Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Blady
Osobe koje ne znaju sta su....? Kao npr. bi, lez,str8 itd....? Da jednostavno nisu nista od toga, ili jesu jesu sve po malo...
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
"Sve pomalo"....to me podseti na maminu salatu :pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by bigirl
Postoje.
Nažalost.
:yes: :nazalost:

Cak smo dosli do zakljucka da su neke od njih istog dana i rodjene... :lol:
Korisnikov avatar
By vremecuda
Postoje nazalost.
Ja imadoh takvo iskustvo sa bivsom (koja mi je sad najbolja frendica)..I posle svega sto je bilo....Ona i dalje ne zna sta je i sta bi :drama: :drama: :drama:
By жњ
postoje.

nazivaju se aseksualci.
Korisnikov avatar
By KiWi

Mi smo na prvoj godini radili test ličnosti .. Kasnije nam je žena koja je prezentovala rezultate rekla da smo na nivou grada do sada najgore uradili jer nikada nije bilo više od 2% osoba koje ne znaju koje je njihovo seksualno opredeljenje. Kada bi se procenat radio bez tih neupućenih rezultat bi svake godine bio identičan...
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by жњ
postoje.

nazivaju se aseksualci.
Ili to, ako te nista ne privlaci, onda ne mozes znati sta te privlaci :aristotel:

Ili su pubertetlije koje se tek pronalaze. Znam dosta strejt ljudi koji su po sopstvenom priznanju experimentisali sa istim polom u teenage danima, i otkrili da su zapravo hetero. I obrnuto, vecina nas ovde, koji smo gay, smo imali neke pokusaje hetero petljanja u pubertetu. Neki nisu, blago njima.

Ili su u denialu. Tj privlace ih (i) osobe istog pola, ali to usled autohomofobije i kojekakvih strahova nisu u stanju sebi da priznaju, ili im je prosto lakse da to potisnu, ignorisu/whatever.

Ja sam imala tu fazu, tj ja sam znala da me privlace devojke ceo zivot, ali je postojao taj jedan period kada nisam htela da uradim nista po tom pitanju i lagala sebe da sam bisexualna i pokusavala da nadjem tipa, lol. Koji waste of time. Doduse ja jednom jesam bila zaljubljena u tipa (tad sam imala 17 god, sad smo prijatelji) pa me je to dodatno zbunilo. Mogla bih da kazem da sam bisexualna, ali i da me privuce neki lik, to bi u moru tih cica sto me privlace vise licilo na statisticku gresku nego na neki pattern, i cisto sumnjam da bih bila u stanju da ostvarim ikakav sex vredan pomena s tim imaginarnim tipom, a kamoli neku vezu, tako da mi je lakse to da zanemarim, jer jeste zanemarljivo.
Korisnikov avatar
By decko
Originally posted by m..
Originally posted by жњ

nazivaju se aseksualci.
Ili to, ako te nista ne privlaci, onda ne mozes znati sta te privlaci :aristotel:

Ili su pubertetlije koje se tek pronalaze. Znam dosta strejt ljudi koji su po sopstvenom priznanju experimentisali sa istim polom u teenage danima, i otkrili da su zapravo hetero. I obrnuto, vecina nas ovde, koji smo gay, smo imali neke pokusaje hetero petljanja u pubertetu. Neki nisu, blago njima.

Ili su u denialu. Tj privlace ih (i) osobe istog pola, ali to usled autohomofobije i kojekakvih strahova nisu u stanju sebi da priznaju, ili im je prosto lakse da to potisnu, ignorisu/whatever.
..slazem se! :up:

...u svakom slucaju svi se slazemo da postoje! :odrasti:
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by m..

Ja ne mislim da je blago onima koji nisu, bilo da se radi o str8 koji nisu experimentisali sa svojim polom ili gay sa suprotinim. Znala sam ljude obe orijentacije koji kad ja pocnem da pricam o mojim teen danima koji su bili skroz uzbudljivi zale sto nisu i oni malo eksperimentisali i ludovali. A cak i kada su skroz sigurni u ispravnost svog puta, opet se ne bih nikad menjala sa njima.

Sto se pitanja tice, postoji. Ja cak mislim da su te podele jako sture i odgovarajuce samo za jasno odredjene ljude. Oni koji ne mogu da se deklarisu ili lutaju onda ispadnu neiskreni, nedovoljno hrabri i statijaznam. Ja kad upoznam osobu obicno pomislim da nije nista od toga nego imaju svega pomalo i onda im je teze da definisu sebe i nadju neki put. Jednom je (cini mi se) Unicorn pisao na forumu potpodele podela pa je ispadalo da ima mnogo vise grupa ljudi. To se meni dopalo, jer cini mi se da bi onda i nedefinisani ljudi mogli da se definisu i "potpadnu" pod neku grupu.
Korisnikov avatar
By 2kune
Ma lako za to... :odbij: Ali postoje i aseksualne! :drama:
Korisnikov avatar
By m..
Originally posted by Dina
Originally posted by m..

Ja ne mislim da je blago onima koji nisu, bilo da se radi o str8 koji nisu experimentisali sa svojim polom ili gay sa suprotinim. Znala sam ljude obe orijentacije koji kad ja pocnem da pricam o mojim teen danima koji su bili skroz uzbudljivi zale sto nisu i oni malo eksperimentisali i ludovali. A cak i kada su skroz sigurni u ispravnost svog puta, opet se ne bih nikad menjala sa njima.

Sto se pitanja tice, postoji. Ja cak mislim da su te podele jako sture i odgovarajuce samo za jasno odredjene ljude. Oni koji ne mogu da se deklarisu ili lutaju onda ispadnu neiskreni, nedovoljno hrabri i statijaznam. Ja kad upoznam osobu obicno pomislim da nije nista od toga nego imaju svega pomalo i onda im je teze da definisu sebe i nadju neki put. Jednom je (cini mi se) Unicorn pisao na forumu potpodele podela pa je ispadalo da ima mnogo vise grupa ljudi. To se meni dopalo, jer cini mi se da bi onda i nedefinisani ljudi mogli da se definisu i "potpadnu" pod neku grupu.
Pa ja bih def upala u neku podgrupu, ali 99% vremena balim za nekom zenom, pa se ni ne sekiram oko toga...
Korisnikov avatar
By jenny
Originally posted by Dina

evo ja sam primer nekoga ko je dosta lutao i nije mogao da se daklarishe ranije (a mozda ni sada u potpunosti) a odgovorno tvrdim da nema veze sa neiskrenoscu ili nedovoljnom hrabroscu! jednostavno postoje neke stvari koje ne dozvoljavaju da se tek tako svrstam negde.
Korisnikov avatar
By Delete
Postoje!
A da li je to zbog uticaja okoline, ili nezjazjasnjenih osecaja...to je vec diskutabilno...ali, svakako postoje.
Korisnikov avatar
By Blady
Sebe godinama pokusavam da svstam u neku grupu, ali ne mogu... Dugo mi se svidjaju devojke, ali i muskarci su mi ok, dok sa njima ne znam da li bih isla do kraja opet do kog sam vec dosla, mislim na sex tj vodjenje ljubavi... u nekim periodima se cak osecam asexualno.. a nekad mi padne na pamet, da bi moj zivot mogla da zamislim i kao str8 osoba... tako je vec neko vreme, i uopste sebe ne mogu da definisem.. Pa pomislim da bi moja "idealna" osoba bila zena sa muskim polnim organom, da ne budem prosta... itd, sta reci :ccn:
Pre me je to dosta opterecivalo, ali sada razmisljam tako, da me bas briga sta sam, ali me je zanimalo da li ima postoji neko ko je slicne orijentacije....
Korisnikov avatar
By Loni
Ne razumem kako to neko ne moze da se pronadje u ta famozna 4 slova LGBT.

Ako te seksualno vise privlaci svoj pol, onda si GEJ,
ako te seksualno vise privlaci suprotan pol, onda si STREJT,
ako te seksualno privlace oba pola u istoj meri onda si BISEX.

A ne zaboravimo da to BISEX ne znaci da nisi i gej i strejt vec naprotiv. Da si I STREJT I GEJ.
Dakle i sam termin BISEX je opterecujuci.

Takodje kao bisex mozes da se odredis jesi li 85 % strejt, a 15 % gej ili obratno.

(I sami biseksualci mogu da se definisu kao vise gej ili vise strejt)

Svako moze da se definise, osim ako to ne zeli, pa mlati praznu slamu i izigrava avangardu.

U poslednje vreme ja i osoba, s kojom imam jednu vrstu eksperimentalne veze iako upravo taj problem samodefinisanja.
Evo o cemu se radi...

Ja sebe definisem prvenstveno kao geja, koji povremeno ima odnose i sa jednom devojkom.
Ipak ne zelim da kazem da sam bi jer je strejt nagon u meni mnogo mnogo manji od gej nagona (kao LDP u skupstini).

Pomenuta devojka sebe definise kao kvir osobu - kao preteznu strejt devojku, ali takvu da ne voli grube, balkanske muskarcine vec malo netipicne muskarce sa neznim i blagim crtama, kakav sam recimo ja.

Ja joj stalno objasnjavam da je bez obzira na sve to ona prvenstveno strejt, ali ona samu sebe odbija da definise kao strejterku iako je u zivotu imala samo jednu zenu, a vise muskaraca vec se vidi kao kvir osobu jer pada iskljucivo na muskarce, u kojima uspe da ucita neku blagu zensku crtu.

Ukoliko bih i priznao da postoji kvir identitet, on postoji samo kao podgrupa slova L - G - B ili T.
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
Originally posted by LolaRennT85
Pre me je to dosta opterecivalo, ali sada razmisljam tako, da me bas briga sta sam, ali me je zanimalo da li ima postoji neko ko je slicne orijentacije....
Eo ja. Isto sam se tako nekad zabrinjavala oko definisanja, pošto mi "biseksualno" nikad nije zvučalo kao reč u kojoj se pronalazim. Nešto najbliže onome kako ja doživljavam svoju seksualnost je "humansexual", pa ako baš nekad negde u neki formular budem morala da upisujem orijentaciju, upisaću to. Inače me baš nešto zabole za sopstvenu neorijentisanost, otkad sam skontala da ista nije potrebna meni, nego ljudima oko mene ne bi li me negde smestili. A to već nije my problem. :)
By Dionysus
:psiholog:
Nikad nisam imala problem sa definisanjem sebe. Kategorije i sluze za to da bi se ljudi po njima razvrstavali, u suprotnom bi vladao haos. Izjasnjavam se kao bi, jer sam trenutno prinudjena da se vidjam sa tipom zbog keve, bla, bla. (Imam ja i devojku za sebe, ne se brinete..)
Inace to Bi bi otprilike znacilo. 90% lez, 10% str8:))
Korisnikov avatar
By jenny
Originally posted by LolaRennT85
Sebe godinama pokusavam da svstam u neku grupu, ali ne mogu... Dugo mi se svidjaju devojke, ali i muskarci su mi ok, dok sa njima ne znam da li bih isla do kraja opet do kog sam vec dosla, mislim na sex tj vodjenje ljubavi... u nekim periodima se cak osecam asexualno.. a nekad mi padne na pamet, da bi moj zivot mogla da zamislim i kao str8 osoba... tako je vec neko vreme, i uopste sebe ne mogu da definisem.. Pa pomislim da bi moja "idealna" osoba bila zena sa muskim polnim organom, da ne budem prosta... itd, sta reci :ccn:

e pa eto. tako ti je neshto i kod mene. slichno. znachi ima nas grupa negrupisanih :psiholog:

i takodje sam se ranije opterecivala time,dok se nisam umorila, sada samo ponekad pomislim: Boze, da mi je znati s' kim cu na kraju zavrshiti :lizalica:
Korisnikov avatar
By Galateja
Tog sam stava da ljudi previše komplikuju podele. Naravno, u mnogim sferama nijansiranje je neophodno, ali koliko ima ljudi koji ne znaju pošteno ni šta je LGBT, a kamo li da svare to gender i sl.
Možemo mi da izmišljamo milion naziva i podela, ali u suštini se svodi na nekoliko 'funkcionalnih'.
Gleda se šta preovladava u emocionalnom i seksualnom aspektu. Ako neko kaže da svoj pol preferira u 80%, a suprotan u 20% to nikako nije biseksualnost. Ili ako se devojka jednom godišnje popali na muškarca, a ostatak godine bali na devojke.
I, da, mislim da ima devojaka koje svoju potrebu za penetracijom povezuju sa biseksualnošću (iako ih muškarci ne privlače), a to dovodi do još veće konfuzije.
By Dionysus
E, to je zanimljivo lezbe, a osecaju potrebu za penetracijom, ja npr. nikada nisam osetila potrebu za penetracijom, cak sta vise, sama ideja o tome mi je jako neprivlacna, da ne kazem odbojna...
Korisnikov avatar
By Galateja
Originally posted by *PiNkLoVe*
ja npr. nikada nisam osetila potrebu za penetracijom, cak sta vise, sama ideja o tome mi je jako neprivlacna, da ne kazem odbojna...
I prstom?
By Dionysus
Well, to ne bih nazvala penetracijom, pod penetracijom sam imala u vidu ulazak muskog polnog organa i vibratora...
A prstici su nesto drugo, to mi je ok:)))
:stidljivosesmeskaicrveni:
Korisnikov avatar
By Galateja
Well, to ne bih nazvala penetracijom, pod penetracijom sam imala u vidu ulazak muskog polnog organa i vibratora...
A prstici su nesto drugo, to mi je ok:)))
:stidljivosesmeskaicrveni:
Mislim da grešiš. Penetracija je sam čin ulaska nečega u vaginu, bez obzira da li je to prst, palica za bubnjeve, vibrator ili penis. :)
By Dionysus
Verovatno si u pravu, ja sam iznela svoje subjektivno shvatanje datog pojma. Uostalom, nisam ja nesto kompetentna za zvaku o penetraciji, posto nisam deflorisana:)
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Sasha mi kaze da se zablokira kad treba da ucestvuje..inace ne kapira sta vi hocete s ovom temom i za sta moramo biti nesto..kao nije dovoljno da jesmo...samim tim da se trudimo biti nesto nismo nista

:redaljka:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Originally posted by жњ
postoje.

nazivaju se aseksualci.
naprotiv..mislim da su seksualci .ne moze me definisati spadanje u grupu..ne moze me definisati naziv koji se namece..bilo kakva pripadnost..bilo kome,cemu me uzasava..sad za razliku od tebe, ja pricam o sebi..mozda smo slicni...
:gitara:
Korisnikov avatar
By SashaVsSasha
Kategorije i sluze za to da bi se ljudi po njima razvrstavali, u suprotnom bi vladao haos.
Nazalost, uvek se nesto ocekuje, pa nas veseli priklanjanje ocekivanom. cak i ako je to gotovo neprihvaceno, ipak..ocekuje se, pa kao da nam je lakse da budemo super laka teska i koje vec kategorije postoje..a onda se pojave oni koji ne mogu ni u muva kategoriju uci a ipak nesto predstavljaju, ipak su tu, jaci i umniji..mislim da su oni suci koji ne dopustaju haos..haos su fijocice u koje trpamo..jer fijoke kad tad moramo izvuci ili same popadaju od prenatrpanosti..i sta tad.

:palacinke:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!