Built to last
Why Would you Settle for Less when you can have More? Do not let other Authors Fool you with Empty Marketing Keywords. FLATBOOTS is what you Deserve. Built to last, Built from Scratch, Nothing Less.
Read moreOver a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...
Moderatori: IriS, Moderators
Originally posted by Lunjane znam da li si primetio na prodhlogodishnjem us open-u da je svaki put kada je trebala da servira prvo pogledala na video bim kakva joj je frizura
Sad zvucis kao drugarica Miskina.![]()
Originally posted by spliffGube 1:0 u dublu ...
izgubi jeca![]()
sad odluka pada u dublu. bash me interesuje da li ce da igraju ana i jelena
Originally posted by Seaman
E svasta!!!
Tv Avala javila da je mec zavrsen u nasu korist, a sad be92 javljaju da mec jos nije zavrsen!!!
![]()
Fed kup: Srpski dubl složan i u zezanju!
Petak, 1. februar 2008. 21:04
Imajući u vidu kako je haotičan bio odlučujući dubl meč izmedju teniserki Srbije i Rumunije na turniru Evro-afričke zone Fed kupa, ni konferencija za novinare nije mogla da bude nalik na uobičajene.
Jelena Janković, Ana Ivanović i selektor Dejan Vraneš, iscrpljeni do kraja, ali istovremeno prezadovoljni pobedom i plasmanom u subotnji duel odluke, pričali su bez reda i redosleda. Odgovori na pitanja novinara kretali su iz jednih usta, nastavljali se kroz druga, a završavali u trećim.
Posebno zadovoljstvo bilo je videti najbolje srpske teniserke kako posle bespoštedne borbe na terenu imaju snagu i pozitivnu energiju da se zajedno i našale. Mnogo se već mesecima (pa i godinama) šuška o navodnoj netrpeljivosti Ane i Jelene, ali ako je u tim pričama i bilo nešto istine, sigurno je da su naše teniske gracije posle ovakvog trijumfa bliže jedna drugoj nego što su ikada bile.
"Nismo odigrale najbolje, ali dokle god pobedjujemo - dobro je", rekla je Ana, a Jelena dodala: "Znamo da ne ličimo na svetske broj dva i četiri ali šta je tu je"!
"Ipak nikada nismo zajedno ni trenirale dubl. Kako je meč odmicao, bile smo sve uigranije, bolje smo se kretale. Meni je trebalo dugo da počnem da presecam lopte Rumunki na mreži, kako ustvari treba da se igra dubl", izjavila je Ivanovićeva.
Srpkinje su duel parova rešile u svoju korist rezultatom 2:1, po setovima 2:6, 7:6 (7:3), 7:6 (7:2). Rumunke Kirstea i Nikulesku imale su u drugom setu servis-gem za pobedu i senzacionalnu eliminaciju… Kako je u tim trenucima selektor savetovao svoje izabranice?
"Deki nas je uveravao da Rumunke igraju iznad svojih mogućnosti i da će morati da ih stane", umesto Vraneša je odgovorila Ana.
"To nam je govorio i kad smo gubile 6:5 u drugom setu! Pitala sam se ‘pa kad će više da ih stane’", ubacila se Jankovićeva.
"Rekao sam im ‘uigraćemo se, ako ne u ovom setu, onda u sledećem’. Znao sam da Rumunke ne mogu bolje i da će morati da padnu. Žao mi je njihove selektorke Ruksandre Dragomir, isto ovako smo ih pobedili i prošle godine u Plovdivu, ali drago mi je zbog naše pobede", izjavio je Vraneš.
Upadljivo je bilo da se Jelena i Ana smeškaju i medjusobno
"domundjavaju" čak i u veoma kritičnim trenucima. Na njihovim licima uglavnom nije bilo traga zabrinutosti ili panici.
"Pa šta bi trebalo da radimo?", upitala je Jelena. "Trudile smo se koliko smo mogle. Tenis je samo sport. Ne bi bio smak sveta ni da smo izgubile. Nadamo se da će i u subotu sve biti OK".
Ana je objasnila kako su komunikacijom pokušavale da dodju do bolje igre.
"Pokušavale smo da se opustimo, koncentrišemo… Da pronadjemo ritam i dogovorimo se kako da igramo. Nije bilo lako, vidite i sami da uslovi za igru nisu sjajni, ali tako je kako je".
Pored činjenice da se u istoj dvorani istovremeno igraju mečevi na više terena, pa se usred poena zaori skandiranje publike sa nekog drugog meča, našim igračicama smetale su povremene katastrofalne odluke linijskih sudija.
"Sudije su grešile na obe strane, ali nas su zakidale kada je bilo najvažnije. U ovom dublu smo morali da pobedimo dva puta", aludirao je selektor na aut koji je Jankovićevoj dosudjen pri meč lopti u dvanaestom gemu trećeg seta, kada je bilo 6:5 i prednost za Srbiju.
Posebna priča na ovom meču, a verovatno i u istoriji Fed kupa (pa i tenisa uopšte) bila je tuča sa pripadnicima obezbedjenja, koju je sredinom drugog seta izazvao Ilie Nastase, skandalozni predsednik Teniskog saveza Rumunije. On je i kao igrač umeo da neprijatno iznenadi sve prisutne nesportskim gestovima, a sada je pokazao da ga ni godine nisu opametile.
"Sramota je za ovakav turnir da dodje do toga. Na meti Nastasea našao se supervizor sudjenja na meču. Ne znam gde to vodi… Devojke su se istraumirale od tih scena. Taj deo rumunske klupe morao je da bude odstranjen", smatra Vraneš.
Interesantno je da je do incidenta došlo bukvalno u trenutku kada su naše teniserke pravile "brejk" za vodjstvo od 5:3, tako da taj poen nije ispratio gotovo niko osim njih samih.
Jelena Janković otkrila je da se "Ana okrenula na drugu stranu da ne bi gledala tuču". "A mene je baš interesovalo šta se dogadja!"
"Devojke su na terenu, to je samo sport. Sudjenje nije na nekom nivou, ali grešaka ima na obe strane, to nije razlog za onakvo ponašanje", dodala je Ivanovićeva.
Akteri meča koji zaslužuju da budu pomenuti svakako su lokalni, budimpeštanski klinci srpske nacionalnosti, koji su bučno bodrili naše teniserke i pomogle im da ne pokleknu.
"Publici maksimalna ocena, kao i uvek", rekla je Jelena, koju je ovom prilikom posebno motivisala podrška porodičnog prijatelja Saše Popovića, prvog čoveka Grand produkcije i nekadašnjeg člana pratećeg benda Lepe Brene, supruge predsednika TSS Bobe Živojinovića.
Dugogodišnji "guru" srpskih narodnjaka je dva singl okršaja pratio iz VIP boksa uz sam teren, a onda se za dubl preselio na tribine i takodje dao svoj doprinos trijumfu.
(izveštač MONDA iz Budimpešte Ivan Bogunović)
We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]
The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]
All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]
this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]
Swap-in out addons, use only what you really need!