Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

By Dragonite
@ Laki: Možeš ovde da vidiš različite Whey proizvode (da, grupa je u pitanju). Ima i vrlo pristupačnih stvari.
Korisnikov avatar
By MARQUE
Originally posted by Lakiboy_ns
@ Marque...tako otprilike i vezbam..tri puta nedeljno po sat sat ipo svaki put drugu vrstu vezbi.

Lm a taj Whey to je jedan specifican proizvod ili se tako naziva cela grupa tih proteinskih proizvoda?

Koliko kosta to zadovoljstvo...nije mi novac neki problem osim ako nije nesto preskupo. :teg:

Prvo - Neka ti trening traje do 45 minuta (MAXIMALNO 60 minuta ukoliko uključiš i zagrijavanje), jer nakon 45 minuta dolazi do pada testosterona i naglog porasta kortizola. U tih 45 minuta daj sve od sebe (maksimalni intenzitet), neka ti pauze izmedju serija budu oko 60 sekundi. Trening kod početnika, a osobito ektomorfa mora biti uskladjen sa optimalnim hormonskim razinama, pogotovo jer su ektomorfi ionako prirodno skloni katabolizmu, dakle trening treba biti kratak i intenzivan. Cilj je stimulirati misice na rast, a ne unistiti ih.

Drugo - "Whey" je opčenito naziv za sirutkin proteinski koncentrat/izolat, i većina proizvođača tako naziva te proizvode, iako ne svi.

Cijene su različite od proizvođača do proizvođača. Nemam pojma koliko košta Whey u Srbiji, no ja recimo plaćam 500grama Whey-a od Pro.Nutritiona (koncentrat sa okusom čokolade) 110 kuna, to ti je oko 1250 dinara. Ja ga potrošim 3 kg mjesečno. Pro.Nutition je novi (i jedini) hrvatski proizvođač sportskih dodataka prehrani, iz Poreča, i ima stvarno super kvalitetne i povoljne proizvode. Ne znam jel se njihovi proizvodi mogu kupiti u Srbiji, ali ako mogu - toplo preporučam, probao sam tonu tih stranih proteinskih koncentrata i ovaj mi je po okusu, topljivosti u vodi, sastavu (proteinskom postotku prije svega), ali i po cijeni - najbolji.
Korisnikov avatar
By Rei
a jel ima neshto shto pomazhe u mrshavljenju :)

nishta se ja u to ne razumem
Korisnikov avatar
By MARQUE
Dobar ti je L-Carnitin ili fat burner - Charge od Labrade. Uz to naravno obavezno idu aerobni treninzi u teretani ili doma + kvalitetna prehrana. Kada kažem kvalitetna mislim na namirnice bogate proteinima, ugljikohidratima sa niskim glikemijskim indeksom, nezasićenim mastima, vlaknastim povrćem ... na dan jesti 6-8 manjih obroka kako bi ubrzali metabolizam u kojim ima 30% UH, 15% masti i ostatak proteina. Sa time da naravno ne miješati UH i masti zajedno jer to deblja. Zapravo, većina BB prehrane je bazirana na dijetetskoj hrani, i ukoliko središ prehranu i kreneš sa aerobnim treninzima masno tkivo će se topiti .... uz aerobne trenige, 3-4 puta tjedno radi anaerobne vježbe za izgradnju mišićne mase (ukoliko želiš) i to je to.

Endomorfi, iliti ljudi skloni debljanju mogu puno LAKŠE i brže "izgraditi" lijepo (mišićavo) tijelo nego recimo recimo moja skupina (ektomorfi) koja se teško deblja ma što god pojeli. :(
By cumpig
Mrgh, ja sam pre 5 (zar vec!) godina krenuo u teretanu sa namerom da ojacam, da se zategnem.
Nije da rezultata nema (prvenstveno grudi, ramena i dupe -to mi kazu svi koju me dohvate za taj deo tela :) ) ali ono zbog cega sam najvise poceo sa vezbama, a to je jelte, malo naslaga oko pojasa, je cini se uzaludan pokusaj. Dobro, ja bih hteo da imam 6 pack ko za Men's Health naslovnicu.
naravno da nikad od mene nece biri profi, nekad sam super redovan, nekad nisam uopste, nekad me mrzi, nekad ne stignem, hranim se takodje sasavo= miksam dobru hranu ali ne zaobilazim ni cokolade i grickalice ponekad :/
Probao sam proteine, jok, retko sta je odvratnije od toga.
L- Carnitin takodje nije pomogao.
Sve vise se mislim da odem do nutricioniste koji bi mi prepisao dijetu, u zadnje vreme sam nafuran na dijete po krvnim grupama.
Sta mislite ima li vajde od toga?
Korisnikov avatar
By MARQUE
Ja bi rekao da je tvoj problem, kao što vidim da si i sam toga svjestan - u lošoj prehrani. 90% uspjeha u ovom "sportu" je upravo kvalitetna prehrana i odmor. Junk food tipa čokoladice, čipsevi i grickalice bi skroz trebao izbaciti. Uostalom, ukoliko ti je toliko stalo do slatkiša imaš one proteinske čokoladice, em su prefine (barem meni), em su i bogate proteinima, a mogu ti i super zamijeniti obrok ukoliko si negdje vani gdje ne možeš imati normalan obrok. 2 čokoladice imaju zajedno 30 proteina, što je taman koliko organizam može u jednom obroku probaviti.

Ne znam zašto ti se okus whey-a ne sviđa? Meni je prefin. Ja ujutro ne mogu zamisliti obrok bez 100grama zobenih pahuljica i 30grama whey-a od čokolade. To mi je doslovce pefino :mljac: Koristiš li whey barem u PWM-u? :nerd: Ne znam kako uspijevaš bez whey-a jer jako teško je unesti dovoljan broj proteina na dan ukoliko ne koristiš proteinske dodatke.

A na kreatin zaboravi ukoliko nemaš sređenu prehranu. :nesiguran:
By cumpig
Tnx MARQUE.
( a jel kreatin ili karnitin?)
Korisnikov avatar
By MARQUE
Ja sam govorio gore o kreatinu.

A L-Carnitin, iliti aminokiselina koja omogućava prijenos dugolančanih masnih kiselina u mitohondrije i pomaže da se masti iskorištavaju za stvaranje energije - je odličan proizvod za mršavljenje i snagu kod aerobno-kardio treninga. :up:
By cumpig
Tnx again ;)
Mogao bi da probam s tim.
Korisnikov avatar
By Rei
namirnice bogate ugljikohidratima sa niskim glikemijskim indeksom
a koje su to namirnice :)
Korisnikov avatar
By MARQUE
Evo imaš ovdje jednu tablicu o glikemijskom indeksu.

http://www.vanis.hr/dr-tanja-skoro/GlikemijskiIndex.htm

Uglavnom umjesto bijelog kruha kupuj integralni kruh, umjesto obične bijele tjestenine kupuj integralnu tjesteninu, umjesto bijele riže kupuj integralnu rižu ili još bolje ako si financijski u mogućnosti daleko skuplju ali kvalitetniju - crnu rižu. Krumpir bi trebalo izbjegavati ali ako ne možeš bez njega onda kupi tkz. "slatki" krumpir (moj stari kaže da baka u Slavoniji sa slatkim krumpirom hrani svinje pa ga on iz inata neće jesti :lol: ) Neke od ovih sada namirnica koje sam preporučio nisu "idealne" jer spadaju u skupinu namirnica srednjeg GI, ali su i dalje daleko bolje od namirnica visokog GI koje ljudi redovno koriste.

Imam ja negdje na kompu veliku tablicu glikemijskog indeksa, pa ako nađem budem je postavio.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Hvala svima na odgovorima.
Ja bih uzeo ovaj 100% Whey od California fitnes.
Jel to dobar izbor?
Da ga koristim samo posle vezbanja ili i ujutru posle dorucka i navece posle vezbanja?

Opis proizvoda >> http://www.pansport.co.yu/new/catalog/i ... p?id=CF001

Ja nisam pobornik upotrebe bilo kakve hemije i dodataka ali sam cuo da su ti proteinski suplementi prilicno bezopasni predpostavljam da nema nikakvih sporednih efekata posle njihove upotrebe poput problema u probavi, razdrazljivosti, nesanice i slicno?
Korisnikov avatar
By koriolan
Koristi ga posle masturbacije jer je i to tezi fizicki rad :kralj:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Da ga koristim samo posle vezbanja ili i ujutru posle dorucka i navece posle vezbanja?
U organizam na dan bi trebao unijeti 2x onoliko proteina koliko si težak, pošto je kroz normalnu prehranu to vrlo teško unijeti, tu nastupaju suplementi, odnosno proteinski proizvodi u tvom slučaju. Zbog toga bi bilo poželjno da dva puta na dan koristiš Whey, 30grama po obroku. Prvi puta ujutro sa doručkom (poželjno!) a drugi puta u PWM-u nakon treninga (obavezno!).
Ja nisam pobornik upotrebe bilo kakve hemije i dodataka ali sam cuo da su ti proteinski suplementi prilicno bezopasni predpostavljam da nema nikakvih sporednih efekata posle njihove upotrebe poput problema u probavi, razdrazljivosti, nesanice i slicno?
Whey nije kemija, to je potpuno prirodan proizvod, nastao iz sirutke, odnosno kao nusprodukt u proizvodnji sira. Ukoliko ti ne smetaju mliječni proizvodi, ne može ti smetati niti Whey. Osim toga, neka istraživanja pokazuju da sirutkin protein je odličan u redukciji pojave raka, poboljšanje imuniteta, borbi sa HIV-om, smanjenje stresa, kortizola, smanjenje krvnog tlaka, povećanje razine serotonina u mozgu itd...

A ovaj Whey koji si izabrao ne znam kakav je jer ga nisam probao. :)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
@Marque-falja kolega....kupicu sebi taj Whea pa cu videti da li ce biti nekih rezultata u narednom periodu bitno da ne moze da mi naskodi nikako.
Jedino me jos interesuje da li se on kao dodatak ishrani koristi svaki dan ili samo onim danima kada vezbam?

Cuo sam i da je dobro posle treninga popiti andol jer navodno utice odnosno sprecava nastajanje blagih bolova koji nastanu posle vezbanja kao rezultat upale misica :)
Korisnikov avatar
By MARQUE
Ja kada imam trening onda uzimam 3x na dan Whey (doručak, zadnji obrok u danu i u PWM), a kada nemam trening uzimam ga 2 puta (doručak i zadnji obrok u danu). Tako bi ja i na tvom mjestu uzimao 2 puta na dan kada imam trenig, i jednom kada ga nemam. Sa time da ujutro ga jedeš sa mlijekom, ugljikohidratima + poželjno bi bilo jedna banana ili sušene grožđice, a u PWM-u ga obavezno piješ sa VODOM (nikako ne mlijekom!) + dextrozom jer nakon treninga ti trebaju BRZI proteini, a voda ih neće usporiti za razliku od mlijeka.

A andol ti neće trebati jer tvoji treninzi kod kuće ipak neće biti toliko agresivni. Al ako se baš upale mišići - možeš popiti, andol je jako dobar. No nemoj da ti to krene u naviku jer nisu to bomboni :D
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Hoki doki :D
Probacu onda tak..ja imam 178 cm i izmedju 70-71 kg sto je po merilima indeksa telesne tezine idealna tezina ali par kg misica bi mi dobro doslo.

Sto se dekstroze tice ja volim progutati ali obicno pre treninga one nemacke bombonice Dextro Energy jel to ok ili ipak treba nesto bolje kupiti?

I jesam duzan nesto za ove savete? :gric:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Haha, imam jednog frenda koji pojede vrećicu gumenih bombona ili kikića umjesto dextroze u PWM-u ali ja ti to ipak ne bi preporučio. Bolje, kvalitetnije, ali i jeftinije ti je kupiti dextrozu. Ne znam jel imate vi DM dućane u Srbiji, ali ako imate odi tamo i kupi Traubenzucker, košta nekih 12 kuna iliti 140 dinara - 0,5kg. Stvarno povoljno.

Slika

I jesam duzan nesto za ove savete? :gric:
Jesi. Kada se zategneš poput Schwarzeneggera onda si mi dužan jednu fotku da te vidim ;) :sunce:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Imamo DM-ove....nisam znao da je trauben zucker u stvari dekstroza?
Znaci pomesam posle treninga Whey sa vodom dodam kasicicu-dve ovog trauben zuckera i to je to :salut:

Necu se nikada napumpati kao Schvarzi meni takvi profi bilderi izgledaju malo groteskno....samo bih voleo da ove vezbe koje radim radi odrzavanja kondicije daju malo jace efekte i naravno da kada dodje leto mogu nositi uske majice :D
Korisnikov avatar
By MARQUE
Da, dextrozu (iliti sinonim za D-glukozu) nalazimo u grožđu, odnosno u grožđanom šećeru što i Trauben-zucker jest (njem. trauben = grožđe, zucker= šećer).

Dakle, staviš 30grama proteina + 60 grama dextroze + 500ml vode. Smućkaš i popiješ, i to se zove PWM (post workout meal) :smilegrin:

Uzmi doma vagu pa si prvi puta točno izvažeš koliko je tih grama u žlicama, tako da ne moraš stalno vagati. Ali od prilike (sa mojim žlicama :D ) to je 2 velike žlice Whey-a i 2,5 žlice destroze! Dextroza je teža od proteina, pa se nemoj prevariti ;)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Hoki-doki...a sta ako eventualno ne izvagam tocno pa popijem vecu kolicinu....jer mi se moze nesto strasno desiti da se predoziram pa explodiram? :uplasen:

:lol: Salim se...jedino puno mi je bas pola litre vode da popijem odmah nakon treninga jer moze to u manje vode ili bas mora biti tako razvodnjeno? :kiss:
Korisnikov avatar
By MARQUE
Hehe, naravno da se ne možeš predozirati od sirutke i šećera. A što se vode tiče, bolje je da ima što više vode zbog brže apsorpcije. Jer nakon treninga razina glikogena (šećera u krvi) je drastično opala i počinje katabolizam ili razgradnja mišića, i u cilju nam je unijeti u tijelo što brže one prehrambene elemente koje su nam nakon treninga najpotrebniji da zaustavimo taj negativni proces. Tekući obrok (sa što više vode) će se puno brže razgraditi, nego kruti (sa manje). Zato ne štedi na vodi u PWM-u i shake pij odmah nakon treninga. :)
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Ok sve je jasno...uglavnom hteo sam kupiti i poceti piti proteinski sejk vec sinoc ali sam zaglavio u gradu popio malo vina i predpostavljam da to bash ne ide dobro u kombinaciji sa alkoholom :D
Korisnikov avatar
By MARQUE
Ma kako da ne bi išlo, 500ml Heinekena pomiješaš sa 2 žlice Whey-a i da vidiš efekta .. samo pazi da ti je WC u blizini :lol:
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Sinoc sam posle treninga za gornji deo tela popio prvi put Whey proteine i osetio sam se zasiceno posle dve case ali sam pred spavanje svejedno osetio veliku glad posle treninga i nisam mogao da izdrzim da nista ne jedem.
Ja obicno veceram oko 7-8 ali navece pred spavanje posebno posle treninga uvek moram jos nesto da pojedem...obicno jedem voce,plazmu sa mlekom ili neki dobar inegralni corn flakes poput Nestle Fitnes ili Nestle Cherios...jel to ok ili treba da to izbegavam kasno uvece ili jedem nesto drugo?

Takodje danas posle jucerasnjeg malo intenzivnijeg treninga osecam upalu misica gornjeg tela...to mi se desava uvek posle malo jaceg treninga i predpostavljam da to znaci da je trening bio uspesan, napominjem da to nisu konstantni bolovi u misicima osim kada pomeram ruke naglo osetim manji bol u misicima ruku i grudi koji prodju nakon sdva dana potpuno :sunce:
Korisnikov avatar
By Dirrty
A cek, ovo je nesto za mrsavljenje i oblikovanje tela?
Meni treba jos koji kg vishka ako neko ima da pozajmi, odnosno pokloni :D

Nesto kapiram da se na mrsavijim osobama mnogo brze vide rezultati... jer ostaje samo da definises misice, a ne prvo da skines visak pa oblikujes ostatak.
Korisnikov avatar
By Lakiboy_ns
Tako je Drtino bravo.... :fancyklap:
Procitaj celu ovu stranu pa ces skapirati savete koji je Marque davao meni za povecanje misicne mase...znaci u pitanju je prirodni protein iz surutke koji se pije posle treninga i pomaze u izgradnji misicne mase a nije za mrsavljenje jer meni isto ne traba da smrsam sala hvala bogu nemam niti cu ga ikada imati ne zvao se ja Laki ( a i ne zovem se tako) :D
:cita:
Korisnikov avatar
By Dirrty
Surutku pijem svaki dan... da :D
I pijem poneke vitamincice...

Verujem da je i pri mrsavljenju i pri gojenju najbitnija zdrava i pravilna ishrana.

Kod mene je to stvar navike... i istreniran sam po tom pitanju i pre pocetka odlaska u teretanu.

Jedino to sto je rekao za duzinu treninga... od 45-60 min...
Paaaa... prvih mesec dana je bio otprilike sat vremena... ali sada ispod sat ipo ne mogu da postignem.
Kao sto vec rekoh u svojoj temi... pauze su mi mozda po pola minuta... ali jednostavno ne mogu da postignem!

A chek chek chek... surutku pomesati sa tim cudom iz DM-a, u vodi?
Posto ja sada pijem samu surutku, i to punu kashiku-kashiku ipo na 2 dl.

P.S. Mislim da sam skapirao sve... a posto sam slicnih mera kao ti Laki... iskoristicu savet upucen tebi.
Korisnikov avatar
By MARQUE
jel to ok ili treba da to izbegavam kasno uvece ili jedem nesto drugo?
Normalno da nakon što popiješ PWM osiječaš glad, to je tako kod svakoga. To su ti brzi proteini, koji ne služe da bi se ti osiječao sitim nakon treninga, već da bi spriječio katabolizam mišića. Nakon sat vremena što popiješ PWM trebao bi imati KVALITETAN KRUTI obrok UH+P, no pošto ti navečer vježbaš onda UH zamjeni mastima. Uglavnom, ako želiš povečati mišićnu masu nikada ne smiješ gladovati i trebao bi imati obroke u prosijeku svaka 3h do nekih 22-23h (odnosno kada ideš spavat, ovisi o tebi), sa time da ujutro miješaš ugljikohidrate + proteine, a navečer masti + proteine. I zapamti da nikad ne smiješ miješati UH+M jer to stvara salo.

Corn flakes ti nije kvalitetan obrok. Osim što kukuruz ima visok glikemijski indeks, puni su šećera. Tako da najbolje da kukuruzne pahuljice zamijeniš zobenim pahuljicama. Isto su fine a daleko su kvalitetniji izvor UH.

Navečer, kada dakle jedeš samo masti i proteine uzmeš recimo 250grama posnog sira (on ti ima oko 25grama proteina) + jaja, ili salama (sušena pileća prsa, ne one masne salame). Od jaja jedi samo bjelanjke, iz jednog jajeta bjelanjak ima oko 6 grama proteina. Dakle, kombiniraš si tako namirnice da dobiješ 30 grama proteina po obroku. Toliko naime organizam može iskoristiti proteina po jednom obroku (u cca 3h).

Originally posted by Dirrty19g
Nesto kapiram da se na mrsavijim osobama mnogo brze vide rezultati... jer ostaje samo da definises misice, a ne prvo da skines visak pa oblikujes ostatak.
Nope. :neto:

Endomorfi (metabolizam spor/ tijelo sklono debljanju) će puno lakše izgraditi kvalitetne mišiće nego ektomorfi (prebrz metabolizam / tijelo premršavo) zato što ektomorfi osim što se teško debljaju, jednako teško i dobivaju mišićnu masu, dok će endomorfi sa druge strane svoje "salce" iskoristiti za energiju, a ujedno nemaju niti problema sa očuvanjem mišićne mase kao ektomorfi. Za BB ektomorfi imaju najproblematičniju tjelesnu konstituciju, ali to ne znači da ne mogu izgraditi lijepo tijelo. Samo im je potrebno malo više vremena i truda.

Najbolji tjelesni tip za BB su mesomorfi. To su oni u sredini, između ektomorfa i endomorfa. :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!