Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

By SUNNY B
hmmmmm, ovako....

devojka je svakako nekarakteristicnog izgleda, sto u vezi sa polom, sto u vezi sa godinama, sto u vezi sa disciplinom koju trci. ali, nista od toga nije bitno. nesto mi govori da nije musko, mislim, nista sama sebi nije uradila, jer sigurno nije toliko glupa da se napuca nedozvoljenim sredstvima a onda spici pravo na svetsko prvenstvo gde se ionako sprovode rigorozne kontrole, jos od cuvenog slucaja ben dzonsona u trci na 100m. dalje, sta god da je u pitanju, a drzim joj stranu u svakom slucaju, ona nema MUSKI REZULTAT na 800m, jer muskaarci trce u proseku nekih 10ak sekundi brze u ovoj disciplini. dalje, ne zaboravite bitnu cinjenicu da ona NEMA GRADJU ZA ATLETICARKE KOJE TRCE STAZE OD 800 I 1500 METARA, ona je gradjena kao klasicna sprinterka na 100 i 200m, tako da to isto moze da bude jedan od razloga zasto je postigla tako dobar rezultat sa samo 18 godina. vidi se da je snazna, i da moze mnogo bolje od ovoga. jedva cekam da je gledam na nekom drugom takmicenju. i jos nesto, ako sve bude ok, i ako se slegne ova prasina u njenu korist, cini mi se da ce joj ovo dati jos jaci vetar u ledja da celom svetu pokaze sta ume i da ce na olimpijadi rasturiti rezultat, a ja od nje zaista ocekujem novi svetski rekord. caster, samo napred, imas moju punu podrsku!!!

p.s. a da, ima savrseno telo..... tako sam oduvek zelela ja da izgledam!!!
Korisnikov avatar
By Srklet
Originally posted by Armand
...potpuno je bezvezno vijanje SRY regiona po genomu. Ne bih davio objashnjenjem svega, no osoba nema mushke polne organe,rodno se identifikuje kao zhena i mislim da time zadovoljava svaki kriterijum da se takmichi u kategoriji u kojoj se takmichila!
O genetskom polu kao prirodnom , i vrlo slozhenom fenomenu svakako ne bi trebalo da raspravljaju nestruchni ......apsolutno sam ubedjen da svi koji su zinuli na tu devojku nemaju blage veze o humanoj genetici, determinaciji pola, etc.
najpametniji post topica.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Originally posted by Wilhelmina
Ah, forum i forumashki liberalizam...
Na stranu sada atleticarku, ali zasto ja moram lekarskim uverenjem da dokazujem da mogu da radim posao za koji sam se skolovala? Zasto ja ili bilo ko od vas mora da potencijalnom poslodavcu donese dokument iz suda da nije osudjivan na kaznu zatvora duzu od 6 meseci i da trenutno nije pod istragom?
I nije ti neka paralela.

Na stranu to što bi ti neki i dan-danas rado zavrnuli suknju i nadali se muškom spolovilu, kao neprikosnovenoj kvalifikaciji.
A to ne mora da ima veze sa trčanjem, preskakanjem prepona itd.

Time se vraćamo na ne dozvoljavanje minimalne mogućnosti da žene mogu pokazati tako dobre rezultate kao muškarci.

Ako apodiktički tvrdiš da su muškarci uvek fizički napredniji od žena, zašto bismo onda odbacivali mogućnost da su i intelektualno i na bilo koji drugi način napredniji? Kako biti siguran da i to nije biološki uslovljeno?
Iz istih razloga je ona duzna da dokaze da nije muskarac! Ne radi se ovde ni o rasizmu, ni o rodnoj neravnopravnosti, nego o jednostavnoj cinjenici da su muskarci bioloski drugacije gradje od zena, imaju drugaciju hormonsku regulaciju i samim tim postizu, necu reci bolje, ali svakako drugacije rezultate u sportovima. I ako postoji mogucnost da je Semenija na bilo koji nacin bila u prednosti u odnosu na ostale takmicarke, zahtev je potpuno legitiman i opravdan. I ne, nece je odrati zivu, dovoljan je uzorak krvi.
Neće je odrati živu?

Meni se ipak čini da ovde nije reč o trpljenju fizičkog bola.
Korisnikov avatar
By kenozoik
A tebi Dz i nije neko poredjenje fizicke i intelektualne sposobnosti m i z. Vrhunski muski sportista je uvek bolji od vrhunske zenske sportiskinje. Jednostavno se polovi veoma fizicki razlikuju.
Korisnikov avatar
By Dzelajza Rouz
Nije poređenje, nego nagađanje, ali mi se čini da je legitimno, s obzirom na to da je i to što si ti sad napisala nagađanje. Ja npr. ne mislim da je vrhunski sportista UVEK bolji od vrhunske sportistkinje.

S druge strane, ako pričamo o biološkoj uslovljenosti, zašto ne bi bilo moguće da su i rezultati ove atletičarke proizvod biološke uslovljenosti, između ostalog? I zašto se tu ne bi mogla staviti tačka?
By RuznaGlupaZla
Zar nisu jasna ona četiri nivoa? Ako baš mora - mora, pa će da se vidi, no moglo je sve to dosta obzirnije.
By stonecoldcrazy
1. Zena je (ali teska hemicarka)
2. Od bate je postala seka. (malo verovatno za nekog ko potice iz dzungle)
3. Musko!!! Ali gde je KITA? Trce u onim gacicama. Kolicni god da je ocrtao bi se. (i da je hermafrodit mora imati Djoleta, ne?)

Ovaj slucaj je rezultat nepatvorene ljudske zavisti. Tako su opanjkavali i Mariju Serifovic posle pobede na Evroviziji. Jos su hteli i u vojsku da je salju.
Korisnikov avatar
By Wilhelmina
Originally posted by Dzelajza Rouz
.....
Mozda bi ipak bilo najbolje da se ukinu sve sportske kategorije i discipline i svako radi sta mu je milo i drago?
Korisnikov avatar
By Dirrty
U svakom slucaju bezobzirno prema devojci.
Slozio bih se da su to svakako mogli bez medija da utvrde.

Mada je provera sama po sebi ponizavajuca, i po mom misljenju nepravedna.
Sve i da je bila musko, i hirurskim putem promenila pol (ne znam samo kad... jer ima svega 18 god), da je imala prosecan rezultat, niko se ne bi ni zapitao, a kamoli nesto vise.

I kada utvrde, igrom slucaja/igrom prirode, da je tacna sumnja, sta onda?!
Zasto to ne proveravaju kod svih, pa na osnovu toga svima dozvoljavaju/zabranjuju ucesce u nekom sportu... iako je i to apsolutno bezvezno i bezobrazno, jer niko nije kriv sto je takav rodjen.

A ona je citav zivot radila za to, i bilo bi surovo zabraniti joj bilo sta.
Korisnikov avatar
By Combo
Ja bih pre proverio koliko godina ima.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by Dzelajza Rouz
Nije poređenje, nego nagađanje, ali mi se čini da je legitimno, s obzirom na to da je i to što si ti sad napisala nagađanje. Ja npr. ne mislim da je vrhunski sportista UVEK bolji od vrhunske sportistkinje.

S druge strane, ako pričamo o biološkoj uslovljenosti, zašto ne bi bilo moguće da su i rezultati ove atletičarke proizvod biološke uslovljenosti, između ostalog? I zašto se tu ne bi mogla staviti tačka?

Slazem se sa ovim. Istina da je muski tonus misica drugaciji pod uticajem
testosterona, ali to ne znaci da su oni uvek bolji sportisti....

... zenska snaga se cesto zanemaruje. Mene dusa boli kad vidim sve
one zene koje vuku torbe i cegere sa pijaca i iz prodavnica, otegnu
ruke do zemlje... a mnogo manje vidjam muskarce da isto to rade...
Cisto moje licno zapazanje na ulicama Beograda...

Hormoni imaju uzasno velikog uticaja na gomilu stvari, ali to opet
ne znaci da je to i pravilo...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by Combo
Ja bih pre proverio koliko godina ima.
Zašto?
Korisnikov avatar
By Combo
Izgleda mi mnogo starije.

Sećam se da su Amerikanci štimovali sa teniserkom Jennifer Capriati kako bi bila najmlađa pobednica nekih turnira.

Ne kažem da je to ovde slučaj, al...izgleda da je život baš nije mazio.
Korisnikov avatar
By Lunja
Sećam se da su Amerikanci štimovali sa teniserkom Jennifer Capriati kako bi bila najmlađa pobednica nekih turnira.
Sta su konkretno stimovali?
By Ulix
Originally posted by Lunja
Sta su konkretno stimovali?
Da, stvarno, šta? Prvi put čujem za ovo. :shok2:
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
Originally posted by Andjelika
Ruzno je proveravati bilo sta u tom pravcu.
Jeste ruzno. :(
Ako se prijavila kao zensko,
onda je zensko...
- ali ovo nije nikakav validan argument. Ja mogu da se potpisem kao Pera detlic na kraju eseja.
Korisnikov avatar
By Combo
Originally posted by Ulix
Krštenicu, rodni list, godinu rođena.
By Ulix
Originally posted by Ulix
Krštenicu, rodni list, godinu rođena.
A dokaz za to što kažeš je gde? :alikako:
Korisnikov avatar
By Combo
CIA, snajka, CIA...

Nego vidite šta je riba sada...

Klik.
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Originally posted by the1whowished
Ako se prijavila kao zensko,
onda je zensko...
- ali ovo nije nikakav validan argument. Ja mogu da se potpisem kao Pera detlic na kraju eseja.
Pa mozes, ako se tako identifikujes, ili osecas, ili si rasla i odgajana
kao Pera Detlic, onda to nije nikakav problem...

... identifikacije nije pseudonim, potpis na kraju knjige,
alias, vec nesto sto direktno povezuje nasu licnost sa
okolinom u svakom smislu..
Korisnikov avatar
By Combo
ŠOKING NJUZ!!!! Ili možda ne...

"The Herald said extensive physical examinations of the 18-year-old runner ordered by the IAAF have shown she is technically a hermaphrodite."

Izvor.
Korisnikov avatar
By scout_finch
"Our legal advice is that, if she proves to have an advantage because of the male hormones, then it will be extremely difficult to strip the medal off her, since she has not cheated," Davies wrote to the AP. "She was naturally made that way, and she was entered in Berlin by her team and accepted by the IAAF. But let's wait and see once we have the final decision."
:up: ovo je skroz u redu.
Korisnikov avatar
By Combo
Ma sve je to cirkus u najavi.

Vidiš da postoji opcija da drugoplasiranu apgrejduju na zlatnu. Šta je sa ostalim takmičenjima?
Korisnikov avatar
By scout_finch
u svakom slucaju je krajnje bezobrazno sto je to uopste pusteno u javnost pre nego sto je bilo sta utvrdjeno. ne mogu ni da zamislim kako je biti u njenoj kozi.
Korisnikov avatar
By Combo
Da, da. Da.

Ne znam samo da li joj je to bio prvi ginekološki pregled u životu ili ne?
Korisnikov avatar
By scout_finch
pa ako ima 18 godina, onda moguce da jeste prvi, posebno ako nije bila seksualno aktivna. ali razumem sta hoces da kazes, to ti je ono kao sticanje svojine od nevlasnika. ako je sticalac savestan, odnosno nije znao ili nije mogao znati da nabavlja stvar od nevlasnika, onda ima pravo da stekne svojinu odrzajem:lol:

e, sad, ne znam koliko je moguce utvrditi sta je i koliko ona znala. ipak nije bilo sekundarnih polnih karakteristika spolja.
By RuznaGlupaZla
E odurno mi je to medijsko razglabanje, aman je l' imaju oni uopste obzira prema tome kako se ona osjeća!?

:avalon:
Korisnikov avatar
By deran
"Test za utvrdjivanje pola kome je podvrgnuta Južnofrikanka Kaster Semenja pokazao da je pobednica u trci na 800 metara na SP definitivno hermafrodit.

Tu vest preneo je australijski "Dejli Telegraf" pozivajući se na svoje izvore bliske Međunarodnoj atletskoj federaciji prema kojima je IAAF dobila rezultate testa koji pokazuju hromozomske nepravilnosti koje joj daju karakteristike žene, ali i muškarca..."

dalje
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!