Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

By жњ
:vruce:

kahm, da zapocnem ovu temu citirajuci vikipediju :cita:

...and although lesbianism and bisexuality in Hollywood was common in its early years...
dobro ste culi,

...to smo proslavili! :party:

Naredna stvar.

Zalimo se da je u Beogradu svaka bila sa svakom ili da bar ne mozete upoznati neku novu a da nije imala neke veze sa vasom bivsom preko neke njene bivse :zid:

E pa, po onome sto sam procitala, u zlatno doba Holivuda je bilo isto!

Predstavljam Vam "Super Trougao" :oskar:
Slika

Sve je pocelo tako sto sam iscitavala neke clanke o Greti Garbo ( :drama: ), nadjem da je bila smrtno zaljubljena - do kraja zivota, u svoju koleginicu sa glume - Mimi Pollak (ok, to znamo i od ranije), zatim da se ljubavisala sa Marlene Dietrich (i to znamo), kao i spisateljicom Mercedes de Acosta, i jos nizom drugih poznatih glumica... (ali Polakovu nikad nije prebolela :shrug: )

joooooj, greta je bila divna (gubim se... :drama: ) :leviathan:

prica ide dalje...

Mercedes de Acosta, spisateljica (ovde krece avantura) je definitivno najveca zavodnica medju lezbejkama zlatnog doba Holivuda. Imala je vezu sa Gretom Garbo, Marlene Dietrich, Allom Nazimovom, Tamara Karsavinom, Eva Le Galliennom, Isadora Duncanom, Katharine Cornell i jos nizom drugih... lista je podugacka (ukratko - uspela je da kresne pola tadasnjeg Holivuda).

Marlene Dietrich je bila i sa Gretom Garbo i sa Mercedes de Acosta koja joj je posle posvetila knjigu i sa...... ma sta ima dalje da vam pricam. Sve su bile sa svima :smeh:

Krenite da vrshljate po vikipediji i sve ce vam se samo kasti! Po onome sto sam procitala, i one su funkcionisale u nekom vidu "gej scene". Preporucivale su svoje gej-prijateljice jedne drugima i tako stupale u kontakt. Ima jos zanimljivih stvari...

Mercedes je super pocetak - zena otvara vrata prema svima koje su bile poznate i imale "sklonosti" :giggle:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes_de_Acosta

Moram da nabavim neko njeno shtivo :fige:
Korisnikov avatar
By Dina
Anais Nin - doduse nije zivela u Holivudu nego u Nju Jorku (jedan deo zivota) i bila je biseksualka... ali mislim da bi je i danas osudili zbog previse slobode koju je uzimala sebi a kamoli tada...
Slika

Anaïs Nin is hailed by many critics as one of the finest examples of writers of female erotica. She was one of the first women to really explore the realm of erotic writing, and certainly the first prominent woman in modern Europe to write erotica. Before her, erotica written by women was virtually unheard of, except for a few writers such as Kate Chopin. Nin, faced with a desperate need for money, wrote the stories in Delta of Venus for a dollar a page, somewhat as a joke, in the 1940s. She considered the characters in her erotica to be extreme caricature and never intended for the erotica to be published.

Nin was a friend, and in some cases lover, of many leading literary figures, including Henry Miller, Antonin Artaud, Edmund Wilson, Gore Vidal, James Agee, and Lawrence Durrell. Her passionate love affair and friendship with Miller strongly influenced her as both a woman and an author. An apocryphal rumour abounds that Nin was bisexual, promulgated by the Philip Kaufman film, Henry & June. Although this rumor is widely believed to be false, Nin's journals leave many questions about her relationship with June Miller, Henry Miller's wife.

In her unexpurgated journals, she wrote about her supposed incestuous relationship with her father, her bisexuality, and sexual relationships and sexual experiences with women.

http://en.wikipedia.org/wiki/Anais_Nin
Korisnikov avatar
By m..
Fenomenalno. Znaci ne pomaze ni da trazim zenu u Bangladeshu?
Korisnikov avatar
By maribia
mrvice lezbejske istorije. lepo, lepo... :)
By жњ
a evo snimka i za one sa sporijom konekcijom (skracena verzija, 28 sec)

http://youtube.com/watch?v=hc5jlgdAjU0

ako se uzme u obzir filmska era u kojoj su najvatreniji poljupci bili demonstrirani "ovlas", ovo se lako moze staviti u kontekst paralele danasnjeg filmskog poljupca na francuski nacin.

preko sedamdeset godina kasnije, madona opet kopira marlene (imidz totalno zasnovan na dietrichovoj), cini istovetnu stvar i simulira poljubac sa britni spirs na sceni. znaci, to se odigrava vise od sedamdeset godina kasnije, umesto celuloidne crno bele trake, medij je u vidu televizijskog prenosa uzivo, a sam dogadjaj dize vecu medijsku prasinu nego sto je to bilo slucaj u proslom veku.

zakljucak izvucite sami. :vogue:
Korisnikov avatar
By m..
Ju vrh, Marlene je kralj!
By жњ
Originally posted by m..
Ju vrh, Marlene je kralj!

oooo da, kraljica! i ziva vatra!! :alexis: :vatroslava:
By жњ
Uzela sam slobodu da prevedem tekst o Mercedes de Acosta sa drugog sajta. Izvinjavam se na greskama, nisam profi prevodilac, a ima poezije... bar sam se potrudila, uzmite to u obzir ;)

Nadam se da cete uzivati u tekstu isto kao sto sam i ja :bale: :vruce: :drama:

Slika

Mercedes de Acosta(01/03/1893 - 09/05/1968)

"Star-struck,", "a lover to the stars," "a social butterfly," "the dyke at the top of the stairs," "the greatest starfucker ever."

Ovo su svojevremeno bili tipični i česti nadimci spisateljice Mercedes de Acosta. Bila je prepoznatljiva po nošenju džentlmenskih pantalona, cipela na kopče i trokrakih šešira koje je šetala ulicama Nju Jorka. Imala je kreda-bledo lice, duboke oči, tanke crvene usne i crnu ravnu kosu koju je zalizivala brilijantinom. Ljudi su je zvali Groficom Drakula.

Nakon što se Cecil Beaton sprijateljio sa njom u teatru jedne noći 1930. godina, on je zabeležio u svom dnevniku da je osetio osuđujuće poglede ostalih ljudi koji kao da su se pitali „zašto li se sprijateljio sa tom furioznom lezbejkom??“. Obično se hvalila okolo „kako može preoteti bilo koju ženu od bilo kog muškarca“. Alice B. Toklas je zapazila „Pričajte šta god želite o Mercedes de Acosta, imala je najvažnije žene dvadesetog veka“. Iako su među tim ženama bile Izidora Dankan, Eva La Galijen, Greta Garbo i Marlen Ditrih, ona je predstavljana kao perverzni psihopata.

1916. godine, Mercedes upoznaje rusku glumicu Alu Nazimovu koja je oborila kritiku na kolena svojim senzacionalnim performansima Ibsenovih heroina. Između njih se ubrzo razvila romantična veza.

Godinu dana kasnije, Mercedes je uspostavila i dugoročnu vezu sa internacionalnom zvezdom, igračicom Izidorom Dankan. Jednog dana dok sam radila istraživanje u Rozenbahovom Muzeju, naišla sam na pesmu pisanu naliv perom koju je Izidora Dankan posvetila Mercedes. Bilo je ispunjeno seksualnim scenama.

Uprkos svojoj strasti ka ostalim ženama, 1920. godine se udala za Abrama Pola, bogatog slikara portretiste, ali kada je zaprosio, ona je zakukala „nisam mogla da se odlučim, ustvari, uhvatio me čudan nemir vezan za moju predstavu o svetu, patnji, seksu i mom unutrašnjem duhovnom razvoju.“

Bez ikakve sumnje, njenim nemirima je doprinelo upozanavanje sa mladom, atraktivnom i ambicioznom glumicom Evom La Galijen, samo tri dana pred Mercedesino venčanje. I ubrzo nakon medenog meseca, ona je započela petogodišnju romansu sa glumicom. Dok je La Galijenova putovala na turneji po zemlji u predstavi „Liliom“ iz 1922. godine, pisala je Mercedes po tri ili četri pisma na dan. Književno udruženje „Le Galijen“, koje poseduje Eloiz Armen, nažalost ne dozvoljava da se ta pisma citiraju direktno, ali se mogu pročitati u Rozenbah Muzeju u Filadelfiji.

1931. godine, nakon što se odselila u Holivud, Mercedes upoznaje Gretu Garbo. Narednih 12 godina, one održavaju nestabilnu vezu. U to vreme Garbo je obasipala cvećem i poklonima. Mercedes se toliko zaljubila da je zalepila Garbine fotografije u svoju Bibliju. Zajedno su išle na putovanja, kupale se i sunčale gole, i čak živele zajedno tokom 1932. Garbo je povreno molila Mercedes da obavlja šoping za nju i pomagala joj da nađe stan i u Holivudu i Nju Jorku.

Nakon određenog vremena, stvari su se ohladile i Garbo je zamolila da je ostavi na miru. Jednostavno nije želela da nastavi. 1954. godine u naročito strogom tonu, Garbo je zahtevala da je Mercedes prestane "napadati" sa pismima. Garbina pisma se takođe ne smeju direktno citirati ali se mogu pročitati u Rozenbahovom Muzeju.

Ram Gopal, Mercedesin dobar prijatelj koji se 30 godina družio sa njom, mi je jednom prilikom ispričao „Kada je Mercedes srela Garbo, jako se zaljubila u nju, ali se Garbo plašila od javnog razotkrivanja intime njenog života. Kada bi osetila da neko drugi dominira, ona bi se povlačila. Jadna Mercedes. Ona je morala da voli. Voljenje je za nju bilo poput disanja. Totalno se prepustila vezi i samo je želela nazad sve ono što je i pružala.“

Poslednja pesma koju je Mercedes de Akosta posvetila Garbovoj je napisana 1944. godine, nakon niza Garbinih odbijanja. Mercedes svedoči „Ti pripadaš meni. Neke stvari prosto pripadaju drugim stvarima; ne postoji drugi način. Zašto onda na primer ne bi rekli... so moru, ptica nebu... i ti meni!“

U jednom momentu kada je Garbo bila naročito povučena, Mercedes se upustila u ljubavnu vezu sa još jednom boginjom filma, Marlen Ditrih. Iako je Ditrihova bila u braku, to je nije sprečilo da Mercedes svakodnevno obasipa buketima ruža i karanfila. Kada je Ditrihova bila na snimanju u Evropi, napisala je „Biće mi teško da napustim Holivud, sada kada poznajem tebe“. Slala je Mercedes gomilu pisama i telegrama, uvek se potpisujući sa ljubavlju i poljupcima, izjavljujući „Ljubim tvoje prelepe ruke i srce.“. Jednom prilikom kada je Ditrihova sprečena obavezama saznala da će zakasniti na večeru koju je spremala Mercedes, poslala joj je narednu poruku: „Ljubavi moja... molim te jedi, idi u krevet i čekaj me tamo.“

Otkrila sam i pesmu koju je Mercedes napisala za Marlene i koju je ona posle zalepila u adresar: „Za Marlen, Tvoje lice je obasjano mesečinom koja prodire kroz tvoju kožu, nežno, bledo... zračeći. Sunce ne umanjuje tvoj sjaj. Jer ti si deo zvezda, meseca i misterije noći.“

izvor: http://www.robertschanke.com/mercedes/loves.htm

te zene su bile :radosnice: :vruce: :drama:

nije mi dobro, zaista :sigh: :sigh: :sigh: :sigh:
Korisnikov avatar
By m..
Draga ЖЊ, mene ovolika kolicina texta, isporucena pre ispijene jutarnje kafe, prestravljuje. Vratit cu se nesto kasnije da analiziram poeziju i text i eventualno dam ocenu. :drama:
By жњ
Originally posted by m..
Draga ЖЊ, mene ovolika kolicina texta, isporucena pre ispijene jutarnje kafe, prestravljuje. Vratit cu se nesto kasnije da analiziram poeziju i text i eventualno dam ocenu. :drama:

ah ma ne brini, esej je bio toliko lagan da sam ga prevela za desetak minuta ;P a svakako nije nezanimljiv i suvoparan, ja sam prva koja ne pise kilometarske postove (bez dobrog razloga :D :drkanje: )
By жњ
Slika

Greta je po meni bila ubedljivo najlepsa! I definitvno najmisterioznija od svih ostalih glumica sto nesumnjivo doprinosi tom mistique seksipilu koji je obelezio. Kritika joj zamera sto su joj sve uloge bile manje/vise slicne pa se cak i smatra "You`ve seen one Garbo? You`ve seen them all.", ali to svakako ne umanjuje njen glumacki znacaj jer su se po njoj merile i vrednovale generacije i generacije narednih glumica. Cak je i poznato da iako se svaki put zestoko i vredno spremala za svaku ulogu, ona ih je birala prema svom unutrasnjem bicu. Kad su je novinari jednom prilikom pitali zasto ne daje intervjue (nijedan nije dala, sem ovakvih povremenih recenica koje bi joj na kvarnjaka iscupali iz usta), ona im je odgovorila da nije vicna izrazavanju recima, te da se najvise i najbolje izrazava kroz svoje uloge.

Nazalost, povukla se iz glume veoma brzo. Nakon dvadesetak snimljenih holivudskih filmova, okacila je "masku" na klin 1941. godine, a poslednji film koji je snimila "Two-faced woman" kritika je nemilosrdno pokidala na param parcad. Uobicajeni komentari su bili "kao da gledate svoju majku odvaljenu od alkohola". Nakon ovako zestokih i ponizavajucih napada kritike koja u to vreme nije prastala ni najmanju gresku, ona se i definitivno oprostila od Holivuda, preselila u Nju Jork i povukla u totalnu intimu.

Ostatak svog zivota (celu drugu polovinu) je provela u totalnoj privatnosti sa krugom prijatelja koji se iz godine u godinu sve vise suzavao. Umrla je prirodnom smrcu aprila 1990. godine.

Sto se tice veza, vec sam pisala (i jos cu ;) , ovaj post nije o njima koliko je uopsteno biografski orjentisan na poslednje godine zivota), njeni najblizi prijatelji su svedocili da je drugu polovinu zivota provela totalno povuceno i aseksualno. Sto su vise odmicale godine, to se vise zalila na starost, na nove bore i stalno jadikovala kako joj propada nekad prelepo i zategnuto lice. Tih poslednjih godina je cesto setala Njujorkom sama, provodeci vreme u razgledanju izloga i povremenoj kupovini. Sugradjani su je u tim godinama upamtili po cenjkanju sa prodavcima oko cena cipela - iako su bile u pitanju one najjeftinije. Naravno da joj nije nedostajalo novca, ali je tih godina imala neki trip sa cenjkanjem :sweet:

Veo tajne o seksualnom opredeljenju za koje se javno nagadja jos od sezdesetih pa i ranije, je konacno skinula njena najveca ljubav iz jos fakultetskih dana - Mimi Polak, iritirana tracevima koji su se pojavljivali po medijima do tada i pristala da pred kraj zivota objavi deo pisama koja joj je slala Greta - u kojima se ona klela u svoju ljubav i jadikovala sto nisu mogle biti zajedno jer je Polakova bila udata i imala decu...

Takva pisma i izjave joj je slala do duboke starosti i poslednjih godina svog zivota :rida: :rida: :rida: :rida: :rida: :rida:

Gretina poslednja fotografija, tri dana pred smrt, april 1990.

Slika

:rida: :rida: :rida: :rida: :rida: :rida: :rida: :rida: :rida: :rida:

:sigh: :sigh: :sigh: :sigh:
By жњ
Slika

Greta je imala hiljadu lica. Bila je neverovatna!! Iz svakog ugla je izgledala totalno drugacije, gotovo kao druga osoba. A kada bi se nasmesila, zaplesalo bi joj celo lice. :love: :love: :love:

Prilazem snimak probe filma (koji nikad nije realizovan). Tu je vec u svojim zrelim godinama (44) i na kojoj se vidi njeno prirodno ponasanje koje razotkriva svu njenu prirodnu lepotu van glumackih stega :love: :love: :love: :love:

http://youtube.com/watch?v=N6jJKFGVFOU

:icequeen:

:drama:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Kao sto sam ti rekla greta mi ni blizu nije "atrektiv"kao marlen...ali ovaj snimak...:adiktusha:
By жњ
Originally posted by faijnfa
Kao sto sam ti rekla greta mi ni blizu nije "atrektiv"kao marlen...ali ovaj snimak... :adiktusha:

Iako cesto poredjene, izmedju Marlen i Grete je vladao zdrav takmicarski duh. Marlen je ustvari bila Paramauntov odgovor na MGM-ovu zvezdu Garbo, koja se pojavila prva ;)

Kao sto sam vec rekla, njih dve su cak i bile zajedno :fuckbed: (joj ne smem da razmisljam o tome u ove kasne sate!! :vruce: )

Ja ih obe volim! Ali na razliciti nacin. Sebe vise volim da dovlacim u neku paralelu sa Ditrihovom koju idoliziram i koja mi vise odgovara po temperamentu i ulogama... Dok Gretu vise dozivljavam kao objekat pozude - kod nje mi je jednostavno sve idealno, od izgleda... do te stidljivosti, povucenosti i misterioznosti... Po meni - savrsena zena!! :sigh: :drama:

Ako sretnete neku takvu, znate kome da se obratite ;)

Mada sumnjam da se takvo sto opet rodilo :sigh:

:love: :love: :love:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by жњ

Iako cesto poredjene, izmedju Marlen i Grete je vladao zdrav takmicarski duh. Marlen je ustvari bila Paramauntov odgovor na MGM-ovu zvezdu Garbo, koja se prva pojavila ;)

Kao sto sam vec rekla, njih dve su cak i bile zajedno :fuckbed: (joj ne smem da razmisljam o tome u ove kasne sate!! :vruce: )

Ja ih obe volim! Ali na razliciti nacin. Sebe vise volim da dovlacim u neku paralelu sa Ditrihovom koju idoliziram i koja mi vise odgovara po temperamentu i ulogama... Dok Gretu vise dozivljavam kao objekat pozude - kod nje mi je jednostavno sve idealno, od izgleda... do te stidljivosti, povucenosti i misterioznosti... Po meni - savrsena zena!! :sigh: :drama:

Ako sretnete neku takvu, znate kome da se obratite ;)

Mada sumnjam da se takvo sto opet rodilo :sigh:

:love: :love: :love:

A ne kevo,ponavljam-nema nista privlacno od strane garbove FIZICKI bar kod mene-"sajko"ooh yeah...ali marlen je druga prica-na bilo koji nacin.. :love:
By жњ
Originally posted by faijnfa

A ne kevo,ponavljam-nema nista privlacno od strane garbove FIZICKI bar kod mene-"sajko"ooh yeah...ali marlen je druga prica-na bilo koji nacin.. :love:

vidim ja da bi se mi lepo slagale da dodjemo kojim slucajem u posed vremeplova :zavera:

Tebi Ditrihova - meni Garbo!!! DEAL???? :smug: :giggle:
Korisnikov avatar
By Azdaja
Originally posted by жњ

vidim ja da bi se mi lepo slagale da dodjemo kojim slucajem u posed vremeplova :zavera:

Tebi Ditrihova - meni Garbo!!! DEAL???? :smug: :giggle:

Oooooh yeah kevo,moUze moUze...:vremeplov:
Korisnikov avatar
By m..
I ja vise volim Dietrichovu.:mljac:
By жњ
Prevodim i clanak o Greti iz Gardijana 2005...

evo prvog dela, nastavak sledi u toku dana

Greta Garbo nije „želela da bude sama"! (prim.prev. njena čuvena švedski akcentovana rečenica, izgovorena slucajno pred novinarima, a kasnije i u filmu - „I vont to be alone!“)

Umesto toga, zvezda je provela svoj život u izolaciji i očajanju jer je želela da bude sa svojom ljubavi iz škole za glumu, švedskom glumicom austrijskog porekla, Mimi Pollak.

Privatna pisma objavljena u Švedskoj povodom obeležavanja stogodišnjice rođenja filmske zvezde bacaju novo i tragično svetlo na mučni život siromašne devojke iz Stokholma koja je postala „Lice“ Holivuda u tridesetim godinama prošlog veka, koja je snimila 27 filmova i provela poslednjih 50 godina svog života kao pustinjak.

Nije bila u pitanju samo neodgovorena ljubav ka Polakovoj – sa kojom se Garbo dopisivala preko 60 godina – nego su i druge stvari pomračivale zvezdin život sve do njene smrti 1990. Dve izložbe u Švedskoj i nova knjiga otkrivaju da, pre nego što je otišla u „ružne“ Sjedinjene Američke Države 1925. godine, Garbo je bila opsednuta sama sobom, depresivna i postiđena zanimanjem svog oca koji je bio čistač klozeta.

Sve do sada, Garbo, koja je rođena u Švedskoj 18. septembra 1905, je važila za srećnicu koja se pretvorila u „ledenu kraljicu“, kako ju je nazivao MGM, filmska mašinerija koja je lansirala nakon što su joj ispravili kosu, počupali obrve, korigovali zube i primorali je da smrša 15 kg. Ali istraživanje o njenom životu pre nego što je otišla u SAD sa 20 godina, pokazuju da kroz njenu ambiciju i uobraženost, Garbo nikako nije održavala korak sa puritanskom Švedskom, gde se skromnost smatrala kvalitetom iznad svih ostalih.

Kao deo priprema za izložbu koja se otvara u petak u Švedskom Poštanskom Muzeju u Stokholmu, istraživač Pernila Astrom... to be continued...

strasno.... jadnicak... :iskolacen:
By жњ
a evo i nastavka...

…kao deo priprema za izložbu koja se otvara u petak u Švedskom Poštanskom Muzeju u Stokholmu,istraživač Pernila Astrom je obavila niz intervjua sa starijim ljudima čija pamćenja dosežu do sećanja na „Kattu“ ili kako su je još zvali „Gurra“ – Garbini nadimci koji su je pratili tokom odrastanja u Sodermalmu, četvrti Stokholma. Jedna od njih, inače bivša gimnastičarka, se prisetila da je Greta Gustafsson, što je bilo njeno rođeno ime, u desetoj godini izrazila želju da postane glumica „jer je to otmeno“.

Tim Anderson Axell, čija nova knjiga Djävla Älskade Unge (Bloody Beloved Kid), bazirana na Garbinim pismima namenjenim Polakovoj, kaže da je “Gurra” bila oduševljena svojim učestvovanjem u dramskoj grupi u školi. Naziv Axelove knjige počiva na prvim rečima iz pisma koje je Garbo poslala Polakovoj 1924, koju je inače zvala Mimoza, i u kome dalje piše “Pismo koje sam dobila od tebe je u meni probudilo oluju žudnje…”. Mlada glumica – čije je umetničko ime "Garbo", i koje je ustvari bilo izmišljeno od strane Polakove – u tim pismima sebe opisuje kao “sporu, umornu i dosadnu” kada nije u blizini svoje devojke.

Garbo ostaje opsednuta Polakovom i dalje, koja je do tada već udata, i kada joj je pisala iz SAD-a 1928. ona kaže “Sanjam o tome da te vidim i otkrijem da li i dalje brineš o svojoj staroj ljubavi. Volim te, moja mala Mimozo.”

Dve godine kasnije, kada je Polakova obavestila da je trudna, Garbo piše “Ne možemo pomoći našoj prirodi i suprotstaviti se onome što je Bog stvorio. Ali ja sam uvek mislila da pripadamo jedna drugoj.” U kasnijem telegramu koji je poslala Polakovoj povodom rođenja njenog sina, Garbo kaže “Neverovatno sam ponosna činjenicom što sam postala otac.”

Za najmanje dva muškarca se zna da su zaprosila Gretu Garbo, a to su švedski publicista Lars Saxon i glumac nemog filma Džon Gilbert, i to svaki po tri puta. Ali u kasnijem pismu koje je ostalo zabeleženo u novostima MGM-a, a koje je istaknuto i na izložbi Poštanskog Muzeja, u kome se dalje navodi da je Greta napisala Saxonu “Verovatno ću ostati neudata celog života. “Supruga” je tako ružna reč.”

Prema gdinu Astromu, Poštanski Muzej je imao velikih nevolja u pribavljanju pisama za izložbu. “Porodica Rosfilda, potomci Garbinog brata Svena su veoma teški u pogledu pominjanja Gretine seksualnosti. Njihovim osećanjima i mišljenju nisu čak ni pomogla svedočenja Mercedes de Akoste koja je dala jako puno podataka o svojim lezbijskim aferama sa Gretom. Nisu nam dali prava da objavimo i te podatke iz De Kostinih pisama, a koja su inače, već objavljena 2000. godine.”

Garbo – Polak prepiska je još eksplicitnija i duža, iako nedostaju Mimini odgovori koje je dobijala Greta i za koje se veruje da se takođe kriju u Rosfild kolekciji. Uprkos tome, postoji još niz drugih dokaza koji potvrđuju Gretinu naklonost ka ženskom polu, među kojima je i pismo sa izložbe Poštanskog Muzeja, koje je Greta napisala kada je imala još 14 godina, a koje je bilo upućeno njenoj prijateljici Evi Blomgren. “Izgleda da je napisano nakon ljubavne svađe”, dalje navodi Gđa Anstrom.

By Guardian Unlimited © Copyright Guardian Newspapers 2006
Published: 9/10/2005

ajme, sto vise citam, vise mi nije dobro... :iskolacen:
By жњ
Originally posted by maribia
mrvice lezbejske istorije. lepo, lepo... :)

Ti dam ja "mrvicu"!! :evilwait: :flaming:

:drama:
By жњ
Originally posted by jenny
daj jos :D

eeeeeeeh.... :sweet:

toga "jos" valja naci... :sigh:

dodje mi da uzmem casove svedskog, jer mi se cita "Djävla Älskade Unge", napisane jos 2005, a prevoda na engleski nema ni u najavi :zid:

Greta... :sigh: :love: :love: :love:
By Swanheart

U kasnijem telegramu koji je poslala Polakovoj povodom rođenja njenog sina, Garbo kaže “Neverovatno sam ponosna činjenicom što sam postala otac.”

mocno i tuzno...

:hmm: Marlene Dietrich mi je skrooooz antipatichna dok Greta :hmm: bolje da zadrzim komentar za sebe. :giggle:
Generalno gledano vreme onda i sad...
za te postupke je bre trebalo imati khm ( ae da budem fina pa da ne pisem sve sto mi padne na pamet ).Kolike su sanse da danas neko uradi ono sto su njih 2 radile...pa recimo ravne nuli.Vece su sanse da te zgazi fijaker nego da neko napise pismo jer se danas uglavnom sve svodi na citiracu nekog: "dve hladne recenice i smajli na kraju sms-a" ;)

toliko od mene za sad.
By жњ
Slika

Za zainteresovane sam odabrala par ličnih iskustava poznatih ljudi sa Gretom Garbo. Prevod je opet by me :D

Da bi vam bilo zanimljivo, odabrala sam samo one sa „škakljivim“ iskustvima, mada su i ostala totalno polupana. Have fun

Bežala je od ljudi uvek... osim onda kada je i sama bila zainteresovana... Onda bi iskakala iz uloge lovine u ulogu lovca...
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!