Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By bas bleu
dakle, posto smo na forumu odavno utvrdili da biseksualci/ke ne postoje, postoje li lezbejke uopste?

istorijski gledano, u vecini zemalja samo je muska homoseksualnost bila ilegalana. slicno, danas u zemljama u kojima jos nije doslo do dekriminalizacije homeseksualnosti, zenska homoseksualnost nije ilegalana - negde ekspilicitno, negde se ni ne pominje kao mogucnost, dok su u jednom broju zemalja kazne neuporedivo manje od kazni predvidjenih za musku homoseksualnost.

sta cenite zasto je tako? da li zato sto je zenska seksualnost generalno istorijski ignorisana i negirana? zato sto heteropatrijarhat voli s vremena na vreme malo girl-on-girl action? da li je u pitanju seksizam - i ko u ovom slucaju treba da se ljuti, zene ili muskarci?
Korisnikov avatar
By scout_finch
pa kroz istoriju su zene prosto bile manje bitne, bile su prvo deo svojine muskarca, kasnije nisu imale pravo na sopstvenu svojinu, pa samim tim nisu imale ni ikakav drustveni uticaj, i zasto bi se onda bilo koji zakonodavac bavio tako uskim poljem kao sto je seksualnost, kad su i najsira prava zena bila nepostojeca ili jako podredjena "muskim" pravima. tako i danas, zasto bi recimo saudijska arabija eksplicitno zakonom pominjala zensku homoseksualnost, kad se podrazumeva da je svaka zenska seksualnost ilegalna osim za zene u braku, i to samo ako se jebu onako kako muz 'oce.

sto se tice zapadnih zemalja, prosto je to ostalo kao nasedje ovog sto je prethodilo, a i tamo je kao osnovni problem navodjena sodomija, a zna se da lezbejke nikako ne mogu da imaju analni seks. :lol:
Korisnikov avatar
By acid drop
sigurna sam da je jedan od razloga taj što je seks između dve žene nemoguć. :blentavi:

dakle, nova tema: postoji li lezbejski seks? :lol:
Korisnikov avatar
By bas bleu
pa i same lezbejke-feminstkinje pocetkom 20. veka su smatrale da seksualna komponenta nije neophodno bila deo lezbejskog odnosa.

a ako krenemo od premise da seks izmedju dve zene nije moguc - a realno se desava - zar nije neuporedivo suberzivnije za drustvo to jebanje bez penisa i da bi kao takvo trebalo biti strozije sankcionisano?
Korisnikov avatar
By Orlando the Lady
zamisljam te kako sama, u svojoj sobi, na kolenima vapijes za odgovorima :lol:

ovo zaista jeste jedna lezbejska monodrama :)
Korisnikov avatar
By scout_finch
mislim da je tema zanimljiva za razgovor, bar zenama, ali da se nazalost odgovor svodi na to da su zene nebitne, da su bile vise nego nebitne veci deo ljudske istorije, da taj odnos ne cini da se muskarci osecaju ugrozeno, i da muskarcima nije bljak. nema drugog jaceg razloga.

a pritom istopolni parovi jednako nemaju ista prava,jednako su obespravljene kao i gej muskarci, samo sto eto sam cin seksa nije krivicno delo. win win.
Korisnikov avatar
By Korak
pokusacu i jedno forjdisticko tumacenje.

osvrnuo bih se da u heteropatrihjarhatu falus predstvlja simbolicki nosilac hegemonije muskaraca nad zenama. te ako se taj maestralni organ ne koristi bogougodno i valjano - da potcini zenu kroz koitus, to narusava njegovu simbolicku ulogu oko koje se muski rod ujedinjuje i okuplja, i stoga takav muskarac postaje vredan prezira, uljez, omrazen, "kao zena". on je mrlja u tom konceptu. odbacujuci kroz homoseksualnost tu "veliku svrhu" - kao kastriran je. a zenski organ je ionako nizerazredni, i druge zene se i ne smatraju znacajnom konkurencijom jer tu ipak nema penetracije kao izraza potcinjavanja. nema organskog probijanja himena kao oduzimanja "najvrednijeg od zene" i njeno obelezavanje (dildo je ipak nedovoljno dobra imitacija, replika "prave stvari" sa kojom se radja, i ciji se osecaj ne moze tako reprodukovati). najzad, retko se i potezalo pitanje sta zena zeli, jer ona ionako uvek "moze", je li.. cemer heteropatrijarhata..
Korisnikov avatar
By IriS
postoje, dok se ne udaju :lol:

lm, htedoh napisati nešto slično kao scout, pa da se ne ponavljam.
Korisnikov avatar
By 2kune
ma nije nitko protiv gay ljudi u globalu, a lezbijke s obzirom da su žene nisu nikada ni bile bitne... jedino što je bitno jest to da se muškarci ne ponašaju kao žene... ako se ponašaju kao prave muškarčine mogu jebavat i labudove, boli koga kurac... dakle, problem je uvijek u muškarcima koji ne smiju biti žene... biti žena valjda je najgora stvar na svijetu... :kosa:
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Jao, znam, sve ih razumem, i menije prosto nezamislivo da neko ne voli kurac.
Korisnikov avatar
By *deni*
:lol:
Mene i dalje jako fascinira fenomen kad se riba izjašnjava da je full lezbejka, tvrdi da je i s k lj u č i v o lezbejka, a u praksi ne propušta priliku da se kresne sa tipovima. A i dalje se izjašnjava kao stoprocentna lezbejka.
By SanjicaBG
Si, sve postoji, samo treba videti.

Pitanje je terminoloske prirode. Sta su lezbijke, da li je sex samo "emissio penis in... nesto", zasto biti tako "ortodoksan" po pitanju lzb? Forumska vecina?

Labavije malo, sire gledajte!
Korisnikov avatar
By *deni*
Aha, znači terminološki si senzitivna, ali suštinski ne.
Korisnikov avatar
By Mars
:lol:

OT:

Ja mislim da postoje.

:blentavi:
Daniele i ja mogu biti sa ribom, a sebe nikad nisam smatrao biseksualnim, jer se ne involviram emotivno.

Uuu, ako bih tako posmatrao stvari e pa onda nisam bas ni neki gay. I znate kako, nije prijatno.

QQ. :ozbiljan:
Korisnikov avatar
By *deni*
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2617415#p2617415]alexandermagic napisao:[/url]Daniele i ja mogu biti sa ribom, a sebe nikad nisam smatrao biseksualnim, jer se ne involviram emotivno.

Uuu, ako bih tako posmatrao stvari e pa onda nisam bas ni neki gay. I znate kako, nije prijatno.

QQ. :ozbiljan:
Alexandre, kako uspeš da se ne involviraš emotivno, odnosno kako uspeš da izdvojiš i neutrališeš taj značajan deo tvoje celine, odnosno tebe celog prilikom različitih odnosa , uključujući i samo biološke, sa ljudima ?
Mislim, to je nemoguće. Makar žališ sebe u situacijama kad si prinuđen da trpiš prisustvo, ili uticaje neke vucibatine, na primer. A svima se to barem jednom desilo. A i to je emotivno involviranje u smislu ' O, živote, šta li sam ja Bogu zgrešio ? '
Slika

:venchanje: ... :lol:

Jos da mi se pojasni zasto bi netko placao tetovazu obrva oblika koji daje dojam konstantne zacudjenosti? I radi kompletno porculansko zubalo, a imala je okay zube, osim uvucenih jedinica?
Korisnikov avatar
By *deni*
Alexandre, jako me živcira kad ispišeš neku misao tako sitnim slovima, pa moram da preduzimam dodatne mere, ne bih li pročitao napisano.
Korisnikov avatar
By Anhedonie
Mozes da stisnes ctrl na tastaturi i vrtis kolutic na misu da se poveca tekst. A mozes i da drzis ctrl i klikces + ili -
Korisnikov avatar
By .:Q:.
mislim da je glavni razlog sledeci:

prosecno zvanicno relevantno misljenje je musko i heteroseksualno. muskarac se, kako je vec receno, ne biva vec se istim postaje. postoje jako striktne norme i procedure koje moraju biti adekvatno ispunjene da bi neko bio priznat kao nesumnjiv muskarac. izjaviti mrzeti pedere je u tu svrhu daleko svrsishodnije nego priznati da je to u najmanju ruku ok i ulaznicu platiti jos skuplje. takodje, mnogo je pozeljnije izjaviti da su lezbejke hot, nego da nisu, jer ovo poslednje mozda implicira da neko ne nalazi da je sex sa dve ribe hot, sto je problematicno. kako su opasnosti uvek vaznije, lezbejke su marginalizovane kao daleko manje znacajne.

koliko problema zbog te strasne nesigurnosti strejt muskaraca koju im namece norma ciji su i sami najveci branioci. ne bih voleo da sam u njihovoj koži. :closet:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!