Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Za ljubitelje sporta, i one koji se bave sportom...

Moderatori: IriS, Moderators

Mladi Leskovčanin uprkos gubitku vida postao izuzetno uspešan sportista

LESKOVAC - Iako je bez vida ostao sa 16 godina, Milan Petrović (24) iz leskovačkog naselja Ančiki osvojio je prvo mesto na državnom prvenstvu u drumskom tandem biciklizmu u Kraljevu, a njegove vitrine odranije krase i pehari i medalje sa mnogih nacionalnih i evropskih takmičenja. Učesnik je i dva svetska prvenstva, a naredne godine će braniti boje Srbije na Paraolimpijskim igrama. Uspešno trenira i druge sportove.

Svestrani sportista: Milan PetrovićMilan nije dozvolio da mu mrak poremeti život, pa se okrenuo sportu i uz pomoć prijatelja i roditelja vodi normalan život.
- Kao mali sam bio zvrk, vozio bicikl kao i sva deca, a u profesionalce sam otišao na nagovor Gorana Nikolića iz Kragujevca, gde sam i danas član kluba „Radnički“ - priča Petrović.
Druga i treća mesta osvajao je na mnogim maratonima i na stazama od po nekoliko stotina kilometara, kao i na nekoliko evropskih prvenstava. Visoki plasman nije izostao ni na planiskim takmičenjima, gde se biciklistički tandemi ne pojavljuju.
- Na Jastrebački mauntin bajk otišao sam iz zezanja i među mnogobrojnim biciklistima sa vidom osvojio treće mesto - hvali se.

Na Beogradskom maratonu bio je jedini učesnik bez vida i plasirao se među prvih 100. U Zemunu, gde je završio Višu školu za manadžment, trenirao je global, vrstu fudbala za slepe i slabovide, a sa 20 godina je sa leskovačkim trenerom Ivanom Cvetanovićem prvi put savladao plivačke tehnike. Skakao je i u bazen sa visine od 10 metara, a u međuvremenu je postao i trener u planinskom biciklizmu.

- Sport je moj život, ali ne i jedino pribežište jer imam veliki krug prijatelja koje pomalo nerviram jer nisu u stanje da me pobede ni na jednoj rekreacinoj trci u Leskovcu. Moj život je ispunjen, pa kada čujem da se mladi žale na dosadu, dođe mi da vrištim - priča Milan.

Njegov „pilot“ i trener je Goran Šmelcerović iz Leskovca, a spisak sportista i kolega iz Kragujevca i Beograda koji su mu pomogli da savlada sve veštine i osvoja nagrade dugačak je.

Omiljena disciplina: Tandem biciklizam
U Srbiji postoji samo desetak biciklističkih takmičarskih tandema. Jedini je koji pred očima vidi samo mrak. Najveći problem za sve je sopstveni bicikl koji košta oko 3.000 evra.

- Kada sam ostao bez klupskog bicikla zbog kvara, rešio sam da dođem do svog. Nešto je izdvojio otac, podigao sam manji kredit, deo sume pozajmio, a deo su sakupili moji drugovi biciklisti iz Leskovca, što me iznenadilo i ganulo - objašnjava svestrani sportista.

Dnevno trenira po nekoliko sati, a kada sklopi bicikl, nastavi na sobnom. Opušta se uz kompjuter i bubnjeve.

- Da nisam izgubio vid, bio bih kamiondžija kao moj otac Slavoljub - kaže i dodaje da svoju budućnost ne može da zamisli u zatvorenom prostoru.
Ceneći uspehe Milana Petrovića na domaćim i međunarodnim takmičenjima, čelnici Leskovca su ga za Dan grada nagradili sa 100.000 dinara. Vratio je dugove, častio drugove, a nešto ostavio za predstojeća takmičenja.

Vidi ušima i prstima
Milan je sa 11 godina počeo da gubi vid, a ni leskovački ni beogradski lekati , kao ni stručnjaci u Americi i Italiji nisu ustanovili ni uzrok ni lek. Vidi, kaže, ušima i prstima, a njegovo gipko kretanje neupućene dovodi u zabludu.
Korisnikov avatar
By Azdaja
moja koleginica je ostala bez oka, a na drugo vidi nekih 30%...kod nas u klubu je asistent trenera bez obzira na sve to (sta se vec izdesavalo)

jel bzvze ako kazem da na svaki udarac u dzak ona zna koji ucenik je uradio kakav udarac, kojim delom tela (ruka, noga, koleno,lakat), a nije proslo mnogo vremena otkako je izgubila vid...
Korisnikov avatar
By Mars
Što meni nešto mučno kad vidim kako se ti ljudi upinju da bi postigli to što postižu...sve dokazujući i sebi i drugima da im to što ih je snašlo nije ama baš nikakav hendikep..

Ali lepo...sigurno da ima punog smisla kad si u toj situaciji, ovo gore je samo moj utisak.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!