Iz sutrašnjeg Danas-a (
http://www.danas.co.yu/20060529/sport1.html#3 ) :
?ak sedmoro tenisera iz Srbije igra na Rolan Garosu
Bozoljac protiv Pašanskog u 1. kolu
I pre nego što je bilo ko od tenisera iz Srbije startovao na Rolan Garosu ve? sada je sasvim sigurno da ?e naša zemlja imati bar jednog predstavnika u drugom kolu grend slema u Parizu, jer je žrebom odlu?eno da jedan protiv drugog danas u 11 ?asova u prvom kolu igraju Boris Pašanski i Ilija Bozoljac.
Drugi reket Srbije trebalo je da svoj prvi me? igra protiv Viktora Haneskua, ali je Rumun zbog povrede leða u poslednji ?as odustao od u?eš?a na Rolan Garosu, a umesto njega Pašanski ?e igrati protiv jedinog našeg tenisera koji se za mesto u glavnom žrebu izborio u kvalifikacijama. Iako se dobro poznaju Pašanski i Bozoljac nikada nisu igrali jedan protiv drugog, a ko ?e uspeti da proðe dalje zavisi od mnogo ?ega. Pašanski je trenutno 64. na ATP listi i odli?no igra na šljaci, dok je Bozoljac 159. teniser sveta i njegovo najja?e oružje mogao bi da bude odli?an servis. Obojici je ovo prvo pojavljivanje na grend slemu u Parizu. Pobednik ovog me?a u drugom kolu igra?e protiv sedmog nosioca Tomija Robreda koji je ju?e bio bolji od ?eha Tomasa Ziba 6:4, 6:2, 6:2.
Najbolje rangirani teniser Srbije Novak Ðokovi? sutra igra protiv Peruanca Luisa Orne, dok se Janko Tipsarevi? sastaje sa Žilijenom Benetuom. Me? prvog kola sutra igra i 19. nosilac u ženskoj konkurenciji Ana Ivanovi? i to protiv Australijanke Samante Stosir, dok se Jelena Jankovi?, u isto vreme kad i Bozoljac i Pašanski, sastaje sa Španjolkom Laurom Pous Tio.
Rezultati 1. kola:
Žene: Safina (14) - Zvonareva 6:3, 7:5; Sugijama (22) - Danilidu 6:7, 6:0, 6:3; Bartoli (25) - Vedi 6:1, 6:0.
Muškarci: Federer (1) - Hartfild 7:5, 7:6, 6:2; Robredo (7) - Zib 6:4, 6:2, 6:2.