Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Korisnikov avatar
By blabla54380
ja se bavim trcanjem, a u teretanu idem 2 do 3 puta nedeljno. od suplemenata konzumiram samo domacu surutku (odvratnijeg ukusa "vid'o" nisam:), ako se to uopste moze nazvati suplementom.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ljudi treba da uzmem neki fat burner da bi mi trbushnjaci postali vidljivi.
Trener kaze da je najlakshe uzeti par njih odjednom, ako se zeli brz efekat.
Poshto ja nemam takmicharske zelje, niti 200e da bacam mesechno samo na fat burnere, odluchih se za jedan.

Liquid L-Carnitine
Za sagorevanje masti i povećanje energije uz bolju apsorpciju

Na najpogodniji i najukusniji način možete dobiti čist L-Carnitine u Dymatize flašici od 1.100 mg L-Carnitin-a koja sadrži 31 porciju. Uz ovaj preparat u tečnom obliku sigurno ćete postići lakšu, bržu i potpuniju apsorpciju L-Carnitine-a. Ono što sigurno razlikuje ovaj proizvod od konkurentskih je da Dymatize-ov Liquid L-Carnitine sadrži 1100 mg L-Carnitine-a u 15 ml, a to je 34.680 mg L-Carnitine-a po flašici.

Kada je u pitanju rast i razvoj, sagorevanje masti, povećanje energije i poboljšan otpor mišićnom zamoru, po tome je poznata amino kiselina L-Carnitine. Ona je sjajna i pri dijetama pošto može oslabiti osećanja gladi i slabosti.

Sagorevač masti - L-Carnitine igra ključnu metaboličku ulogu u stimulisanju gubitka telesne težine jer pomaže da se mast transportuje do mitohondrija gde se sagoreva u energiju.

Izdržljivost i snaga - klinička istraživanja su pokazala da L-Carnitine podržava izvođenje sportskih aktivnosti i izdržljivost sportista tako što podiže energetski nivo organizma. Kroz veći oslonac na masti radi energije, telo smanjuje zalihe glikogena u mišićima. Sve to kombinovano sa redukcijom skupljanja mlečne kiseline u mišićima, može da produži kapacitet vežbanja pre zamora.

Zdravlje srca - Postoje raznovrsne objavljene studije koje pokazuju da je L-Carnitine koristan u povećavanju produktivnosti srca, poboljšavajući njegovu funkciju, stimulišući njegovo snabdevanje energijom i poboljšava rad kardio-vaskularnog sistema.

Dodatak Vitamina B5 - Dodatak vitamina B5 (Pantotenske kiseline) osigurava L-Carnitin-ovu ulogu u oksidaciji masnih kiselina i ugljenih hidrata radi proizvodnje energije. Takođe učestvuje u sintezi masnih kiselina, holesterola, steroidnih hormona i amino kiselina. Primetan je i njegov efekat na stres.

Pogodnosti, kvalitet i vrednosti - Bilo da ga koristite za zdravlje vašeg srca, radi izdržljivosti ili gubitka masti, možete biti sigurni da dobijate kvalitet i prave vrednosti sa L-Carnitine-om od Dymatize-a!

Preporučena upotreba: Dobro promućkati pre svake upotrebe. Kao dijetetski dodatak uzimati jednu kašičicu tečnog L-Karnitina pre treninga ili fizičke aktivnosti ili 1-2 puta dnevno na prazan stomak ili dozu preporučenu od strane lekara ili nutricioniste. Može se mešati sa vodom ili sokom.

Napomena: Zabranjeno za trudnice i dojilje. U slučaju bilo kakvog zdravstvenog problema, pre upotrebe konsultovati lekara ili nutricionistu. Čuvati van domašaja dece.

Da li ste ga koristili? Ili neki drugi fat burner? Kakve ste rezulate dobili?
Korisnikov avatar
By Azdaja
Nisam, a kada sam trenirala kao manijak imala sam 6 kompletiDo heheh...

Mozes to i bez supl. da postignes ;)
Korisnikov avatar
By Delete
L-Carnitin je sranje! Mozes na "bilderskim" forumima da potrazis odgovor, ako te zanima zbog cega imam takvo misljenje.
Preporucujem xenadrine. cena je oko 3.500din, ali je fenomenalan. Ja sam ga nabavljala preko AMG sporta, jeste skup, ali vredi svaki ulozeni dinar.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Originally posted by Delete
L-Carnitin je sranje! Mozes na "bilderskim" forumima da potrazis odgovor, ako te zanima zbog cega imam takvo misljenje.
Preporucujem xenadrine. cena je oko 3.500din, ali je fenomenalan. Ja sam ga nabavljala preko AMG sporta, jeste skup, ali vredi svaki ulozeni dinar.
Da li si mislila na neka od ova dva?
http://www.pansport.co.yu/new/catalog/i ... p?id=XE330
http://www.pansport.co.yu/new/catalog/i ... p?id=XE328

I da li bi bila ljubazna da postavish sliku stomachica, kao dokaz meni (nevernom Tomi) da deluje. :smilegrin:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Uverih se u delotvornost xenadrina ili u veshtinu Delete da koristi photoshop.
Anyway probacu xenadrine, pa cu videti. :tegovi:
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Xenadrine vec gutam par dana, i zaista posle pola sata dodje do energetskog bursta.
Problem je shto me chini gladnim i lelujavim u glavi.
Korisnikov avatar
By bakalar
Originally posted by Sprinter
ja se bavim trcanjem, a u teretanu idem 2 do 3 puta nedeljno. od suplemenata konzumiram samo domacu surutku (odvratnijeg ukusa "vid'o" nisam:), ako se to uopste moze nazvati suplementom.
To ti je bas greska jer ljudsko telo iz surutke uspe da preradi neki jednocifren broj procenata proteitina koji se nalaze u surutci :- )

Kao jeftinu domacu varinatu, probaj Ella sir, posni je, ima max. 0,5% masti, laknuce ti :- )
By ~ Le Saint X ~
Surutka...
mislim da ljudi meshaju surutku - whey na engleskom
kao cist proizvod
sa whey proteimima ukusa cokolade/vanile i td
koji stvarno imaju 10 puta vishe proteina,ako se zbog toga uzimaju

elem, ja sam samo jedno vreme uzimao whey proteine u prahu sa ukusom cokolada jedno pakovanje i jedno vanile...moram da priznam da ja nishta posebno nisam primetio na sebi...
al, ajde...ne moze da skodi, tako da...

dobra hrana je ono sto je najpotrebnije!
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Surutka je prepuna laktoze oko 60%, ova novosadska josh ima oko 9.5% pepela...svega oko 11% belanchevina.
Za tu kolichinu proteina dovoljno je pojesti jednu bananu ili celo jaje.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Nadam se samo da ne misliš da je reč o nekakvom pepelu rastvorenom u surutki :)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Hemijski sastav:

Proteini max...11%
Laktoza max....61%
Mlechna mast max...2%
Vlaga max...5%
Pepeo max....9.5%
Natrijum-hlorid max....6%

Energetska vrednost 1465kJ (350kcal)/100g
Korisnikov avatar
By Kiborg
Dobro, i?
Pitam te šta misliš odakle taj pepo, ajde googlaj malo :)
Naveo si kao da je to nešto opasno i čudno, a nije.
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Jedino za shta znam da je pepeo koristan, jeste za uklanjanje fleka od farbi za kosu.
Ako ima neku ulogu u potpomaganju rasta mishica, te uloge zaista nisam svestan. :plavuso:
Korisnikov avatar
By Kiborg
Taj pepeo se dobija tako što se surutka spali, tj. ukuva se do potpunog isparenja vode, pa se dodatno taj suvi ostatak (što je takođe jedan od hemijskih parametara) dalje zagreva. Količina pepela koja ostane posle svega toga /a ne rastvori se u hlorovodoničnoj kiselini/ je mera mineralnih materija u surutki. Znači u "sirovoj" surutki nema pepela, to se dobije na način koji sam ti gore opisao, a % se računa u odnosu na početnu masu surutke koja je ukuvana pa spržena do pepela. Praktično svaka hrana se, radi ispitivanja nutritivne vrednosti, spaljuje do pepela. Tako se, između ostalog, klasifikuju brašna :)
Korisnikov avatar
By Morgan Le Faye
Ma to nema veze s time, gurnuli ljudi pepeo u surutku, pretpostavljam zbog losheg procesa prerade. Ipak je jedna stvar to shto ti govorish, a druga kada se pepeo navede kao sastav nechega.
By Dragonite
Originally posted by Kiborg
Praktično svaka hrana se, radi ispitivanja nutritivne vrednosti, spaljuje do pepela. Tako se, između ostalog, klasifikuju brašna :)
Kasno sam video odgovore, prestiže me :ninja: .

Primer: kad Homer Simpson ide u večernju školu, pa vrišti kad na času hemije spaljuju krofnu da odrede koliko ima šećera. :rotflmao:

Vivi, ne možeš u isto vreme da mršaviš i dobijaš masu... prirodno :smug: ako ćeš već da kršiš pravila, krši ih kako treba.
Korisnikov avatar
By Zibro
Originally posted by V I V I S E C T
Hemijski sastav:

Proteini max...11%
Laktoza max....61%
Mlechna mast max...2%
Vlaga max...5%
Pepeo max....9.5%

dakle kada bi ovu surutku ukuvao do suvog ostatka pa onda spalio kolicina pepela koju bi dobio bila bi max 9.5% ukupnog sastava surutke
Korisnikov avatar
By Zibro
Hemijski sastav:

Proteini max...11%
Laktoza max....61%
Mlechna mast max...2%
Vlaga max...5%
Pepeo max....9.5%

dakle ako sam ja dobro shvatio kiborgovo pojasnjenje kada bi ovu surutku ukuvao do suvog ostatka pa onda spalio kolicina pepela koju bi dobio bila bi max 9.5% ukupnog sastava surutke
By Dragonite
Originally posted by Delete
:up:

L-karnitin nije sam po sebi sagorevač - on je samo (ajde, vađenje iz malog mozga) nosač masne kiseline iz citosola u mitohondrije u procesu beta oksidacije masnih kiselina. E sad, jeste da je njegovo prisustvo neophodno za taj proces, ali problem je sledeći:

Mršavljenje tj. sagorevanje masnih naslaga se postiže vežbanjem. Mišići prvo sagorevaju svoje rezerve glikogena (veći mišići - veće rezerve, i taj glikogen ne izlazi iz njih za razliku od onoga iz jetre) tokom izvesnog vremena (ja sam video u više izvora da je taj period od 20 do 40 minuta, ne držite me za reč, verovatno je to dosta individualno) pa se tek onda kreće sa značajnijim sagorevanjem masnih kiselina, koje se razgrade do... do nekih manjih sastojaka kojih sad ne mogu da se setim, a mrzi me da tražim, pa to uđe u krv i ode do mišića gde se iz toga dobija energije opet nekim trećim procesom.

Blabla, long story short, ako ćete već da trčite ili vozite biciklu sat vremena i više, taj L-carnitine je stvarno nepotreban u celoj priči.
Korisnikov avatar
By Kiborg
Originally posted by Zibro
Hemijski sastav:

Proteini max...11%
Laktoza max....61%
Mlechna mast max...2%
Vlaga max...5%
Pepeo max....9.5%

dakle ako sam ja dobro shvatio kiborgovo pojasnjenje kada bi ovu surutku ukuvao do suvog ostatka pa onda spalio kolicina pepela koju bi dobio bila bi max 9.5% ukupnog sastava surutke
Jeste, mada po sastavu se vidi da je to prah /dehidrirana surutka/, a ne ona surutka kakva se dobije klasično od sira, tj. tečnost. Otud toliko pepela.
Korisnikov avatar
By hefestion
suplementi su obavezni, to se podrazumeva, tesko je postici bilo kakve rezultate bez njih, ali treba znati da su oni samo dodatak a ne i zamena za israhu. dakle pravilna ishrana + trening + suplementi i dobicete ono sto ste hteli, naravno volja na prvom mestu
Korisnikov avatar
By MARQUE
Slažem se, sa time da bih rekao da je formula uspjeha 60% kvalitetna prehrana, 20% trening i 20% odmor. Bez kvalitetne prehrane - NULA BODOVA. :nesiguran:

I kad sam već tu na temi suplementi da pohvalim definitivno najbolji kreatin koji sam probao - NOZ od Nutrabolicsa... kreatin za oskara, toliko dobar pump nisam osjetio niti sa jednim drugim kreatinom, no i za dobivanje mase nije loš :up:

U Zagrebu je malo teže naći proizvode od ove firme pa ja naručujem iz USA. No za ovaj naš dio Europe predstavništvo ove firme je u Banjaluci gdje imaju i super dućan, pa tko može do tamo svakako preporučujem ;)

Slika
Korisnikov avatar
By hefestion
svako ima svoje iskustvo, stvar je individualna, pravilna ishrana obavezno, ali nista bez minimum 30 minuta treninga svakog dana. optimalno je 45 min. a sto se tice kreatina, na trzistu je ogromna ponuda, tako da nije lako odabrati pravi, da budu zastupljeni i kvalitet i povoljna cena. ja trenutno koristim KRE-ALKALYN od EFX.
Korisnikov avatar
By MARQUE
Svakog dana trening? Wuf, to mi izgleda kao put ka izgledu kenijskih maratonaca na 1000 metara :lol:

Svakodnevni trening je ipak previše, ne mislim pri tome na lijenost već da to u biti radi kontraefekt onoga što većina želimo postići a to je doći do neke mišićne mase. To eventualno može pasati endomorfima jer im je u cilju izgubit masne naslage i smršavit, dok za ektomorfe je to pogubno jer nema teorije da unesu dovoljnu prehrambenu/kalorijsku vrijednost u organizam koliko njihov prebrz metabolizam može preradit, a na kraju krajeva bitan je i odmor - SVIMA - jer ne "rastemo" dok smo u gym-u već dok se odmaramo. Mišići se ne mogu tako brzo oporavit od prošlog treninga, jedino ukoliko si na kojekakvim "nedopuštenim" supstancama. Prema većini istraživanja prosječnom čovjeku uz nekakvu prosječnu suplementaciju je potrebno 5-7 dana za odmor jedne mišićne skupine ukoliko radi klasičan program za hipertrofiju i snagu, ukoliko tome pridodamo da ljudsko tijelo možemo podijeliti na 6-8 velikih mišićnih grupa, i matematički dolazimo do jednostavnog zaključka da je prosječnom čovjeku potreban trening 3-4x tjedno po dvije mišićne skupine. Naravno, uvijek postoje iznimke.

Ja recimo spadam u skupinu ektomorfa i u biti najbolje rezultate vidim sa treningom 3x tjedno (trudim se da završim trening u roku od 60min da ne dođe do katabolizma), no ipak odem i do 4x tjedno ali više od toga nikako jer bi previše gubio na masi. Sa druge strane gledam ekipu koja otkako znam za sebe 24/7 visi u teretani, svakog Božjeg dana, i oni su u pravilu uvijek isti - napredak gotovo neprimjetan. Ali sa druge strane ima ljudi koji idu u gym više radi neke kondicije pa da lakše shvatim taj njihov fenomen, i njih svrstavam u tu skupinu. Sto ljudi sto ćudi ... hm :nesiguran:
Korisnikov avatar
By hefestion
zato ja nemogu postici napredak u mojoj misicnoj masi, imam samo 75 kg i nikako da dobijem jos koji kg ,makar jos 5-6. umislio sam da treba vezbati do besvesti a koliko vidim misicima treba odmor. dok vecina ljudi ima problem sa viskom kilograma, kod mene je obratno
By жњ
od svega sto sam do sada uzimala, tecne aminokiseline su mi se najbolje primale!

kada imam cokoladirani protein, nisam mirna dok ga totalno ne potrosim, pa to sada drzim dalje od kuce! te malo pa malo - pa mi se pripije shejk, te bi da pravim od njega kolac sa belancima (pa smazem celu tepsiju), te ga mesam sa ela-sirom i tripujem se da je ukusno ili mi u dva ujutro padne na pamet da pravim od njega puding sa kesicama zelatina... ma, svinjac svih mogucih i nemogucih kombinacija...

zato kazem, tecne amino! od nji` ne moš praviti kolače! :piggy:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!