- 23 Jun 2007, 02:59

kahm, da zapocnem ovu temu citirajuci vikipediju
...to smo proslavili!
Naredna stvar.
Zalimo se da je u Beogradu svaka bila sa svakom ili da bar ne mozete upoznati neku novu a da nije imala neke veze sa vasom bivsom preko neke njene bivse
E pa, po onome sto sam procitala, u zlatno doba Holivuda je bilo isto!
Sve je pocelo tako sto sam iscitavala neke clanke o Greti Garbo (
), nadjem da je bila smrtno zaljubljena - do kraja zivota, u svoju koleginicu sa glume - Mimi Pollak (ok, to znamo i od ranije), zatim da se ljubavisala sa Marlene Dietrich (i to znamo), kao i spisateljicom Mercedes de Acosta, i jos nizom drugih poznatih glumica... (ali Polakovu nikad nije prebolela
)
joooooj, greta je bila divna (gubim se...
)
prica ide dalje...
Mercedes de Acosta, spisateljica (ovde krece avantura) je definitivno najveca zavodnica medju lezbejkama zlatnog doba Holivuda. Imala je vezu sa Gretom Garbo, Marlene Dietrich, Allom Nazimovom, Tamara Karsavinom, Eva Le Galliennom, Isadora Duncanom, Katharine Cornell i jos nizom drugih... lista je podugacka (ukratko - uspela je da kresne pola tadasnjeg Holivuda).
Marlene Dietrich je bila i sa Gretom Garbo i sa Mercedes de Acosta koja joj je posle posvetila knjigu i sa...... ma sta ima dalje da vam pricam. Sve su bile sa svima
Krenite da vrshljate po vikipediji i sve ce vam se samo kasti! Po onome sto sam procitala, i one su funkcionisale u nekom vidu "gej scene". Preporucivale su svoje gej-prijateljice jedne drugima i tako stupale u kontakt. Ima jos zanimljivih stvari...
Mercedes je super pocetak - zena otvara vrata prema svima koje su bile poznate i imale "sklonosti"
http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes_de_Acosta
Moram da nabavim neko njeno shtivo

kahm, da zapocnem ovu temu citirajuci vikipediju

...and although lesbianism and bisexuality in Hollywood was common in its early years...dobro ste culi,
...to smo proslavili!

Naredna stvar.
Zalimo se da je u Beogradu svaka bila sa svakom ili da bar ne mozete upoznati neku novu a da nije imala neke veze sa vasom bivsom preko neke njene bivse

E pa, po onome sto sam procitala, u zlatno doba Holivuda je bilo isto!
Predstavljam Vam "Super Trougao" 

Sve je pocelo tako sto sam iscitavala neke clanke o Greti Garbo (

joooooj, greta je bila divna (gubim se...

prica ide dalje...
Mercedes de Acosta, spisateljica (ovde krece avantura) je definitivno najveca zavodnica medju lezbejkama zlatnog doba Holivuda. Imala je vezu sa Gretom Garbo, Marlene Dietrich, Allom Nazimovom, Tamara Karsavinom, Eva Le Galliennom, Isadora Duncanom, Katharine Cornell i jos nizom drugih... lista je podugacka (ukratko - uspela je da kresne pola tadasnjeg Holivuda).
Marlene Dietrich je bila i sa Gretom Garbo i sa Mercedes de Acosta koja joj je posle posvetila knjigu i sa...... ma sta ima dalje da vam pricam. Sve su bile sa svima

Krenite da vrshljate po vikipediji i sve ce vam se samo kasti! Po onome sto sam procitala, i one su funkcionisale u nekom vidu "gej scene". Preporucivale su svoje gej-prijateljice jedne drugima i tako stupale u kontakt. Ima jos zanimljivih stvari...
Mercedes je super pocetak - zena otvara vrata prema svima koje su bile poznate i imale "sklonosti"

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes_de_Acosta
Moram da nabavim neko njeno shtivo