Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Nbegi
Bananice, sve to si formalno u pravu...

Međutim, stil i način saopštavanja onoga gore (ne ti :) ) bio je uvredljiv, "sa visine", nipodoštavajući, netolerantan...

Sve isto može da se kaže na mnogo lepši način... no, to je već šira tema sposobnosti nekoga da vodi konstruktivni dijalog, a ne da verbalno "uništi" sagovornika... Takva nam je "kultura"....
Korisnikov avatar
By vihalc
Evo mene opet. Samo da se javim, da je OPET proslo SEST meseci i da mi se nije desilo ama bas NISTA. 'Ajd' sto se meni nije desilo nista, nego se nije desilo ni drugima sto su pozitivni cak i tri ili cetiri puta duze nego ja (adresa foruma se moze naci u mojim predhodnim porukama). A takodje nisam cuo na vestima da se ista desilo i pojedinim slavnim licnostima koje su takodje pozitivne. Godine idu, a HIV spava.

Pozdrav.
Korisnikov avatar
By Nbegi
Aj uradi krvnu sliku sa razvijenom leukocitarnom formulom pa saopšti rezultat, bilo bi zanimljivo, naročito lekarima sa teme.
Korisnikov avatar
By vihalc
Originally posted by Nbegi
Aj uradi krvnu sliku sa razvijenom leukocitarnom formulom pa saopšti rezultat, bilo bi zanimljivo, naročito lekarima sa teme.
Obicnu krvnu sliku sam uradio pre mesec dana i sve je bilo u redu. "Razvijene" krvne slike me ne zanimaju, jer ima toliko ljudi sa niskim T4 tokom godina, a da ne oboljevaju (uloguj se na gore navedeni forum). Ukratko: svoje zdravlje ne ocenjujem po "parametrima" vec po tome da li mi se nesto na makro planu desava ili ne. "Parametre" koji predvidjaju bolest sa godinama (ili decenijama) zakasnjenja ostavljam drugima. Tokom tog vremena se desi toliko drugih stvari da mi nije jasno kako ti "strucnjaci" sa tolikom sigurnoscu mogu da tvrde sta je uzrok eventualne bolesti. Sto se tice "viral load" (iako ga nisi spomenuo), samo da ponovim da se PRC ne moze koristiti za kvantitativna merenja (razloge nadjite sami na navedenim linkovima). Lekarima sa teme preporucujem da sami kontaktiraju druge disidente koji su imali vise strpljenja pa su radili redovne analize. Na pr. posaljite e-mail doktoru Robertu Giraldu ( http://www.robertogiraldo.com/ ); siguran sam da vas on moze uputiti dalje na druge osobe.

Da ne duzim: cujemo se opet kroz 6 meseci, tamo negde u junu, julu.
Korisnikov avatar
By Nbegi
Leukocitarna formula ukazuje na povišene leukocite kao posledica razmnožavanja virusa, ako se ne varam. To nije T4. Krvna slika bi ti morala pokazati povišen nivo leukocita - a ako je kod tebe sve u redu, onda ne znam kako uopšte imaš infekciju... To me samo interesovalo.

A da čitam disidentske forume baš i nemam vremena. Uvek će postojati kvazinaučnici i njihovi pobornici.
Korisnikov avatar
By vihalc
Leukocitarna formula ukazuje na povišene leukocite kao posledica razmnožavanja virusa, ako se ne varam. To nije T4. Krvna slika bi ti morala pokazati povišen nivo leukocita - a ako je kod tebe sve u redu, onda ne znam kako uopšte imaš infekciju... To me samo interesovalo.

A da čitam disidentske forume baš i nemam vremena. Uvek će postojati kvazinaučnici i njihovi pobornici.
Pa, onda umesto kvazinaucnika ti poseti stranice od naucnika: www.duesberg.com
Korisnikov avatar
By Nbegi
Hahaha to je link jednog od "lidera" disidenata...

Elem, nisi odgovorio na nivo leukocita u krvnoj slici ali to je uostalom tvoja privatna stvar.

A nije ni nepoznato da 3-5% ljudi imaju genetiku koja je imuna na HIV, nadam se da si među njima.
Korisnikov avatar
By vihalc
1. treba da nadjem nalaz. Broj je bio unutar intervala koji se stampa sa strane na nalazima.
2. reci mi, da li poviseni broj leukocita odrazava sidu ili mozda kijavicu ?
3. "lider" ili ne, Duesberg je naucnik.
4. svoje odluke ne baziram na eventualnoj "genetici" vec na radovima disidentskih naucnika i na rupama u zvanicnoj teoriji. I za sada mi dobro ide. (cudno da svaki put kada ne mogu nesto da objasne, strucnjaci upotrebljavaju magicnu rec "genetika").

OK, vidim da si redovno na vezi. Zato, produzavamo "eksperiment" i cujemo se za 6 meseci.
Korisnikov avatar
By Nbegi
1. Pronađi ali samo ako imaš ovo iz donje tačke (a što sam te i pitao na početku)

2. može i kijavicu ili bilo koju drugu infekciju, a ovde pričamo o HIV infekciji a ne sidi...

S tim što sam te sa razlogom pitao ne za vrednost leukocita nego razvijene (diferencijalne) leukocitarne formule (segmentirani, monociti, limfociti i drugi)

"Obična" krvna slika ne pokazuje odstupanja (a tu spada i nivo leukocita).

3. naučnik sa nepriznatim hipotezama i teorijama... Pitam se da je on sam hiv pozitivan da li bi se tako igrao sa svojim životom...

4. Šta god da je, genetika ili ne, jednom malom % ljudi HIV virus ne može ništa....

Zbog čega baš 6 meseci? Za 6 meseci ništa ti se značajno ne mora desiti...

I po čemu uopšte očekuješ da ti neko veruje da ćeš napisati nešto suprotno onome u šta veruješ....

I krajnje hipotetički: da jednog dana ne budeš u stanju da pišeš ovde iz razloga "odsutnosti" (eufemizam) - ko će onda da napiše da (recimo) nisi bio u pravu?

Ali nebitno to, znači tvoje "lečenje" se svodi na to da jednostavno pratiš šta piskaraju disidenti, ne preduzimaš ništa i to je ceo recept za uspeh?

Well, too good to be true...
Korisnikov avatar
By vihalc
2. može i kijavicu ili bilo koju drugu infekciju, a ovde pričamo o HIV infekciji a ne sidi...

3. naučnik sa nepriznatim hipotezama i teorijama... Pitam se da je on sam hiv pozitivan da li bi se tako igrao sa svojim životom...

4. Šta god da je, genetika ili ne, jednom malom % ljudi HIV virus ne može ništa....

Zbog čega baš 6 meseci? Za 6 meseci ništa ti se značajno ne mora desiti...
2. opet te pitam: da li bi poviseni nivo bio posledica eventualne kijavice ili bas hiv infekcije ?

3. "nepriznatim" od strane koga ? I Kopernik je dugo bio "nepriznat". Priznata ili ne, njegova teorija objasnjava neke stvari koje su zvanicnoj (takodje) teoriji misterija. Umesto da se upustamo u raspravu ko i da li priznaje njegovu teoriju, da li se pojavljuje na TV-u ili na Dnevniku u 19.30, bolje posveti sat vremena i procitaj njegov naucni rad:

The chemical bases of the various AIDS epidemics: recreational
drugs, anti-viral chemotherapy and malnutrition

PETER DUESBERG, CLAUS KOEHNLEIN and DAVID RASNICK

http://www.duesberg.com/papers/chemical-bases.html

Sto se tice da li bi se on igrao tako da je pozitivan, vise o tome takodje mozes naci na disidentskim stranicama (a verujem i na Wikipediji). Kao prvo, on se ponudio da bude inficiran, ali sa izolovanim i preciscenim virusom (ne sa necijom krvlju u kojoj moze da se nadje jos bog zna sta). Kao drugo, zaraziti Duesberg-a, koji je u vreme objavljivanja svoje teorije vec imao 51 godinu, nebi nista pokazalo. Da je u medjuvremenu umro od bilo cega, pripisala bi mu se sida. Kao trece, on se poigrao svojom karijerom (unistio ju je). Da je pevao zvanicnu pesmu, sada bi bio i uvazavan i bogat i na dobrom polozaju.

4. cudno da taj mali broj ljudi kojima (zbog genetike) hiv nista ne moze se cesto poklapa sa onima koji odbijaju da uzimaju "lekove". Jos cudnije je da broj nije mali ( slucaj USA: 1,500,000 zarazenih - 500,000 obolelih = 1,000,000 ili oko 2/3). Vise o brojevima u knjizi:

Science Sold Out: Does HIV Really Cause AIDS?
by Rebecca Culshaw

http://www.amazon.com/Science-Sold-Out- ... 982&sr=8-1

Dr. Rebecca Culshaw, Assistant Professor of Mathematics,
Research Interests: Mathematical Biology, The University of Texas at Tyler :

http://math.uttyl.edu/math/faculty/Culshaw/culshaw.html

4a. sest meseci je zgodan period. Nije ni suvise kratak (da nebi cesto piskarao), a ni suvise dugacak (da me nebi zaboravili). Takodje, osamdesetih godina je zvanicna teorija tvrdila da je vrlo lako umreti od side tokom samo par meseci. Ako ne umreti, onda barem osetiti posledice (pokazalo se pogresnim. Sta je tvrdio Duesberg 1987, pronadjite sami). Uostalom, ja sam zapoceo diskusiju 13. maja 2007, dakle pre vise od 18 meseci. A dijagnozu sam dobio juna 2005 (sto bi znacilo, "zarazio" sam se tamo u prolece 2005). Na prolece ce biti pune 4 godine, i ja polako ulazim u "medium-term" survivors. Da se sve to kojim slucajem desilo desetak godina ranije, kada je bila popularna Ho-ova parola "Hit hard - Hit early !", ja bi uveliko osecao posledice "terapije" , a mozda i nebi bio ziv da piskaram po forumima.

Hit Hard - Hit Early (zvanicno):

http://www.thebody.com/content/treat/art1076.html

Hit Hard - Hit Early (disidentsko):

http://www.virusmyth.com/aids/hiv/cffiction.htm
I po čemu uopšte očekuješ da ti neko veruje da ćeš napisati nešto suprotno onome u šta veruješ....
Nije ovde bitno sta ja pisem i da li ja ili neko drugi u to veruje ili ne. Jedino sto je bitno je da se redovno javljam svakih sest meseci. Bitan je REZULTAT EKSPERIMENTA, jer stvarnost je eksperiment a ne teorija (ili hipoteza). U nauci nema verovanja. Postoje samo rezultati merenja i hipoteze koje te rezultate pokusavaju da objasne na sto bolji nacin. Ukoliko se ne javim kroz 6 meseci, znaci da se ipak nesto desilo. Do tada, pozdrav !
By Ulix
Originally posted by spliff
Originally posted by Kiborg

Nema potrebe da se batrgaš, disidencija je nenaučna i promašena ideja koja je proizvod divne saradnje dva fenomena: "hvatanja za slamku" teških bolesnika i "hoću po svaku cenu da budem u centru pažnje" od strane nekih naučnika.
Lepa simbioza koja jednima daje lažnu nadu, a drugima neophodnu pažnju.
:up: lepo recheno
Veoma lepo receno. I tacno.

Red bi bio da se ovo smece makne iz Zdravlja u, recimo, Recycle Bin ili Trash zonu. Jer se moze desiti da neko ove disidentske gluposti shvati ozbiljno.
By bKaoBoris
Originally posted by Ulix
Originally posted by spliff
Originally posted by Kiborg

Nema potrebe da se batrgaš, disidencija je nenaučna i promašena ideja koja je proizvod divne saradnje dva fenomena: "hvatanja za slamku" teških bolesnika i "hoću po svaku cenu da budem u centru pažnje" od strane nekih naučnika.
Lepa simbioza koja jednima daje lažnu nadu, a drugima neophodnu pažnju.
:up: lepo recheno
Veoma lepo receno. I tacno.

Red bi bio da se ovo smece makne iz Zdravlja u, recimo, Recycle Bin ili Trash zonu. Jer se moze desiti da neko ove disidentske gluposti shvati ozbiljno.
pretpostavljam da se ovakve tvrdnje baziraju samo na nekakvom "zdravom razumu" koji je u stvari samo proizvod mainstream nekritickog razmisljanja, jer nikako ne mogu biti naucne.
a ovakve zahteve mozes slobodno odneti na neki ultra desnicarski forum.
By penez27
mislim da bi ova teme i ona tema o gledanju u sunce trebale da se spoje definitivno.
Korisnikov avatar
By blenta
sorry za off ali

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAAHAHAAHHAAHAHAHAHAHAHAHAHA
Korisnikov avatar
By vihalc
Dobar dan,

evo mene opet. Samo da se javim na brzinu. Proslo je OPET sest meseci, i nije se desilo NISTA. "Eksperiment" i dalje traje (a traje vec dosta dugo). Na eksperimentima se teorije potvrdjuju ili odbacuju.

Za danasnje javljanje, preporucujem vam da pogledate novi dokumentarni film:

House of Numbers, od Brent Leung-a

http://www.houseofnumbers.com

The HIV/ AIDS Story is Being Rewritten: How much do we really know about HIV/AIDS? The story is being rewritten.

U tom filmu mozete slusati intervjue sa naucnicima sa obe strane; kako sa predstavnicima zvanicne teorije (Anthony S. Fauci, Robert C. Gallo, Luc Montagnier, ...), tako i sa disidentskim naucnicima (Peter Duesberg, Kary Mullis, James Chin, ...).

http://www.houseofnumbers.com/about-hou ... terviewees

Film je pre par nedelja prikazan na festivalima u USA i dobio nekoliko nagrada:

http://www.houseofnumbers.com/about-hou ... rs/laurels

Cujemo se u decembru / januaru.

Pozdrav
Korisnikov avatar
By Gothrose
Meni uopste nije jasno o cemu se ovde pise osim o delovanju lekova...
Ok,u pocetku su govorili da cemo sa HIVom ziveti par godina a eto,masa nas prezivela...posle je cifra podignuta na 10 godina ali je i to proslo(bar je mene "zaobisao" nesretni i zli AIDS )....
Znam da AZT terapija nije bila bas bog zna sta i vise otrov nego lek ali cime suzbiti otrov napravljen ljudskom rukom nego necim istim takvim???
Da podsetim...imam HIV i HCV od '96....pre mesec dana nastavila sam HAART terapiju posle vise od godinu dana i kao da je sve ok...-bio mi je ok cd4 i pcr pa su me "odmorili" od lekova....
Mnogo toga je i u covekovoj psihi,kako prihvata bolest...ima utisak da oni koji su non-stop u paranoji brze odu....:(
Korisnikov avatar
By ns.happy
vihalc, ok , tebi se nista nije desilo, drago nam je, i nadamo se da ces ovde dolaziti jako dugo sa tim izvestajima.

no, mene zanima da li se nekom drugom isto tako nista nije desilo? tj - da li mozes da garantujes da nisi nekom preneo hiv? posto zastupas ovu teoriju, moguce je da si sklon i onoj o kondomima koji ne stite od hiva jer su im pore vece od cestice virusa, pa k'o rekoh, mozda ne koristis sve raspolozive zastite tokom seksualnog odnosa.

prenosenje hiva je krivicno delo, koliko znam.
By bKaoBoris
mislim da je prilicno logicno da se u slucaju da osoba nema stalnog partnera treba pridrzavati uputstava za siguran seks. postoje mnogo gore stvari od hiv virusa, npr genitalni herpes...
Korisnikov avatar
By Nbegi
Kancer je gori, ako bi se već "licitiralo" bolestima...
By Ulix
Ne može se licitirati bolestima.
By Ulix
Hoću reći da lupetaš, da li je rečenica od dve reči toliko komplikovana za razumevanje?
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!