Originally posted by the1whowished
Ћирилицааааааа... хвала, Дилит.
Шта је туђе?
Ко је туђи? Особа ?Чујем понекад реченицу типа Она ми је скинула дечка.
Као да је тај дечко ретард који својим поступцима нимало не мења свет и који се ни за шта не пита.
Еври мен 4 химселф, па чак и у вези/ браку. Такав статус, по мом мишљењу, чак и чини да веза добије на квалитету ако квалитет завређује.
Као што и за везу/брак треба да постоје две сагласне особе, тако и за то о чему ти причас треба да се поклопе неке жеље и могућности да би се догодило. И, наравно, тај дечко, ако није ретард, који је искоришћен у наведеној причи, онда је на више начина "оштећена" страна та која то каже.
Али, све то зависи и од поимања брака, слободе и квалитета везе/брака. Неким паровима је дефиниција савршене везе обострана физичка и свака друга верност. И ко смо ти или ја да таквим особама, који уживају у својој идили кажемо како кавез и ланац не поспешују квалитет везе? И, најзад, зар ти се не чини да бисмо сагореле од гриже савести што смо зарад задовољавања сопствених потреба нарушили њихову идеалну везу, јер у мом систему вредности, веза и брак су изнад необавезног секса.
А, са друге стране, за оне који су у вези/браку потпуно либерални и отворени за повремене "излете" са трећим лицима, не могу да кажем да су у правој вези и све ми је то помало лицемерно, па се и таквих клоним, тако да...некако се све сведе на оно горе да ми се не јавља жеља за особама које су у заједници.