Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Teika
Dobro vece/jutro(sta je vec)
Prvo bih da se izvinim, ako sam omasila gde cu da postavim temu, ne zamerite, tek sam stigla i jos se snalazim kako sta funkcionise.

Ovako, imam problem; dopada mi se moja, pa moze se reci najbolja drugarica.
Ustvari, ne samo dopada, zaljubljena sam u nju jos od 6. Septembra 2013.
Nisam joj nista rekla, jer se plasim da je ne izgubim. Ona ima sasvim okej i normalan stav prema gay osobama i bas podrzava, ali kada se radi o lezb., e tu vec skripi i ima odbojnost, nekako joj se gada;mislim ja ne kontam sad zasto jednu stranu podrzava, a drugu ne...
Elem imala sam i ja neki problem celokupnog prihvatanja, sebe, jer je bas ona razlog tome sto sam uopste pocela da se pitam zasto imama sve takve cudne misli, zasto je sanjam, nije valjda da sam zaljubljena u nju, pa onda, zasto je to moralo mene da snadje od svih ljudi na svetu.
Ali nekako sam prelomila, i prosla, rekoh sebi sta da se radi zivot je takav....
Za sada sam za sebe bi ,a za druge streight. I dalje sam u nekoj agoniji sta da radim, da li nekako mogu da se odljubim od nje,jer mi je tesko, svaki dan se vidjamo u skoli, jer smo odeljenje jedno do drugog, stalno pricamo, smejemo se. Drugarski se zagrlim(za nju je drugarski, ali ja drugacije gledam na to). Tesko mi je da joj uopste kazem bilo sta, ne zelim da je povredim i time odgurnem od sebe, jeste na neki nacin lepo i ovako, ali mislim da zelim vise...
Ako imate neki savet kako da resim ovo ili barem da ucinim sebi podnosljivije.
Hvala unapred, i izvinite, ako sam omaslila temu, ili ako je ovakva tema mozda nekad postojala, a ja sam se sad nasla da postavljam ovaj moj problem kao novu temu.
Korisnikov avatar
By Srklet
nije mi jasno, ako joj kažeš da si u nju zaljubljena, misliš da će ti ona odgovoriti nešto poput 'i ja u tebe' ili 'ali ja nisam lezba'?
By Kragi
Joj dete, ti samo sto si prosla kroz tezak proces samospoznaje te bi bilo glupo da te sad, imajuci u vidu tvoje godine, savetujem da joj se outujes jer za to, verovatno, jos nisi sposobna te bih ti zato preporucio da malo izadjes, upoznas neke osobe slicne sebi, nadjes drustvo i bice sve ok. :D
By space_oddity
Uf, svaka čast što se boriš sa svim tim. Ne znam odakle si, kakve su ti opcije etc za novo društvo. Ali ako želiš da se odljubiš od nje, možda je neophodno da se udaljite i prestanete da se družite. Then again, dosta dugo to traje, izvagaj da li više patiš ovako ili bi više patila ukoliko bi ona negativno reagovala.

Inače, na kraju će se svesti na to da ćeš dobiti 30 saveta, ali verovatno nećeš postupiti ni po jednom, jer verovatno već imaš neku ideju o tome šta želiš da uradiš, samo si nesigurna, a na kaju ćeš to ipak uraditi. Makar ja tako nekako zamišljam ovakve teme.
By space_oddity
Htela sam da pitam kako to? Ali sam zaboravila.

Inače, u Petnici smo imali dva klinca, koji su totalno nevezano jedan za drugog znali datum kada su počeli da puše. A odgovor na pitanje "kako to pamtiš?" bio je u oba slučaja "počeo sam zbog devojke". :smeh: današnja omladina!
Korisnikov avatar
By Teika
Izvinjavam se sto kasno odgovaram, tek samsada dosla iz skole.
Srklet napisao:nije mi jasno, ako joj kažeš da si u nju zaljubljena, misliš da će ti ona odgovoriti nešto poput 'i ja u tebe' ili 'ali ja nisam lezba'?
Pre ce biti ovo drugo....
Kragi napisao:Joj dete, ti samo sto si prosla kroz tezak proces samospoznaje te bi bilo glupo da te sad, imajuci u vidu tvoje godine, savetujem da joj se outujes jer za to, verovatno, jos nisi sposobna te bih ti zato preporucio da malo izadjes, upoznas neke osobe slicne sebi, nadjes drustvo i bice sve ok. :D
Ja vec imama drugaricu u mojem malom drustvu, koja je lezb. sa njom sam se druzila i pre ovoga, ona je nasoj grupici vec u prvoj godini rekla da je lezb. i da ima devojku, prihvatile smo je najnormalnije. Jedino je moja sadsnja simpatija bila iznenadjena prvih nekoliko dana, ali onda ju je prihvatila. Probacu sa tom mojom drugaricom da popricam o ovome i da joj se poverim, mada ne znam kako ce odreagovati. Posto me sve one vide kao nevinasce i dobricu...
space_oddity napisao:Uf, svaka čast što se boriš sa svim tim. Ne znam odakle si, kakve su ti opcije etc za novo društvo. Ali ako želiš da se odljubiš od nje, možda je neophodno da se udaljite i prestanete da se družite. Then again, dosta dugo to traje, izvagaj da li više patiš ovako ili bi više patila ukoliko bi ona negativno reagovala.

Inače, na kraju će se svesti na to da ćeš dobiti 30 saveta, ali verovatno nećeš postupiti ni po jednom, jer verovatno već imaš neku ideju o tome šta želiš da uradiš, samo si nesigurna, a na kaju ćeš to ipak uraditi. Makar ja tako nekako zamišljam ovakve teme.
Iz Beograda sam, nemam potrebe za novo drustvo, jer sam sa mojim drustvom bas slozna :)
Uf, ne znam stvarno moram jos da porazmislim sta da uradim.
Pa, dobro, ipak mislim da su saveti tu da bi se na neki nacin pomoglo, mozda se ne postupim striktno po samo jednom savetu, nego uzmem iz svakog po nesto i ondace mi valjda biti lakse da napravim bolji plan.
ultraviolet napisao:meni slatko što zna datum kad se zaljubila :love: :lol:
Valjda ima dobru memoriju, pa zato :)

Ne znam jos kako sve funkcionise na forumu, pa valjda sam pogodila kako da citiram post-ove.
Izvinite sto sam napravila ovo kao jedan veliki post, tako mi je bilo lakse, da svima u isto vreme odgovorim.
Korisnikov avatar
By Torry
Mene podseca na mladost :sweet:

Ne znam sta da ti kazem, uzivaj u svom neznanju dok ne saznas kako je zivot zapravo surov.

Salim se, manje vise ali ukoliko nije obostrano, tesko ces moci bilo sta da ucinis. Mozda i da probas da joj kazes ali ako je takva, verovatno ces je izgubiti. Jedino da utices na nju da pricom, primerima polako promeni misljenje, za pocetak.
Korisnikov avatar
By Teika
Torry napisao:Mene podseca na mladost :sweet:

Ne znam sta da ti kazem, uzivaj u svom neznanju dok ne saznas kako je zivot zapravo surov.

Salim se, manje vise ali ukoliko nije obostrano, tesko ces moci bilo sta da ucinis. Mozda i da probas da joj kazes ali ako je takva, verovatno ces je izgubiti. Jedino da utices na nju da pricom, primerima polako promeni misljenje, za pocetak.
Da, sta znam, mislim da je relativno okej odreagovala na drugaricino priznaje, iako joj je bilo potrebno, dan dva da prihvati, doduse ne znam kako bi na mene odreagovala, pokusacu pricom da joj makar uklonim strah, ako ga ima.
Zvonki napisao:Nema poptrebe da se izvinjavas,komuniciramo i to je ok ;)
Joj, ja sam navikla da se za sve zivo izvinjavam(ne znam da li mi je to dobro ili lose..)
Korisnikov avatar
By Teika
Torry napisao:Srecno kako god i javljaj obavezno sta se desava :zastava:

Hocu, naravno :D
Korisnikov avatar
By Srklet
a cuj, jedna je stvar da ti kazes da si lezbijka a druga je stvar da kazes da si lezbijka i da si zaljubljena u nju.

ljudi opcenito ne vole kad ih vole ljudi koje oni ne vole. ^^

ako joj kazes da si zaljubljena u nju, to mi ima smisla u dva slucaja:
a) ako ces je tako zavesti ^^
b) ako ces se tako osloboditi tih osjecaja

ali reci joj s punom svijescu da je to u sustini besmisleno... sto time dobivas? :nerd:
Korisnikov avatar
By Teika
[/quote]
mozda ima nekog gej druga koji joj pomaze da izabere tasnice[/quote]
Ne, da ja znam.. Ona obozava yaoi i sparuje i zive ljude, a ne samo manga i anime likove, sta ja znam...kad naleti na nesto sto ima veze sa lezb. bilo u stvarnom zivotu ili vezano za anime i manga industriju, bude joj neprijatno i sklanja se od toga....
Korisnikov avatar
By Teika
Posto sam vec na neki nacin obecala da cu javiti sta se dogadja, pa evo da ispricam.
Rekla sam mojoj bi drugarici, kako stvari stoje i pricale smo, rekla mi je da ne moze nikako da razume kroz sta ja prolazim, jer ona nije imala takav problem, jer ju je njena devojka odmah prihvatila. Takodje mi je rekla da ne mozes nekog ko je strejt da pretvoris u bi ili lezb.(cega sam ja svesna); rekla mi je da mi je bolje da se odljubim i da trazim neku drugu osobu, jer ne misli da sa njom to moze da ide glatko uopste. Zatim je ona je dosla do zakljucka da ona sama nikako ne moze da mi pomogne i da mi da dobar savet, jer inace ne ume da daje savete; tako da mi je predlozila da izadjem sa njom i njenom devojkom u kafic Smiley i da tamo sednemo i popricamo, rekla mi je da njena devojka mnogo bolje ume da saslusa i da kaze ono sto treba nego ona. Jos mi je rekla, da se ne brinem da je kafic okej kao i svaki normalan drugi kafic i da ona tamo ide sa svojom devojkom od osmog razreda.To je to sto se izdesavalo do sada, videcemo sta ce biti kad budemo izasle tamo...
Korisnikov avatar
By toba
[url=http://www.gay-serbia.com/forum/viewtopic.php?p=2614901#p2614901]ultraviolet napisao:[/url]meni slatko što zna datum kad se zaljubila :love: :lol:
:lol:

@Teika
Vidim da si neka dusica od cure,
Evo ti jedan primer moje drugarice koja je str8.Upoznala na nekoj zurci neku curu za koju se kasnije ispostavilo da je lez.i ta cura se zaljubila u moju drugaricu do usiju.Ova moja nije bas fer, cini mi se kao da se druzi sa njom jer joj prija sva ta paznja od lez cure a zna i sama da nema sanse da ce ikada imati seks ili neki intimu sa njom jer voli iskljucivo tipove i bila je sa njima u vezama.
To drama traje evo vec 3 godine.
Korisnikov avatar
By Teika
To drama traje evo vec 3 godine.[/quote] Ih majko mila, podosta je to, ja se samo nadam da za mene nece tot toliko dugor trajati, valjda nisam glupa da se toliko dugo mucim. Ako je verovati nauci kazu da zaljubljenost traje 6 meseci pa se ljudi onda odljubljuju ili to posle prelazi u ljubav.
Hvala za kompliment :)
Korisnikov avatar
By afraid
Ehh,cao cao :)
Zeznuta situacija,bio sam u istoj.Ne znam za tebe,ali ja sam bio u druga toliko zaljubljen da sam pomislio da je i on mozda gay,jer je navodno moj gaydar to osjetio :D to je trajalo 2 godine,nisam nikad nista pokusao i nisam hito da napravim neugodnu situaciju.Kasnije kako je on imao curu,pa drugu,pa trecu ne znam ni ja vise,ja sam ohladio...Jos uvijek osjecam prema njemu nesto ali evo ima skoro godinu dana kako smo srednju zavrsili i ja se njemu ne javljam bas a ni on meni.I tako mi je najbolje,upoznao sam ljude koji su sigurno isti kao ja,imam prijatelje koji me podrzavaju i to mi je bitno.I polako njega zaboravljam,mada to necu nikad uspjeti.Prva velika simpatija :)
Tebi isto preporucujem da ne srljas,nego razmisli ,da li je bolje da ohladis malo ili da izgubis prijateljicu.Pusti nek vrijeme pokaze,druzi se sa tom drugom drugaricom i njenom djevojkom i upoznaj druge ljude .Ako se ti kad outujes i tvoja prijateljica sazna,bice i njoj lakse a i tebi,i ako je ona isto lez. javice ti se,ili ako ikad cujes nesto za nju onda ces znati da mozes krenuti u akciju.
Mlada si jos,nema zurbe,znam da je tesko ali nek prodje vrijeme,bolje da imas prijateljicu nego da je izgubis ,to bi ti bilo jos bolnije i teze .I da ,drzacu ti fige da je i ona lez pa da budete zajedno :D eheh ,drzi se :zastava:
By avgust
ta ti najvjerovatnije nije lez
Korisnikov avatar
By Teika
[quote="afraid"]
Tebi isto preporucujem da ne srljas,nego razmisli ,da li je bolje da ohladis malo ili da izgubis prijateljicu.Pusti nek vrijeme pokaze,druzi se sa tom drugom drugaricom i njenom djevojkom i upoznaj druge ljude.
Normalno, razmislicu, nisam osoba koja zuri bilo u cemu. Da, vreme je najbolji lek, ali najgori kozmeticar x) Druzicu se sa mojom bi drugaricom i njenom devojkom, jer smatram da ce mi biti lakse da to podelim sa nekim, a ne da osatavim da cuci u meni i da me posle izjede.
Korisnikov avatar
By Teika
avgust napisao:ta ti najvjerovatnije nije lez
Ma otkud znam, nikad nije imala decka, ne zeli da ima decka, nesto ne voli da je u muskom drustvu(ma koga ja zavaravm, previse sam tvrdoglava i ''slepa'' da shvatim), a mozda je i aseksualna, ko ce znati(osim do nje same...)...
Korisnikov avatar
By Torry
a da joj kazes da ti se dopadaju devojke, a da ne spominjes da si zaljubljena u nju? cisto da vidis kako ce da reaguje i sta ce da ti kaze? nesto se mislim, ako ti je najbolja drugarica, trebalo bi da joj se otvoris skroz...no, nemoj srljati, razmisli, ipak je poznajes bolje nego mi
Korisnikov avatar
By Teika
@Torry Za to moram da skuplja hrabrost makar jos narednih mesec ili dva, vrlo mi je bilo lako da to kaze mojoj bi drugarici, ali za nju za svaki slucaj moram dobro da se mentalno pripremim, imam osecaj da, ako joj budem rekla u A) najboljem slucaju, sve je okej nastavi da se druzimo B) kvrcne joj u mozgu i nekako skapira da mi se dopada. Mada ja ovo cuvam k'o zmija noge
Korisnikov avatar
By RetributioN
Mislim da je mala šansa da će sama da skapira da ti se sviđa, ali postoji realna šansa da te pita da li ti se sviđa.
Korisnikov avatar
By Teika
Ovako, pre malo manje od dve nedelje odlucila sam da joj kazem sve, isla sam kod nje kuci, pocela sam prvo sa nekom nevezanom temom i kako je razgovor odmicao, ja sam zapocela temu na to sta ona misli o LGBT, a posebno o lezbejkama i bisesksualcima;saslusala me je pazljivo i nije negativno reagovala. Onda sam odlucila da joj ipak kazem da mi se dopada. Gledala me je na kratko pomalo uplaseno, a onda mi je rekla: "Ovo sto cu sad da ti kazem cete mozda povrediti, ma sigurno ce te povrediti. *uzdah* Ovako, ti si meni draga, ali( e ovde sam ocekivala, nisam zaljubljen au tebe, ali mozemo da budemo prijatelji; ali cvrc, zeznula sam se) ja vec imam devojku." Bila sam blago sokirana i pitala sam je ko je njena devoj, a onda jos vec sok za mene; njena devojka je moja druga drugarica iz nase petoclane grupice. Pitala sam je koliko su dugo zajedno i rekla mi je da ce u septembru ove godine biti 4 godine(tacno na rodjendan te drugarice). Onda sam je pitala, zasto je onda tako negativno reagovala kada su se pominjale lezbejke. Ona mi je rekla da nije htela da se na bilo koj nacin sazna da je lezbejka, jer se plasi i da je meni izricito davala takvog doznanja, da bi me oterala i da bih se ja odljubila od nje brze, jer kako mi je rela; pretpostavila je da sam gajila osecanja prema njoj i htela je nekako na neki drugi nacin da me sa te strane odgurne, da ja ne bih bila povredjena.
Meni je stvarno bilo tesko, ali me je zagrlila i rekla mi je da ce sve biti uredu i da ce ona biti uz mene ako mi treba neka podrska. Onda sam ja njoj rekla da hocu malo da se distanciram od nje na neko vreme, da je prebolim, a onda tek mozemo da nastavimo da se druzimo, jer ce ovako biti ne izvodljivo za mene. Rekla mi je da obavezno, cim me prodje da treba da nastavimo da se druzimo, jer cu nedostajati i njoj i nasoj maloj grupici. Tako da od tad je proslo nedelju i koji dan, jos uvekse ne druzim sa njima, ali mi je mnogo lakse i stvarno polako pocinjem da se hladim, traja ce to odljublivanje makar jos mesec dana(sebi sam dala rok). Sada mi je stvarno lakse i osecam kao da sam skinula ogroman kamen sa sebe. Ostalo ce biti na vremenu da sredi.
Izvinite sto nisam ranije odgovorila, obuzela me skola(posebno matematika).
Korisnikov avatar
By Torry
ima devojku :lol:

(naravno, nije zlonamerno smejanje)

no dobro, bar sad znas na cemu si i napred u nove pobede :)
Korisnikov avatar
By Teika
Torry napisao: no dobro, bar sad znas na cemu si i napred u nove pobede :)
Hahahahaha, idem ja da bije bitku xD
Korisnikov avatar
By Hys.
wow mislim da ovo nije bilo ocekivano!

Ali moram da primetim i momenat de bi drugarica kaze da idu u smajli od 8. razreda :)
Korisnikov avatar
By ZlatnaPtica
Svaka čast na hrabrosti! Neočekivan razvoj situacije, doduše, wow. Jebiga, shit happens. Proći će. :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!