamu i Evi... :rafal:
By fazza
Ahm, a da mozda malo i ne preterujemo mi? Mislim ipak je SrBska gramatika jedna od najtezih u svetu... :right:
Ruska gramatika je josh gora. Sve shto sam nauchio zaboravio sam. :D
By fazza
Originally posted by Kupper

Igras Counter na poslu? Cccc....

Elem, ta moja fah koleginica je samo jedna od milion. Ali ovakav primer ni cuo ni video od Gl-od-ur-a, odakle god da je. POTHITNO? Ma super. Garant je politicki, tj. kadar neke stranke. Sta reci kad je, u jednom manjem graduu Zapadnoj Srbiji, sa mesta direktora Gradske biblioteke smenjena zena koja je profesor knjizevnosti a na njeno mesto dosla zena, dipl. pravnik iz neke firme koja je propala. Politicka podela vlasti. Za ono malo vremena koliko sam uspeo da razmenim s njom nekoliko recenica ukapirao sam da, ruku dajem, nikad cula za Knuta Hamsuna ili Bulgakova (mislim na one cije se ime ne cuje tako cesto). Ali nema veze, uredno je direktor Biblioteke, niko da pisne....Nedavno smo joj dostavljali neke nove naslove (to se radi jednom u mesec-dva) i nikad nije pitala koji su to naslovi, vec koliko knjiga ima u kolima....samo cekam da pita 'koje su boje' (znas ono, da se slaze uz namestaj, ili knjige na metar).
Nemam pojma da li je gura neka stranka, totalno je nebitno. Takvu glupost
ne bi mogao da izvali ni uchenik prvog razreda Osnovne shkole! Sva sreca ja
ipak mnogo bolje poznajem maternji jezik, tako da sam je nechemu i nauchio.

Ova zemlja je zato i propala, zato shto ovde svako misli da moze sve da radi,
i zato shto na vazne funkcije uvek dodju nekompetentni i neobrazovani ljudi,
zaseru to shto su radili i onda sledece generacije moraju da ispravljaju to shto
su oni zasrali.
Korisnikov avatar
By Kupper
Nemam pojma da li je gura neka stranka, totalno je nebitno.
Bitno je, itekako. Podele idu ovako (dogovori traju danima uz svadju sta ce kome zasto):

Iz navedenog primera ta Biblioteka je 'pripala' OO SPS-a. I oni postavljaju (obavezno) novog direktora. Nisu imali kadar za to mesto....ni pod razno....i tako je doticna gospodja postala direktor. U jednom drugom malom gradu DSS-u je, posle podele plena, pripala gradska radio stanica. 'Kadar' nikad usao, kamoli video sta je to i kako funkcionise, ali to nije vazno.

Jedino sto je vazno je da Koalicija (preslikana republika) ostane na vlasti.

I, na kraju, zato se i dogadja da neki Gl. i od. ur kaze 'pothitno'. Veruj mi, to znam kako ide. Mozda u tvojoj firmi to nije tako ali ko je osnivac lokalna samouprava sve se zavrsava na sastancima Koalicije, na 'najvisem' nivou, Skupstine izglasaju i to je to.
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by QEII
''Brze pruge Srbije" (iako nisu brze te iako su vozovi ponegde cak i sporiji od samih pruga) po svom je sadrzaju metonimija, odnosno tzv. trop* gde se zamenjuju dve sadrzajno veoma bliske reci (u ovom slucaju: pruge = vozovi).

* Cest nesporazum, pa zasto ne objasniti nacelnu razliku: tropi su pojedine reci ili izrazi u kojima dolazi do neke promene u njihovom sadrzaju u odnosu na uobicajenu upotrebu u svakodnevnom govoru (npr. metafora, metonimija, hiperbola, ironija itd.). Figure su citave konstrukcije koje odstupaju od uobicajenih jezickih pojava (npr. gradacija, anafora, antiteza itd.). Molim aplauz za ucenost!
Hvala na odgovoru :D
Korisnikov avatar
By m..
Ja redovno menjam 'trebati' po licima dok govorim, ali ga zato pisem ispravno. Kapiram da to im veze s tim da ga gro ljudi menja po licima i onda ti udje u uvo, a mene mrzi da angazujem mozak dok pricam, mada se cestyo ispravim.

Mene uzasavaju oni ljudi koji se izvinu umesto da se izvine.

Drugo primetila sam da izvestan broj ljudi uopste ne menja glagol morati po licima (uglavnom na tv-u), pa mi je smesno.
Korisnikov avatar
By m..
Fotkaj to za srbovanje, pod obavezno!
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by m..
Zvezdana Jovanovic, Telefakt pre neki dan.
Kako se Aligrudic izvinuo poslanicima SRS...

Na svu onu njenu iritirantnost naglasavanja svake druge reci i koriscenja iskljucivo tachke od interpunkcije. Zaboli me glava ako je slusam pet minuta, kao kad motor vergla u prazno i gushi se bez benzina...

"A sto je najcudnije - uopste ne radi vezbe za dupe!!!"
(ogovaranje Marsa u teretani)

http://www.60secondstory.contagiousmedia.org/
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by Mars
Originally posted by m..
Zvezdana Jovanovic, Telefakt pre neki dan.
Kako se Albijanic izvinuo poslanicima SRS...
Slažem se da žena ume da se zalaufa, pa svaka vest nalikuje brzalici, ali ipak mislim da ova greška nije do drage nam Zvezdane, ve? do tima koji sastavlja vesti i ukucava ih u komp ... a komp ih dalje prosleðuje do idiota (ne aludiram na Zvezdanu :lol: ).
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
Originally posted by m..
Da znas da sam hteo to da uradim, ali nemam aparat :rida: A bas je lepo napisano makerom na kartonu...
Korisnikov avatar
By KiWi
Evo dokle je doveo autorski pogled Nacionalnog Dnevnika. Pre par sekundi je izre?eno:

?edo, si ti proklju?o na ovo što je Vu?ela rek'o?

Znam, znam, nije nepismenost .. ali je sramno ... zar jedan novinar, voditelj i autor sme tako da govori?
Korisnikov avatar
By KiWi
Originally posted by m..
Da znas da sam hteo to da uradim, ali nemam aparat :rida: A bas je lepo napisano makerom na kartonu...
Pa daj pozovi me, da ponesem ovo moje malo, pa da ovekove?imo taj umetni?ki i literarni trenutak.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!