Originally posted by Ulix
Dvoručni bekhend je i meni mnogo lakši, zato što osećam da imam veću kontrolu nad lopticom. Mada si u pravu da je možda teže "dohvatiti" lopticu jer imaš nekako manji raspon, ne znam kako to da objasnim. Zato potrčiš malo brže pa se namestiš na vreme.
Drugar s kojim igram ponekad igra jednoručno, što ja obilato koristim, pošto ne može da iskontroliše snažne udarce na tu stranu.
Pa je, teze je iskontrolisati, doduse ja nekako imam vise problema da iskontrolisem paralele, i inside - out udarce iz back-a; ili budu slabije a precizne, ili, ako odvalim - pa sta bude - dosta puta zavrsi u out-u... Sa dijagonalama vec nemam taj problem, i jake su, i precizne, i mogu biti i flat i top spin i kakve hocu. Valjda mi je to lakse i prirodnije iz punog zamaha kad se namestim
Inace, nakon divnog mi gojenja i operacije kolena, TEK SAD ne bih mogla da igram dvorucni, jer na vecinu loptica ne bih ni stizala, a kamoli uspevala da se namestim...
E da, probala sam nekoliko puta da igram heavy western forehand - Isuse sto to meni neprirodno nekako deluje!!! Nikako nisam mogla da se naviknem na takav polozaj reketa u ruci... Uvek sam bila u nekom grcu i strahu da cu zbog ugla glave lopticu zakucati pod sobom, a ne vratiti preko mreze! A i kad Nadal to radi, to deluje lepo, a ovi moji baloni 2m preko mreze tako nisu izgledali!
On:
Puce Fedex od Berdycha...
A sto je bio los, ne pamtim da je skoro tako odvratno igrao... Par sjajnih forehanda raspalio, par brejk lopti izvukao servisima, kad bi ga krenulo, i to je sve od njegove genijalnosti jutros... Uzas... A bas sam se nadala broju 17...