Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By blabla54380
tituse ja tebe razumem, to mi je u opisu posla :smeh: razumem te sta te nervira, ali daj se iskuliraj na sekund i razmisli da ipak nisi u pravu.
Korisnikov avatar
By Mage
Originally posted by Titus Andronicus
Originally posted by Mage
U pitanju je komplementarnost. Niko ne želi vezu sa samim sobom jer niko od nas nije komplementaran sa samim sobom. U partneru tražimo ono što nama nedostaje i želimo da nadoknadimo.

Partneri se međusobno dopunjuju i u seksu i u vezi... i to nije samo u toj oblasti, već u svim ljudskim timovima: jedni su dobri za ovo, drugi za ono... a zajedno najbolje funkcionišu baš zato što se dopunjuju :)
a sta je sa principom homogamije? negiras to ili.. ?
Ne razumem kakve veze homogamija ima sa tim?
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by agent-fisher
U sustini cela ova stvar se meni cini kao totalan non-issue.
pa onda prestanes štancati postove u topicu koji ti je non-issue. :)

+ naucis sto znaci rijec "heteronormativno" a sto "heteroseksualno".
dvije rijeci, dva znacenja. google, wikipedia, etc toliko mogucnosti da znas vise a ne manje, kao sto je sad slucaj.

OT> primjer je nategnut, ali tema zanimljiva. ljudi su ovce, bili gay ili str8. zato se u konacnici dobije isti rezultat. :shrug:
Korisnikov avatar
By m..
Jao, ima toga u kolicinama, to je fakat i to je ono sto vidis na svakoj iole posecenijoj gay zurci. (naravno da mi ide na zivac, al... trucala sam o tome toliko vec, uglavnom na butch/femme temama).

Ja sam celu tu ujdurmu izbegla jer sam se zabavljala mahom sa biseksualnim ili ulogama neopterecenim gay zenama, i poprilicno ciljano. Jer kad ti neko ustanovi ulogu i kategoriju (ma koliko se ti ne nalazio u tome) to uglavnom prate i neka ocekivanja da ti budes dosledan toj ulozi, a to je ono sto ja apsolutno ne mogu - ni ocekivanja ni ulogu, ponajmanje oponasanje heteronormativa koji bi mi isao na nerve sve i da sam strejt (ono malo mojih kratkih pokusaja strejt veze je uglavnom izlazilo iz tih heteronormativnih kalupa, uglavnom bih ja bivala dominantna ili bismo bili ravnopravni, ali to je sve tako daleko od bilo kakvog odnosa da nije ni vredno poinjanja u stvari). ja volim da sam sa svojim gospodjama na ravnoj nozi, i nikakav neravnopravan odnos prosto ne ide sa mnom. inace bude ili konstantna bitka za dominacijom (kad mi uleti neka jaca) ili se svede na to da ja nekog maltretiram zato sto mogu i dozvoljava mi (kad naletim na neki anemicni karakter).

A sto se tih povrsnih stvari tice, tipa odeca i tako to, ne znam, imam do 3 dana godisnje kad stvarno imam neodoljivu potrebu da se popnem na stikle i sve sto ide, kontam da je to 100% do hormona, jer upadnem u neki skroz drugi mindframe, inace sam tu negde na sredini, nisam ni najzenstvenija zena na svetu ni najmuskobanjastija, niti bih mogla ijedno od ta dva konstantno, nego me povuce na jednu ili drugu stranu u zavisnosti od toga kako se osecam (mada imam ja i te hipster/nerd momente).

anyways ne mogu te uniformisane zene i ne mogu te zene koje, umesto da pogledaju u sebe i vide gde su stvarno, prosto obuku neku ulogu i pice tako. meni to uzasno smrdi na nedostatak samosvesti i neku ogranicenost da mi se ne da. svakako bih radije zivela nego glumila zivot.
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by m..

anyways ne mogu te uniformisane zene i ne mogu te zene koje, umesto da pogledaju u sebe i vide gde su stvarno, prosto obuku neku ulogu i pice tako. meni to uzasno smrdi na nedostatak samosvesti i neku ogranicenost da mi se ne da. svakako bih radije zivela nego glumila zivot.
U svakom slucaju to nema veze sa butch ili femme IDENTITETOM. To o cemu ti pricas ima veze sa nesigurnoscu u sebe. To je kao kad neko krene da se oblaci kao metalac jer je to kul tamo de ide u skolu a u zivotu nije cuo "Paranoid" niti voli tu muziku.
Korisnikov avatar
By Galateja
Titus Andronicus napisao: Pokusacu da to objasnim uzimajuci za primer jednu devojku koju sam imao srece da upoznam pre nego sto je zagazila dublje u gay svet. Izgledala je kao i svaka druga devojka, sa dugom plavom kosom, a opet izuzetno dominantna i zenstvena sa ozbiljnim prezirom prema muskarcima. Nakon nekog odredjenog vremena sam je sreo i nisam je prepoznao. Jer ta devojka je bila toliko muskobanjasta, kratko osisana, prekrivena tetovazama, sa cistom muskom gestikulacijom da me je to ostavilo zapanjenog. Ta tranzicija nije bila klasicna tranzicija transeksualne osobe. Objasnila mi je da nju i dalje ne interesuju muskarci vec samo zene. I da nije planirala da menja pol, niti je to interesuje. A na moje pitanje zasto je tako drasticno promenila svoj "imidz", ona je odgovorila "zato sto sve tako rade i zato sto bolju prodju ima ako je buch". I naravno upoznala me je sa svojim haremom kako ona kaze "zenama".
Ovakvu pojavu sam i ja primetila kod velikog broja devojaka. Mislim da se gorenavedeno dešava iz nekoliko razloga:

- življenje u skladu sa sopstvenom prirodom
Neke devojke su prosto takve. Nema tu namere, samo usklađenost nutrine i spoljašnosti.

- uticaj lgbt subkulturnih obrazaca, želja za društvenom pripadnošću
Znam da je ova teza podložna velikoj kritici pojedinih forumskih struja, ali ne može me niko ubediti da subkultura nema uticaja. Šejn role model, npr. Kada neko devojče sa svojih nežnih devetnaest godina dođe iz Žitišta donjeg u veliki grad da okuša sreću, pri tome oseti impulse lezbejstva u sebi, svakako da želi da pripada. A još kada vidi da su glavne face u društvu takve i takve eto motiva za stilske izmene. Prilagođavanje nije nešto što je samo u vezi sa lgbt populacijom. Imamo toga u svim društvenim grupacija. Zatim, primetila sam da je u unutrašnjosti zastupljenija pojava fem lezbejki. Tamo daleko od 'scene'.

- neprihvatanje vlastite transeksualnosti i pronalaženje alternative u lezbejstvu
Mislim da mnoge transeksualke u periodu tranzicije imaju period kada su se identifikovale kao ston buč lezbejke. Tako isto neke odustanu od komplikovanog metoda promene pola i sažive se sa ston buč ulogom. Što naravno ne znači da su sve takve lezbe trans.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!