Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

By жњ
au pm

dosla kevi neka prijateljica i videla me kako mutim shejk i krenula da lupa kako su proteini otrov i kako je to njoj rekao neki nas poznati trener... naravno, moja keva se primila :nope:

imacu frku pri sledecoj nabavaci.. ako mi vec nije sklonila kutije.. ma ne mora to ni da uradi. sad me grize savest sto ce da se nervira i da brine svaki put kad me vidi da mutim shejk :sigh:
Korisnikov avatar
By HARP
Ne koristim nista, samo zdrava hrana :)
Korisnikov avatar
By Kiborg
Pa kada sam išao u teretanu koristio sam samo proteine iz surutke, čini mi se da je bio Universal ili tako nešto. Isto sam nailazio na komentare tipa: "Ma ne treba ti to", "Nije to zdravo, ko zna da li su to samo proteini", bilo je genijalaca (moja baba npr.) koji su mislili da je to nekakav doping, jer baba ima komšinicu čiji sin ide u teretanu i koji se stvarno ponašao nenormalno (agresivni ispadi) i koji je bio na steroidima neko vreme, pa je sve što se uzima po njoj bio doping /nije ona znala kako se to zove, ali je na to mislila/. Elem, nije samo ona gledala tako na te stvari, već i mnogi drugi i to mi je strašno išlo na živce.

Rezultatima upotrebe proteina surutke sam bio vrlo zadovoljan, mršavio sam, a držao sam mišićnu masu, popravljao sam definiciju, ali morao sam da prekinem sa teretanom tako da, toliko što se toga tiče.
Ja bih svakom ko ide u teretanu preporučio da uzima ove proteine jer imaju visok procenat iskoristljivosti i gotovo savršen odnos aminokiselina.

Drugi interesantan suplement je kreatin, primenjujte ga po uputstvu (delete je dala par šema pa neću da davim). Moj cimer je, recimo, uzimao kreatin, ali ga je štedeo i naravno nije uradio ništa. Sad imate, ko može to da plati, i neke transportne sisteme koji kao ubacuju kreatin u ćelije i koji su mnogo efikasniji nego sam kreatin sa dekstrozom. On vezuje energiju koju kada zatreba predaje kontraktilnim proteinima, a pošto privlači vodu uz sebe povećava i volumen ćelije tako da mišić deluje napumpanije. Međutim, smatra se da mu je dejstvo komplikovanije od običnog vezivanja vode.

Veza mršavljenja i upotrebe L-karnitina ima svoje fiziološko opravdanje, ali rezultati nisu impresivni. Ono što ovaj preparat radi jeste da malo poveća sagorevanje masti u odnosu na druge izvore energije u ćeliji. E sad, ako se malo pogleda kako L-karnitin radi vidi se da nije on jedini koji transportuje masti, već to radi u sprezi sa čak tri enzima (ako neko ima nameru da vidi detaljnije objašnjenje nek se javi da ne kucam bezveze). Dakle, karnitin ne radi sam, a da bi imao punu podršku mora da ima adekvatnu količinu tih enzima, a regulacija njihove sinteze nikad ne može da prati unos preko kapsulica, tako da je to razlog što efekti karnitina nisu baš spektakularni. Takođe, L-karnitin je neophodan za transport masti sa 12 i više C atoma u molekulu, na one sa manje nema uticaja, one same ulaze u mitohondrije.
Druga zabluda je da je L-karnitin aminokiselina (zapravo je derivat aminokiselina i predstavlja kvarternerni amin), a to L ne znači da je van peptidne veze, već je to oznaka za skretanje polarizovane svetlosti (konkretno, L znači ulevo, left) i ima veze sa prostornom orijentacijom molekula. Najveći broj supstanci u organizmu je L konfiguracije, negde se to L piše ispred aminokiselina, a nekad ne, jer se podrazumeva da su L. Dakle, te L i D oznake nemaju veze sa peptidnim vezama i sa tim da li nešto jeste ili nije aminokiselina.
Za brže sagorevanje masti su najbolji kombinovani preparati, ali sve to deluje samo ukoliko postoji značajan nivo fizičke aktivnosti, tako da je po meni ipak pametnije a i jeftinije, držati dijetu u kombinaciji sa vežbanjem (u poslednje vreme, kada je u pitanju mršavljenje ne daje se velika prednost aerobnom vežbanju nad anaerobnim, ali svakako zarad izdržljivosti i kondicije treba kombinovati oba).

Ja lično sam primenjivao suplemente i ne smatram da su štetni, ali u svemu treba imati meru.
Korisnikov avatar
By ogi_ns
kiborze, hvala,
reko bi da si ti jedan pametan!

sta onda mislis o tom Unydin-u sto ga Delete preporucuje? Vredi li to?

znam da je izdrzljivost u svakom pogledu najosnovnije sto je potrebno za lepo telo, i trudim se koliko god mogu...

al eto sad sam jako prehladjen i ne mogu u teretanu, nekad radim prekovremeno i opet od umora ne stignem... a VOLIM slatkise i junk food, pa se ponekad opustim i pojedem to sto "ne valja"...
By жњ
Originally posted by ogi_ns

Unydine svakako deluje, samo sto ce malo da ti siri zenica i cini da ti chuka lupa ko luda :eya:

uh, sto ne chuh za to dok sam zarila i palila po tehno zurkama :doh:

a da, secam se da cela dva dana dok sam ga konzumirala, nisam ni pomisljala na hranu. efikasno uklanja i apetit :D
By Broj Jedan
Koristim dve vrste preparata, 100% Whey Protein i Aminokiseline (mega amino 3200). Data su mi razlicita tumacenja povodom njihove primene pa me zanima kada i u kolikoj meri je potrebno uzimati ove preparate. Neki kazu aminokiseline posle treninga, a shejk uvece, neki obrnuto. Preporucili su mi 5 amino tableta dnevno, a za proteine, nista.
Imam 78kg, visok 188, treniram u kucnoj varijanti (imam uslove), dosta intenzivno 4-5 puta nedeljno - ako te informacije uopste pomazu. Hranim se normalno i pazim sta jedem i recimo da putem hrane dnevno unesem oko 100 - 120g proteina.
I da, ne zelim da se napumpam, vec da nabacim jos mozda 5kg misicne mase i da se zategnem.
Tnx!
Korisnikov avatar
By Delete
A sto prvo nisi malo iscitao vec postojece teme o tome, pisali smo u vise navrata?!
I zasto bas te amino kiseline? Zapravo, zasto toliku kolicinu amino kiselina da unosis u organizam kad je poznata stvar da i Whey u sebi ima razgradjene amino kiseline tako da proteini iz Wheya u isto vreme odlican izvor istih.

Da li ti je neko preporucio da to koristis, ili si to na svoju ruku odlucio da uzimas?
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Broj Jedan
Hranim se normalno...
"Normalno" je dosta relativan pojam.

Da ne trazim po netu, ako ti nije tesko, napisi koji je sastav tog mega amino 3200, vrlo rado cu da ti pomognem, ali sve to sto si napisao je malo povrsno, i pomalo zbunjujuce.
Moja preporuka je obicno Whey+glutamin (koji je i sam amino kiselina)(+dextroza)
Korisnikov avatar
By Tezej /bez Arijadne/
I mene je uvek zbunjivao proizvod amino-kiselina. Cemu uzimati 2 grama necega zasebno kad imam 26 grama u samo jednom sejku?
Koja je svrha amino-kiselina?
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Hoplit
Koja je svrha amino-kiselina?

Ubrzavaju ti oporavak i cuvaju misic od katabolizma...ali nisu neophodne i obicno ih bilderi koriste pre samih takmicenja, dok drze iscrpljujuce dijete.
By жњ
Originally posted by Delete

Moja preporuka je obicno Whey+glutamin (koji je i sam amino kiselina)(+dextroza)

uhhh GLUTAMIN je majka!!! :hail:

opet moram da ga hvalim. nevidjeno olaksava zivot za vreme i posle treninga. ne znam kako cu bez njega kad mi nestane... :sigh:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by xyz

opet moram da ga hvalim. nevidjeno olaksava zivot za vreme i posle treninga. ne znam kako cu bez njega kad mi nestane... :sigh:
Pa kupi drugi :)
Korisnikov avatar
By Adenim
ne znam, mila, zaista...:okret:
Korisnikov avatar
By VANGEL
DA!
NE UVEK,SVE ZAVISI OD ONOGA STA HOCU DA DOBIJEM!
AMINO KISELINE I PROTEINE,NARAVNO I MINERALE I VITAMINE!!! :teg: :teg: :teg: :teg: :teg: :teg: :teg: :teg: :teg: :teg:
Korisnikov avatar
By Escobarova_mama
ZASTO SU JEBENI SUPLEMENTI TAKO SKUPI? PUKLA SAM PREKO 100 EURA NA KREATIN I AMINOLISELINE I KOJEKAKVA SRANJA.....AKE NE DOBIJEM TELO SVARCENEGERA ZA KOJI DAN, NAJEBALI STE SVI :vudu: :vudu: :vudu: :vudu: :vudu:
Korisnikov avatar
By Delete
Iju, pa sta si to kupovala?!
Korisnikov avatar
By Escobarova_mama
pa kreatin i whey, neko pakovanje od skoro kilogram...

mada, dobila sam sejker na poklon :cowboy:
Korisnikov avatar
By ^RAY^
:up:
cjuti bar je nesto za DZ :-)
Korisnikov avatar
By Escobarova_mama
Originally posted by Kiborg
...već je to oznaka za skretanje polarizovane svetlosti (konkretno, L znači ulevo, left) i ima veze sa prostornom orijentacijom molekula. Najveći broj supstanci u organizmu je L konfiguracije, negde se to L piše ispred aminokiselina, a nekad ne, jer se podrazumeva da su L...
Well, ja cenim vase medicinsko znanje, ali tumacenje L i D konfiguracije ostavite nama naucnicima. L i D nemaju ama bas nista sa skretanjem polarizovane svetlosti levo ili desno vec, kratko i jednostavno, istorijski fakat da je gosn Ficher dvema konfiguracijama gliceraldehida dodelio ime L i D, pretpostavljajuci da je OH grupa u Ficherovoj formuli s leva ili s desna. Kod gliceraldehida je pogodio, i ugao skretanja se zaista slaze sa L i D notacijom, ali, cista slucajnost. Dalje se sistem L i D razvija sa hemijom ugljenih hidrata gde data konfiguracija dobija L ili D smisao zavisnood polozaja OH grupe na najvisem stereocentru. Primenjeno na aminokiseline, jednostavno gledamo pomozaj amino grupe na alfa atomu. Tako su vecina esencijalnih AA L, ali to apsolutno nema nikakve veze sa skretanjem polarizovane svetlosti. Dalje, cak se relativna konfiguracija L ili D ne poklapa ni sa apsolutnim konfiguracijama R (rectus) i S (sinister), koje, opet, nemaju much to do with skretanjem svetlosti. Skretanje svetlosti zavisi od gomile kvantnomehanickih faktora i niko do sada nije uspeo da pronadje vezu izmedju konfiguracije i specificne rotacije....

Nadam se da ce ovo neko zapravo i procitati...:napitak:
Korisnikov avatar
By M M and I
Originally posted by Escobarova_mama
ZASTO SU JEBENI SUPLEMENTI TAKO SKUPI? PUKLA SAM PREKO 100 EURA NA KREATIN I AMINOLISELINE I KOJEKAKVA SRANJA.....AKE NE DOBIJEM TELO SVARCENEGERA ZA KOJI DAN, NAJEBALI STE SVI :vudu: :vudu: :vudu: :vudu: :vudu:
100 Eura????

Si ti luda? To stvarno toliko kosta???

Jebo te ima da pocnem da se bavim izvozom tih stvari iz jedne preskupe Svedske u Srbiju...

Kreatin - pakovanje od 500 grama = 14 Eura
Whey - 1 Kg = 13.5 Eura
Aminokiselina (tip Glutamin ili Glutamin L) 250 grama = 9.5 Eura...

Saberes sve i dobijes 37 Eura...
Korisnikov avatar
By Kiborg
Ja sam pročitao, gđo. Escobar. Verovao ti ili ne, sve što si tu napisao meni je već poznato, jer prostorna orijentacija molekula je od izuzetne važosti za medicinu i posebno farmakologiju. Dakle, ja sam samo objasnio poreklo oznaka D i L, a nisam zalazio dublje u nedostatke tog sistema i zbog čega je on kasnije zamenjen R i S oznakama, jer to prosto nije bitno za temu koja se bavi suplementima. U svakom slučaju, sve što si napisao potpuno si u pravu i zahvaljujem na dopunama i ispravkama.
Originally posted by ogi_ns

znam da je izdrzljivost u svakom pogledu najosnovnije sto je potrebno za lepo telo, i trudim se koliko god mogu...

al eto sad sam jako prehladjen i ne mogu u teretanu, nekad radim prekovremeno i opet od umora ne stignem... a VOLIM slatkise i junk food, pa se ponekad opustim i pojedem to sto "ne valja"...
Uh, kad si ovo napisao bio sam u vojsci :)

Unidyne - ja sam hteo da ga kupim. Tako da mislim da vredi. Ali bez vežbanja ništa. Super Cuts isto nije loš. Unidyne sadrži sinefrin, koji je blaži simpatikomimetik od efedrina, ali ipak nije baš za dužu upotrebu i ne savetuje se prekoračenje doze, ali zato zahvaljujući tome može da ima bolje rezultate. Supercuts to nema, ali je zato bezbedniji za dužu upotrebu i malo fleksibilniji za doziranje.

Sagorivače masti treba uzimati do 24h posle poslednjeg treninga. Faza pojačanog metabolizma posle treniranja traje oko 16 časova, tako da se masti tope i sledeći dan, ali ako preskočiš još jedan posle treninga, a ne radiš ništa, sagorivače masti preskoči tog dana.
By ~ Le Saint X ~
Ja sam npr uzimao
L-Carnitine
i
nista!!!!!!!!!!!!!!

Drugim suplementima se na kljukam
osim
multivitaminskih sumecih tableta

et toq!

:snob:
By ~ Le Saint X ~
p.s.

Moram da prokomentarisem
da...

neki ljudi koji su visoki ...kao Escobar npr, tesko ce doci do dobrog tela bas zbog visine....
By Sixto
Kreatin sa dextrozom ujutru i Elite Whey Pro 80%
Korisnikov avatar
By MARQUE
Koristim Whey.pro koncentrat i izolat (koncentrat za PWM i prvi obrok u danu UH+P - uglavnom su to zobene pahuljice, a izolat za zadnji obrok P+M - uglavnom šalica mlijeka i orasi), potrošim ga nešto manje od 3 kg mjesečno. Dextroza samo za PWM, pola kg mjesečno čist dovoljno. Kada bi sve bilo tako jeftino kao dex, svijet bi bio puno lijepši :hail: U dane kada vježbam popijem BCAA - 5 tableta prije i 5 poslije treninga (ili 5-10gr, ako imam u prahu). Od kreatina zadnje sam kupio NoBurst od Sciteca koji je kao dobar za bolji pump ali je sranje živo. Osim što ti se želudac 3 puta preokrene dok ga piješ, i osim što ti se kasnije cijeli trening podriguje na ananas i mandarine ( :bljak: ) - fucking ništa ne djeluje. To više ne bum kupoval, definitivno .. :sigh: .. čim ovo potrošim vračam se na običan kreatin monohidrat u prahu a ne ova tzv. "pump" sranja. Od vitamina uzimam multivitaminske tablete, C, B i E vitamin - 150% RDA, 1 kapsula na dan poslije ručka, i pošto sam jebeni ektomorf i imam prebrz metabolizam uzimam 2 kapsule Xpanda (enzim papaye) poslije prvog obroka. Na kraju dana uzmem još i jednu žlicu lanenog ulja (omega 3-masne kiseline) ... i mislim da je to sve kaj uzimam :nesiguran:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
A sta da koristi neko poput mene ko ne ide u teratanu ali vezbam kod kuce malo tegovi, sklekovi, zgibovi i slicno i idem leti na trcanje?
Da uzmem samo kreatin kao dodatak ishrani ili neki proteinski sejk ili da ne uzimam nista? :pionir:
Da naglasim da nisam bilder niti nameravam to postati ali volim da budem u kondiciji koliko toliko pa me zanima da li bi mogao uzimati nesto sto bi mi dalo vise energije dok radim vezbe i mozda pomoglo da nabacim malo misicne mase?
:hvala:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Ja ti ne bi savjetovao kreatin jer on uglavnom djeluje ako imaš sređenu prehranu, a prema tvom postu sam dobio dojam da nemaš. Tako da bi ti kreatin bio bacanje love. Proteini su uvijek dobrodošli, tako da bi ja na tvom mjestu to uzimao. Dakle smiješaš 30g wheya i 60g dextroze u 500ml vode i to popiješ nakon treninga. Ne bi bilo loše 30gr whey-a staviti i u prvi dnevni obrok, ali to ovisi o tebi koliko love misliš potrošiti na sve ovo, no najbitnije je da nakon treninga popiješ proteine. Oni ti sami po sebi neće dati snagu, već će pomoći kod izgradnje i očuvanja mišićne mase. Trening neka ti ne traje duže od 60minuta, 3 do 4 puta tjedno tako da svaki trenig vježbaš po dvije mišićne grupe...
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@ Marque...tako otprilike i vezbam..tri puta nedeljno po sat sat ipo svaki put drugu vrstu vezbi.

Lm a taj Whey to je jedan specifican proizvod ili se tako naziva cela grupa tih proteinskih proizvoda?

Koliko kosta to zadovoljstvo...nije mi novac neki problem osim ako nije nesto preskupo. :teg:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!