Bootstrap Framework 3.3.6

Over a dozen reusable components built to provide iconography, dropdowns, input groups, navigation, alerts, and much more...

Sestrogen. Kutak za lezbo trenutak...

Moderatori: Over the rainbow, Moderators

Korisnikov avatar
By Zwezdica
Originally posted by Galateja
Kad vidim ovakve teme shvatim koliko ja NE ZNAM. :cut:
Ovo o čemu vi pišete za moj vrednosni sistem je nedopustivo i ravno je čistom hororu, da mi je teško da poverujem da takvo nešto postoji.

:shok:

Iz koje li sam ja dimenzije?! :sigh:
Isto... Jako sam zahvalna ne znam chemu sto nisam imala ludaka pored sebe...

A svakakvih prica sam se naslusala, do toga da jedna drugu krenu da gaze ispred kluba, do odvodjenja u shumu i batinanja, do shamara na sred Knez Miahilove... :sigh:

Horor !

Zivela moja dimenzija.. :okret:
Korisnikov avatar
By Loni
Originally posted by lorna
Kuca je njegova?

Loni,
kad dodje do potezanja zakona, onda nema vishe nasilja.

Govorim o tome da bi trebalo raditi na tom dolasku do zakona.
Mislim kuća je pripadala njemu do tog venčanja.
Ali i pored toga sud ima pravo da mu zabrani ulazak u tu kuću ukoliko je dokazano da je izvršio nasilje prema ženi i deci.

Recimo tip se oženi u februaru i dovede ženu, koja mu rodi dete u julu, pretuče je u decembru i sledećeg februara sud može da mu zabranu ulaz u sopstvenu kuću na nekoliko godina, ukoliko se nasilje dokaže.

Kod nas je bio predlog da se ovaj zakon uvede pre nekoliko godina i desilo se da je glavna protivnica bila žena - Nataša Jovanović iz SRS.
Njen argument bio je da se ovim postupkom uništava tradicionalna srpska porodica i ugled muža i oca.

Bila je to ak ose ne varam 2005.

A što se tiče nasilja u samoj vezi, a da nije slučaj baš za prijavu, rešenje je naravno samo jedno i toliko se podrazumeva da ga neću ni spomenuti.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Loni
Pa da al' ako te pretuče muž, ti možeš da odeš u bračno savetovalište,
možeš da ga prijaviš. U nekim zemljama EU žena ima pravo da otera muža nasilnika iz kuće iako je kuća recimo njegova, ne njena.

A kome od nadležnih da se žališ ako te devojke pretuče. Da odeš kod psihologa na konsultacije, ne znam koliko je pametno jer kapiram da je svaki drugi u fazonu ,,Aleksandre Janković''.
Samim tim što si lez, pomisle da si time nenormalna, pa se u ostalo i ne udubljuju.

Zamisli recimo gej momka, koji ode pretučen u stanicu policije i kaže: - Pretuko me muž.
Jedna trećina bi mu se smejala, druga trećina tek počela da ga zeza...

Moj prijatelj je opljačkan od geja, kog je priveo na gajbu. Kome da se žali? Morao bi da kaže celu istinu, a onda bi ga neko zabeležio kao geja u dosijeu za ceo život. Kako onda naći posao, svedočiti na sudu, ukoliko advokat suprotne strane ima uvid u policijski dosije itd.

Tih problema u strejt sveta nema u toj meri.

Doduše, hajd da ne preterujemo. I tu se stvari pomiču s neke mrtve tačke. Ima hrabrih koji i takve prijavljuju.
E pa sad preterujes stvarno ;) Mislim na ovo - upisali bi ga kao gaya pa ne bi mogao da svedoci na sudu, nadje posao... Ako su to nekad i radili - ta vremena su prosla, nije kaznjivo biti gay. A ako pricas o proslim vremenima - tada isto policija nije bila efikasna ni za tucu u strejt brakovima, zena ga zovne - a oni nece da se mesaju - to je u vasoj kuci. Cak nisu mnogo bolji ni sad. Jedna od zena koje su trpele/trpe nasilje a da ih ja znam, pocetkom ove godine je zvala policiju i napravili su zapisnik i nista... zapretili su mu da ce sledeci put zavrsiti u zatvoru ako je prebije, ali zasto nije zavrsio odmah? Da ne pominjem da se strejt zene takodje suzdrzavaju da zovu policiju, jer je to sramota za kucu, decu, porodicu, narocito ako je manje mesto. Mada se slazem da je u gay vezama jos teze i da se prijavi a i u policiji koja jos nije dorasla ni nasilju u hetero brakovima a mogu da zamislim tek nekim novim situacijama. Ali samo kazem da i u strejt brakovima nije to bas tako lako - prijavi se i gotovo. Upravo zbog onog sto sam pisala - nasilnik je pazljivo odabrao svoju zrtvu, ona je bespomocna, ako negde i postoji zakon koji je stiti ona to ne zna ili ju je on ubedio da nema nista od toga ili ce joj biti jos gore. I ona je isto u zatvorenom sistemu, jedino sto ce jednog dana mozda uraditi je da ga napusti, a on ce ostati nekaznjen :(
By SUNNY B
Ufff, kakva tema... Pa ovako...otac me je citav zivot vaspitavao da se zensko ne udara (tj, ne udara se niko, ali zensko nikada, osim u slucaju zaista teske samoodbrane a i tada bez prekoracenja granice samoodbrane) pa sam taj fazon valjda pokupila od njega i poslusala ga - nikada nisam udarila devojku (mislim, jesmo se Draco i ja tukle pre 5 godina u parku, pa se obema zaplavilo oko i njoj potekla krv na nos, al to je bilo naizmenicno i iz cistog zezanja, dakle ne bih to nazvala nasiljem, jbga bile smo mlade i nezrele...), ali sto se njih u odnosu na mene tice - pa neke i nisu bile bas slatke, ali ja i dalje to ne bih nazvala nasiljem, izlgleda da mi je granica malo pomerena pa treba da me zestoko lemas u glavu i to kontinuirano da bih ja to tako okarakterisala. a izgleda da samoj sebi nalazim opravdanja i kad dobijem sljagu jednostavno kazem sebi "jbt jaca si od nje 6 puta, pa jednim udarcem bi je sabila u zemlju...nemoj to da radis." i tako u krug.. a onda mi je bivsa direktorka tokom jednog razgovora rekla "samar je samar, nema pol, starost i snagu, niko nema pravo da te udari bez obzira na godine i jacinu" i tada sam shvatila sve. e sad, ne kazem da nisam imala poriva da nekog naucim pameti...tj. ma sto puta mi je impulsivno dolazilo da je zveknem tako da odleti 3 metra, ali uvek mi se nekako ruka zaustavljala i pre nego sto bi krenula ka njoj....smatram sebe strpljivom osobom i veoma tolerantnom pa se pitam sta bi taj neko trebalo da mi uradi da bih pribegla nasilju...mada, postoji ona poslovica "cuvaj se besa strpljivog coveka" koja me povremeno i samu preplasi...sta bi bilo kad bih ja stvarno pobesnela... Do sada se srecom nije desilo...imala sam pre par godina jednu devojku koja me je bas zesce maltretirala, sto m.. rece stalno je histerisala i skicala mi u facu, pretila mi i ucenjivala me misleci da ce tako da me zadrzi...pravila scene bez obzira na vreme, mesto i situaciju, branila mi da se druzim sa prijateljima..i tako...a umela je i da mi zvekne samar...ja joj nikada nisam uzvratila, ali sam u jednom trenutku samo jednostavno nestala iz njenog zivota i podjednako je izbrisala iz svog. kukala je i plakala ali nista nije moglo da izbrise te ruzne samare koji mi nisu bili upuceni ni sa valjanim razlogom...izlgeda da je to lepo vaspitanje ponela iz kuce.a njoj daleko ta njena lepa kuca. sto se psihickog nasilja tice, o njemu slabo imam sta da kazem, osim da pretnje i ucenu organski ne podnosim iz licnih razloga a tome pribegavam, kao i dranju, vikanju i galami, jedino kad draga mi gospodja ne obuje papuce pa onako komotno hoda bosa po plocicama a ima problema sa jajnicima i to se tako ponavljalo godinama....nece da me poslusa i obuje papuce. :sw:
u svakom slucaju, napisah gomilu gluposti, ali smatram da nasilja medju lezbejkama ima dosta manje nego u str8 odnosima, ali opet vise nego kod gejeva... da li je testosteron u pitanju? bez obzira na sve, dosta vise sa nasiljem...to je tako uzasno, bedno i nevaspitano...
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
Sad si nesto napisala sto mislim da je veoma vazno. Taj prag tolerancije koji smo u stanju
da trpimo zbog nekoga. I napisala si da to nosis od svojih roditelja i vaspitanja. Veorvatno
tu ima dosta i do karaktera i pokusaja razumevanja cele situacije na neki civilizovan nacim,
iako ponekad to nije moguce...

U stvari ako je nasilje maskirano, nikada nece biti razotkriveno,
a cesto je tesko pisati o njemu, upravo zato sto se krije....
... zato sam i smatrala da je potrebno da se izvede na svetlost dana
i raskrinka...
Korisnikov avatar
By lorna
Originally posted by Andjelika
U stvari ako je nasilje maskirano, nikada nece biti razotkriveno,
a cesto je tesko pisati o njemu, upravo zato sto se krije....
... zato sam i smatrala da je potrebno da se izvede na svetlost dana
i raskrinka...
Nasilje kao i sve druge fenomene treba "raskrinkati" kad je na pochetnom stepenu, tj. kada ostaje u domenu verbalnog.

Upoznala sam mnoge histerichne osobe, do sada. Jedna moja poznanica imala je neopisivu potrebu da viche i histerishe svakoga puta kada nije bila zadovoljna nekim svojim rezultatom. To kada se neko verbalno izdrkava na tebe zbog svojih lichnih frustracija, chisto je nasilje.
Imam i ja tih momenata, kada sam nezadovoljna ishodom neke situacije na poslu, ili smatram da sam neshto pogreshila ili da je neshto trebalo uraditi drugachije, bolje, pa osecam bes prema sebi. Onda gledam da napravim limb od 15-20 min pre nego se sretnem sa nekim, ili se uopshte ne odluchujem na se vidjanje sa drugima, bash iz straha da se ne desi da zbog moje preokupacije sobom i besom koji osecam, ugrozim komunikaciju sa drugim.

Mobing. Kada te shef'ica uslovljava nechim, dakle ucenjuje ili kada ti unishtava samopouzdanje izjavama tipa: "Necete vi to nikada uraditi kako treba", "Ne umete vi to da savladate" i sl.

A najvishe verbalnog nasilja videla sam u gradskom prevozu, nekada je ono kulminiralo i fizichkim nasiljem. Uopshteno, u saobracaju je mnogo nasilja. Proshle nedelje je neki lik, policajac, premlatio vozacha Hitne, valjda mu se zurilo...
By Dee
Nazalost, sistemi sankcionisanja i kazne, kod nas nisu na zavidnom nivou, da bi se adekvatno adresirao problem nasilja uopste. Pobornik sam teorije da se svaka populacija moze prevaspitati sistemom kazni. To su uredjene zemlje Evrope pokazale na raznim poljima. Pa pogledajte, npr., ponasanje engleskih navijaca u i van Engleske.
Korisnikov avatar
By Dina
Meni je zanimljiv jedan razgovor na offu koji je pokrenula Lorna a mozda bi mogli da ga ubacimo u osnovnu temu... Da li mislite da je ona cuvena scena izmedju Bet i Tine silovanje? Meni je scena bila uzasna, mislim da je na ivici svakako... ali ako bih morala da odredim, da, ipak jeste... :(
Korisnikov avatar
By aIRbORNE
Originally posted by SUNNY GIRL
...osim da pretnje i ucenu organski ne podnosim iz licnih razloga a tome pribegavam, kao i dranju, vikanju i galami, jedino kad draga mi gospodja ne obuje papuce pa onako komotno hoda bosa po plocicama a ima problema sa jajnicima i to se tako ponavljalo godinama....nece da me poslusa i obuje papuce. :sw:
u svakom slucaju, napisah gomilu gluposti, ali smatram da nasilja medju lezbejkama ima dosta manje nego u str8 odnosima, ali opet vise nego kod gejeva... da li je testosteron u pitanju? bez obzira na sve, dosta vise sa nasiljem...to je tako uzasno, bedno i nevaspitano...
o tome koliko si ti nenasilna samo moje papuce i ja najbolje znamo :rida:
...i cutimo o tome, jer nas je strah od odmazde :boxer:

:D :dvaprsta: :D :D :dance:
By ...Sitnicava...
Originally posted by Dina
Meni je zanimljiv jedan razgovor na offu koji je pokrenula Lorna a mozda bi mogli da ga ubacimo u osnovnu temu... Da li mislite da je ona cuvena scena izmedju Bet i Tine silovanje? Meni je scena bila uzasna, mislim da je na ivici svakako... ali ako bih morala da odredim, da, ipak jeste... :(
Ne znam ni zašto ste sekli to, taj off uopšte nije nekonstruktivan. :P
Korisnikov avatar
By Myto
Gde je link za tu scenu (ne)silovanja?
Korisnikov avatar
By Dina
Sitnicava,
ja nisam ovde moderatorka, pa nista nisam sekla... ali da odbranim malo koleginicu - sekla je pretpostavljam jer je krenula neka off prica i rasprava... sad sto smo mi tamo poceli lepo da pricamo nakon toga to se nije moglo predvideti ;)
Korisnikov avatar
By Zwezdica
Slazem se sa tobom, meni je takodje ta scena bila previse.. Volim grub sex, volim te kvazi fore silovanja, ali ovo je bas preterano...
Korisnikov avatar
By lorna
Vec sam rekla shta mislim o toj sceni Tin i Bet.

U medjuvremunu sam prichala sa jednom sudinicom. Pitala sam je shta se dogadja u sluchajevima kada zena prijavi silovanje od strane zene, ili mushkarac od strane zene, ili mushkarac od strane mushkarca.

Odgovorila je da je nash zakon od pre dve godine doziveo promene, u smeru da se svaka prijava procesuira. E sad, kada je konkretno rech o silovanjima chiji je pochinilac zena, rekla je da u vecini sluchajeva zena "omami" zrtvu, i kako je rekla za to postoji neka technost ili tableta koja se zove Rufu. To je proizvela neka americhka farmaceutska kuca. Bio je neki sluchaj u Rusiji proshle godine, kada je zena silovala pet ili shest mushkaraca na taj nachin.
Korisnikov avatar
By Galateja
Ja mislim da ta scena, svakako, jeste vrlo nasilna, ali da nije silovanje, jer se Tina (plava) na kraju ipak prepušta, samovoljno zajaše strep, prst(e) ili šta već i orgazmira. Da nije prihvatila igru bilo bi silovanje.

Kako god, meni je vrlo uznemirujuća ta scena iako volim grublji seks.
By J...
Ja mislim da ta scena, svakako, jeste vrlo nasilna, ali da nije silovanje, jer se Tina (plava) na kraju ipak prepušta, samovoljno zajaše strep, prst(e) ili šta već i orgazmira. Da nije prihvatila igru bilo bi silovanje.

Ponovo gledam scenu i slazem se sa ovim. I ja mislim da nije silovanje u pitanju. Tina je imala sansu i da odgovori na napad (sto je ucinila) i da se posle toga skloni, pobegne - ali nije. :sudija:
By Dee
Jednom prilikom sam bila kod sudije za prekrsaje zbog prekoracenja brzine. Dok sam stajala u cekaonici iz jedne od prostorija izasla je postarija i vrlo krupna gospodja, koja je rukom obrgrlila momka koji je, cini mi se, bio duplo manji od nje. Zatim iz njenih usta izlazi sledeca recenica (naglasavam da je ona zena): "... i nemoj vise da bijes zenu. To nije lepo...". U tom momentu mi je samo prosla misao kroz glavu da ce je ugaziti kada dodje kuci. A on je prosao sa tapsanjem po ramenu... :vatrica:
Korisnikov avatar
By Dina
Ja malocas citam u Politici da oko 80% zena u Etiopiji smatra da je normalno da ih muzevi tuku, da je normalno da imaju seks sa njima i ako one to ne zele. Jedna je rekla da je prvi put pocela da razmislja o tome kad su poceli da je propituju u toj anketi, do tad je smatrala da je normalno da je muz bije, isto je i sa svim ostalim njenim prijateljicama i poznanicama. Tu se vidi koliko prosvecivanje igra vaznu ulogu... I koliko nesto nenormalno izgleda kao normalno ako se desava svima. Tako ja cesto naidjem na nerazumevanje ako progovoroim protiv batinjanja dece, pa to svi rade, svi smo tako vaspitavani (greska, ja nisam) pa sta nam fali.

A sto se ovog sto je Dee pisala tice, ljudi u pravosudju i policiji bi posebno morali da se obrazuju, da im se organizuju neki kursevi ako vec u toku skolovanja nisu stekli odgovarajuca znanja iz nekih oblasti. Loniju i meni se desilo da skoro razgovaramo sa jednim tuziocem i da on nema pojma nista o zatvorima, a on u te zatvore salje ljude, pa pretpostavljam da ga i to opredeljuje u stepenu zatvorske kazne, u stvari ne moze da ga opredeljuje kad i ne zna nista o zatvorima. Tu mislim npr ako je covek nacinio saobracajni prekrsaj za koga sledi npr zatvorska kazna od 3 - 8 meseci. Ako on zna da su zatvori dno dna, da ce tamo biti sa nasilnicima i kriminalcima najgore vrste i da ce obeleziti njegov zivot do kraja onda ce i to valjda delovati da mu trazi nizu kaznu. Ili da odustane od tuzbe, tako nesto. A ako su uslovi u zatvoru dobri, pretpostavimo moze da radi u zatvorskoj biblioteci ili nesto slicno, tamo je samo sa onima koji su isto nacinili saobracajne prekrsaje i slicne kazne pa onda moze da bude i ostar i trazi vecu kaznu. Sad naravno postoji mogucnost da taj tuzilac nije hteo da prica sa nama, misleci da je to neka poslovna tajna, ali pre mi je delovalo da zaista ne zna... to je po meni nedopustivo... Mozda bi im organizovala (da ja nesto odlucujem) povremena ispitivanja da im funkcije nisu tako sigurne nego moraju da sticu nova i sira znanja....
Korisnikov avatar
By KosmickaCestica
To sto si rekla da zene smatraju da je normalno da ih, muzevi, tj. zene tuku,
to je prilicno normalno i u Srbiji. Ono sto sam citala u nekim statistikama je
da za nas vazi da svaku trecu zenu bije partner i da je to nesto sto je tako.

Osim toga malo se o tome prica, jer se uvek ide sa onom pricom "sta ce reci komsije".

Problem je uvek sa prijavljivanjem nasilja i sa daljim pracenjem.

A najgora su mentalna nasilja, koja mogu da budu sa daleko tezim posledicama.
Korisnikov avatar
By Hys.

Jao, ta scena. Odgledala sam svega par epizoda L word-a, ali sam imala nesrecu da naletim na to.

Odvratno mi je bilo.

Jer uopste nije bio trip scene, "igre" ova je bila mrtva ljuta na nju. I kada se na kraju kao "predala" meni se smucio zivot i imala sam zelju da pljunem obe. Izletela sam iz dnevne i rekla prisutnoj mi zeni-"aaaaaaaaaj eeeeeem nooooooooooot wooooochiiing deeeet shaaaaaaaaaaaaajt!!!"

Videla sam ja daleko nasilnije scene u filmovima, ali ova mi jednostavno nije "stimala".

Mislim da sam u toj epizodi videla jednu najgoru, gorepomenutu, i najbolju scenu-kada Ivan na parkingu ima performance "I am your man" :drama:

E tu sam vec cupkala ko majmunica :D

Btw, neophodna tema :up:

Inace, ono sa pocetka-ja sam samo htela da kazem da nisu lezbejke manji ni veci nasilnici.
Korisnikov avatar
By Dina
Originally posted by Andjelika
To sto si rekla da zene smatraju da je normalno da ih, muzevi, tj. zene tuku,
to je prilicno normalno i u Srbiji. Ono sto sam citala u nekim statistikama je
da za nas vazi da svaku trecu zenu bije partner i da je to nesto sto je tako.

Osim toga malo se o tome prica, jer se uvek ide sa onom pricom "sta ce reci komsije".

Problem je uvek sa prijavljivanjem nasilja i sa daljim pracenjem.

A najgora su mentalna nasilja, koja mogu da budu sa daleko tezim posledicama.
Ipak mislim da je prilicno bolje od Etiopije, sto ne znaci da je dobro... U mojoj bar okolini nije normalno niti uobicajeno tuci zene. Znam tih nekoliko poznanica koje su trpele/trpe nasilje i to upravo jer se njihove price izdvajaju. Te price susrela sam tek kao odrasla osoba, pa ne mogu da kazem da sam zivela okruzena nasiljem ili da sam to vidjala i kod rodbine, prijateljica i sl. E sad verovatno nije u svim sredinama tako i negde je izrazenije ili "normalnije" dok se negde jace osudjuje. Ali ma koliko je to skrivanje lose i to govori o tome da je to nesto za osudu. U Etiopiji se to i ne precutkuje, jer je to deo uobicajenog zivota, ne postoji svest o tome da tu uopste ima ista lose.

Inace ja smatram da je gore fizicko nasilje. Mentalno nasilje mi se cini upitno... Npr neko je jaka licnost, jasno i glasno izrazava osecanja i htenja a druga slaba, cutljiva, povucena, ova prva dominira i druga je moze smatrati za nasilnu iako prvoj nije bilo namera da bude to. A kad neko nekog tresne, namera je jasna...
Korisnikov avatar
By Hys.

Inace ja smatram da je gore fizicko nasilje. Mentalno nasilje mi se cini upitno... Npr neko je jaka licnost, jasno i glasno izrazava osecanja i htenja a druga slaba, cutljiva, povucena, ova prva dominira i druga je moze smatrati za nasilnu iako prvoj nije bilo namera da bude to. A kad neko nekog tresne, namera je jasna...
:up:

Ali bas jasna.
Korisnikov avatar
By aIRbORNE
Originally posted by Hys.

:up:

Ali bas jasna.
Da slazem se... Mada, bas zato sto je mentalno nasilje, ne samo u lezbejskim vezama, nego i generalno gledajuci, neopipljivo, mozda cak i nekada neuhvatljivo, mnogo ga je teze i prepoznati, boriti se protiv njega, a na kraju mozda cak, 'ajd usudicu se da to kazem, nosi neki veci osecaj krivice kod ''zrtve''. Jer u slucaju fizickog nasilja postoji vrlo opipljiv dokaz te akcije- neko ti drukne samarcinu ili cak nesto gore i posledice su tu, u fizickom svetu...dok u slucaju mentalnog, radi se samo o sopstvenom osecaju...granici koju ti sam treba da odredis, prepoznas kao nesto lose....sta je previse i sta te ugrozava!
Korisnikov avatar
By unic0rn
Jes da nisam lezbejka ali mnogo volim L Word, to mora da se rachuna :) )

Elem, niste spomenule josh jedan aspekt - chak i kada se shvati nasilje (a mislim da nije mnogo tesko shvatiti da te neko fizicki umlacuje) sigurno postoji bojazan od ODMAZDE.
Cak verovatno i kad shvate da treba izaci na vrata, ili se ne javiti nikad - sta onda? Ako vec nasilnik ne zna gde se zrtva krece (a zna), mali je svet a ludulo neograniceno, sta ako je stigne, javno ponizi/outuje/maltretira, proganja..
Hocu reci, kako se u ovom malom svetu zastiti od takvih ljudi jer izaci iz te veze je samo prvi korak.
Korisnikov avatar
By lorna
Jeste, UnicOrn, shta posle prekida?

Jedan drugar moje drugarice bio je prinudjen da napusti svoj stan, promeni posao i broj telefona. Chovek je bukvalno nestao na pola godine, nije se nikom javljao, a porodici i prijateljima je rekao da nikom i nishta ne govore. Ludilo je trajalo i trajalo... da bi se naposletku zavrshilo, valjda je ta osoba shvatila da nema nishta od "maltretiranja".

Naravno, strah od "nasilnog" autovanja postaje konstanta u takvim sluchajevima.

Meni je prosto nepojmljivo da neko sa kim si bio u vezi, delio sve itd, moze preko noci da ti postane neprijatelj broj 1.

Napusti nas partner*ka, u nama se javi osecaj neprijateljstva ili duboka tuga i ochajanje, shto je gora varijanta. Ljubav se tada "preko noci" moze preobraziti u divlji napad ili smrtonosnu tugu. Gde je onda ljubav? Moze li se ljubav za tako kratko vreme preobraziti u svoju suprotnost? Je li to uopshte i bila ljubav ili samo ovisnichka vezanost?

Ako u odnosu dozivimo i "ljubav" i suprotnost ljubavi — napad, emocionalno nasilje i slichno – tada je vrlo verovatno da smo ljubav zamenili vezanoshcu ega i ovisnoshcu. Ne mozemo partnera*ku u jednom trenutku voleti, a u sledecem ga/je napasti. Mislim da istinska ljubav nema suprotnosti.
By Dee
@ lorna

Svi mi smo veliki egoisti. Neko manje, neko vise. Neko to sebi prizna, neko ne. Ali iz ljubavi prema sebi, zbog bola koji prouzrokuje neka osoba, imamo neopisivu zelju da i ona oseti taj bol. I odatle nasa teznja da povredimo tu personu. Da li cemo to i uciniti, zavisi od nasih moralnih nacela i snage volje...
Korisnikov avatar
By Delete
Originally posted by lorna
Meni je prosto nepojmljivo da neko sa kim si bio u vezi, delio sve itd, moze preko noci da ti postane neprijatelj broj 1.
Razlika izmedju ljubavi i mrznje je mala, i jedno i drugo je ekstrem, a (neutralna) linija koja ih razdvaja je jako, jako tanka. Sto manje volis nekoga ko te moze povrediti, a samim tim sto ga volis, mnogo lakse ce da te povredi nego neko prema kome ne gajis takva osecanja, to ces lakse da predjes preko kripnih, a i sitnih stvari, neces stremiti ka suprotnom ekstremu i teze ces biti u prilici da od nekoga ko ti je bio drag nacinis neprijatelja.
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!