Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Prijateljstvo, druženje i ostale radosti socijalizacije

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By unic0rn
to je prvom prilikom otislo shankerki na LnQ zurci :smeh:
By XanaX
Originally posted by spliff

imam ushtedjevinu
nekoliko orochenih rachuna
u nekoliko banaka
^what he said...

prvu su mi lovu dali starci, u shilinzima (!) i to oročio.

kasnije se to pretvorilo u devizni račun, a s lovom od student servisa (dok sam bio u Sloveniji) otvorio sam tekući, a zatim ga polako nadopunio do rentne štednje.

nakon što je oslobođena/uništena Rep. Srp. Krajina; ono što je ostalo (tj. zidovi i zemljište) otkupila država, a bilo je upisano na mene, pa sam i to prebacio na račun.

Starci me hrane, otkup svog jednosobnog stana ću uskoro završiti, bilo je (bar za mene) super ova kriza (zbog cijena nekretnina) uspjeli smo podijeliti stanove u familiji tako da i ja dobijem nešto..

uglavnom, it's ok; iako znam da je RH na pragu sloma, pa kune niti ne vidim (samo cifre na tekućem).

sad mi malo frka kad vidim da se Kanzelrin Merkel dosta buni i ljuti, pa me strah i eura, ali kamate za franke su tako niske, da se ipak držim eura.

dakle, nekoliko računa, na svakon do 40 000 eura, država navodno bi trebala garantirati takve pologe ako banka propadne, u nekoliko banaka...

denacionalizacija bi mi dobro sjela (ali u RH je obećavaju već 20 godina) bile bi neke umjetnine i stan u Zg u tom slučaju, ne znam kako bi prošla denacionalizacija sa starom zlatarnicom u Frankopanskoj jer to je srušeno, pa spojeno s nečim i nešto novo sagrađeno... a ostatak...

trebao bih (Tj. s roditeljima i sestrom) vidjeti: kako doći do jednog parča Bačke (pa konoplju da sadim) samo što je skroz na sjeveru i manji dio je ostao u Madžarskoj (ali nije bilo reparacije tj.partizani otjerali Švabe, pa grobna mjesta u Bg i Zg, i još, navodno, neka zemlja u SI Italiji, ali mislim da je to odavno riješeno između Austrije i Italije...
Korisnikov avatar
By SloveniaBoy
Možem reči, da je život uglavnom dobar, stvari su se u poslednjih 15 godina stvarno brzo promjenile.
Veči dio ljudi tu živi dobro, iako je istina, da je standard siromašnih u zadnje 2, 3 godine još slabiji (slaba socialna politika nego prije), a za ostale se ne stvari niso baš promijenile.

Študenti uglavnom živimo dobro (iako teško priznajemo) - tijekom študija najviše študenta bavi se usputnim (študentskim) radom. I ja radim kao študent oko 10, u dobrim mjesecima 15 dana na mjesac po 8 sati. Tako se za prosječno zaradi 500 - 600€, s čime se može platit študentski stan, hrana i ostale stvari. Postoje i krače opcije (4, 5 sata na dan), zavisi šta študiraš i gdje.
Velik so plus i študentski bonovi (za vrlo mali novac kupiš takozvani bon i u restauranima jedeš 50%-90% jeftinije).

Najbolje je naravno za študente, koji živijo kod roditelja a mogu koristit sve bonitete študija (študentski rad, študentski bonovi, študentski popusti...). Na takav način možeš uštediti dobar novac.

No, večina študenta ima naravno i podršku roditelja, od ove godine naprije velik dio i štipendije (neki državne: 60€, drugi štipendije za školski uspijeh: 100€).

Iako imamo mnogo kritičnih komentara, siguran sam da je život študenta i u mnogim zapadnim zemaljama mnogo teži...
Korisnikov avatar
By ROYAL
:shamar: Na šta? Na kocku, alkohol i žene? :D
By XanaX
Originally posted by 4NY K3Y

@ XanaX

sta je rentna stednja?
Niš' posebno. Moraš imati relativno veću glavnicu koju položiš u banku. K'o što rekoh, RH navodno čuva "male" štediše, pa ako banka ode kvragu, isplaćuje natrag polog / glavnicu do 40 000 eura. Zato nikad sva jaja u istu košaru...

A zatim izabereš vremenski period oročenja , što veći to je i kamata veća, uglavnom je ovdje oko 4,3% za iznose između 25 000 i 40 000 eura ako je oročenje 12 mjeseci ili još malo veće ako je 24 mjeseca.

I zatim odrediš isplatu kamate, npr. svakih mjesec ili dva... Uglavnom, to ispada malo, ali ako imaš nekoliko računa - daje fin "džeparac" od recimo 300 ili 500 eura mjesečno... Raskid ugovora naravno znači gubitak kamata, zato treba neku manju svoticu oročiti za moguća iznenađenja...
Korisnikov avatar
By Nikodim
Trenutno je jako mala ušteđevina. Par stotina.
By Hans
Eh... :sigh:

Moja ušteđevina je u mojim knjigama, garderobi, obući i parfemima kao i kozmetici. Ima tu i poneko putovanje i neki hir u vidu nekog gadgeta.

Ne umem a trebalo bi da naučim.
Korisnikov avatar
By LadyOfTheFlowers
nikada nisam stedela, posto su mi roditelji davali novce kad god bi mi trebalo nesto.

medjutim, sad za ovaj raspust(na prelasku srednja> visa) pocela sam da radim i skroz mi je bilo fensi kad sam dobila prvi dinar. cuvala sam ga tipa 2 dana onda otisla u kornjacu i castila pivo best frendice :P

no, svaki put kad dobijem novce, tesko mi je da potrosim, a kad se i to desi osecam zadovoljstvo zato sto nisam trazila od roditelja :D
trenutno skupljam za lap top. hocu da kupim samostalno.

tako da sad kad pocnu primanja za prethodni mesec pocece fajt sa vremenom xD

mada opet, nista ozbiljno od ustedjevine i plate dok ne zavrsim visu ili fax, i pocnem da radim nesto konkretno. ovo je sada ispoljavanje prvog osamostaljivanja, makar i kroz neke sitnice :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!