Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

By urke145
Evo jedna situacija vezano za prijateljstvo iz detinjstva.

Zalio sam se ovde na forumu pre izvesnog vremena da mi je nekoliko jako dragih ljudi otislo u inostranstvo.

Jedan od nih je i prijatelj sa kojim se vecina nas iz drustva druzimo od malena.

Kazite vi meni da li je normalno da neko ode i potpuno prestane da se javlja, zapravo i ne javi se da je stigao tamo gde je otisao.... svojim prijateljima koje zna godinama! Znaci danas kada postoji fejs, viber, skajp i koja sve cuda koja i te kako olaksavaju komunikaciju.

Naime taj drugar ima neku tetku kod koje je i ranije odlazio na po mesec dana. I tada se nikada nije javljao dok je tamo. Mobilni iskljuci, a ne koristi ni fejs niti bilo sta drugo dok je tamo. Tek eto pojavi se, vratio se.
Mislim svi se mi razlikujemo i daleko od toga da ja kada odem negde ne silazim sa neta, ali uvek pustim koju poruku, javim se najblizim prijateljima, posaljem koju sliku itd.

Dva meseca kako je otisao i ni traga ni glasa od njega. Znamo naravno zvali smo njegove roditelje da je ok, da se njima javlja, da tamo ima drustvo, da se zaposlio....

A mene je ustvari najvise iznervirala drugarica koja ga brani i koja kaze javice se i koja na moju konstataciju da to vodi u potpuni prekid kontakta kaze da preterujem, da lupam. Kao dolazice on nekada pa cemo tada da ga vidimo.
Pa tada samo mogu samarcinu da mu zviznem, ako nije u stanju mesecima da posalje pisljivu poruku, a znamo se toliko godina, sta sve nismo prosli i doziveli zajedno i da je problem da se javi. A onda sta kada se vrati da glumi ludilo, provodi, alkohol i veliki smo drugari??? Moze ali bez mene.

Da li se slazete samnom ili ne?
Jel se javljate najblizim prijateljima kada odete negde na duze?
Korisnikov avatar
By blenta
ja sam taj koji nema naviku da se javlja
ne znaci da i nije stalo
slazem se da je ruzna navika
By Aven
S jednom se ponekad vidim u trgovini pa popričamo. Nemamo više zajedničkih interesa ni dodirnih točaka pa ne vidim smisao u forsiranju druženja.

Najduže prijateljstvo (Sandra :meda: ) mi datira iz srednje škole. Ostala su se razvodnila i posljedično prekinula kad su se djevojke poudale pa su im jedina tema razgovora postala djeca, pelene i planiranje još djece.

U mom slučaju je seksualnost odigrala značajnu ulogu pa se moj krug prijatelja uglavnom sastoji od ljudi s homoseksualnim sklonostima, manje-više sličnim interesima, stavovima i vrijednostima. Taj krug se krenuo formirati nakon puberteta ekvivalentno formiranju u odraslu osobu.
Korisnikov avatar
By Neutron
Imam jednu prijateljicu iz detinjstva. Odrasli smo udaljeni par kuca. To je jedina osoba koju poznajem toliko dugo, i idalje imamo kontakt.
Sa ostalima sam se razisao, sto vremenom, sto outovanjem.
Imam druga i drugaricu bukvalno od kad znam za sebe i dalje su mi najbolji drugovi. Znalo se desit da ne pricamo mjesec, dva ali to je valjda normalno za tako duga prijateljstva! A nekad vala i dosade :awesome: :awesome:
Korisnikov avatar
By Mage
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2685616#p2685616]blenta napisao:[/url]ja sam taj koji nema naviku da se javlja
ne znaci da i nije stalo
slazem se da je ruzna navika
+1

@Urke145: Recimo tako nesto se desilo meni kada sam napustio Srbiju. U pocetku sam se javljao svojim prijateljima, culi smo se, posecivao ih kada sam dolazio U srbiju etc etc.

Medjutim, nakon sto sam upoznao daleko interesantnije ljude ovde, shvatio sam da je vise nemam o cemu da pricam sa njima. Postali su mi dosadni, smorni, i to javljanje i druzenje (pa cak i retko) mi je postalo mucno... A nekada smo bili uzasno bliski, ma nerazdvojni!

Jedan od njih je utuvio u glavu neke teorije zavere kako vanzemaljci dolaze i neke piramide u bosni, a drugi non stop provodi vreme sa svojom glupom drvojkom i glupavim kerom i zali se kako je na poslu okruzen kretenima... i uvek jedne te iste price. Ma, smucilo mi se da ih slusam vise!

A iskreno, bez da sad nesto serem, obrazovanje i te kako ima uticaja. Nekada sam mislio da ne mora, ali mi je iskustvo pokazalo suprotno.

Tako da sam na kraju prekinuo kontakt sa bukvalno svima iz Srbije sem jednog druga, koji je sada otisao u Ameriku.

So nope, all my childhood friendships are dead. And good riddance!
Korisnikov avatar
By Waldorf
Najbolja drugarica i ja gulimo tako evo ima već 20+ godina.. A sve je počelo tako što sam je slučajno pogodila kasetom Offspringa u glavu. I tako.. :D
Korisnikov avatar
By Macan86
ne mogu da kažem da imam više nekog od prijatelja ili prijateljica s kojima se družim još od detinjstva...sve se poudavali i poženili,razbežali se svaka na svoju stranu...neki se javljaju čisto radi reda,neki se prave da me se i ne sećaju...i tako...
Korisnikov avatar
By Hys.
Najbolja drugarica i ja se poznajemo skoro 28 godina.

U dusu me zna, u duuuusuuuu :insert neki narodnjak ovde:
Korisnikov avatar
By Urania
Moje dvije najstarije drugarice, za koje ni ne znam kako i kada smo se upoznale jer smo zajedno prakticno od pocetka zivota, su ujedno bile i moje prve djevojke. Sada par decenija kasnije se vise ne druzimo, daljina je pocela da se stvara sa razlicitim srednjim skolama i razlicitim drustvom, pa razlicitim gradovima i sada razlicitim drzavama. Prijateljstvo na zalost nije prezivilo. Djelile smo oko 95% iskustava u zivotu, skolske probleme, porodicne, prva izlazenja, prva zabavljanja, momke i djevojke, ljubomoru na tudje djevojke :zid:, seksualnost, nova poznanstva, praznike i raspuste, i onda smo krenule razlicitim putevima.
Jedino zajednicko sada nam je proslost, a to nije nesto na cemu se moze graditi odnos, koji sve i da izgradimo ponovo, nece biti ni sjena onom starom tako da... ne vidim neku poentu.
Korisnikov avatar
By Mars
Understand that friends come and go, but with a precious few you should hold on. Work hard to bridge the gaps in geography and lifestyle, because the older you get, the more you need the people who knew you when you were young.

Korisnikov avatar
By Hitsugaya
Sa svima sam na seen osim s jednim drugom. Poznajemo se oko 12 godina, s pauzom od nekih tri godina, do koje je slucajno doslo, poneli nas zivoti na razlicite strane. Pre oko 2 godine poceli polako da obnavljamo prijateljstvo, i evo sad smo blizi nego ikad.
Korisnikov avatar
By Blady
Do pre 2-3 godine se bas prekunulo to prijateljstvo od skoro 20-tak godina.
Mislim, ljudi se menjaju, mogu ja biti kompromisna i tolerantna, ali nekada skontam da nema svrhe, pogotovo ako su iste stvari u pitanju.
I tako se i to zavrsilo, mozda se opet sretnemo i popricamo o tome, a mozda i ne.
setim se cesto nje, ono, sta smo sve prozivele i koliko nam je zabavno bilo, ali oko drugih stvari nam se misljenja skroz razilaze.
Korisnikov avatar
By sallys
još nešto na aparatima traje sa jednom drugaricom, sa ostalima se svelo na lajkovanje na ig
Korisnikov avatar
By Markiza
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2818208#p2818208]Torry napisao:[/url]
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506440#p2506440]Torry napisao:[/url]

trenutno pokusavam bas sa jednom drugaricom posle toliko vremena da uspostavim ponovo kakav-takav odnos ali nam nesto ne ide...cudno s obzirom koliko smo bile bliske

Koja li je ovo, bem li ga? :smirk:
Očigledno nije uspelo :D
Korisnikov avatar
By Torry
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2818210#p2818210]Markiza napisao:[/url]
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2818208#p2818208]Torry napisao:[/url]
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2506440#p2506440]Torry napisao:[/url]

trenutno pokusavam bas sa jednom drugaricom posle toliko vremena da uspostavim ponovo kakav-takav odnos ali nam nesto ne ide...cudno s obzirom koliko smo bile bliske

Koja li je ovo, bem li ga? :smirk:
Očigledno nije uspelo :D

Mozda I jeste nego ne secam se o kojoj se radi :lol:
Korisnikov avatar
By Hys.
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2685798#p2685798]Hys. napisao:[/url]Najbolja drugarica i ja se poznajemo skoro 28 godina.

U dusu me zna, u duuuusuuuu :insert neki narodnjak ovde:
+ jos 5 godina staza sada. Ajme mene sta smo za to vreme jos preturile preko glave.

i imam jednu koju znam od 2 godine zivota, druzile se do nekih 13-14 pa ponovo od 25 imamo sada i nase mesto gde odemo otrpilike na mesec dana da se uroljamo, naravno u pristojno doba 20-00 i blizu gajbe, zivimo blizu tako da taman ugodile za gospodze od 38+

Inace skroz mi super sto ih duze znam nego bilo kog partnera.

Ova prva je bukvalno tu svo vreme dok drugi dolaze i odlaze i onda mi samo izvuce - a jeeel se secaas ovogaaaa - pamti stvari koje sam ja i zaboravila i obrnuto i to mi pomaze nekako da se uzemljim gde sam zapravo sada.
Korisnikov avatar
By voodoo
nista....pustara...sto se tice prijatelja iz detinjstva...druzim se sa par njih sa terapija i to je sve a i previse mogu vam reci...srecan sam :opacupa:
mada, sa jednim znacajnim prijateljem iz detinjstva sam u kontaktu, doduse preko fb, nismo se videli gooOOooodinama, plakao bih ko godina kad bi doslo do susreta..
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!