Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

I NA MARS AKO TREBA - Novak bježi iz Srbije

Slika

Nakon Jelene Dokić, još jedan srbijanski tenisač traži drugu zastavu pod kojom bi igrao. Nezadovoljan tretmanom u Srbiji, Đoković bi igrao i za Mars. Tata Srđan pun je riječi hvale za Hrvatsku.

BEOGRAD - Otac najboljeg srbijanskog tenisača Novaka Đokovića je za beogradski list Press najavio da će njegov sin vjerojatno uskoro napustiti Srbiju i nastupati za neku drugu zemlju.

"Đokovići su veoma razočarani odnosom države prema vrhunskim sportašima, a tata Srđan najavljuje da će Novak uzeti državljanstvo bilo koje zemlje koja njegovom sinu ponudi ozbiljne uvjete za napredak", piše Press.

Novakov otac je izjavio kako bi njegov sin "igrao i za Mars", ako mu ponudi bolje uvjete, te kritizirao srbijanske političare da se, kad nešto nekome zatreba, "ponašaju kao faraoni, nedodirljivi su".

Tako Đoković stariji nije uspio nikoga zainteresirati za ideju da on izgradi teniski kamp za nadarenu djecu. Jednostavno nije uspio doći ni do jednog ministarstva.
Srđan Đoković kaže i da se njegov srednji sin Marko trenutačno nalazi u teniskom kampu u Valenciji. Ima 15 godina i vrlo je talentiran, a i treći sin Nenad, koji ima 11 godina, igra tenis.

"Idemo tamo gdje su nam djeca. Dakle, ako ne možemo u Srbiji, a očito ne možemo, onda odlazimo iz zemlje. To je definitivno. Ja još mogu podnijeti i taj trošak, a zamislite stotine roditelja koji to ne mogu", rekao je Srđan Đoković.

On je izrazio oduševljenje odnosom Hrvatske prema svojim sportašima koji su tamo, kako je rekao, uzdignuti na razinu božanstva.

"Razgovarao sam sa sadašnjim predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom i on mi je rekao kako su u Hrvatskoj shvatili da su sportaši najbolji veleposlanici jedne zemlje u tranziciji, da je to najbolji brend za jednu državu kakva je Hrvatska... Predsjednik Mesić obavezno je na teniskom turniru u Umagu. Zar to jasno ne kazuje kakav je odnos države Hrvatske prema sportu?", rekao je za Press otac Novaka Đokovića.

------------------------------------------------------------------------
Што кажете на ово? Хоће ли Србија само тако препустити свој врхунски плијен "непријатељу" ? Ђоковић је изузетан играч, за годину дана међу првих 10 100%, а онда би Хрватска имала чак 3 играча међу првих 10, више но итко :wow: Да ли је новац важнији од поријекла одакле долазиш ("домољубља")? :srbin:
Korisnikov avatar
By ::fy::
Da li je bitno za koju zemlju igra? Njemu sve te silne pare idu u džep, a ne meni....
Korisnikov avatar
By MARQUE
За земљу за коју игра (и његове навијаче) то је итекако битно, за њега можда и није ако су му само новци битни у животу ... :nokti:
Korisnikov avatar
By Delete
Nazalost, moram reci da je svakom sportisti bolje da ode iz Srbije, nego da ostane u njoj. To govorim iz perspektive profesionlnog sportiste, jednostavno Srbija u zadnjih 10god. nije bila spremna da izadje u susret svojim sportistima, niti je imala sluha za mlade talente, ne samo u tenisu, nego i u ostalim sportovima.
Korisnikov avatar
By nEne
Originally posted by Delete
Nazalost, moram reci da je svakom sportisti bolje da ode iz Srbije, nego da ostane u njoj....
izbacio bi ovo "sportisti" jer de facto, svakom je bolje da ode iz Srbije, nego da ostane u njoj....

znaci da "nacionalni investicioni plan" sveze napunjen novcem od prodaje mobilne kompanije, ne predvidja ni malo novca za reprezentativni sport... ta, valjda je bitnije (i za predizbornu kampanju bericetnije) pare dati na nesto drugo... :shrug:
Korisnikov avatar
By 2Q2Bstr8
mislim da Press nije novina kojoj treba dati puno pažnje. u svakom slučaju, Đoković je još u toku Wimbledona najavio da će pokušati dobiti britansko državljanstvo, tako da priča o njegovom odlasku iz Srbije nije nova. iskreno, pre mislim da će biti UK nego HR.
Korisnikov avatar
By MARQUE
Преговори са УК нису уродили плодом... стога Британци су испали из игре .. ако се не варам сада је у питању Шпањолска или Хрватска ... или останак у Србији ... :novinar:
Korisnikov avatar
By Kupper
Ojha, isto je prosle godine 'vec postao britanski drzavljanin' (mislim sigurno) i samo sto nije zaigrao za njih u Davis Cup-u a ono Kurir, Press.....

Pregovori sa UK nisu ni postojali, postojala je samo njihova zelja da ga c(corak)ape. Istine radi. Bogdanovic je otisao ali on je kapacitet za nebitno.
Korisnikov avatar
By MARQUE
Особно мислим да би било најбоље за Ђоковића да не прихвати хрватску понуду из једноставног разлога што је релација Хрватска - Србија још увијек јако напета. Са једне стране би изневјерио и распиздио своје навијаче у Србији (што је отишао негдје другдје играти, а још више што је отишао играти за Хрватску), а са друге стране у Хрватској би га дочекао "склизак лед". Неки би га прихватила као свога, док би другима заувијек остао обиљежен као Србин, и као нешто негативно, ма какве год резултате радио. Неупитно је да би хрватски тениски савез искеширао лијепу своту новаца јер и има новаца, посебице након прошлогодишњег освајања давис цупа... но мислим да овдје више не требамо гледати само новчану страну већ и страну Ђоковићевог живота у Хрватској. Замислите само Давис Цуп и Ђоковић маше шаховницом? Сулудо. А ако буде одбио махати шаховницом - поновно ће га попљувати. Како год узмеш не ваља. Стога, мислим да ако заиста жели отићи ван из Србије нека оде било гдје само не у Хрватску, чак и под цијену веће своте новаца уколико му хрватска страна понуди. :predsednik:
Korisnikov avatar
By Kupper
Da. Ako tako postavis stvari i jeste suludo.

Btw, mislim da si i ti dosta ucestvovao i pisao u nekoj slicnoj temi kad su Britanci bili u pitanju i, koliko se secam, dobro si znao koliko su ga jurili i koliko puta je demantovao da je ucestvovao u bilo kakvim pricama.

OK, posle se ispostavilo da je bio na nekim (kao) pregovorima, sto je precutao, ali, sve u svemu, nista od svega toga. Britanci su, u tom turnusu, i 'nagovorili' Bogdanovica da bude UK lik. Ali o njihovom kvalitetu danas u tenisu bolje da ne pricamo.

Da, bio je valjda neki dorucak kod predsednika UK teniske federacije ako se dobro secam?
Korisnikov avatar
By MARQUE
Ма да, знам да су Британци били цијело вријеме у ђиру и да је наводно било некаквих преговора ... касније сам прочитао негдје на једном форуму да од тога није било ништа, и да одустадоше од Британаца ... а сад, колико је то истина појма немам, људи свашта пишу.

Anywаy, мислим да си Србија не смије допустити такав луксуз да тако лако препусти једног врхунског играча. Као што демиан већ рече, ваља ће од продаје Мобтела отићи који еуро тим спорташима који промовирају Србију ван њезиних граница. Понекад један играч направи више позитивног публицитета једној држави него цијели њезин политички врх главоња заједно, и ред је да се то поштено и награди, а не да се само осуђује човијека јер тражи комадић круха који му припада. :sigh:
Korisnikov avatar
By west end
Neka ide,gore mu nego u Srbiji ne moze biti kad Srbiju dtzavu boli k.... zas ve njene gradjane:puno sjajnih afirmisanih i manje afirmisanih sportista je otislo zbog totalne nebrige jelena dokic,pa ona kajakasica zaboravio sam je ime koja je na zadnjoj olimpijadi osvojila cak 3 zlatne medalje za svoju novu zemlju Madjarsku.....:burner:
By pčelica
Originally posted by west end
...pa ona kajakasica zaboravio sam je ime koja je na zadnjoj olimpijadi osvojila cak 3 zlatne medalje za svoju novu zemlju Madjarsku..... :burner:

Nataša uzela mađarsko a njena braća
hrvatsko državljanstvo.
Ja sam već pisala o ovome- naravno da mi
je žao što nam odlaze sportisti- ali neće im
patriotizam platiti struju (ok, banalizujem sada,
ali na to se svede.)
Korisnikov avatar
By spliff
ne verujem da cce nole da uzme hrvatsko (ili neko drugo) drzzavljanstvo...

ali sve i da uzme, i dalje ccu da navijam za njega
Korisnikov avatar
By west end
Originally posted by pčelica
Originally posted by west end
...pa ona kajakasica zaboravio sam je ime koja je na zadnjoj olimpijadi osvojila cak 3 zlatne medalje za svoju novu zemlju Madjarsku..... :burner:

Nataša uzela mađarsko a njena braća
hrvatsko državljanstvo.
Ja sam već pisala o ovome- naravno da mi
je žao što nam odlaze sportisti- ali neće im
patriotizam platiti struju (ok, banalizujem sada,
ali na to se svede.)
tacno tacno Natasa bese havala pcelice :zen: :cvece:
By жњ
naravno da nece...

dezinformacija :nope:
Korisnikov avatar
By spliff
Novak Đoković će igrati za Hrvatsku?
yeah right :P

:srbin:

get a life
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Posle 10 meseci pokretanja ove price Djokovic i dalje igra za Srbiju tako da je ocigledno ova prica bila novinarska patka.

Novak je skoro gostovao u emisiji utisak nedelje na B92 gde je sa nekoliko uspesnih mladih ljudi iz Srbije koji su svetski poznati govorio o razlozima za i protiv ostanka u Srbiji u kojoj se mladi talenti ne podrzavaju dovoljno i izneo je neke prilicno zrele stavove koji se svode na to da ce on u Srbiji ostati bez obzira na sve jer mu novac nije prioritet u zivotu.

Shto se tiche Hrvatske ne verujem da bi vi uopste dozvolili da jedan srbin igra za vasu Davis Cup reprezentaciju pa makar on bio i prvi reket sveta.Mrznja i nacionalni zanos u Hrvatskoj su jos uvek preovladjujuce emocije-kao i cinjenica da dajete prevelik znacaj sami sebi i svojoj maloj drzavici na brdovitom Balkanu :D
Korisnikov avatar
By селпередејз
Ja bih samo da primetim da mu je Vesna Pešić zabranila da se ponosi Srbijom.

(Što se tiče odnosa naše zemlje prema uspešnim ljudima,
ova zemlja nit‘ je bogata nit‘ je uređena. JOŠ UVEK. I potpuno podržavam Novaka, dakle u USA će da kaže da se ponosi Srbijom, a kada se vrati u Srbiju iskritikovaće odnos države pema svojim najboljim članovima. Tako se to radi. Tako se stvari pomeraju nabolje. I tako se privlače privatne pare da sponzorišu tenis ili bilo šta drugo!!!)
Korisnikov avatar
By zboO
Originally posted by selperedejz
Ja bih samo da primetim da mu je Vesna Pešić zabranila da se ponosi Srbijom.
a Vesna Pesic mora da je veliko mudo ovde kada nekome nesto moze da zabrani?!
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!