12. januar 2008. | Izvor: B92, zvanicni sajt
Ana manekenka Joneksa za 8 cifara
Samo nekoliko dana pred početak prvog Gren slem turnira sezone, Ana Ivanović je već na naslovnim stranama teniskih časopisa. Četvrta nositeljka Ozi opena je potpisala četvorogodišnji ugovor sa Joneksom. Prema nezvaničnim informacijama, u pitanju je najveći ugovor koji je neki proizvođač reketa potpisao sa igračem u istoriji tenisa.
Pošto je čitavu svoju karijeru nastupala sa Vilson reketima, Srpkinja će tako u budućnosti igrati sa reketima japanskog proizvođača.
"Oduševljena sam što sam se dogovorila sa Joneksom. Dosta vremena sam testirala njihove rekete i obradovala sam se kada sam videla da su doneli nešto novo i dobro mojoj igri. Jedva čekam da počnem da igram zvanične mečeve sa novim reketima", rekla je Ivanovićeva.
Ivanovićeva će od ponedeljka biti treća teniserka na svetu, a prema ugovoru sa Joneksom ukoliko stigne na prvo mesto, očekuje je bonus od osmocifrenog dolarskog iznosa.
"Veoma smo srećni što je Ana pristupila našoj porodici. Joneks uvek podržava perspektivne igrače koji mogu da osvoje Gren slem ili da stignu do prvog mesta. Mi verujemo u Anu i očekujemo od nje najbolje rezultate", izjavio je generalni menadžer Joneksa Vataru Hirokava.
20-godišnja srpska igračica je u karijeri osvojila pet VTA turnira i igrala je finale Rolan Garosa prošle godine.
-------------------------------------------------------------------
8 cifara?!?!