Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By starsailor
Originally posted by Simor

Jasno ti je da ti koji pucaju predrasude ništa od ovoga što si navela nisu pročitali jer tada ne bi imali predrasude nego bi se složili sa napisanim ili bi pak pronalazili argumente protiv tih stavova. Jednom rečju imali bi jedan konstruktivan pristup, a ne dekortikovan stav kako su feministkinje ovakve ili onakve. Uostalom, feminizam je toliko širok pojam da se ja uvek pitam da li ti što urlaju protiv feminizma urlaju protiv onog liberalnog ili socijalističkog ili spiritualnog ili lezbejskog ili... Zapravo ne urlaju ni protiv jednog od njih; oni su samo medijumi koji, kao pokvarena ploča, ponavljaju izlizana opšta mesta koja imaju za cilj da se društvena struktura ni minimalno ne promeni. A to u Suburbijici posebno lepo prolazi jer su naši građani i građanke, zbog niza okolnosti, poprilično traumatizovani od bilo kakvih promena.
kako ja tebe volim :)
Korisnikov avatar
By Norma Jeane
Originally posted by Simor
Originally posted by starsailor

mogu da prihvatim necije negativne konotacije feminizma tek kada taj neko procita Adrienne Rich, Audre Lorde, Andreu Dworkin etc etc
Jasno ti je da ti koji pucaju predrasude ništa od ovoga što si navela nisu pročitali jer tada ne bi imali predrasude nego bi se složili sa napisanim ili bi pak pronalazili argumente protiv tih stavova. Jednom rečju imali bi jedan konstruktivan pristup, a ne dekortikovan stav kako su feministkinje ovakve ili onakve. Uostalom, feminizam je toliko širok pojam da se ja uvek pitam da li ti što urlaju protiv feminizma urlaju protiv onog liberalnog ili socijalističkog ili spiritualnog ili lezbejskog ili... Zapravo ne urlaju ni protiv jednog od njih; oni su samo medijumi koji, kao pokvarena ploča, ponavljaju izlizana opšta mesta koja imaju za cilj da se društvena struktura ni minimalno ne promeni. A to u Suburbijici posebno lepo prolazi jer su naši građani i građanke, zbog niza okolnosti, poprilično traumatizovani od bilo kakvih promena.

:hvala: :odlicno:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by starsailor

e tada mozemo diskutovati. ovako ne, ako neko googla feminizam, ili je cuo sta je za Palmu feminizam, ili nesto slicno, pa sada tu lupa...

i divim se strpljenju Hys. sto se tice ovakvih tema. :sesir:

Isto tako neko moze da ima pozitivane konotacije prema feminizmu bez da je procitao navedene autorke :)

I draga, hvala ti, ali ti znas da je moje strpljenje odavno pretrpelo ultimejt chalendz bar sa butch femme temom, posle toga sve je sitna bUranijica :lol:

:kiss:
Korisnikov avatar
By Galadriel
Svako ko pokuša da kreira mišljenje javnog mnjenja, svest naroda, opšte stanje stvari, klimu u duhu tradicije, položaj društvene grupe, ili biološku ulogu, da širi nove vrednosti ili slično prirodno je i treba da očekuje da će naići ma otpor i negodovanje.
Korisnikov avatar
By Galadriel
A to može (iz uvodnog posta) da se čuje samo od žena koje misle će im odobravanje feminizma stati na put dobrog odnosa sa muškarcima. My 2 c
By tasa
Originally posted by zozefin st

negde sam vec pisala
da su se muskarci {patrijalhalni} osetili ugrozenim pojavom feminizma...
pa su napravili losu propagandu za feminizam;
toliko uspesnu propagandu koju su cak i neke zene progutale,
muskarci su pomislili da zene zele da im oduzmu ''vlast''...
recimo ja kao feministkinja-amaterka bih rekla da su se feministkinje borile i bore za jednaka prava, a ne zele jebeni matrijarhat...

enivej mislim da je postignuto- da zene imaju jos vise obaveza- nego pre,
a prava jos uvek nemaju- jednaka
:up:

strasno me nervira vrlo cest komentar, sto zene ne idu u rudnik da rade i sl izjave na racun feminizma
Korisnikov avatar
By Incubus
Feminističku teoriju nalazim zanimljivom. Kao i na svakom polju tako i u feminizmu postoje radikalni momenti, često čujem predrasude od osoba koje su se sa feminizmom upoznavale kroz rad Andree Dworkin npr.

Moramo još mnogo da uradimo da bismo ostvarivali ista prava bez obzira na džender.
Korisnikov avatar
By smaug
Izvinte , deco, malo je offtopic al malo i nije...
Brijem ja jutros noge i padnu mi na pament Samson i Dalila...I onda pomislim kako bi 21st century feminist call to arms morao da glasi: Strength in hairy legs!
Korisnikov avatar
By antibiotic
Originally posted by smaug

Izvinte , deco, malo je offtopic al malo i nije...
Brijem ja jutros noge i padnu mi na pament Samson i Dalila...I onda pomislim kako bi 21st century feminist call to arms morao da glasi: Strength in hairy legs!

''
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!