Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Da li bi bili u vezi sa HIV pozitivnom osobom ?!

DA
61
56%
NE
47
44%
Korisnikov avatar
By Nbegi
Apsolutno da, ako bi sve ostalo bilo ok za nastavak veze.
Razumeo bih zašto mi odmah nije rekao, jer to nije lako ni reći odmah, treba se stvoriti poverenje za razmenu takvih informacija, a za sve to je potrebno VREME i kondom...
Korisnikov avatar
By suicidal.pony
ne bih, nonstop bih se tripovao, poshto sam, jelte, hipohondar.
Korisnikov avatar
By gneeebo
Originally posted by Hans_87
kad bi pola ova nazovi scene mislilo kao ja, infektivna klinika bi imala manje posla.
kad bi pola scene mislilo kao ti, hiv+ ljudi bi blejali u karantinu a druga polovina bi crkavala od dosade
Korisnikov avatar
By mish_beli
bez problema :)

pobogu, ukoliko je partner bolestan ne znachi da vishe nije duhovit, inteligentan, lep..... ma sve ono shto me je i privuklo kod nje/ga na pochetku veze.

Naravno, velika opreznost... ali da!
Evo ponovo sam razmislila, da! :D
zaboga, nije sve ni u sexu
By Hans
Originally posted by gneeebo
Originally posted by Hans_87
kad bi pola ova nazovi scene mislilo kao ja, infektivna klinika bi imala manje posla.
kad bi pola scene mislilo kao ti, hiv+ ljudi bi blejali u karantinu a druga polovina bi crkavala od dosade
Ne, vec hiv pozitivni treba malo vishe da se drzhe hiv pozitivnih. Ljudski je ne biti licemeran, jer svi znamo kako se najchesce shire te stvarchice. Jedni ne govore drugima sta imaju na vreme.
Korisnikov avatar
By Nbegi
Hanse, tvoj glupavost je neizmerna.

Onaj ko zna da je hiv+ i koji redovno uzima svoju terapiju uopšte nije opasan kao oni što ne znaju i/ili ne žele da znaju svoj hiv status... A ovih drugih je nažalost mnogo, mnogo, više....

No, izgleda je tebi tastatura brža od pameti, a arogancija u neznanju neizmerna, a to već nije tema ove teme....
By Hans
Originally posted by Nbegi
Hanse, tvoj glupavost je neizmerna.

Onaj ko zna da je hiv+ i koji redovno uzima svoju terapiju uopšte nije opasan kao oni što ne znaju i/ili ne žele da znaju svoj hiv status... A ovih drugih je nažalost mnogo, mnogo, više....

No, izgleda je tebi tastatura brža od pameti, a arogancija u neznanju neizmerna, a to već nije tema ove teme....
1. Glupavost je zhenskog roda u srpskom.
2. Moji stavovi su takvi kakvi jesu. Ja volim sigurnost kao i to da budem opushten kada sam sa nekim.
3.I sam si rekao da je onih koji ne paze mnogo, mnogo vishe.
3. A nekima lepota nije jacha strana,kao ni harizma,vec su skloni uvredama, pa bi dali sve samo da su chak i hiv pozitivni.Tada bi njihova nishtavnost dosla do izrazhaja a sa druge strane bi bili humani... Chak bi redovno ishli na terapiju. C c c... :psiholog:
4. Nekima takodje istiche vreme, idu logikom "podnecu i to samo da se omrsim"...
5. Sta ako neko voli sex bez kondoma i dugo je u vezi sa svojim partnerom? Nekada se pitaju i oni drugi u vezi a ne samo oni sa hivom...to je vec tolerancija.
Korisnikov avatar
By Nbegi
Neću se s tobom raspravljati, jer nemam o čemu niti ima svrhe - ona priča o svinjama i biserima (i svinja je ženskog roda pa šta, kao ja to nisam znao hahahaha...). Jedino žalim što je mnogo glupavih, ograničenih, sebičnih, arogantnih, neinformisanih i neljudskih kao što si ti, ali takvi su "ljudi", tj. mnogi, na žalost...

Čitajući razne komentare na ove i slične teme, došao sam do zaključaka:

- Ono da HIV+ mora saopštiti svoj status na prvoj kafi jednostavno ne važi, tj. važilo bi u nekom idealnom društvu gde bi postojali idealni ljudi

- Pošto ljudi iz prethodne tačke ne postoje i ovde se primenjuje sličan mehanizam kao između homofoba i pedera...

- Zbog toga je "HIV+ autovanje" vrlo situaciono... HIV+ nikada ne zna da li pred sobom ima "hivofoba" ili ljudsko biće (koje naravno može imati prirodan strah od HIV-a, kao i od bilo čega drugog, ali koji je oivičen (strah) razumom, (sa)znanjima - dakle strah koji je "pod kontrolom" vlasnika istog)

- Da bi se otklonila dilema hivofob-čovek, potrebno je izvesno vreme upoznavanja, poverenja itd itd.

- I poslednje, a ne i najmanje važno: Jednog čoveka sa svim svojim karakteristikama nikako ne može definisati samo prisustvo ili odsustvo nekog virusa...
By Hans
Originally posted by Nbegi
Neću se s tobom raspravljati, jer nemam o čemu niti ima svrhe - ona priča o svinjama i biserima (i svinja je ženskog roda pa šta, kao ja to nisam znao hahahaha...). Jedino žalim što je mnogo glupavih, ograničenih, sebičnih, arogantnih, neinformisanih i neljudskih kao što si ti, ali takvi su "ljudi", tj. mnogi, na žalost...

Čitajući razne komentare na ove i slične teme, došao sam do zaključaka:

- Ono da HIV+ mora saopštiti svoj status na prvoj kafi jednostavno ne važi, tj. važilo bi u nekom idealnom društvu gde bi postojali idealni ljudi

- Pošto ljudi iz prethodne tačke ne postoje i ovde se primenjuje sličan mehanizam kao između homofoba i pedera...

- Zbog toga je "HIV+ autovanje" vrlo situaciono... HIV+ nikada ne zna da li pred sobom ima "hivofoba" ili ljudsko biće (koje naravno može imati prirodan strah od HIV-a, kao i od bilo čega drugog, ali koji je oivičen (strah) razumom, (sa)znanjima - dakle strah koji je "pod kontrolom" vlasnika istog)

- Da bi se otklonila dilema hivofob-čovek, potrebno je izvesno vreme upoznavanja, poverenja itd itd.

- I poslednje, a ne i najmanje važno: Jednog čoveka sa svim svojim karakteristikama nikako ne može definisati samo prisustvo ili odsustvo nekog virusa...
Chekaj, chekaj, OTKUD ti znas da li sam ja nechovek??? Odakle ti to mene pa znas??
NE ZELIM biti sa nekim ko pre mene nije vodio rachuna o sebi ni na koji nachin, vec su ga vodili nagoni. Kresao se sa neznamkim i sad mi treba da udjemo U VEZU??? i ja da budem tolerantan???
To prepustam vama kojima vreme isuvise brzo prolazi, vi koji ste nosili Titu shtafetu kad je trebalo da jurite momke, pa ste sada tolerantni.
I mnogi drugi su tolerantni, pa ne daju da im svako ulazi, kad vec moram da budem direktan.
A inace, Nbegi, imas isuvise mnogo godina da bi bio pametniji od mene, uslovno receno. Mislim da se to od tebe i ocekuje, zar ne? ;)
Korisnikov avatar
By Nbegi
Razmišljaš plitko i na osnovu pogrešnih pretpostavki šta je ko činio sa kim i kada.... ali stvarno nemam vremena da se s tobom o tome ovde natežem. Pun mi je kurac ograničenih, ejdžista i drugih diskriminatora :) (to je moja definicija nečoveštva ukratko)
By Hans
Kako god... :tepih:
Korisnikov avatar
By Nbegi
Ali eto, kao u svakoj stvari, nešto si i pozitivno doprineo. Na osnovu tebe sam došao do nove reči - hivofobije :) )))
Korisnikov avatar
By baboonbaba
Nemam nikakav problem sa HIV+ ljudima, poznajem ih nekoliko, družimo se i ne pravim nikakvu razliku HIV ili ne-HIV, ali ne bih bio u vezi sa HIV+ dečkom.

Oni koji su rekli da bi bez problema bili u takvoj vezi imaju malo iskrivljenu sliku o tome kako život jedne HIV+ osobe izgleda- ako uzima terapiju redovno sve je OK. E pa nije baš tako.

Nije problem u safe sexu. Ako zanemarimo neželjena dejstva lekova i povremene hospitalizacije, problem je u tome da li ste spremni da se nosite sa svakodnevnim stvarima koje muče nekoga ko boluje od neizlečive bolesti- siguran sam da možete da predpostavite šta tu sve spada. Prvo se zamislite u takvoj situaciji pa onda odgovorite.

Ja jesam sebično govno, ali ne planiram da se menjam.
Korisnikov avatar
By boomich.xy
Nastavio bi da se druzim sa njim... ali kao prijatelj... bez seksa.
Korisnikov avatar
By Seaman
Moj odgovor je DA!

Statuse, one fotke su odvratne, ne znam samo kave veze imaju sa temom, ali ajde.U tvom stilu. :)

I nacitah se svakakvih budalastina. :roll:
Korisnikov avatar
By antibiotic
Da, jer znam ljude koji su u vezi i jedan je +,
takve veze umeju biti stabilnije nego kod ostalih.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Originally posted by boomich.xy
Nastavio bi da se druzim sa njim... ali kao prijatelj... bez seksa.
...али би вероватно наставио да имаш секс са неким другим људима чији хив статус ти није познат....

класика.....

:(

није поента да ли би ти имао и даље секс са њим,
него да ли имаш свест да се штитиш од било кога....

тј небитно да ли је неко + или није....
свест о заштити је подједнака....

:vogue:
By Kragi
Originally posted by baboonbaba

Nije problem u safe sexu. Ako zanemarimo neželjena dejstva lekova i povremene hospitalizacije, problem je u tome da li ste spremni da se nosite sa svakodnevnim stvarima koje muče nekoga ko boluje od neizlečive bolesti- siguran sam da možete da predpostavite šta tu sve spada. Prvo se zamislite u takvoj situaciji pa onda odgovorite.

a da li ti znas sta znaci voleti nekoga? (ili da to zakljucimo iz poslednje recenice tvoga posta, koju nisam zeleo da citiram jer mi se ne dopada) ?! :)
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Originally posted by baboonbaba

А молим те кад си тако опширно описала све, а да ми не би претпоставњали шта све ту спада, дај молим те реци свима нама какве су то свакодневне МУКЕ које муче људе који болују од НЕИЗЛЕЧИВЕ болести... ?

О каквим то повременим хоспитализацијама ти причаш?

:дебил:
Korisnikov avatar
By pthalo
Originally posted by *STATUS*
Kako biste odreagovali kada bi vam neko posle mesec dana idealne veze rekao : "Moram da ti priznam da imam HIV" ?

Da li biste nastavili da budete u vezi sa takvom osobom ili ne ?
zavisi. U slučaju da smo već imale sex a samo tek sada mi priznaje onda ne, jer trebala je to priznati ranije (pre sexa). U slučaju da još nije bilo seksa, nastavile bismo...
Korisnikov avatar
By VANGEL
Verovatno bi me strefila tri infarta od jednom-tako da nebi smo bili vishe zajedno...Shalu na strastranu neznam kako bi odreagovao i neznam sta bi bilo kad bi bilo-ali isto tako neznam zashto bi tyaj neko to krio toliko tj tih mesec dana-sto sa njegove strane nebi bilo urtedu da to kaze bas tada...Shkakljiva tema-nadam se da se to nekom od vas nije desilo...
By Kragi
Ne znam sta ce Nislije reci na tvoj post :giggle:
Korisnikov avatar
By VANGEL
Originally posted by KgCS3
Ne znam sta ce Nislije reci na tvoj post :giggle:
Izvinjavam ako sam nesto lose uradio-napisao...mada nevidim razloga za to:novine:
Korisnikov avatar
By *STATUS*
С обзиром да живимо у средини у каквој живимо, нејасни су ми људи који крију такве ствари, гледамо из једног угла, уосталом, то је болест као и свака друга...

што је мањи блам рећи да неко има канцер, или неку другу тешку болест, а од хива се прави толика бука, хајка и галама....

не капирам чему све то када је то болест као и свака друга....

Неки су написали како би били шокирани када би сазнали да су имали секс са ХИВ + особом, а да ли то значи да ће бити упола мање шокирани после секса са особом чији хив статус не знају....?

:нелогично:
Korisnikov avatar
By trezor_kg
Ja mislim da problem kod ljudi ne lezi u potpunosti u tome da imaju strah da osoba sa kojom su u vezi moze da im prenese HIV,vec najvishe u tome da ljudi generalno danas ne traze partnere oko kojih se malo treba i angazovati...tipa "obaveze"...lekari bi mnogo bolje umeli da nabroje,koliko bolesti postoji,gde pacijenti zive normalno,pa eto na par dana moraju u bolnicu,ili na neka ispitivanja....moje misljenje je da ako nekoga volish...preci ces i preko toga :)
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Као што већ рекох...

маси људи није познат сопствени хив статус, а исти такви себи дају за право да осуђују неког другог...

ништа мање није опасан секс са особом чији хив статус је непознат...

Зато увек треба користити кондом и чувати се ма о ком и каквом партнеру се радило...

Пре неких месец дана, један мој друг ми каже:

"Имао сам секс са једним преслатким клинцем, има 18 година, толико је сладак да сам му дао да ме кресне без кондома и да сврши у мене...."

ето.... и шта сад ?

Ко је коме нешто можда пренео?

а да не говорим о љубави....

но да се вратимо теми....

Мислим да бих, када бих сазнао да мој дечко има хив, прво анализирао колико ми је заправо стало до њега и онда бих донео одлуку... остајеm са њим или не... али највероватније бих остао ако га волим.... нисам од оних који беже од било чега, онда када настане проблем...

:puzzle:
By Hans
Originally posted by *STATUS*
маси људи није познат сопствени хив статус, а исти такви себи дају за право да осуђују неког другог...
Masa ljudi nema uvid ni u svoje trigliceride, zdravlje zuba i zdravlje generalno.
A onda se neko seti te rechi koju svi polako zaboravljaju a to je ljubav...Da li je i osoba koja se zarazila takodje mislila na ljubav ili na nagon?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!