Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Diskusija o HIV-u, podrska, iskustva...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By decko
@ Zonche - takve osobe ne zasluzuju ni smrtnu kaznu po meni, ali i to da dobiju dzabe ako zaraze nevinu osobu...
By жњ
Originally posted by decko
Sto se tice te ribe, to tek sad cujem (si sigurna da je NBG? :uplasen: ) a ne kapiram da policija ne sme nista da uradi po tom pitanju!

jup, maksiji su u pitanju

znam da su zvali policiju nekoliko puta, a oni nisu hteli ni da joj pridju. hm, pa pazi. logicno je... ljudi se toga vise plase nego pistolja. bolna spora smrt vs. brza smrt = ipak bi svako pre izabrao da trci na metak nego na inficiranu iglu
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ali je lakse zaustaviti inficiranu iglu od metka...njih par je napadnu izbiju joj iglu iz ruke i eto...
Korisnikov avatar
By IriS
Originally posted by Swanheart

A koliko mi je poznato ta ista profesorka je kada je saznala da je zarazena...zbog tog saznanja je zarazila par kretencina kojima je bilo lepo kada su je kresnuli a sada su negde ko zna gde :mad:
a ti to znaš tako što si im držala sveću dok su se kresali, ili tako što se priča o toj ženi na takav način jer je tvoj rodni grad stecište malogradjanštine?

OT što se same teme tiče, stvarno je jezivo što takvi ljudi postoje, ali je i jako diskriminatorna svaka priča (kao gore citirana) koja se uglavnom zalepi svim HIV pozitivnim osobama koje su otvoreno priznale da nose virus!

mislim da je nedavno u novinama bila priča o sudjenju jednom liku koji se oženio i pre ženidbe je znao da je HIV+, ali nije rekao svojoj ženi taj mali detalj. u tom braku su dobili dvoje dece. pukom srećom, žena nije zaražena, kao ni deca. kad je saznala da je zaražen, tužila ga je.
on možda nije sida osvetnik, ali je kreten.

ja i dalje želim da verujem da nisu svi HIV+ ljudi takvi, da su sida osvetnici u manjini i da bi to trebalo na neki način pravno regulisati da ne bi sve HIV+ osobe, zbog takvih primeraka, bile diskriminisane.
By жњ
Originally posted by Zonche
Ali je lakse zaustaviti inficiranu iglu od metka...njih par je napadnu izbiju joj iglu iz ruke i eto...

nije to bas tako jednostavno. cak i da imas drustvo, da li bi se ti porvao sa osobom koja kod sebe ima potencijalno inficiranu iglu/igle??
By Swanheart
Originally posted by kiss addict

A koliko mi je poznato ta ista profesorka je kada je saznala da je zarazena...zbog tog saznanja je zarazila par kretencina kojima je bilo lepo kada su je kresnuli a sada su negde ko zna gde :mad:
a ti to znaš tako što si im držala sveću dok su se kresali, ili tako što se priča o toj ženi na takav način jer je tvoj rodni grad stecište malogradjanštine?

gde ima dima ima i vatre...
a koliko mi se cini ( jeste da je to bilo dok sam bila u osnovnoj skoli ) ta ista profesorka to nije negirala.
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by жњ

nije to bas tako jednostavno. cak i da imas drustvo, da li bi se ti porvao sa osobom koja kod sebe ima potencijalno inficiranu iglu/igle??

Evo ja bi se porvala i gurnula joj je u dupe...tralalala... :praziluk:
By жњ
on možda nije sida osvetnik[/b], ali je kreten.

ako zeni nije rekao da je hiv pozitivan, a znao je za to, i jos je pritom imao nezasticen seks sa njom... ajme jos i napravi dvoje malisana za koje je lako moglo ispasti da i njima "pokloni" hiv :(

on i te kako jeste osvetnik, a i kreten!!

prosto neverovatno!!! :vatrica:
Korisnikov avatar
By Zonche!
Ustvari da, boli nju dupe mora da je ko besan pas i da skace sa iglom ko pomahnitala jer nema sta da izgubi ako je upucaju (receno iz njenog ugla)

Boze uzas

Bio je jedan lik pre par godina koji je u trafici radio i busio sve kondome i tako ih prodavao...

Ali ovi osvetnici generalno me tako razbesne!!!
I sto ti ZNJ kazes nije mi jasno kako ih zarazeni ne :avalon:

Ja da sam na njihovom mestu (pu pu) bih to prvo uradio
Korisnikov avatar
By IriS

gde ima dima ima i vatre...
a koliko mi se cini ( jeste da je to bilo dok sam bila u osnovnoj skoli ) ta ista profesorka to nije negirala.
a šta je trebalo da uradi, da sazove konferenciju za štampu?
ja se jednostavno grozim tih malogradjanskih ogovaranja i lepljenja etiketa na nekog samo zato što nas je popreko pogledao, ili nam dao jedinicu, a HIV+ je, pa hajde da mu nakarikamo malo detalja u tu HIV priču

p.s. da ne misliš da sam luda i da napadam, ne radim to, samo slučajno poznajem tu osobu o kojoj govoriš ;)
Korisnikov avatar
By IriS
U dragom mi rodnom gradu jedna profesorka koja je zarazena hivom jos uvek predaje u skoli i niko ne sme da je otpusti da ne bi tuzila skolicu zbog diskriminacije.
ovo sam zaboravila da prokomentarišem.

zašto da je otpuste, zato što je HIV+ ili možda zato što kruže kojekakve priče o njenom privatnom životu.
da, swan draga, to se zove diskriminacija!
By Swanheart
znam da je diskriminacija...i sve mi je to dobro poznato...ali...
By жњ
znam da je diskriminacija...i sve mi je to dobro poznato...ali...

c c cc malac... bad girl :neto:

a zasto bi profesorku otpustili? zato sto je hiv +? predrasuda!!!

I sta, onda bez plate i hleba na stolu, treba da crkne od gladi ili da odlepi pa da ide okolo kao ova sto preti iglom po prodavnicama?

ne ide to tako.
By жњ
sve to me podseca na slucaj kad su se roditelji u jednoj osnovnoj skoli pobunili kad su saznali da je jedno od dece hiv pozitivno. predrasude!!!
Korisnikov avatar
By IriS
nije da ih opravdavam, ali, posle toliko predrasuda i diskriminacije i ne čudi me da na kraju krenu da šetaju sa iglom po gradu :no:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja
U dragom mi rodnom gradu jedna profesorka koja je zarazena hivom jos uvek predaje u skoli i niko ne sme da je otpusti da ne bi tuzila skolicu zbog diskriminacije.
ovo sam zaboravila da prokomentarišem.

zašto da je otpuste, zato što je HIV+ ili možda zato što kruže kojekakve priče o njenom privatnom životu.
da, swan draga, to se zove diskriminacija!
:up:
To sam i ja pomislio?
Ja znam par osoba zarazenih HIV-om i vecina mi ih je jako draga. Oni nikada ne bi doveli nekoga u rizicnu situaciju, pa makar morali da trpe ne znam ni ja sta zbog toga... :love:
A ovi sto se svete zbog svoje gluposti.... :flaming:
Korisnikov avatar
By Mr.Ja

Bio je jedan lik pre par godina koji je u trafici radio i busio sve kondome i tako ih prodavao...

Kako je to izvodio zaboga? :puzzle:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by жњ
Originally posted by decko
Sto se tice te ribe, to tek sad cujem (si sigurna da je NBG? :uplasen: ) a ne kapiram da policija ne sme nista da uradi po tom pitanju!

jup, maksiji su u pitanju

znam da su zvali policiju nekoliko puta, a oni nisu hteli ni da joj pridju. hm, pa pazi. logicno je... ljudi se toga vise plase nego pistolja. bolna spora smrt vs. brza smrt = ipak bi svako pre izabrao da trci na metak nego na inficiranu iglu
Pa mogu da je uspavaju kao besnog psa, na kraju krajeva. Koliko ljudi u zdravstvu se svakodnevno izlaže i većim rizicima, pa nikom ništa, a policija se pravi fina? Našli bi oni lako način to da srede kada bi hteli. Moguće je itekako. Za početak imaju pendreke. Jeste da bi to bilo malo drastično, ali u krajnjem slučaju, sa sadašnjim stanjem medicine što se tiče HIVa, namerno zaražavanje je pokušaj ubistva, a pretnja iglom teška pretnja po život te osobe. Samo u ovoj zemlji tako nešto može da prođe nekažnjeno. Što je najgore zakoni postoje, ali institucije ne funkcionišu u skladu sa zakonima.

Inače, što se tiče toga da je ta devojka zbog diskriminacije HIV+ osoba ostala bez prihoda i krađa joj je jedini način da preživi, meni ne pije vodu. Tako posmatrano trebalo bi da imamo još 10 puta više lopova nego koliko ih ima i da ih sve razumemo i da ih sve puštamo da kradu. Protiv diskriminacije se ne bori inficiranom iglom.
Korisnikov avatar
By Deksi
Originally posted by faijnfa
Originally posted by жњ

Evo ja bi se porvala i gurnula joj je u dupe...tralalala... :praziluk:
:lol: :up:

inace ako ima obicnu iglu kojom je sebe ubola pa hoce nekog drugog nema sanse da prenese HIV bilo kome jer se posle nekoliko sekundi virus u vazduhu neutralise i umire....ako je spric pun njene krvi onda je to druga prica....ali recimo da je i onda verovatnoca ne bas velika....mislim bas ce neko njoj da da da ga ubode i ubrizga ti to u telo....mislim ono :pljuje:
Korisnikov avatar
By BlueUnion
Originally posted by RACABG
treba da se osvestimo i da te bolesne mozgove prijavljujemo policiji krivicni zakon kaze da je krivicno delo nekoga svesno zaraziti hivom cak i nesvesno je kaznjivo
svaka hiv pozitivna osoba je duzna da obavesti partnera o svom hiv statusu u suprotnom i to je krivicno delo
Браво! Јој писао бих и ја о овоме, али ти барем знаш да још увек немам снаге....
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
A sta je, na primer, sa ljudima koji otkriju da imaju HIV nedelju dana posto su imali odnos bez zastite i ne smeju da kazu toj osobi?
Korisnikov avatar
By BlueUnion
Originally posted by A.F.K.A.OB
A sta je, na primer, sa ljudima koji otkriju da imaju HIV nedelju dana posto su imali odnos bez zastite i ne smeju da kazu toj osobi?
Треба казати, нека се тестирају. Да се види шта и како. То је људски. А по мени и за дивљење.
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Dugo sam razmisljao zasto postoje ti "Sida osvetnici" i dosao do zakljucka da poremecen um, nema granicu do koje ide...

tako je i sa ubicama, silovateljima, muciteljima....
oni nemaju svest o tome da njihova aktivnost moze toliko nekome da skodi, neki je doduse imaju i vrlo svesno to rade...

pitam se cemu prenosenje nekome ko je zdrav ako ti vec imas HIV?
sa druge strane ne razumem one koji dozvoljavaju sebi luksuz da imaju nezasticen seks...

pridrzavam se jedne dobre izreke....

Niko te ne moze zaraziti, osim ako mu sam dozvolis
Korisnikov avatar
By A.F.K.A.OB
Mogu da probuse kondom.
Jesi li gledao ti "Zene fudbalera"... :roll:
Korisnikov avatar
By BlueUnion
Originally posted by *STATUS*

Niko te ne moze zaraziti, osim ako mu sam dozvolis
ОК, али пази сваком може да се деси. . Ако неког волим и ако тај неко има HIV/SIDA-у, и имамо сполни однос и не дај Боже пукне кондом нема разлога да кривим тог дечка. А ни себе. Кондом није 100% и то је јасно.

А свесно и намерно преношење, је већ нешто друго. Рекао сам шта мислим о тзв. HIV/SIDA осветницима
Korisnikov avatar
By *STATUS*
Originally posted by RACABG
Session Start: Fri Mar 03 20:23:25 2006
Session Ident: **********
01*02*12* 01��������02��������12��������14��������15��������

01*02*12* 11Bez_Kondoma on 01#gayserbia
01*02*12* 01��������02��������12��������14��������15��������
01*02*12* [01*nicknick*] No such user
-> *Decko* seen *nicknick*
The person you sent this message to has left- 12'seen *nicknick*12'
(RACABG): cao
(RACABG): hteo bih nesto da te pitam moze li
(Bez_Kondoma): moze
(RACABG): nick odakle ti ideja
(RACABG): sto bez kondoma
(RACABG): i jesi li svestan rizika pa cak i ako si hiv pozitivan
(Bez_Kondoma): zato sto me to privlaci, kao i mnoge druge ljude
(RACABG): vidi na chatu je cetvrtina hiv pozitivnih razmisli
(Bez_Kondoma): da li si ti svestan da ovakvom vrstom pridike ne postizes bas nista, nego mozda cak i suprotno od onoga sto zelis, ako zelis???
(RACABG): nije mi namera pridika
(RACABG): mozda osvescivanje
(RACABG): cak i ako si pozitivan u sta nezelim da ulazim koji ce ti kurac nekoliko mutacija virusa u organizmu mnogo se teze leci ...
(RACABG): od mene toliko samo
-> *Decko* seen *nicknick*
Session Close: Fri Mar 03 20:29:15 2006

Session Start: Fri Mar 03 20:29:47 2006
Session Ident: Bez_Kondoma
Session Ident: Bez_Kondoma
(Bez_Kondoma): decko, ne poznajes me, nemas pojma ni o cemu... ja samo zelim da uzivam i da svi budu zdravi. a to sto si hipohondar, to je tvoj problem, kao i moj sto me privlaci to sto me privlaci... cak i ako pogresim, ja cu umreti od side, ako se stvari iskomplikuju jednog dana, ali ti bi mogao vec sutra da umres na pesackom prelazu, kada budes pretrcavao, ili kada nekome otkazu kocnice...
(Bez_Kondoma): nemoj meni da solis pamet. vec sam dovoljno svestan svega. zelim da uzivam i tako ce biti.
(Bez_Kondoma): cao
(RACABG): ok caos
Session Close: Fri Mar 03 20:30:34 2006

<Moon_Light> bez kondoma
<Moon_Light> posto me zulja
<Moon_Light> ne mogu sa kondomom
<Moon_Light> uzan je
<Bez_Kondoma> aha...
<Bez_Kondoma> pokazi neke slike
<Moon_Light> e postoji jedna prepreka
<Bez_Kondoma> reci :)
<Moon_Light> znas ja sam pozitivan, mislim hiv +
<Moon_Light> jel ti problem?
<Bez_Kondoma> znam :)
<Moon_Light> kako znas?
<Bez_Kondoma> pa pretpostavljam :) neko mi rece da je ovde neko ko je hiv poz a ko zeli bez kondoma da jebe
<Bez_Kondoma> imas neku sliku?
<Moon_Light> cekaj bre pre slike
<Moon_Light> ja sam poz
<Bez_Kondoma> znaci, ne zelis?
<Moon_Light> zelim, ali ne i da te zarazim
<Bez_Kondoma> i ja sam hiv poz
<Moon_Light> hepatitis?
<Moon_Light> posto ga imam jbg
<Bez_Kondoma> koji imas?
<Moon_Light> na svu srecu b
<Moon_Light> ti?
<Bez_Kondoma> pa super
<Bez_Kondoma> to nije strasno
<Moon_Light> ti?

sida osvetnik ili ne ?????

slicno nesto doziveh ovih dana.... tip resio da ga primi bez kondoma po cemu svega... svestan sta sve jos moze da mu se desi ali je zapeo....
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Svestan je. Tu se tvoja, moja, Perina, Zikina briga zavrsava.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!