Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By west end
Litvanija - Srbija 79:89 (19:23, 18:18, 24:22, 18:26)

Nekada najjače oružje litvanske košarke, odličan šut za tri poena, bio je recept kojim je reprezentacija Srbije u poslednjoj utakmici druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu, došla do pobede nad Litvanijom.

Posle 35 minuta izjednačene igre, sa mnogo preokreta, usledila je završna serija od sedam uzastopnih trojki našeg tima (tri Veličković, dve Teodosić, po jednu Tepić i Bjelica) koja je "plavima" donela pobedu. Ovim trijumfom izabranici Dušana Ivkovića su "izabrali" Rusiju za protivnika u četvrtfinalu, u četvrtak od 18.15 časova u Katovicama.

Najefikasniji u našem timu bili su Teodosić sa 20 poena i 12 asistencija, Veličković i Krstić sa po 16, Tripković sa 14 i Tepić sa 13 poena. U reprezentaciji Litvanije najbolji učinak su imali Maciulis sa 20, Darjus Lavrinovič i Petravičijus sa po 13 poena.
Korisnikov avatar
By ZvezdasBG
Pala je i Rusija, a mi u polufinalu. :yay: Osigurali smo ucesce za svetski sampionat sledece godine u Turskoj. Sad jos ostaje da drzimo fige za medalju. Onu najsjajniju. :fige:
Korisnikov avatar
By broX
a sad cemo ponovo na Slovence po svoj prilici :fige:
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by ultraviolet
šta bi na kraju, slovenija ili hr?
Slovenci posle preokreta pobedili Hrvatsku.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
biće veselo onda.
ali i dalje stojim pri tome da imamo kapaciteta za pojesti slovence.
kevidime.
Korisnikov avatar
By west end
Srce veće nego Triglav, Srbija u finalu

Srbija - Slovenija 96:92 (11:19, 24:26, 21:12, 23:22, 17:13)

Košarkaška reprezentacija Srbije se plasirala u finale Evropskog prvenstva, pobedivši u polufinalu Sloveniju 96:92. Posle 45 minuta vrhunske drame, pune preokreta, Dudini klinci su pokazali da imaju srce veće od Triglava, napravili su preokret u drugom poluvremenu, a zatim u dodatnih pet minuta prokrčili put do finala u kojem ih čekaju Španci.

"Orlove" je do pobede vodio Miloš Teodosić sa 32 poena (24 u poslednjih 15 minuta utakmice), Krstić i Perović su postigli po 18, a Tepić 11. U reprezentaciji Slovenije najefikasniji su bili Erazem Lorbek sa 25, njegov brat Domen sa 22 i Nahbar sa 18 poena.

Finalna utakmica Evropskog prvenstva između Srbije i Španije igra se u nedelju od 21.15 časova

:zen: :klap: :zen: :klap:
Korisnikov avatar
By IriS
ja više ne mogu ni da odgledam celu utakmicu :sigh:
pogotovo danas nisam mogla.

ali sam odgledala poslednju četvrtinu i produžetak. bravo za Teodosića... opasan je onaj mali. :D
Korisnikov avatar
By Delete
Da budem iskrena, nisam verovala da ce Srbija pobediti. Pri rezultatu od -10 sam prebacila na neki drugi kanal i tek pre kraj cetvrte cetvrtine sam nastavila da gledam i...prava drama. Ne mogu da obajasnim zasto, ali ova postava reprezentacije mi se ne svidja, ovi momci su mi svi presirovi i suvise drcni da bi bili pravi predstavnici Srbije, svi nekako drcni, sa nosevima u oblacima...ali nije ni vazno to sada.
Ostrim zivce za mec protiv Spanije.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
savršeno.
volim kad sam bar malo u pravu.
čim su stisli petlju i krenuli da igraju kao da imaju trening - počelo je dobro i divno sve i sjajno i savršeno.

teo teo. ahaha ahaha ha teo teo.

sjajnu stvar uradiše.
sjajnu.
medalja eeeeej!!!
(:

sad svejedno. mogu i da pobede.
mogu i da izgube.
sjajno je u svakom slučaju.

bravo, dečki. bravo.
svaka vam dala.
i ja.
Korisnikov avatar
By IriS
koji je rezultat, i koliko do kraja?
By Kragi
Originally posted by arwen_evenstar
jos uvek sam optimista :D
stizemo ih :D
Korisnikov avatar
By IriS
auuuuuuuu

dakle prsli ko šišarke :giggle:
By Kragi
svejedno, sta god da uradimo srebrna medalja na ep je velik uspeh :)
Korisnikov avatar
By IriS
ne kažem da nije.

nego slušam komentare ljudi danas, svi se odjednom zainteresovali za košarku. :lol: mi smo smešan narod.
Korisnikov avatar
By west end
Raspucana Španija savladala "orlove" u finalu EP - 85:63
Košarkaši Srbije se vraćaju kući sa srebrom

Košarkaši Srbije se sa Evropskog prvenstva vraćaju sa srebrom – prvom medaljom za Srbiju od kako se takmiči pod tim imenom. "Orlovi" nisu imali snage i svežine za još jednu veliku pobedu, pa su motivisani Španci zasluženo i ubedljivo postali novi prvaci Evrope pobedom rezultatom – 85:63 (26:17, 26:12, 15:15, 18:19).

Izabranici Dude Ivkovića, koji su praktično prvog dana takmičenja prevazišli sva očekivanja, izašli su naizgled rasterećeni na teren, ali se vrlo brzo ispostavilo da nemaju igru kojom bi mogli da pariraju veoma raspoloženoj "furiji". Španci su vrlo brzo stigli do velike prednosti, tako su dodatno usporili Srbiju, posle čega su bez ikakvih problema završili finale lišeno bilo kakve neizvesnosti.

Samo na početku se činilo da bi "orlovi" mogli da naprave još jedan fantastičan rezultat. Tripković je skinuo nulu sa semafora trojkom u trećem minutu igre. Na drugoj strani šuterski raspoloženiji favoriti su ekspresno najavili osvetu za poraz sa starta takmičenja.
Rubio, Navaro i Garbahosa su bez promašaja gađali iza linije 6,25, Tepić, Teodosić i Novica nisu odgovorili, pa se "furija" brzo odlepila na 15:7. Ubrzo su viđeni nova trojka Španaca i velikih "plus 15" – 24:9, minut pre kraja prve deonice.
Tripković i Veličković su u finišu prve i na početku druge četvrtine uspeli da održe kakav-takav priključak (24:14, 26:18), ali je to bio samo jedan od dva kratkotrajna trzaja Srbije.

Španci su veoma lako probijali odbranu, retko kad su promašivali, pa je veoma brzo postalo jasno da će na kraju slaviti, a pitanje je bilo samo sa kojom razlikom. Posle primljenih 52 (!) poena u prvom poluvremenu, u narednih 20 minuta je zadatak bio samo da se i na poslednjoj utakmici u Poljskoj ostavi bolji utisak, ali Španci nisu popuštali.
Osim prilaska na 58:44 sredinom treće deonice Srbija nije mogla više, a "furija" je želela da sa stilom stigne do zlata. Uz atraktivne poene i "baražnu paljbu" za tri povećavala je svoju prednost do maksimalnih 29 – 77:48. Na kraju bilo je za samo nijanslu blažih 85:63.

Bez obzira na sve, Srbija, najmlađa selekcija na takmičenju, prevazišla je sva očekivanja i uz selektora Dudu Ivkovića povratila pravo zemlji da se zove zemlja košarke. Bravo!

Svečani doček za košarkaše je u 18 časova ispred Skupštine grada, a pre toga će navijači moći da ih pozdrave tokom puta od aerodroma do centra grada u otvorenom autobusu.
Korisnikov avatar
By spliff
svaka chast shpancima
svaka chast i nashim
prva medalja posle toliko vremena
srebro je sasvim ok
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Eto, nisam pogledala utakmicu, gledala sam Utisak Nedelje dok mi i to nije dosadilo.
Srebro je sasvim ok, drago mi je zbog te mlade ekipe, a jos vise zbog Duse, koji je jos jednom dokazao da je kosarkaski carobnjak.
Korisnikov avatar
By IriS
meni se svidelo što su na prvenstvo otišli bez pretencioznih izjava.
a vratili su se sa medaljom, pritom ostavivši za sobom odlične reprezentacije.
svaka im čast.
Korisnikov avatar
By ultraviolet
Originally posted by IriS
ne kažem da nije.

nego slušam komentare ljudi danas, svi se odjednom zainteresovali za košarku. :lol: mi smo smešan narod.
SRBIJA! :lol:

bravo, momci :sweet:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!