Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By Mars
Ja mislio na sutkinju.
Korisnikov avatar
By Lunja
Zasto joj se ne bi dosudila greska?? (pod pretpostavkom da jeste napravila foot fault)

Sereni, u NY, u USA, pred mec loptu.
Korisnikov avatar
By spliff
zato shto se to ne radi
jel ti pratish tenis?
kada si video foot fault na mech loptu?
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by spliff
zato shto se to ne radi
jel ti pratish tenis?
kada si video foot fault na mech loptu?
1. Zasto se to ne radi?

2. :lol:

3. Nisam, sve do Serene. Sto ne znaci da se to nije desilo.
Korisnikov avatar
By spliff
a obashka shto uopshte nije izgledalo kao foot fault...
dodushe prikazivali su samo sa one kamere iza tako da je teshko retji
Korisnikov avatar
By Lunja
a obashka shto uopshte nije izgledalo kao foot fault...
dodushe prikazivali su samo sa one kamere iza tako da je teshko retji
To je ok.

Ali moje pitanje se odnosi na situaciju u kojoj Serena JESTE nagazila liniju. Recimo da je to nekako utvrdjeno - hipoteticka situacija.

Sudija da joj "progleda kroz (nozne) prste" ili "da se dosudi kako nalazu pravila"? :iskusenje:

Ja sam za ovu drugu varijantu. :sudija:
Svima isto, tokom celog meca. Pa ti sad gledaj da ne nagazis na liniju...
Korisnikov avatar
By spliff
pa to je sasvim ok
ali problem je shto nije svima isto...
ja nisam video da je dosudjen nijedan drugi foot fault na turniru (osim sereni)
Korisnikov avatar
By Mars
I ja sam za to svima isto, s tim što NIKOM ne bih sudio foot fault na meč loptu. Baš ako se vidi da bezobrazno ulazi u teren, a nikako onako u doskoku ko Serena posle servisa.
Korisnikov avatar
By Lunja
pa to je sasvim ok
ali problem je shto nije svima isto...
ja nisam video da je dosudjen nijedan drugi foot fault na turniru (osim sereni)
I ja verujem da se ne dosudjuje svima bas uvek i to jeste problem. :katemoss:

Npr, mogli bi jos neku kameru da dodaju na samu osnovnu liniju, pa bi se lako proveravali i teniseri i sudije.

Mene nerviraju teniseri/ke koji OCEKUJU da im se ne dosudjuju svi foot faultovi, a posebno pred kraj meca. To je besmisleno.
Pa jbg! Odmakni se jos 2 cm od linije za svaki slucaj. Niko te ne tera da serviras 1mm od linije! Preuzmi odgovornost za svoja dela i postuj pravila!

:peace:
Korisnikov avatar
By Lunja
Originally posted by Mars
NIKOM ne bih sudio foot fault na meč loptu.
Zasto?
Korisnikov avatar
By Lunja
a nikako onako u doskoku ko Serena posle servisa.
Foot fault se ne dosudjuje zbog doskoka. Kad se zavrsi kontakt loptice i reketa, noga moze i metar da udje u polje.

Greska se dosudjuje u slucaju da se linija nagazi tokom odskoka, tj. pre kontakta sa lopticom.
Korisnikov avatar
By Marvin
Samo mi raspredajte (o ovoj najradosnijoj teniskoj temi mesecima) ja bih samo da vam skrenem pažnju na to da njoj ni nije dosuđen foot fault na meč loptu. Nego na 15-30.

:shmi:
Korisnikov avatar
By Mars
Originally posted by Lunja
Zasto?
Aki igrač napravi foot fault na počecima meča, u toku meča...bilo kojoj fazi meča - sankcionisati po pravilima, da se to u nastavku ne bi ponavljalo.

Ako se servira lopta koja je potencijalno poslednja u tom meču - batali pravilnik.
Korisnikov avatar
By spliff
pa takvo je i (nepisano) pravilo
Korisnikov avatar
By Lunja
Zasto?
Aki igrač napravi foot fault na počecima meča, u toku meča...bilo kojoj fazi meča - sankcionisati po pravilima, da se to u nastavku ne bi ponavljalo.

Ako se servira lopta koja je potencijalno poslednja u tom meču - batali pravilnik.
Mars, meni je zaista jasna tvoja ideja, ne moras da ponavljas. Ali mi nije jasan razlog.
Korisnikov avatar
By Lunja
pa takvo je i (nepisano) pravilo
Zbog tog NEPISANOG pravila se ostecuje teniser sa druge strane mreze. :cut:

Meni to nije ok.

I bas zato, trebalo je dosuditi Sereni foot fault (ako je i mm zakacila liniju). To je pravedno. :alexis:
Korisnikov avatar
By Lunja
Imam jos jednu hipoteticku situaciju - molim za iskrene odgovore - onako, od srca. :molise:

Ponavljam celu situaciju sa US Opena, a jedina razlika je ta da foot fault nije dosudila ona malena zena (duplo manja od Serene), vec krupan, visok (preko 2m), tezak (preko 100kg), crnac (afroamerikanac - da budem korektan :D ) sa namrgodjenom facom.

Da li mislite da bi Serena i njemu rekla "da ce mu jebenu lopticu nabiti u jebeno grlo" i ostatak repertoara?
Korisnikov avatar
By Mars
Mars, meni je zaista jasna tvoja ideja, ne moras da ponavljas. Ali mi nije jasan razlog.
Bogamu p oljubim, pa zato što je tenis i UMETNOST, BRE, ne samo brže, jače, bolje...i zato što su meni SVA ČULA napeta u tom trenutku i zadnje što mi treba je neka tupava koreančica sa hipertrofiranim superegom i osećajem za pravdu koja je tog dana rešila da ima svojih 5'' slave!

Da li sam bio dovoljno subjektivan?
Korisnikov avatar
By Mars
Da li mislite da bi Serena i njemu rekla "da ce mu jebenu lopticu nabiti u jebeno grlo" i ostatak repertoara?
Da, kapiram. Isto kao i ono da li bi se svi onoliko cimali, od mene do Tadića da nije ubijen Francuz nego Bugarin (ili možda Albanac).

Ne vidim zašto ne bi.

Da se možda ne uplaši od njegovih 100 kila?!?

Što se rase tiče, u fuckin' delu monologa se ona uopšte nije pominjala, pa da kažeš da je Serena bila rasista, a da u slučaju tog hipotetičkog crnca ne bi bila...moje mišljenje.
Korisnikov avatar
By Lunja
Ne vidim zašto ne bi.

Da se možda ne uplaši od njegovih 100 kila?!?
Meni to palo na pamet. Kad sam zamislio situaciju, nisam mogao da zamislim kako njemu preti tim recima. naravno, mozda gresim...

Crnac - to je slucajno odabrano. Moze bilo koja boja koze, nisam aludirao na rasizam.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa....Sad...ko zna.

Mislim da ne bi išla ispid "Are you serious?!"...Možda bi joj kombinacija autoriteta MASE (100kg) i namrgođenog lica i možda rasne pripadnosti - oborili nekim čudom adrenalin u krvi i ona se vratila meču.

Al uz onu tupavu facu picolo koreančice sa naočarima, jedino što možeš da pomisliš je da nije dobro videla i da te još zajebava.
Korisnikov avatar
By Lunja
Bogamu p oljubim, pa zato što je tenis i UMETNOST, BRE, ne samo brže, jače, bolje...i zato što su meni SVA ČULA napeta u tom trenutku i zadnje što mi treba je neka tupava koreančica sa hipertrofiranim superegom i osećajem za pravdu koja je tog dana rešila da ima svojih 5'' slave!

Da li sam bio dovoljno subjektivan?
I guess. :nesiguran:

A je l se zalazes i za (nepisano) pravilo da se ne dosudjuje dupla servis greska na mec loptu? Posto je i to bas ruzan nacin da se zavrsi mec.

Kraj je meca, 'ajde da ne dosudimo duplu, greota, umetnost je to. :D
Korisnikov avatar
By Mars
Ja se zalažem za izbacivanje drugog servisa!

Pa onda neće da pucaju kao sivonje sa HILJADU km/h i onda će tenis da bude još veća umetnost!

(e, ovo "zalažem se"...ne zalažem se ja UOPŠTE, naravno, nego bih tako voleo da bude)

:D
Korisnikov avatar
By Lunja
Mislim da ne bi išla ispid "Are you serious?!"...Možda bi joj kombinacija autoriteta MASE (100kg) i namrgođenog lica i možda rasne pripadnosti - oborili nekim čudom adrenalin u krvi i ona se vratila meču.

Al uz onu tupavu facu picolo koreančice sa naočarima, jedino što možeš da pomisliš je da nije dobro videla i da te još zajebava.
??

Zbog tupave face... jedino sto ces pomisliti je da te zajebava?

A ako je faca krupna, muska i namrgodjena, onda mozda i mozes da dopustis 0,00001% sanse da je sudija zapravo radio svoj posao?

:drama:

Znaci, od face sudije zavisi koliko ces potegnuti svoje kocnice??

(ti opravdavas Sereninu reakciju tuposcu sutkinjine face?!)

Pa to je :katemoss:

Serena, da je tolika profesionalka kolikom se predstavlja, prvo bi sebe upitala "Glupaco, kako si mogla sebi da dozvolis da nagazis liniju u OVOM trenutku?"

A ako je nezadovoljna sudijskom odlukom, ako je vec sigurna da nije nagazila, onda da se zali glavnom sudiji, ili kome vec...

Ispala je nekulturna i neprofesionalna. (A mozda i mizogina...)

Pa cak i glupa.

Mogla je kao profesionalka, da prihvati odluku, da ne pravi dramu, da ne vredja i ne preti.
Da se skoncentrise dobro, i da jakim servisima i dobrom igrom, izjednaci na 40-40. Pa koliko puta je Serena u svojoj karijeri sacuvala mec loptu, pa osvojila mec? Ako je iko mentalno jak na terenu, onda je to Serena! Ona ima snagu da preokrece meceve u svoju korist.

Ali, jbg, kad je sujetna i arogantna. Jasno je da je razlog njene frustracije bila Kim Clijsters, a da je sutkinja samo povod (a izgleda i kolaterana steta)...

:down:

Tako joj i treba kad problem resava silom, pretnjama i uvredama.
Korisnikov avatar
By Mars
Ej, polako. Uopšte ne opravdavam Serenu. A i najveći deo poste preterujem i ne mislim ozbiljno.

Sam si je stavio u situaciju ispred crnca od 100 kila namrgodjene face.

Ispala je to sve što si rekao, i još par stvari preko...ali dešava se.

Ja volim temperamentne ljude i incidentne situacije. I rasista sam, razumi me.

:D
Korisnikov avatar
By Lunja
Ja volim kad se pravila postuju, a huligani i nasilnici sankcionisu. :pionir:

A Serena je arogantna i nekulturna (mozda i mizogina). :D

I jedna od najboljih teniserki ikada, to je svima jasno.
Korisnikov avatar
By Mars
Pa dobro. Ja bih imao par ilustrativnih primera jako tragičnih ishoda upravo zbog insistiranja na pravilima, ali nema veze. Smrt fašizmu, svejedno!

Što se tenisa tiče...pa valjda koliko su arogantni, nekulturni i mizogeni zastupljeni u ostatku populacije, toliko ih ima i ovde.

I rešila da ne sedi u svoja 4 zida takva kakva jeste, nego da ponosno bude svoja.

:)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!