Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By vanillapuff
Galateja,

razumem sta zelis da kazes. Mene samo nervira, ali i beskrajno fascinira to sto, sta god izokrenule, preznacile i prevrnule, nikada se u potpunosti ne mozemo osloboditi svesti o patrijarhatu kao o osnovi prema kojoj i u odnosu na koju postavljamo svaki drugi oblik misljenja. Isto vazi i za binarnost, koju je patrijarhat proslavio u velikom stilu.

Cela ova prica u krug i bez kraja potice iz jezika - jezika koji nas obelezava, oblikuje, jezika koji nam odredjuje, daje i zadaje prostor za kretanje, prostor za misljenje, pa cak i prostor za iskoracivanje iz njegovog sistema.

Hvaljen nam bio. :radosnice:
Korisnikov avatar
By Hys.
Videla sam trejler na jutjubu, ali kako da dodjem do filma :sigh: ?

@Deniza i Galateja:

danas sam vise u primalnom raspolozenju, te iako je diskusija zanimljiva, prikljucicu se kasnije :D

Razmisljala sam o necemu ovijeh dana...

Hm, pitanje je da li sada to mogu da formulisem adekvatno, ali cu probati.

Fetisizacija identiteta.

Naime, kao sto znate, ja volim i muskarce. E, sada, tokom godina, kada su me razliciti muskarci a i zene privlacili, nikada nisam osetila ono sto osecam kada vidim butchicu. To je vrsta fascinacije i unutarnjeg osecaja, onog u stomaku, koji osecam samo prema odredjenim fetisima.
Hocu reci, mislim da ja fetisiziram butchice, taj osecaj koji ja imam prema njima, i tom "fenomenu" mogu jedino da poistovetim, sto raciom, a najpre gusterskim delom mozga, sa fetisima, i onim sto oni predstavljaju.

Sounds so sick, that I find it amazing :lol:
Ovo je cak i za novu temu, zanima me da li i drugi ljudi osecaju to u odnosu na neke identitete (imam utisak da je to mozda slicno ljubiteljima "shemale" izvinjavam se na non pc terminu na nekom nivou?)

Ali nesto imam utisak da takva tema ne bi naisla na previse odgovora, te...
Korisnikov avatar
By starsailor
imam ja film. ako neko dolazi u ns dacu mu, a ako neko (na pr. ja) dolazi u bg, donece.
Korisnikov avatar
By vanillapuff
Odlicna je tema, Hys, mozda bi mogla i da je postavis, ukoliko nemas prevelika ocekivanja po pitanju odaziva na istu, naravno.

Hm, hm, hm.... Citam ja tvoje redove i gutam knedle, koje mi se tako lepo spuste od grla do stomaka. Zato sto te potpuno razumem.

Mene takodje privlace razliciti identiteti, no istina je da apsolutno ne reagujem jednako na sve identitete/entitete koji me privuku; jednostavno, nije to ista sila privlacnosti niti po intenzitetu, niti po tipu.

E sad, ono sto mene zanima, a ide u okvir tvoje (ne)postavljene teme je - da li ljudi generalno osecaju tu i takvu vrstu privlacnosti prema osobi/osobama koja/e ih trenutno privlaci/e (ahm, najblizi opis tog osecaja koji mi se namece banalan je, ali mozda koristan - ahm, da li se secate onog osecaja u stomaku kada ste imali dvanaestak-trinaestak godina i kada vidite nekoga ko vam se odnedavno, ili neko duze vreme "svidja"? E, taj osecaj. [f.ck :hypno: , i tad je bila butchica... :zid: ]) ?

Drugim recima, ja sam se blazeno izgubila u svojim recima. :leviathan:
Korisnikov avatar
By Hys.
Ubodem i ja nekad ^^

Hm, znam na koji osecas mislis...Medjutim, imala sam ja taj osecaj i kada mi se dopadne muskarac. Ali ne tako.
Ovo je bas...nikada nisam gledala snimke/slike/citala price samo zato sto se bave muskarcima, recimo crncima, koji su negde najblize toj vrsti privlacenja...

Kada vidim butchicu na ulici (desilo se i juce i danas, kada setam sa :scout: vidjam ih neverovatno cesto ko zna zasto :wtf: ) to je zaista kao da vidim pokretnu BDSM scenu npr :lol:

Ta vrsta fascinacije and "awe" nikada, nikada mi se nije desila sa nekim recimo prelepim muskarcem.

I ne mislim da to znaci da volim vise zene, nego da butchice u meni izazivaju bas taj neki cudan osecaj, koji ne mogu bolje da definisem ili izrazim nego kao kroz recimo...hm...one su za mene personification of a fetish in a human, living and breathing form.

To moze da deluje poprilicno diskriminatorno, na pozitivan nacin, posmatranje pojedinca na taj nacin, objektifikacija zelje, ne...
Ali, since when sex and desire were s'pposed to be pc...
Korisnikov avatar
By acid drop
ja radila nekad neki test na netu
jbt, oči mi ispale od one pozadine, i umalo da me zajebu za rezultate
100 pitanja i na kraju neki errori, slova i brojevi, ali snašla sam se :smug:

rezultat: hard androgyne
i mislim da mi pogodiše
mi.. mi verujemo u horoskooop.. crvene bojee.. naaaaah...
Korisnikov avatar
By ultraviolet
^ danke schluss. misliiiim, niđeveze mi je odma' sve to, al' ajde rekreativno.
Korisnikov avatar
By acid drop
^ pa kao i horoskop. :giggle:

zabavno. :awesome:

napiši mi ovde ili na nekom privatnijem mestu rezultat. fala ljepa.
Korisnikov avatar
By elektron84
Ja oslepeh resavajuci ono cudo, a ne mogu da dobijem rezultat.
Ti rece da se kopira nesto u adress bar...taj deo bas i ne kapiram, ali ok :)
Korisnikov avatar
By elektron84
Jesi, jesi...

Ispala sam ANDROGYNE...

Mozda stvarno i jesam nit' smrdi nit' mirise :neznam:
Korisnikov avatar
By hlaefdige
Originally posted by vanillapuff

Galateja,

razumem sta zelis da kazes. Mene samo nervira, ali i beskrajno fascinira to sto, sta god izokrenule, preznacile i prevrnule, nikada se u potpunosti ne mozemo osloboditi svesti o patrijarhatu kao o osnovi prema kojoj i u odnosu na koju postavljamo svaki drugi oblik misljenja. Isto vazi i za binarnost, koju je patrijarhat proslavio u velikom stilu.

Cela ova prica u krug i bez kraja potice iz jezika - jezika koji nas obelezava, oblikuje, jezika koji nam odredjuje, daje i zadaje prostor za kretanje, prostor za misljenje, pa cak i prostor za iskoracivanje iz njegovog sistema.

Hvaljen nam bio. :radosnice:
upravo to!

kada god hocu da pisem na ovu temu, potpuno me osujeti nedostatak reci i korektnih termina za to sto bih da ponosno izjavim...

i
Korisnikov avatar
By nsBeckie
Evo uradila i ja test - stvarno je jako naporan - bela slova na plavoj pozadini... ko li je izabrao tu kombinaciju?

mislim da su mi dosta dobro pogodili :)
SOFT ANDROGYNE - For most of your life and social interaction, you don't really see yourself as either butch or femme, but if pressed into a corner, you react more femme than butch.

ovo boldovano me interesuje kako su pogodili :lol:
Education is important to you, as you see knowledge as a key to independence and freedom, and you tend to have a higher educational level than your peers, either formally or by self-teaching. You read a lot, and a varied assortment of genres, enjoying cartoons as much as heavy psych drama. Biography, however, bores you. You like historical anecdotes but are not very good at memorizing dates, having a more general sense of time.

i evo sta mi savetuju :pervert:
You enjoy a fairly strong butch for a partner, along the lines of a Feminist or Classic Butch, and take on other Androgynes as friends.
Korisnikov avatar
By Dina
Ja sam dosla do 49. pitanja i tek onda videla da ima 99 pa odustala... :doh: Sad cu morati sve ispocetka, ali sad sam nesto nervozna pa da ne ispadne pogresno ;) Javicu kad resim...
Korisnikov avatar
By ultraviolet
vala, 100 pitanja. pao mi je instant, nem' nerava za odgovorit' na svako. trenutno. od ponedeljka može.
Korisnikov avatar
By hlaefdige
mislim da je taj test imao svoju posebnu temu....bilo bi lepo da je i sada tako :)
Korisnikov avatar
By badu
"Biću off."
Simpa test. Doduše podigačak, ali i preferiram takve.
SOFT ANDROGYNE -For most of your life and social interaction, you don't really see yourself as either butch or femme, but if pressed into a corner, you react more femme than butch. You prefer to seek aid rather than solve your problems on your own, and prefer to give aid rather than to encourage someone to stand on their own feet. You're fairly well balanced over all, with the occasional weakness you haven't quite yet conquered.

Education is important to you, as you see knowledge as a key to independence and freedom, and you tend to have a higher educational level than your peers, either formally or by self-teaching. You read a lot, and a varied assortment of genres, enjoying cartoons as much as heavy psych drama. Biography, however, bores you. You like historical anecdotes but are not very good at memorizing dates, having a more general sense of time.

Your home is a roof for you and not a showplace. Order is optional. You cook if you have to and are efficient at it but really don't like to bother. You prefer to be fed. You like small dogs or big cats and the occasional hamster.

You enjoy a fairly strong butch for a partner, along the lines of a Feminist or Classic Butch, and take on other Androgynes as friends. Family is not terribly important to you, and odds are good you came from a home where that was not the primary issue. You may have a good, but distant relation with your family, or may not be in touch at all, but it's pretty certain you don't live with them unless you have to, or in the same city.

Ne bih se složila sa poslednjim pasusom.
Korisnikov avatar
By bas bleu
Originally posted by vanillapuff

Drugim recima, da li je za vas femme identitet koji vezujete za butch-femme senzibilitet, ili je to jednostavno opis vizuelnog identiteta jedne lezbejke/biseksualne/neheteroseksualne zene?
nemam pojma koliko ce ovo sada imati smisla but here it goes... ja sebe uopste ne dozivljavam kao femme ali ocekujem da me - na prvi pogled - tako dozive butchice sa ciljem of complete subversion of the butch-femme dynamics/ role reversal on my part. ne znam da li ovo ima smisla. al je jebeno tesko za izvesti.
Korisnikov avatar
By Sweet&Sound
Znaci,vidim da ste bas puno i stranstveno komentarisali temu,tako da i ja moram da se oglasim:D
Do skoro nisam ni znala da postoji ta kvalifikacija i moram da priznam da iako sam andro nekako me vise privlace butch devojke,mada sam obicno bila sa femme lez.
Tako da za sve je kriva Shane,jer otkad sam pocela da gledam L word,pocela sam da se preispitujem i iz str8 faze presla u lez. :bouncy:

Znam da nisam nisto pametno rekla al eto....
:bye:
By J...
Originally posted by acid drop

http://members.tripod.com/womens_voices ... claim.html

ANDROGYNE

Your score placed you in the category of Androgyne. This is the true middle of the road, neither butch nor femme. You may also wish to review Soft Androgyne and Hard Androgyne, the two categories surrounding you. In a ranking across the femme/butch gamut, if 1 is femme and 100 is butch, you fall between 48 and 52 on the scale. For a review of where you fall in the overall population in numbers, refer to this chart. Your group encompasses folks of all types, genders, and orientations, though is not as large a part of the population as the hard and soft androgynes surrounding you.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 34
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!