Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By heksagon123
"mizandrija ne postoji jer muskarci nisu ugrozeni."
Napisao je netko jednom davno ovdje. Čini mi se Anhedonie. :/
Znači sada ako se nekoga mrzi do bolesne razine, to u stvari ne važi jer eto- ta skupina ljudi nije ugrožena. Ma dajte molim vas.

Znaš li što će žena koja ima mizandriju učiniti u ekstremnom slučaju kada vidi da je nekom muškarcu pozlilo npr. na cesti? - Ništa, jer uživa u pratnji muškaraca i njihovoj boli. Možda će stati sa strane i uživati... Po meni je i mizoginija i mizandrija bolesno stanje potaknuto raznim faktorom- no najčešće dolazi iz obitelji. Zakeljit ću vam ispovijest žene koja ima dijagnosticiranu mizandriju- pisala je na jednom forumu. Pa sad ti reci da to ne postoji.

Evo jedne:
"Ja sam isto takva. Samo sto ih ja ne zelim prestati mrziti. To je za mene niza vrsta i gotovo. A i jesu, kad bolje pogledas. I u pravu si, na svakom koraku samo nalazis potvrde da je tako. Sto se tice frigidnosti ili aseksualnosti, i ja sam mislila da je to u pitanju, ali presla sam na zene i iznenadila se kako toga nema sa zenama! Ali u odnosu na njih sam frigidna." - ovo je iskustvo lezz žene i guess

Evo I druge: ( sve su ovo blaži oblici mizandrije, ne mrze do stupnja ubojstva što je moguće takodjer)
"Očito mrzim muškarce. To sam saznala nakon par mjeseci psihoterapije. Dobra je ta ženskica, osjećam se bolje od kad idem k njoj.

Uglavnom, frigidna sam ili aseksualna, ne znam još. Otac katastrofa, nasilan, pijan itd...

Sad, znala sam oduvijek zapravo da ih prezirem, ne u smislu 'ne zaslužuje da žive', nego sam uvijek pomalo uživala u njihovoj patnji. Evo, dosta dobro izgledam. I kako je to naravno jedino što oni zapravo 'vole' (kao da znaju što to uopće znači), oni se kao zaljube u mene, pazite vi to. I onda ja uživam da ih malo zajebavam, jer zapravo, ne možete povrijediti osjećaje nekomu, kad on ne zna što ta riječ uopće znači.

Dobro, da ne duljim, kaže mi ona da se treba riješiti prezira i mržnje, ali kako se riještiti nečega kad u stvarnom životu vidite stvari koje samo dokazuju ono što cijelo vrijeme znam...Upoznala sam jednog u redu muškarca ima oko 45 godina (ja imam 25) koji je pokazao zanimanje za mene (čitaj moje mlađahno tijelo). Ne znam, razmišljam si da se jednostavno upustim u nešto s njim, situiran je, inteligentan...Znam da nijednog od njih neću moći voljeti, ali bar mi ništa neće faliti u materijalnom pogledu, a on će dobiti mlado tijelo kraj sebe.Pijem i antidepresive, ali me samo otupljuju ali nedovoljno. Ti osjećaji mržnje i dalje ostaju.

Da li je neka žena imala slično iskustvo, i kako se uspjela riješiti mržnje? Htjela bi postati barem ravnodušna."

....
"Radeći na ovom članku pokušali smo naći muškarca jačeg od predrasuda te spremnog na javno svjedočenje o psihičkom zlostavljanju koje je pretrpio ili još uvijek trpi od partnerice, no nije nam pošlo za rukom. Muškarci koje smo kontaktirali, redom su odbijali javno izaći sa svojom pričom, očito se srameći podsmjeha sredine. Donosimo stoga jednu priču, dakako anonimnu.

- Dugo mi je trebalo da jasno sagledam situaciju, pohvatam «konce» i uvidim zašto mi je brak propao, zašto se ni nakon višegodišnjeg truda nisam uspio uskladiti sa svojom, sada već bivšom, suprugom. Našu vezu nije «pokopao» ni nedostatak ljubavi, a svakako ni nedostatak strasti, već baš naprotiv naše nastojanje da budemo «jedno», da polje zajedničkih interesa «proširimo» i izvan spavaonice i brige o djeci. No, nije išlo, moje želje i moji životni prioriteti jednostavno nisu bili i njeni. Nije joj je sviđalo što satima mogu gledati utakmicu na televiziji, što volim zakartati s prijateljima, što ne znam posložiti suđe u perilicu suđa, a ni opeglati svoje košulje. Smetali su joj i moji svakodnevni razgovori s ocem i bratom i to što nisam znao reći ne svojim prijateljima kada su me tražili kakvu uslugu. Prigovarala mi je svakodnevno, i da sam nesposoban postaviti se u životu, odbiti ljude koji me gnjave, da su mi majka, otac i brat bitniji od nje u životu, da me osim sporta ništa u životu ne zanima ... i tako dalje. Ništa joj nije odgovaralo, ni način na koji jedem, ni način na koji se odijevam, ni kako provodim slobodno vrijeme... omalovažavanja su bila neizdrživa. Svaki je povratak s posla bio noćna mora, nova «runda» sukoba za koje sam imao sve manje i manje strpljenja. Jednog sam dana «pukao» i opalio joj pljusku ne mogavši se više suzdržati. Znam da sam pogriješio, da nema opravdanja za fizički nasrtaj na bilo koga, no u jednom trenutku se više nisam mogao kontrolirati, nisam više mogao gledati kako okreće djecu protiv mene, kako samo vreba priliku da me osramoti, pogotovo pred mojim prijateljima i obitelji, govori Zadranin o razlozima zbog kojih je propao njegov brak.

Na sreću, ističe dalje, supruga me nije prijavila, dogovorili smo se da se razvedemo, da u miru riješimo nastalu situaciju. Objeručke sam prihvatio tu mogućnost, ne želeći potrošiti ni trenutka više objašnjavajući joj da ni meni nije puno toga odgovaralo u njenom ponašanju, višesatni razgovori na telefonu s prijateljicama, TV sapunice, bahato trošenje na odjeću s kojom više nismo imali gdje, na nervozu kojom me obasipala i koja je gotovo konstantno bila prisutna u našem životu, na stalno «daj ovo», «daj ono», «dodaj mi..». U glavi mi je bila samo jedna misao - pobjeći. "
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Mrzi me da čitam sve ovo.

Mizandrija postoji itekako.
Sumnjam da je Anhe tako nešto napisao, ili je istrgnuto iz konteksta.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
postoji ali nije dovoljno ucestala u odnosu na druge pojave da bi mogla da se smatra drustvenim problemom
Korisnikov avatar
By heksagon123
Kad ćete napraviti novi moderan forum :( ? ( Da ne otvaram novu temu)... Gdje će biti ljudi i gdje će nam se vidjeti prave face itd. - nešto kao gay.hr-> ( nije da reklamiram, ali ono je super osmišljeno i jako ograničeno u pozitivnom smislu- ne smije se objavljivati svašta, dijeliti proste slike itd, samo skrolaš i vidiš sve aktivne ljude, sve te intelektualne glave.. pa odeš u tražilicu upišeš žene pa skrolaš samo žene ili što te već zanima.) ...ajte ljudiiiii
Korisnikov avatar
By 李香兰
kad ti izadjes iz closeta kao trans man

stop hating yourself so much

life is to love
Korisnikov avatar
By elizevin
Meni ovaj tip iz primera ne zvuci kao partner vec kao parazit. Jadnicak, zena ga maltretira jer mu ne da da samo digne noge, gleda tekme i glupira se sa drustvom, dok verovatno ocekuje da ona radi puno radno vreme, kuva, pere, gaji decu, dok on u sopstvenoj kuci ne moze ni sudje da slozi u masinu. Takav parazit ne da bi leteo mnoooogo pre bilo kakvog okrsaja, nego bi i motkom po glavi dobio jer mi je protracio vreme godine zivota. Mizandrija, nije nego :roll:
Korisnikov avatar
By 李香兰
[url=http://gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2816020#p2816020]heksagon123 napisao:[/url]Nije joj je sviđalo što ne znam posložiti suđe u perilicu suđa, a ni opeglati svoje košulje.
Ja sam bila u ovakvoj situaciji sa trenutnim dečkom kad smo uselili zajedno prošle godine. Srećom ga je bilo sramota što nije znao te stvari pa je naučio. Ovaj entitlement ne bih trpila minut. i'm too precious for that.

znaš li ti heksagon peglati? ili ti je to previše ženstveno?
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=http://www.gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2816035#p2816035]elizevin napisao:[/url]Meni ovaj tip iz primera ne zvuci kao partner vec kao parazit. Jadnicak, zena ga maltretira jer mu ne da da samo digne noge, gleda tekme i glupira se sa drustvom, dok verovatno ocekuje da ona radi puno radno vreme, kuva, pere, gaji decu, dok on u sopstvenoj kuci ne moze ni sudje da slozi u masinu. Takav parazit ne da bi leteo mnoooogo pre bilo kakvog okrsaja, nego bi i motkom po glavi dobio jer mi je protracio vreme godine zivota. Mizandrija, nije nego :roll:
Taj čovjek vjerojatno radi 12 sati na dan i kad jebeno dođe kući, želi doći malo sebi i biti sam sa sobom, a ova negdje ko neka kokoš dojuri i počne sa prodikama umjesto da mu da malo vremena da ima za sebe... Znam po sebi da volim jako vrijeme za sebe kada blejim, smirujem se, radim šta oću bez da nekoga pored sebe. Privatnost je također bitna u braku kao i individualnost. On se ima pravo odijevati kako god hoće i pomagati kome god hoće sa svojim parama.Također, ima pravo imati svoje hobije. Ona isto može djecu ostaviti babama na čuvanje i na svoje hobije, ali neee gospodična bi da je svuda prati muž. Može i na balet pa makar je kamiondžija i jebe mu se za balet... A jbte. Kad su u pitanju muškarci i žene; zaista mislim da se ne trebaju truditi da budu jedno jer NISU, pogotovo ako su oboje stereotipno žensko i stereotipno muško. Treba njegovati privatnost i individualnost u braku. Ako ti se ne sviđa kako neko jede, kako diše, kako se odijeva- očito je problem u tebi. Ne može se cijeli svijet vrtiti oko nje- male princeze. Jbg-a... Čini se da ona nije tražila muža već prijateljicu koja bi po karakteru bila njena jednojajčana blizanka. Bože, svakog muža će tako izgubiti. Svakog.
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=http://www.gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2816033#p2816033]李香兰 napisao:[/url]kad ti izadjes iz closeta kao trans man

stop hating yourself so much

life is to love
Znaš i sama da to ne možeš tvrditi ni za koga- da je ovo ili ono. Pogotovo kad nepoznaš zapravo osobu, pogotovo ne online. Ovo je stvar samospoznaje. Poprilično privatna i intimna stvar o kojoj svako može imati ovaj ili onaj stav... Bila bih poprilično jadno muško u svojim očima i tek to bi mi izazivalo napetost i depresiju koju u ovom momentu nemam. Zadovoljna sam sobom i nemam potrebu ništa mijenjati na sebi, nikada :-). Toliko.
.....
"znaš li ti heksagon peglati? ili ti je to previše ženstveno?"
Znam ja svašta od poslova unutar i izvan kuće... Svi mi možemo sve ako pokažemo interes ili ako nemamo osobu koja će umjesto nas to odraditi. :)
Korisnikov avatar
By elizevin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2816039#p2816039]heksagon123 napisao:[/url]
[url=http://www.gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2816035#p2816035]elizevin napisao:[/url]Meni ovaj tip iz primera ne zvuci kao partner vec kao parazit. Jadnicak, zena ga maltretira jer mu ne da da samo digne noge, gleda tekme i glupira se sa drustvom, dok verovatno ocekuje da ona radi puno radno vreme, kuva, pere, gaji decu, dok on u sopstvenoj kuci ne moze ni sudje da slozi u masinu. Takav parazit ne da bi leteo mnoooogo pre bilo kakvog okrsaja, nego bi i motkom po glavi dobio jer mi je protracio vreme godine zivota. Mizandrija, nije nego :roll:
Taj čovjek vjerojatno radi 12 sati na dan i kad jebeno dođe kući, želi doći malo sebi i biti sam sa sobom, a ova negdje ko neka kokoš dojuri i počne sa prodikama umjesto da mu da malo vremena da ima za sebe... Znam po sebi da volim jako vrijeme za sebe kada blejim, smirujem se, radim šta oću bez da nekoga pored sebe. Privatnost je također bitna u braku kao i individualnost. On se ima pravo odijevati kako god hoće i pomagati kome god hoće sa svojim parama.Također, ima pravo imati svoje hobije. Ona isto može djecu ostaviti babama na čuvanje i na svoje hobije, ali neee gospodična bi da je svuda prati muž. Može i na balet pa makar je kamiondžija i jebe mu se za balet... A jbte. Kad su u pitanju muškarci i žene; zaista mislim da se ne trebaju truditi da budu jedno jer NISU, pogotovo ako su oboje stereotipno žensko i stereotipno muško. Treba njegovati privatnost i individualnost u braku. Ako ti se ne sviđa kako neko jede, kako diše, kako se odijeva- očito je problem u tebi. Ne može se cijeli svijet vrtiti oko nje- male princeze. Jbg-a... Čini se da ona nije tražila muža već prijateljicu koja bi po karakteru bila njena jednojajčana blizanka. Bože, svakog muža će tako izgubiti. Svakog.

neeee, nego se svet treba vrteti oko njega - malog princa.
brak je partnerstvo, ono o cemu ti pricas je dinamika: on gospodar, ona sluskinja.
on jadan radi 12h je li? ona radi recimo 8h na poslu, pa dodje kuci gde kuva rucak, cisti kucu i cuva decu jos 8h dok on digne noge jer je mnogo umoran, bez ikakve ideje da je to i njegova kuca u cijem odrzavanju treba da ucestvuje i njegova deca u cijem odgajanju takodje treba da ucestvuje.
dosta porodica nema luksuz da uvali decu babi i dedi svaki dan ili barem cesto, a osim toga zasto se tebi cini fer da uvaljujes decu ljudima koji realno nemaju nikakvu obavezu da ih cuvaju?
deca uvek padnu na zenu, a to je konstantni posao bez prava na pauzu ili odmor i reci da njen partner ima vise prava na odmor od te namucene zene je kriminalno.
sledece, puno gadnih patrijarhalnih muskaraca ima obicaj da sve sto mu zena zameri ili mu kaze da uradi nesto sto mrcina lenja ne namerava shvata kao zvocanje. Tako je zvocanje kolektivna rec za bilo sta sto mu zena kaze da uradi do milijarditi put vec besna sto mora u sopstvenoj kuci sopstvenog partnera da moli za pomoc koju bi on da je covek morao bez pogovora i pitanja da joj da. To je takodje i izraz njene frustracije zato sto se njen partner vecito izvlaci izgovorima da nesto ne zna, kao da mu nije poznat koncept da kada nesto ne znas treba da naucis. Takodje je to i bes kada ta zena shvati da se zakopala uz coveka kome je potpuno normalno i prihvatljivo da ona radi duplo vise od njega, i jos joj posle svega toga zamera sto ima svoje kanale kojima se oslobadja ogromnog stresa kao sto je soping ili pricanje s drugaricama (posto je ocigledno sasvim normalno da on gubi vreme sa svojim prijateljima, ali mu smetaju njeni prijatelji).

Sve u svemu, odvratna jedna slika.
Korisnikov avatar
By heksagon123
[url=http://www.gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2816049#p2816049]elizevin napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2816039#p2816039]heksagon123 napisao:[/url]

brak je partnerstvo, ono o cemu ti pricas je dinamika: on gospodar, ona sluskinja.
on jadan radi 12h je li? ona radi recimo 8h na poslu, pa dodje kuci gde kuva rucak, cisti kucu i cuva decu jos 8h dok on digne noge jer je mnogo umoran, bez ikakve ideje da je to i njegova kuca u cijem odrzavanju treba da ucestvuje i njegova deca u cijem odgajanju takodje treba da ucestvuje.
dosta porodica nema luksuz da uvali decu babi i dedi svaki dan ili barem cesto, a osim toga zasto se tebi cini fer da uvaljujes decu ljudima koji realno nemaju nikakvu obavezu da ih cuvaju?
deca uvek padnu na zenu, a to je konstantni posao bez prava na pauzu ili odmor i reci da njen partner ima vise prava na odmor od te namucene zene je kriminalno.
sledece, puno gadnih patrijarhalnih muskaraca ima obicaj da sve sto mu zena zameri ili mu kaze da uradi nesto sto mrcina lenja ne namerava shvata kao zvocanje. Tako je zvocanje kolektivna rec za bilo sta sto mu zena kaze da uradi do milijarditi put vec besna sto mora u sopstvenoj kuci sopstvenog partnera da moli za pomoc koju bi on da je covek morao bez pogovora i pitanja da joj da. To je takodje i izraz njene frustracije zato sto se njen partner vecito izvlaci izgovorima da nesto ne zna, kao da mu nije poznat koncept da kada nesto ne znas treba da naucis. Takodje je to i bes kada ta zena shvati da se zakopala uz coveka kome je potpuno normalno i prihvatljivo da ona radi duplo vise od njega, i jos joj posle svega toga zamera sto ima svoje kanale kojima se oslobadja ogromnog stresa kao sto je soping ili pricanje s drugaricama (posto je ocigledno sasvim normalno da on gubi vreme sa svojim prijateljima, ali mu smetaju njeni prijatelji).

A ti si klasična feministkinja od koje svi normalni muškarci bježe, jebiga. Jel tebi smeta i tzv. "manspreadindg"... Evo neka ruskinja ušla u tramvaj i polijevala izbjeljivačem sve muškarce koji su sjedili raširenih nogu čak iako je okolo nje bila cijela strana tramvaja slobodna. Alooo ženo, njoj smeta što muškarci sjede raširenih nogu??? Jel ona pukla jebotee?? Pa nije niko lud zbog te ludače gnječit si jaja. A ako hoće sjediti raširenih nogu, može i ona- ko joj brani. Svi danas vole imati prostor za sebe. Svi.

...a što se tiče tog tvog partnerstva... Kakav rad žene, ako ima troje djece ili više, naravno da neće raditi. Cijeli taj feminizam doslovno želi rastrgati ženu. Normalna i sretna žena ne mora toliko posla obavljati i pogodi što- većina majki i želi ostati sa svojom djecom i odgajati ih jer je osjećaj predivan. Zato i biraju partnera koji će moći uzdržavati veliku familiju. Jedino takve mnogobrojne familije zaista dižu natalitet zemlje i jačaju ju.Biološki nikada nećeš biti ravnopravna muškarcu, ali ne treba to gledati kao manu.
Nadam se da će se normalne žene riješiti ludih feministkinja koje su ionako uglavnom gay ili queer i kurac znaju o muško - ženskim odnosima. Većina njih mrzi muškarce ili žele projicirati homoseksualnu viziju zajednice na hetero parove što je ludilo. Muškarci i žene nisu psihološki jednaki i bolje je da imaju podijeljene poslove i uloge kako bi imali čvrstu obiteljsku zajednicu u kojoj će djeca biti stabilno odgajana i imati ljubav roditelja i njihovo vrijeme.

Ove feministkinje bi obrazovanoj ne znam pravnici nabile osjećaj krivnje što je ostala kod kuće i odgajala petero djece a nije išla raditi uz to... Pa može sestrice, imat ćeš luđakinju koja će patiti od kojekakvih neuroza, depresija, umora jer mora obavljati toliko poslova koje btw. ne želi, želi biti sa svojom djecom kao i svaka normalna majka. Eto, tako ti pucaju brakovi, jer se ne zna ko vodi ko prati. Partneri se ni ne vide od posla a djecu im odgaja ulica ili kojekakvi idioti umjesto da jedan roditelj preuzme tu odličnu ulogu koja nije ništa manjevrijedna, najkul uloga.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Prica je toliko plasticna o tom braku,tipa scenario za film b produkcije....Ja ne mogu da verujem da ste toliko ograniceni da verujete da su to tipicni brakovi,a sta znaci tipicno musko i tipicno zensko?
Da li ste uzeli u obzir da je svako za sebe individua i da to nema veze sa polom,na primer svako moze da bude skot bilo da je musko ili zensko
"Sad, znala sam oduvijek zapravo da ih prezirem, ne u smislu 'ne zaslužuje da žive', nego sam uvijek pomalo uživala u njihovoj patnji. Evo, dosta dobro izgledam. I kako je to naravno jedino što oni zapravo 'vole' (kao da znaju što to uopće znači), oni se kao zaljube u mene, pazite vi to. I onda ja uživam da ih malo zajebavam, jer zapravo, ne možete povrijediti osjećaje nekomu, kad on ne zna što ta riječ uopće znači." Ovo ko je napisao je ocigledno nemko ko ima veoma ogranicen pogled na svet oko sebe i na ljude...
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2816051#p2816051]Zvonki napisao:[/url]Prica je toliko plasticna o tom braku,tipa scenario za film b produkcije....Ja ne mogu da verujem da ste toliko ograniceni da verujete da su to tipicni brakovi,a sta znaci tipicno musko i tipicno zensko?..
Prica je iz mikijevog zabavnika. No, vec davno san navela na forumu da si ti jedna jako bistra i umno zdrava osoba.
Korisnikov avatar
By elizevin
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2816050#p2816050]heksagon123 napisao:[/url]
[url=http://www.gej-srbija.com/forum/viewtopic.php?p=2816049#p2816049]elizevin napisao:[/url]

A ti si klasična feministkinja od koje svi normalni muškarci bježe, jebiga. Jel tebi smeta i tzv. "manspreadindg"... Evo neka ruskinja ušla u tramvaj i polijevala izbjeljivačem sve muškarce koji su sjedili raširenih nogu čak iako je okolo nje bila cijela strana tramvaja slobodna. Alooo ženo, njoj smeta što muškarci sjede raširenih nogu??? Jel ona pukla jebotee?? Pa nije niko lud zbog te ludače gnječit si jaja. A ako hoće sjediti raširenih nogu, može i ona- ko joj brani. Svi danas vole imati prostor za sebe. Svi.

...a što se tiče tog tvog partnerstva... Kakav rad žene, ako ima troje djece ili više, naravno da neće raditi. Cijeli taj feminizam doslovno želi rastrgati ženu. Normalna i sretna žena ne mora toliko posla obavljati i pogodi što- većina majki i želi ostati sa svojom djecom i odgajati ih jer je osjećaj predivan. Zato i biraju partnera koji će moći uzdržavati veliku familiju. Jedino takve mnogobrojne familije zaista dižu natalitet zemlje i jačaju ju.Biološki nikada nećeš biti ravnopravna muškarcu, ali ne treba to gledati kao manu.
Nadam se da će se normalne žene riješiti ludih feministkinja koje su ionako uglavnom gay ili queer i kurac znaju o muško - ženskim odnosima. Većina njih mrzi muškarce ili žele projicirati homoseksualnu viziju zajednice na hetero parove što je ludilo. Muškarci i žene nisu psihološki jednaki i bolje je da imaju podijeljene poslove i uloge kako bi imali čvrstu obiteljsku zajednicu u kojoj će djeca biti stabilno odgajana i imati ljubav roditelja i njihovo vrijeme.

Ove feministkinje bi obrazovanoj ne znam pravnici nabile osjećaj krivnje što je ostala kod kuće i odgajala petero djece a nije išla raditi uz to... Pa može sestrice, imat ćeš luđakinju koja će patiti od kojekakvih neuroza, depresija, umora jer mora obavljati toliko poslova koje btw. ne želi, želi biti sa svojom djecom kao i svaka normalna majka. Eto, tako ti pucaju brakovi, jer se ne zna ko vodi ko prati. Partneri se ni ne vide od posla a djecu im odgaja ulica ili kojekakvi idioti umjesto da jedan roditelj preuzme tu odličnu ulogu koja nije ništa manjevrijedna, najkul uloga.

Ko da trabunja mizogini krkan kromanjonac homofob :roll:
Nemam neku zelju da pricam sa trolovima. A ako nisi trol, glupa si ko tocilo, i takodje nemam zelju da pricam sa tobom. Ajd zdravo.
Korisnikov avatar
By Zvonki
Feministkinje ove danasnje sa zapada su uglavnom debele,nemaju nikakvu zanimljivu stranu da pokazu imaju toksicno ponasanje kome normalnoj osobi smeta,te zbog takvog ponasanja one i ostanu same i naravno osecaju se neshvaceno,nepozeljno te onda sednu kuci puste neki tuzni filmic nesto tipa ljubavna dramica,limunadica,i samo krkaju rocky road ili nesto iz Kfc mcdonalds itd,onda legnu u krevet i isplacu se jer u principu su isprazne i to ubija,e sada da je ta lep[otica uzela to vece ispunila sa "hajde da naucim da nesto novo kuvam","hajde da pocnem da skidam kile jer to nije zdravo i mogu da dobijem razne bolesti zbog viska sala",hajde da odem sa drugaricom da pogledamo neki film","hajde da odem an neku izlozbu"....i tako dalje,sigfurno posotji hiljadu i jedan nacin kakao mzoes da svoje vece ako si vec sam da ispunis da se eto osetis bar malo korisno da malo ispunis tu prazninu u svom zivotu,ali ne ona ce da bas radi ono navedeno i krivice za to muski rod,kukace ceo zivot i kasniej ce da ima gomilu macaka ljudi ce je gledati "eno ej ona cudna zena,jadnica,ko zna kakva je muka strefila"...Tuzno je to...
Korisnikov avatar
By Urbana_Seljanka
[url=https://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2816091#p2816091]elizevin napisao:[/url]
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2816050#p2816050]heksagon123 napisao:[/url]

Ko da trabunja mizogini krkan kromanjonac homofob :roll:
Nemam neku zelju da pricam sa trolovima. A ako nisi trol, glupa si ko tocilo, i takodje nemam zelju da pricam sa tobom. Ajd zdravo.
Slika
Korisnikov avatar
By heksagon123
:D ... Bravo za brata gore koji je ono napisao. Mizandrija je jače izražena na zapadu dok je mizoginija u tako muslimanskim zemljama itd. Dvije krajnosti...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!