- 10 Jan 2018, 00:25
Tema je možda prerađena u nekim neobaveznim razgovorima, ali ne znam da li na forumu postoji neka sa ovakvim naslovom.
Koje buntovnike poštujete?
Da li na vas utiču kao energetska injekcija koja posle kratkotrajnog i neprijatnog uboda (katarza koja unapređuje je ponekad "problematična") ubrizgava u vas određenu količinu entuzijazma i reda iz kog sve nastaje?
Navešću neke simbole bunta:
Josip Broz Tito
Če Gevara
Ana Frank
Gandi
Marčelo
Itd...
Mene u poslednje vreme inspiriše Ana Frank koja je umrla od tifusa samo par dana pre nego što je oslobođen logor u kom je bila zatočena.
Tu je i Marčelo koji se bavi pisanjem koje služi kao sklonište od bežanja.
Pomenuću i psihološkinju Oliveru Sekulić-Bartoš koja sa lakoćom pomaže ljudima, jer ih podseća da ne moraju da se muče da bi njihov rad imao vrednost. Ne znam da li bunt svesno kombinuje sa poslom, ali ovaj video pokazuje da dobre stvari radi iz čistog ubeđenja:
Pisac Justejn Gorder u svojim knjigama zbunjene tinejdžere priprema za bunt.
Ovaj citat to potvrđuje:
"Život je ogromna lutrija u kojoj su vidljivi samo dobitni lozovi.Ti si, čitaoče, jedan takav loz. Lucky you!"
Pišite.
Koje buntovnike poštujete?
Da li na vas utiču kao energetska injekcija koja posle kratkotrajnog i neprijatnog uboda (katarza koja unapređuje je ponekad "problematična") ubrizgava u vas određenu količinu entuzijazma i reda iz kog sve nastaje?
Navešću neke simbole bunta:
Josip Broz Tito
Če Gevara
Ana Frank
Gandi
Marčelo
Itd...
Mene u poslednje vreme inspiriše Ana Frank koja je umrla od tifusa samo par dana pre nego što je oslobođen logor u kom je bila zatočena.
Tu je i Marčelo koji se bavi pisanjem koje služi kao sklonište od bežanja.

Pomenuću i psihološkinju Oliveru Sekulić-Bartoš koja sa lakoćom pomaže ljudima, jer ih podseća da ne moraju da se muče da bi njihov rad imao vrednost. Ne znam da li bunt svesno kombinuje sa poslom, ali ovaj video pokazuje da dobre stvari radi iz čistog ubeđenja:
Pisac Justejn Gorder u svojim knjigama zbunjene tinejdžere priprema za bunt.
Ovaj citat to potvrđuje:
"Život je ogromna lutrija u kojoj su vidljivi samo dobitni lozovi.Ti si, čitaoče, jedan takav loz. Lucky you!"
Pišite.