Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Kad smo fokusirani na neke aktivnosti (posao koji zahteva izoštrenu i snažnu koncentraciju, hobiji koji okupiraju misli i drže pažnju, slobodno vreme koje ispunjavamo sitnim i krupnim zadovoljstvima) koristimo stečene veštine, održavamo određeni nivo budnosti da bismo uhvatili korak sa njima, etc...

Mene zanima onaj prazan prostor "bez misli" koji ne zahteva mentalni napor i fokus već potpuno odsustvo pažnje i dinamike.

Da li su vam potrebni momenti potpune odsutnosti i pasivnosti da biste se regenerisali, relaksirali i napunili baterije?
Da li možda sedite/ležite i gledate u jednu tačku prilikom "isključivanja čula" i usput puštate da svest luta ne obazirući se na nadražaje iz neposredne okoline? :lol:

Koliko često su vam potrebni takvi trenuci i prazan hod koji nije ispunjen zahtevnim misaonim procesima i da li su vam uopšte potrebni?
Da treba mi cesto da se odmorim od projekta na kome radim,sa obzirom da je to kreativan rad potrebno je biti fokusiran na to,ali cesto se ispraznim i onda osetim da nemam zelju da dalje radim i ne zelim da silim sebe,vec se odmaknem i posmatram ono sto sam do sada uradio ne bi li okom uhvatio neke detalje koje treba promeniti ili ukloniti,zurenje u praznu tacku skoro nikada ne praktikujem jer moj um trazi non stop da bude aktivan,te onda radim nesto sto ne zahteva neku veliku koncetraciju ili neki veci umni napor (gledam neki nebitan jutjub video),mada mislim da bi mogao da praktikujem setnje u prirodi da bih oci odmorio od monitora
Korisnikov avatar
By Neutron
Volim da ležím u takvim trenucima. Ne moram da spavam, samo da ležím. Momenti ništavila. Pomaže mi da se oslobodim stresa.
Silom prilika to nije moguće kad god ja hoću pa sam našao obilaznicu. Zalivam biljke, okruzim se što većim brojem biljaka i vodim računa o njima. Isto deluje na mene plus ima notu obaveze pa imam opravdanje da to radim pola sata svaki dan.
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Potrebni su mi svakodnevno, bar po par sati. Doduše, ne bih ih nazvao trenucima potpunog mrtvila i ništavila ili štajaznam - naprotiv, mozak ume da mi radi i 200 na sat i umem biti i vrlo kompulsivan i aktivan - ali mi je potrebno to slobodno vreme da radim i mislim šta hoću, bez nekog cilja, plana, pritiska itd.

Ti 'rituali' opuštanja su mi jako dragoceni jer tako punim baterije za ostatak dana (introvert klasičan), a i tokom života sam se vazda borio za njih - tokom depresivnih perioda bi mi svest obavezno lutala u neke mučne, mračne misli; a ništa gore od toga kad ne možeš da ostaneš sam sa sobom i svojim mislima... tad obično ljudi beže u distrakcije, poroke... not good. Tako da slažem se sa Srkletom da je slobodno vreme najbitnija aktivnost i dodajem da se treba postarati da to bude prijatno i zaista slobodno provedeno vreme. :)
Korisnikov avatar
By bothways
Ne, gotovo nikad mi ne treba. Dosadno mi je ako ništa ne radim. Radije ću gledati nešto (sa pažnjom) na YT i na taj način se odmoriti od sveta, ali da blenem u neku tačku i sedim nepomično... not my cup of tea
Korisnikov avatar
By bern
obično prija da odmorim oči i isključim se. obično je to muzika sa slušalicama u mraku.
Ono sto drugi nekad vide kao "prazan hod" su meni najbitnije aktivnosti..ono sto cinim,i koliko sam "efikasan" je vrh brega onoga sto jesam i sto cini svaki dan vrednim analiziranja i secanja.
Ko sebi dopusti da nekad deluje kao budala,dopustice i u mislima sebi da prepozna sliku od tackica..
Inace dok razmisljam cesto crtam..sveske(od osnovne skole pa nadalje) su mi iscrtane motivima racvanja..
Slika
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2799804#p2799804]Srklet napisao:[/url]slobodno vrijeme je najbitnija aktivnost.
This. I pocinje me zabrinjavati cinjenica da ga imam sve manje i manje... A i kada ga dobijem, vrlo cesto ne znam sta da radim sa njim :gotika:

U poslednje vreme sam morao da se pozdravim sa gomilom prijatelja koje sada vidjam jedino preko skajpa s' vremena na vreme, a predvidjam i da ce i oni koji su mi ostali uskoro otici. U poslednje vreme su mi ti slobodni trenuci ispunjeni strahom i melanholijom i pitam se sta da radim da promenim stanje stvari... ali mi nista pametno ne dolazi na pamet i to me samo jos vise plasi.

Nekada to slobodno vreme moze biti i kletva.
Korisnikov avatar
By gossip
"punim baterije" tako sto odem do grada sa drustvom ili se zatvorim u kucu i blejim za kompom
ali ne mogu da ne radim nista,neaktivnost me cini nervoznim
Korisnikov avatar
By gossip
prazan hod je ovo moje blejanje po forumu sada
inace ga nemam
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!