Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Dirrty
pa zaljubim se u jednu osobu i onda mi je ona dovoljna...

ali ne mogu da tvrdim da mi se nece desiti nesto od ostalih navedenih stvari...

ali do sada sam veran bio :) (verovali vi ili ne)
Korisnikov avatar
By Lepa Krepa
pretty monogamna. nikad nisam bila s više ljudi istovremeno, nit to uopšte uzimala u razmatranje, al to je verovatno zato što je meni teško da mi se svidi i ta neka jedna osoba, a da se pojave dve simultano, to je već žešći sf. no, kad bi se desilo, je ne sais pas, znam jedino da ne bih nešto muljala s onom prvom u smislu prevare i tih sranja. to baš, baš prezirem.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Tot
Originally posted by Dina
Znaci ispada da je slobodna veza ona sa manje ljubavi, cim "pristigne" veca kolicina tezice ka vecem stepenu tj. ka "posednickoj ljubavi". Ili ako je verna ljubav to onda mora da se postuje u svim mogucim (ne)prilikama ali ako je slobodna onda to moze da se izignorise. Takodje, ako je monogamna veza to je postignuce, kao da osobama treba dati orden za trud ;) A slobodna veza, to je nesto neozbiljno...
Pa ne treba osobama(koje praktikuju monogamnu vezu) dati orden za trud nego imati minimum respekta prema tuđem izboru. A pitanje gde ima više ljubavi je pitanje odgovornosti i savesti pojedinca i osoba koje su ovoj ili onoj vrsti zajednice. Naravno, ljubav zahteva trud, ali ne i orden jer ukoliko bi se hvalila sama sobom ne bi bila ljubav. Niti se voli zbog javnosti, niti zbog bilo čijeg mišljenja. Greška je reći da je monogamna veza obavezno posednička kao što je najobičnija floskula reći da je poligamna veza obavezno slobodna. I takva vrsta zajednice podrazumeva odustajanje u određenoj meri od egoizma(tj. "slobode") jer zakonitosti bilo kakve zajednice ograničavaju samovolju. Zajednica, naravno, ne mora uopšte bilo kome biti primat. I vuk sit i ovce na broju.

Za početak bi bilo najbolje poštovati tuđi izbor, što podrazumeva da se odustane od isključuivanja drugačijih modela u korist svog te raspravlja koja je varijanta bolja, "gde ima više ljubavi".
Tot,
Iskljucio si pocetni deo mog posta gde ja govorim upravo o tome tj. da ljudi ne postuju da je neciji izbor slobodna veza i gledaju je kao manje vrednu, sa manje ljubavi itd i da je to ono sto mene cudi. Ne voli se zbog javnosti ali mi ipak zivimo u drustvu, ne vidjamo se samo sa partnerima nego i sa drugim osobama u raznim prilikama. Ja monogamnu vezu vidim kao posednicku u tom smislu sto su se partneri obavezali na iskljucivu vernost i imaju "pravo" da oko toga pitaju, proveravaju itd. Slazem se sa tobom da ne moraju to da cine. Ja se i u monogamnoj i u slobodnoj vezi ponasam isto tj. trudim se da ne smaram partnera, niti ga smatram mojim posedom ma u kakvoj vezi bili. Ali razlika je ipak u nekoj svesti, osecanju, da u jednom slucaju ja imam "pravo" ali ga ne koristim a u drugom nemam. I takodje se slazem da ni slobodna veza nije nikako sasvim slobodna, jer cim je zajednica ima neka ogranicenja i pravila. Nego nemam neki prikladniji naziv za ono na sta sam mislila.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by m..
... Ne znam, ne radim ljubomoru i posesivnosti, to ostavljam onima koji s tim mogu da zive, ja bih radije nekom dala slobodu nego pokusavala da zamenim ceo univerzum ne bih li im bila dovoljna u svakom segmentu zivota.
...
I ja :)
Korisnikov avatar
By m..
Btw, sad sam zaljubljena i poprilicno (zapravo ne poprilicno, nego skoro pa uopste) ne mislim ni na koga drugog (jedva se saberem da mislim na nesto drugo zapravo), svejedno osecam se slobodnom da zagrlim, poljubim koga hocu, da poznanici namestam frizuru, da plesem s kim hocu, da delim komplimente kome hocu i da nekog poljubim u usta i to radim tu i tamo. Mislim to u vreme koje ne provodim s njom, kad sam s njom, moglo bi komotno krdo bizona da protrci kroz sobu, mozda bih ih videla ali ne i konstatovala :lood: . Sve to naravno ne bi bilo moguce da se ja osecam kao da sam primorana da se tako osecam, jer da se takvo nesto zahteva ili ocekuje od mene (to da ne primecujem nista drugo) verovatno bih odavno pobegla. Naravno, takvu slobodu, pa i vecu sam u stanju da joj pruzim, bez da se osecam lose u vezi toga, mislim ni na kraj pameti mi ne bi bilo da trazim nesto od nje sto bi je cinilo nesrecnom.
Korisnikov avatar
By Hys.

Greška je reći da je monogamna veza obavezno posednička kao što je najobičnija floskula reći da je poligamna veza obavezno slobodna. I takva vrsta zajednice podrazumeva odustajanje u određenoj meri od egoizma(tj. "slobode") jer zakonitosti bilo kakve zajednice ograničavaju samovolju.
konacno neko to da shvati :hail:
Korisnikov avatar
By m..
zar to nije bilo jasno od pocetka? :nerd:
Korisnikov avatar
By Hys.
Originally posted by m..
zar to nije bilo jasno od pocetka? :nerd:
mozda tebi.i jos nekim batama/sekama
uglavnom poligamija se vezuje za slobodnu vezu slobodna veza sa nedostatkom posvecenosti ili "bem sta stignem" a kolko je to kakenje....
uostalom Tot i Dina su to lepo rekli:)
jos jednom, bitna stvar-poligamna veza/zajednica nije isto sto i slobodna veza/mada i u slobodnoj vezi postoje jelte pravila.....
Korisnikov avatar
By Dina
Hvala Devokice :kiss:

Meni je slobodna veza siri pojam. Recimo moze ukljucivati to da ja imam pravo da se vidjam sa jos ljudi ali to pravo ne koristim, da li u ovom trenutku ili trajno nebitno. Ili ono sto je M.. opisivala zagrljaje, poljupce, neko slobodnije ponasanje za koje bi se u nekoj drugoj vezi napravila scena i veza bi dosla u pitanje. Naravno moze to biti i veza sa realno postojecim drugim osobama. Uglavnom to slobodno mi ne oznacava potpunu slobodu, niti odsustvo svih pravila nego slobodni su da se dogovore prema njihovim zeljama i sopstvenim pravilima bez obzira na uobicajeno ponasanje. Ali kad se kaze poligamna veza onda mi ukljucuje samo kad vise osoba realno postoji u toj vezi. Mada se ni to ne koristi cesto ispravno jer poligamija se odnosi na vise zena a poliandrija bi trebalo da se koristi kad je vise muskaraca, ne znam kako se zove kad je mesano ;) Dobro, poliamorija moze za sve :grouphug:
Korisnikov avatar
By Hys.
dina taman se zabrinuh dok ne procitah ceo post da za mene nema naziva :vruce:
al' kao sto kazes, poliamorija moze za sve :grouphug:
By Snow_Crystal
Originally posted by m..
Btw, sad sam zaljubljena i poprilicno (zapravo ne poprilicno, nego skoro pa uopste) ne mislim ni na koga drugog (jedva se saberem da mislim na nesto drugo zapravo), svejedno osecam se slobodnom da zagrlim, poljubim koga hocu, da poznanici namestam frizuru, da plesem s kim hocu, da delim komplimente kome hocu i da nekog poljubim u usta i to radim tu i tamo. Mislim to u vreme koje ne provodim s njom, kad sam s njom, moglo bi komotno krdo bizona da protrci kroz sobu, mozda bih ih videla ali ne i konstatovala :lood: . Sve to naravno ne bi bilo moguce da se ja osecam kao da sam primorana da se tako osecam, jer da se takvo nesto zahteva ili ocekuje od mene (to da ne primecujem nista drugo) verovatno bih odavno pobegla. Naravno, takvu slobodu, pa i vecu sam u stanju da joj pruzim, bez da se osecam lose u vezi toga, mislim ni na kraj pameti mi ne bi bilo da trazim nesto od nje sto bi je cinilo nesrecnom.
Bas zanimljiva veza da je ok da se ljubis sa nekim sa strane u usta i njoj to ne smeta... ali ok imagi nas raznih:misli:
Korisnikov avatar
By *_Eskarina Gejl_*
:peace: stvarno se trudim da budem verna...ali cim posle nekog vremena skapiram da to nije to.. :eya: :eya: :eya: idemo dalje...:drkanje:
Korisnikov avatar
By GIAGIRL
I LIVE BY THE CODE
SHANE RULES
KADA OSETIM LJUBAV, FORMIRAM JEDNO LEPO PRIJATELJSTVO, POTISNEM STRASTI . . .
I , OPET SAM SLOBODNA , SRECNA I SINGL : )
Korisnikov avatar
By Neve
Monogamna.. jer ne znam drugacije.. niti zelim znati.
By Snow_Crystal
Ipak ima nade za vernost prema jednoj i SAMO jednoj osobi. Dragomi je sto nas ima....:andjelak:
Korisnikov avatar
By Calypso
Kako iscupah ovu temu nije mi jasno :neznam:

Enivej, ne trudim se da budem verna, monogamna itd... Jednostavno zelim da budem samo sa njom...

:lezkiss:
By J...
Originally posted by Calypso
Jednostavno zelim da budem samo sa njom...
a onda prodje i ta faza...
Korisnikov avatar
By anche
:smeh:

pa onda dodje druga sa kojom samo zelis da budes i eto ti serijske monogamije :blenta:
Korisnikov avatar
By Calypso
Pa ako bude prosla i kada bude prosla, proci ce i nasa veza!

I da se zna, ne pricam o 24-oro casovnom provodjenju vremena sa njom (mada se ne bih bunila kao sto i nisam :D ) vec o tome da zelim da budem samo sa njom u sexualnoj, romanticnoj, prijateljskoj vezi u kojoj postoji poverenje. I dokle god ova veza sa njom tako funkcionise, odnosno, dok me ispunjava, mene ce interesovati samo ona!

:)
Korisnikov avatar
By Calypso
Originally posted by anche
:smeh:

pa onda dodje druga sa kojom samo zelis da budes i eto ti serijske monogamije :blenta:
:D moze i tako da se kaze

:panker:
By J...
Originally posted by anche

pa onda dodje druga sa kojom samo zelis da budes
komplikacije, frustracije...
Korisnikov avatar
By anche
i uvek isto :D

postajemo li to cinicne dzejka :nokti:
Korisnikov avatar
By emo_haos_
kao sto je rekao Dirrty - ta osoba mi je dovoljna

monogamna, no doubt about it
Korisnikov avatar
By watcher
widim... zato Ja qkam...

...........

:pivce: ali je ono uwek tu....
Korisnikov avatar
By Zaljubljena
Originally posted by Snow_Crystal
Ja sam...

SAVRSENA :carica:

:pucaodsmeha:
Korisnikov avatar
By watcher
joooooooooooooooj... ma Ti si swe ... :D :kopa:

:lol:
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!