Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

By dukkehjem
Originally posted by simarrgL*

za sledeci prajd ima da budes pripremljen :D
hahahah :up:

ma dosao bih ja i na ovaj, nije frka ni da daleko bilo popijem batine, cak sam bio spreman i na to da mi lice bude sjebano duzi vremenski period, no su me roditelji molili da zbog njih jos ovu godinu preskocim, i tako... jbg :sigh:
Korisnikov avatar
By simarrgL*
ja sam nekako srecna sto niko od meni dragih ljudi ne ide, ipak se plasim da ce biti previse krvi ):
By dukkehjem
jbg... neko mora i to... ja bih, da nisam pozvan da uvidim odgovornost sopstvenu u odnosu na sebi najblize koji su me molili da ne idem :/
(btw, mozda i prodje bez krvi, koliko sam primetio generalno su vise oni koji su glasni na netu a ne i ovako, tip ljudi koji pise svasta i preti, ili se ja bar nadam)
a najverovatnije ce biti nekih meni dragih osoba 10. na ulici
Korisnikov avatar
By Azdaja
deco, ovo je tema o borilackim vestinama, a ne o paradi... :offtopic:

:lol:
By dukkehjem
hehe ali to je sve usko vezano, posebno ako se ti pojavis i prebijes nekoga :awesome: :lol:
Korisnikov avatar
By Azdaja
ogranicena sam na ring i oktagon, osim ako nije samoodbrana... :awesome:

:lol: mogu i izimitirati samoodbranu hahah

sta mislite, da lepo (kad mi bude bas BAS dosadno) u ovoj temi napisem o svakoj borilackoj vestini malo i sve to propratim slikama, ha?! :) u vezi onih koje ne poznajem radice copy/paste :D
By dukkehjem
Originally posted by Azdaja

sta mislite, da lepo (kad mi bude bas BAS dosadno) u ovoj temi napisem o svakoj borilackoj vestini malo i sve to propratim slikama, ha?! :) u vezi onih koje ne poznajem radice copy/paste :D
moze, to bi bilo ekstra :up: :love:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by dukkehjem

sjutra ujTru :) valjda haha

dadoh interviju za sport klub...

pita me lik(novinar) koja je razlika izmedju mt i mma i sta me toliko privlaci da i dalje ostajem u borilackim... - volim udarce, volim da udarim i da primim udarac, masnice, krv, posekotine, 101 osecaj u ringu i onaj predivni kad se osetim najvise ziva...

i onda me on pita "a kakav slatkis najvise volis?!"

:pucaodsmeha:
By dukkehjem

sjutra ujTru :) valjda haha

dadoh interviju za sport klub...

pita me lik(novinar) koja je razlika izmedju mt i mma i sta me toliko privlaci da i dalje ostajem u borilackim... - volim udarce, volim da udarim i da primim udarac, masnice, krv, posekotine, 101 osecaj u ringu i onaj predivni kad se osetim najvise ziva...

i onda me on pita "a kakav slatkis najvise volis?!"

:pucaodsmeha:
:lol:
ot: carice, svaka cast :)
i cestitam za intervju ;)
By drvce
Secam se vremena, pre dosta godina, kada sam kao devojcica stajala u uglu dojoa, dakle ne na konju, nego na svojim lelujavim nogama, gledala u tatami: pod je delovao taaaaako daleko, da se treba doslovce strmoglaviti nadole, do tatamija, beskrajno daleko od glave, od ociju. I upravo tu leži strah od neuspeha, od stropostavanja na pod, od povreda – u glavi.

Glava puna strepnje, puna straha: nesigurnost, bojazan, neprijatnost neizvesnosti. Zmarci. Strah. Već vidis sebe kao nesrećnu gomilu na podu. Strah.

I kako onda protiv toga? Ukemi.

Polako probaš. Ugrizes cudovište za jezik i krenes da se kotrljas. Prvi put, drugi…

Prebacujes se preko glave, preko boka, navrat-nanos, nekako, kakogod, sav uglast, komičan, teturav, kao pokvareni robot, nespretno mlataras na sve strane, kotrljas ukoso i naopako… Pa, sledece veceri ponovo ugrizes čudovište za jezik i ponovo se kotrljaš: preko glave, navrat-nanos, kao pokvareni robot… I onda, narednog puta, ponovo… ti i cudoviste, navrat-nanos…
Koliko puta uradiš ukemi na treningu? Po starom pravilu, što više vežbaš, sve bolje ide.

Koliko puta te je ukemi spasao u zaista opasnim situacijama? Na plazi ispod klizavog tusa? U šetnji šumom, kada neoprezno staneš na vlažnu mahovinu? Koliko puta si padao sa bicikla? A na poledici? Koliko puta si cuo nekog u dojou da isprica kako se iznenada nasao u vazduhu i instinktivno se skotrljao i ustao, kao da ništa nije bilo?! Svako od nas ima takve price. Dešava se svima, i naravno, dešavaće se i dalje. Ukemi.

Hiljadu ukemija je tek ulaznica kojom otvaras vrata beskrajnom nizu mogucnosti. Tome uopste nema kraja.

Jednom kada prestanes da se pribojavas pada, gubljenja vertikalnosti, ostajanja bez oslonca, osećaćeš se sigurnije i onda kada ga imaš. Bolje ćeš i jahati, necpterecen i umiren saznanjem da ces se relativno bezbedno dokopati poda ukoliko bude potrebe. Bolje ces zamahivati macem, bolje ces trcati, bolje kuvati ili cistiti pod, igrati salsu… ziveti sigurniji u sebe.

Zivot je zlatni rudnik iskustava koja nam stoje na raspolaganju. Ali ne u zvezdama, ne. Sve dok stopalima dodirujemo zemlju, zvezde su nam nedostižne. A da bi prikupili zlatna zrnca, moramo dodirnuti tlo, moramo znati da je u redu prignuti se, prikloniti se tlu citavim telom, sa potpunim puzdanjem da ćemo moći ponovo da se uspravimo.

Ovakvo saznanje nas hrabri da pritegnemo kajase svog zivota i družimo uzde u svojim rukama.

Tajna? Vezbati, disati, rafinirati svoju energiju, uravnotezivati svoje pokrete, saznavati, gledati život u oci, svako malo ujesti kakvo cudoviste za jezik i hodati uspravljene kicme. S ponosom i postovanjem, biti najbolji moguci ti.

Tada pad nece biti nista što ce te trajno spreciti da se pridignes i nastavis svoj korak, svoju bitku ili svoj galop. Uostalom, kakvo mi je to cudovište koje više nema jezik da njime prezrivo mrmlja i suska i palaca?! (Osmeh included!)

tekst je deo članka: Ukemi ili ujdi cudoviste za jezik
http://www.aikidojs.org/index_files/Ukemi.html
preuzet sa sajta: www.aikidojs.org
By drvce
Origineel gepost door dukkehjem

^ :love:

edit: a sta bi sa onim tekstom?
Nije mi sasvim jasno sta se zbiva sa dijaklitičkim znacima... pa sam pokušala da ga 'otrebim'. But there you go.
By dukkehjem
realni aikido rules, karate sucks... dzudo nisam probao
By dukkehjem
Originally posted by drvce

Nije mi sasvim jasno sta se zbiva sa dijaklitičkim znacima... pa sam poku�ala da ga 'otrebim'. But there you go.
nema veze, tu je link, ja sam s linka citao :)
kad sam posle nekoliko apragrafa video da mi se svidja :)

ti si aikidoka?
By drvce

Nije mi sasvim jasno sta se zbiva sa dijaklitičkim znacima... pa sam poku�ala da ga 'otrebim'. But there you go.
nema veze, tu je link, ja sam s linka citao :)
kad sam posle nekoliko apragrafa video da mi se svidja :)

ti si aikidoka?
Da, jesam. (posle desetak godina džudoa, ali to je bilo davno).
By dukkehjem

prelepo :love: koji si kyu?
Hvala ti sto si procitao tekst. I drago mi je sto ti se dopada.

Nisam kyu. Hocu reci, vec godinama nisam..

A �ta ti vezbas?
:hail:

realni aikido sam relativno skoro poceo da treniram...
a kao mali karate...
to od borilackih, ovako pilates, jogu, plivanje.. folklor... i tako :)
mada sam imao period od jedno pet-sest ili cak sedam godina kada nisam nista trenirao i bio se ugojio bas bas a sad smrsao i tako...
za jedno 6-7godina, ako bog da, necu ni ja biti kyu :giggle:
:hail: jos jedanput

a tekst je super :love:

jos reci da si ti autor i pascu u nesvest
By drvce

prelepo :love: koji si kyu?
Hvala ti sto si procitao tekst. I drago mi je sto ti se dopada.

Nisam kyu. Hocu reci, vec godinama nisam..

A �ta ti vezbas?
:hail:

realni aikido sam relativno skoro poceo da treniram...
a kao mali karate...
to od borilackih, ovako pilates, jogu, plivanje.. folklor... i tako :)
mada sam imao period od jedno pet-sest ili cak sedam godina kada nisam nista trenirao i bio se ugojio bas bas a sad smrsao i tako...
za jedno 6-7godina, ako bog da, necu ni ja biti kyu :giggle:
:hail: jos jedanput

a tekst je super :love:

jos reci da si ti autor i pascu u nesvest
Pa, blago tebi, ti si svašta probao.
U svakom slučaju, hvala ti na pažnji i lepim rečima za text. I nemoj slučajno da padaš u nesvest - prvu pomoć ne umem da praktikujem, a mirišljavih soli nigde nema kad ti trebaju.... naročito u ovo doba noći :) ))
By dukkehjem
hehe :) ))))
delujes mi fino, oces bti i inace na forumu, il si samo onako svratila,
da nas na kratko posetis?
:kiss:
Korisnikov avatar
By Azdaja

uvredi me sad strasno, kao ponosnu vlsnicu crnog tu dajSa... :)

dzudo sAks, aJkido sAks, karate sAks ako ne provedes s njim dobrih 20god...ah, i onda moze biti sAks... da pocinjem sad, pre bi posla na bjj :)

muay thai i bermudski rulZ i mma rulZ, mesano i nikako vise... :D

ostah duzna ono za borilacke, sredicu to sa zakasnjenjem :D
By dukkehjem

uvredi me sad strasno, kao ponosnu vlsnicu crnog tu dajSa... :)

dzudo sAks, aJkido sAks, karate sAks ako ne provedes s njim dobrih 20god...ah, i onda moze biti sAks... da pocinjem sad, pre bi posla na bjj :)

muay thai i bermudski rulZ i mma rulZ, mesano i nikako vise... :D

ostah duzna ono za borilacke, sredicu to sa zakasnjenjem :D
znas kakvo je moje iskustvo sa karateom, 3 godine djakozukija i ponekad ageuki, nisam se osecao samopouzdanije, nisam znao sta da radim pri tuci i sl.

a sa realnim aikidoom - jos malo pa tri meseca - znam padove, znam odbranu od hvatova za ruke, pecanje, kretanje, odbranu od hvatova za rever, odbranu od udaraca iz visine znam da primim udarac, i polako radim i tehnike za polaganje. samopouzdanje izuzetno povecano, koordinacija pokreta poboljsana, kondicija poboljsana... :love:
a karate, to da, moze da bude izuzetno koristan, posle jedno 20 god.

da se, naravno, razumemo, nije meni do nekih instant rezultata, niti su isti moguci, ali sam realni aikido je tako koncipiran da pruza izuzetno mnogo varijacija i sve stvari koje smo na treninzima radili polako ulaze u krv, i spontano reagujes... e, da, i refleksi probudjeni.

ajde, azdajce, jedva cekam(o) izvestaj :kiss:
By drvce
Cesto slušamo i citamo o tome šta znaci biti ’dobar’ ucenik, biti ’cistog srca’, biti ’prozracnog uma’, biti ’oslobodjen ega’... cesto i sami razmišljamo o tome. Neretko razgovaramo o tome sa prijateljima, zar ne?! Tešimo se svojim herojskim podvizima beskrajne skromnosti, krajnje skrušenosti i nepokolebljivog samopregora. Precutkujemo trenutke kada smo se doslovce teturali opijeni ponosom i neprikosnovenošcu, osecajuci da smo prevazišli do tada poznate granice svog umeca i razumevanja.

Tako je, svima nam se dešavalo, i naravno, dešavace se i dalje...
By drvce

hej drvece, :mase: zdravo :)
Zdravo, zdravo!
Eto mene ponovo da vidim šta šta ima, šta se kuva, šta se cini, kako ljudi razmišljaju na temu borilackih veština... gde tu nalaze sebe u toj bašti? Zašto su odabrali li baš time da se bave? Ili je baš-to-nešto odabralo njih? I tako... Ili su poceli zbog jedne stvari, a ostali tu iz nekih potpuno nesanjanih razloga? Ili su se razlozi menjali vremenom? I tako to...
By dukkehjem
ja zeleo jedno vreme krav magu, ali mi je bila mnogo agresivna, pa sam hteo tai ci da pocnem, ali ga nije bilo u gradu, i onda sam gledao sta sve ima - i video sam da ima realni aikido, proguglao, gledao snimke, istorijat itd. odusevio se ljubom i njegovom vestinom, dosao na trening i bas mi prija citav koncept i tako...
eto me, i planiram da i u beogradu nastavim kad se vrnem zbog faksa...
borilacka vestina mi dosta znaci, jer je to zavrsni deo novog mene, proslog oktobra otprilike sam poceo da mrsam i da se dovodim u red, i pre jedno dva-tri meseca sam sa 127 dosao na 80 kilograma, onda poceo jogom da se bavim, pa zeleo malo vise dinamike i presao na pilates... u emdjuvremenu puno hodao, trcao itd.
ipak, falilo mi je nesto sto ce da objedini duh, um i telo u nekom zajednickom zadatku, pri cemu mi je potrebno da to nesto bude zahtevno na sva ta tri aspekta...
i, eto, dodjosmo do toga da treniram... i odusevljen sam. nisam ni jedan trening propustio do sada, jako mi prijaju...
jedina negativna mrljica je bilo komentarisanje (i to jos negativno) parade na treningu od strane asistenta prethodnih dva puta... ali nisam ucestvovao u diskusiji jer postujem pravilo, tj. trudim se da ga postujem - "dok si na treningu, misli o treningu".
(u svlacionici jesam branio svoje stavove XD)
no, sve u svemu, ja se konacno necemu radujem kad je ponedeljak, jer tad imam trening i lepo mi je deo vremena ispunjenu svakom smislu, a svaki trening je izuzetno i koristan i tako...

:sesir:
to je moja prica :)
aj ti ispricaj sad nesto :D

e i jesi li strejt, lez ili bi? ili nesto cetvrto? :)
Korisnikov avatar
By Azdaja
ja sam lez :awesome:

(hahahahahahahahahahhahhaa, morala sam...)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!