Originally posted by Nicodemus
Ja sam vec neko vreme ubedjen da su Lepotani.com sve sto srpska gej zajednica zasluzuje i sto joj treba. Iz tog ubedjenja proizilazi moja pasivnost kao "urednika" na ovom sajtu (to sam valjda i dalje "de jure", ali "de facto" nisam).
Originally posted by Nicodemus
Nema potrebe, ja vidim koliko se neki tekst kliktao. I onda mi je sve jasno. Mozes imati kakvu hoces robu, ali kad ljudi ne ulaze u radnju, nista ne vredi. Pa se postavlja pitanja smislenosti same radnje. Hocu reci, ja postavljam sebi pitanje. A i dao sam sebi odgovor. Postoji i mogucnost komentarisanja clanaka, intervjua itd. sto smo uveli da bi povecali interaktivnost izmedju ljudi koji rade za sajt i "citalacke publike". Isplatilo se skoro samo u slucaju I. Bjelice i Petra Lukovica.
Ove dve tvoje replike su dobar povod da kažem šta imam i da te u izvesnom smislu dobronamerno korigujem.
Za ovaj rad koji si preduzeo prvenstveno ti, potrebno je stravično mnogo idealizma. Razume se da u situacijama kao što su sajtovi ovog tipa sa jednom ambicijom da mobilišu gay javnost i sa tržišnim merilima koji nalažu da postoje jasni parametri čitanosti, osećaš nezadovoljstvo. Međutim taj rad ipak može da pokaže rezultate na duže staze. Intelektualno opskurni delovi sajta, kao što je ovaj forum ipak doprinose da je sajt u celini posecen i onda sto vise ljudi dodje, postoji verovatnoća da će više ljudi čitati i ozbiljnije sadržaje. E, sad
1) Gay populacija u Srbiji po svemu sudeći zaista najviše zaslužuje Lepotane com, ali to ne ukida potrebu rada u smislu teorije jer ja duboko verujem da taj rad ima smisla.
2) Odsustvo komentara: to ne mora ništa da znači. Ja sam mišljenja da pametni ljudi komentarišu samo kad imaju šta da kažu. Tip ljudi koji čita članke na naslovnoj strani je po meni drugi tip od forumaša. Dok su ovde pretežno logoreičari željni virtuelne gratifikacije od virtuelnih entiteta, komentarisanje clanaka na naslovnoj strani ne nudi direktno zadovoljenje; ljudi možda ne veruju da je njihov komentar bitan i možda ne žele ili ne umeju da se izraze ali to opet ne znači da ne postoji određena recepcija.
3) Naslovna strana je po meni pedagoškog karaktera i ona svojim intelektualnim opsegom svakako prevazilazi kapacitete prosečnog gay konzumenta. Ali to ne znači da treba povlađivati proseku. Ja podržavam visoke standarde koje si ti imao i smatram da ima ljudi koji su voljni da čitaju i da se u toj oblasti obrazuju. Pedagoški rad je uvek rad za budućnost.
4) Saradnici zbog raznih razloga smanjuju angažman. Prosto ljudi imaju neke svoje poslove,život im nameće obaveze, fali im vremena itd.
Mislim da su ovakve krize motivacije normalne, ali ne mislim da je sajt mrtav. Materijal koji postoji na naslovnoj strani je veoma aktuelan i nepročitan sasvim, odnosno ima ljudi koji ce to čitati u budućnosti.
Mislim da ne treba sasvim odustajati, možda objavljivati ređe, ali bilo bi šteta gasiti.
I treba imati u vidu da ovako pedagoški profilisan sajt (mislim na naslovnu stranu) podrazumeva da je to materijal za manjinu, da će uvek manjina čitati teoriju ali da to nije bez smisla. I taj broj čitanja određenih članaka sa naslovne strane odražava broj ljudi u ovom trenutku spremnih da posvete tome pažnju, ali ni njih ne treba izneveravati.